Μηχανές μεσαίου φορμά με φιλμ

Απάντηση: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Από σήμερα και εγώ στο κλάμπ. Pentacon Six TL με CZJ Flektogon 50/4 (zebra) στα 83 ευρώ. Έχω και τον 180άρη sonar δεν είμαστε άσχημα, έτσι δεν είναι;

Re: Απάντηση: Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Οι επιλογές σήμερα σε τέτοιες μηχανές είναι αρκετές. Εκτος από τη rollei που στοιχίζει, υπάρχουν οι yashica 124, oi mamiyaflex, ενώ έχει και η Olympus την olympusflex και η minolta την autocord.

Εάν βάλεις μέσα και τη συλλεκτική αξία, ίσως δεν κοστίζουν και πολύ.

Πχ αυτή η rolleiflex μόλις έκλεισε στις 200 λίρες. Αλλά τη βλέπω καλή μόνο για βιτρίνα, μου φαίνεται μπελάς για σήμερα

Από την άλλη έβλεπα τις rolleiflex που κάνανε και μια περιουσία και έλεγα πως είναι δυνατόν κάποιος να πάρει αυτό το πράγμα και να βγει στο δρόμο.

Κούκλες είναι πάντως... κοίτα πόσο έκλεισε μία 4x4 που παρακολουθούσα (θα την χτυπούσα μα ξεχάστηκα)

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=380077105906

79.88 ευρώ. Ένα γεύμα σε ταβέρνα... :BXVZCBXZ6:

(αλήθεια, φιλμ 4χ4 πωλείται ακόμη?)

Κούκλες είναι πάντως... κοίτα πόσο έκλεισε μία 4x4 που παρακολουθούσα (θα την χτυπούσα μα ξεχάστηκα)

http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=380077105906

79.88 ευρώ. Ένα γεύμα σε ταβέρνα... :BXVZCBXZ6:

(αλήθεια, φιλμ 4χ4 πωλείται ακόμη?)

Ε, όχι και 4Χ4 φίλε μου...

Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Κι όμως... από Αμερική, 15.95$ το ρολό, iso200. 3 ρολά με την εμφάνιση και τα έξοδα αποστολής, πάνε όσο η παραπάνω μηχανή βέβαια... Για τους εραστές της τέχνης!

Πρώτα να φθάσει η μηχανή στα χέρια μου, να δούμε ότι λειτουργεί και μετά αγοράζουμε. Σκέφτομαι για 20 TMAX100, 20 VELVIA50, 20PANF+50 . Τί λές;Από www.7dayshop.co.uk.

Kαλά....., τώρα το είδα!
Πολύ καλή επιλογή για φίλμ, τα κορυφαία θα έλεγα.

Για τους αδιόρθωτους φίλους των διοπτικών ρεφλέξ που θέλουν να το γυρίσουν στο ψηφιακό υπάρχει και αυτή η λύση:
rolleiflex_minidig_black1.jpg

rolleiflex_minidig_e.jpg

rolleiflex_minidig_a.jpg

Rolleiflex minidigi στα 5Mp...

Εντυπωσιακά καλή αντιγραφή της αρχικής, μέχρι που είδα την διαφορά στο μέγεθος! :chinese:
Πλάκα έχουν κάτι τέτοια!

Καλή παρωδία! Όπως τα τηλέφωνα "αντίκες" από ξύλο και μπρούτζο με το πλαστικό ψηφιακό καντράν ή τα επιτραπέζια "τζουκ-μποξ" με cd player και ραδιοφωνάκι.

Η παραπάνω μηχανή είναι ένα ΟΕΜ μοντέλο της σειράς (δείτε πχ τον φακό κλπ) το οποίο βγάζει η Rollei GmbH, η οποία είναι κάτοχος μόνο του ονόματος. Η πραγματική Rollei συνεχίζει με την επωνυμία Franke & Heidecke GmbH, Feinmechanik und Optik.
http://homepage.mac.com/fwstutterheim/rolleigraphy/rolleigraphy.html

Αν και ποτέ δεν μου άρεσε η Rollei όταν την δούλευα, η ποιότητα που έβγαζε δεν άφηνε περιθώρια συζητήσεων! Θυμάμαι πόσα φτιάχναμε με το "ρετουσάρισμα" με μολύβι απ' ευθείας πάνω στο ασπρόμαυρο αρνητικό, κάτι σαν πολύ πρώιμο photoshop! Στην εκτύπωση διορθωνόταν μερικά ακόμη, αλλά ειλικρινά δεν μου έλειψε ο όλος μπελάς.
Στις ψηφιακές μέρες μας όλα έγιναν τόσο ευκολότερα πιά...

Είσαι επιρρεπής βλέπω στα παλιά μηχανάκια;)
Σε βλέπω για μεταπολεμικό φωτορεπόρτερ και σένα...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Και η παρακάτω
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ssPageName=STRK:MEWAX:IT&item=330283674354

Pentax 67 με 105/2.4 και 55/3.5 έκλεισε στις 335 λίρες. Εάν έχεις υπομονή, βρίσκεις... Ωραίο σετάκι θα ήταν για τοπίο.

Oυυυυυ!-bye-
Ένα σου λέω, πως άμα μάθεις με αυτή τη μηχανή όλες οι άλλες δεν σου κάνουν μετά........είναι κάπως..

Και παρουσιάζω τον λόγο που ήθελα το φωτομετρο...
Το χρειαζόμουν για να έχω έναν μπούσουλα, καθώς αυτή εδώ δεν έχει!
3314109880_809289b057_b.jpg

'Ηρθε επιτέλους σήμερα (η DHL γερμανίας είναι θεόαργη σε σχέση με την Royal Air Mail...). 120E με την αποστολή, μία Pentacon Six TL με τον Carl Zeiss Jenna 80mm f2.8 Biometar. Τα κρύσταλλά όλα καθαρά, τα πάντα φαίνεται να δουλεύουν κανονικά. Μέ μία δερμάτινη θήκη και λουράκι. Δυστηχώς μέχρι το τέλος της βδομάδας δεν παίζει να δοκιμάσω φιλμάκι ώστε να δούμε αν πραγματικά δουλεύει τέλεια...
Μέχρι τότε βέβαια θα απολάυσω τον λόγο που πιόπολύ απο όλα με μάγεψε στην μηχανή (μέχρι να δώ την πρώτη 6*6 διαφάνεια υποθέτω...).
Την εμπειρία του Waist Level Finder... Τα πάντα φαίνονται απίστευτα cool μέσα απο κεί!
3314115380_f3188a215c_b.jpg

ΥΓ.Βλάσση έτοιμος για παραγγελίες φίλμ? χεχε

ακομα πιο ομορφο αυτο!!:)
Αντε με γεια, πρεπει να βγαλω και εγω καμια πιστωτικη να μπω στο ebay:))

Χρεωστική καλύτερα, και σε λογαριασμό που θα έχεις αποκλείστικά για αυτήν την δουλειά. Και μόνο μέσω paypal. Έτσι διασφαλίζεις σχετικά την ασφάλειά σου.