Μηχανές μεσαίου φορμά με φιλμ

Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Alex με γειές!
Όταν τη δουλέψεις, πες μας εμπειρίες...

Το waistlevel finder δεν παίζεται!:speechless-smiley-0

Re: Αυτό το μοντέλο τι λέει?

Η δική μου Πέντακον είναι μια χαρά. Έβαλα μέσα και το πρώτο φιλμ, velvia, Οι κακές συνήθειες δεν κόβονται.... και είμαι έτοιμος για τις πρώτες δοκιμές.

Άντε να φθάσει και μια PENTAX 67 στη θεσσαλονίκη και να βγούμε οι τρεις για βόλτα. Τώρα είναι που θα τρελάνουμε κόσμο... όχι όπως τότε με την κοπέλα.

Εγώ έδωσα τον φακό για λίπανση στις λεπίδες του διαφράγματος, γιατί κολλούσαν καμιά φορά. Ο κύριος Δαμιανίδης είχε την καλοσύνη να μου παραχωρήσει έναν όμοιο Biometar μέχρι να τελείωσει με αυτόν, ώστε να μπορώ να την χρησιμοποιήσω. Είμαι αυτή την στιγμή στα τελευταία καρέ του πρώτου φίλμ, ένα Kodak EPP 100 Plus slide.

Θα το δώσω για εμφάνιση αύριο, ώστε να ελέγξω και την αξιοπιστία της φωτομέτρησης που έκανα (μίξη του sunny 16 και μετρήσεων του Weston Master II) αλλά κυρίως αν θα έχω overlapping στα frames. Το τέντωσα πολύ καλά όταν το φόρτωνα αλλα ποτέ δεν ξέρεις...
Βλάσση πού θα το εμφανίσεις?

Να την κανονίσουμε την φωτογραφική έξοδο πάντως. 2-3 βδομάδες θα είμαι ακόμα εδώ και μετά θα κανονίζω με τους αθηναίους...

Το πήρα σήμερα... Καλά δεν παίζεται όμως. Αν είναι απολαυστικό να βλέπεις τα μικρά slide του 35mm, αυτά απλούστατα σε μαγέυουν... Παραθέτω δείγμα για να καταλάβεται για τί πράμα μιλάω!
3365803995_a20f877b0b_b.jpg

Κάθομαι και τα κοιτάω σαν χαζός όλη μέρα!
Τα καρέ είναι όλα ξεχωριστά, το κενό βέβαια ανάμεσα τους δεν είναι σε όλα το ίδιο, αλλά νομίζω αυτό είναι λίγο αναμενόμενο. Επίσης ικανοποιημένος πολύ απο την φωτομέτρηση. Ήταν πιό σωστός ο Weston απο ότι υπολόγιζα. Σε μία περιπτώση υπερέκθεσης ήταν δική μου λάθος εκτίμηση για το πού ήθελα τους μέσους τόνους. Αλλά ήταν και έκθεση με το bulb περίπου 2sec με μέτρημα χιλια ενα, χίλια δύο... :p

Βλάσση απο το velvia κανα δείγμα έχεις?

Αυτή την εβδομάδα είμαι συνέχεια Φλώρινα και μάλιστα στη δουλειά από 7.30 το πρωί μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ. Και φωτογραφίζω μαζί με ένα συνεργείο 40 άτομα (8 στη βάρδια) συνέχεια εφημερίδες. Έχουμε τραβήξει σχεδόν 9000 λήψεις μέχρι σήμερα. Όπως καταλαβαίνεις δεν έχω όρεξη να πατήσω το κλείστρο μιας ακόμη μηχανής.

Εγω εχω την Mamiya AFD (6Χ4,5) την Pentacon Six TL (6Χ6) μια Lubitel και μια Τοy Camera Holga,
Oλες ειναι απαικτες και της εχω καταυχαριστιθει αρκετα χρονια. Ασχετα με την διαφορα της αξια τους , η καθεμια εχει την χαρη της και την χρηση της.
Τυπωνω με εναν Ιlford μεγενθηντη και με φακό Schneider 75mm f 2,8
To μεσαιο φορμά ειναι το πάθος μου....

Περισσοτερα για το μεσαιο φορμα και οχι μονο θα βρείτε εδω στο Blog μου : http://chrisoulakis.blogspot.com/

Να συμπεριλαβουμε στη κουβεντα και τη Rollei SL66SE?
Πολυ ηθελα τη γνωμη σας.

Εχω 2 Rollei SL66SE,τη πρωτη την εδω και 5-6 χρονια.Καταπληκτικη μηχανικη κατασκευη,αρκετα μεγαλη γκαμα φακων,πολλα αξεσουαρ,ακριβεστατο φωτομετρο,ζυγισμα στο χερι καλο.Ειναι με "κουρτινα" αλλα εχει ενα φακο με διαφραγμα πανω του(Sonnar 1:4 f=150). Αλλοι φακοι που εχω:Distagon 4/40,Distagon 4/50,S-Planar 5.6/120,Planar 2.8/80.
Θα προσπαθησω το απογευμα η αυριο να ανεβασω φωτο αν εχετε ενδιαφερον.

Να και μερικες φωτο

Attachments

• SL66SE 1.jpg
    SL66SE 1.jpg
    67 KB · Views: 22
  • SL66SE 2.jpg
    SL66SE 2.jpg
    71.1 KB · Views: 24
  • SL66SE 3.jpg
    SL66SE 3.jpg
    48.8 KB · Views: 18
  • SL66SE 4.jpg
    SL66SE 4.jpg
    52.8 KB · Views: 16
Πολύ ωραίο και ελπιδοφόρο "εργαλείο"!!Όπως και η 67 του Τάσου!
Θα ήθελα να δω δείγματα από αυτές...

Θηρίο όπως το 'πες!

2,8 κιλά το ανωτέρω συνολάκι.
Σώμα, πρίσμα και ο ευρυγώνιος 55/3.5. Υπόψιν ο τελευταίος παίρνει 100ρι φίλτρο!

Θηρίο όπως το 'πες!

2,8 κιλά το ανωτέρω συνολάκι.
Σώμα, πρίσμα και ο ευρυγώνιος 55/3.5. Υπόψιν ο τελευταίος παίρνει 100ρι φίλτρο!

πουλας το σωμα για να αγορασεις φιλτρο.....