donk
Senior Member
- 27 October 2023
- 618
Βέβαια, αρχίζω να αναρωτιέμαι πως θα ήταν ένα πιο hiend, διπλάσιας τιμής και πάλι, στα $219, που δίνει επιπλέον gasket, μεταλλικό σασί, και διάφορα μικρά εξτραδάκια. Μπορεί και να κυλήσω και να το δοκιμάσω, θα δούμε, για την ώρα είμαι τόσο ευχαριστημένος με το V6 που αισθάνομαι λίγο τύψεις να ψαχτώ παραπάνω.
Είμαι ο μόνος;
Δεν περασε ΚΑΝ η σκεψη απ'το μυαλο μου οτι ....... κυκλοφορουν ανταλλαξιμα πληκτρα !Όχι βρε. Αυτά είναι για τους εντελώς παλαβούς. Υπάρχουν όντως εταιρίες που σου τα δίνουν κομμάτι κομμάτι.
![]()
Building Custom Mechanical Keyboards: A Guide
A comprehensive introduction the world of building and customizing mechanical keyboards. Covering switches, keycaps, switch lube, mounting styles, and more!kineticlabs.com
Δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις. Αγοράζεις ένα καλό με ανταλλάξιμα πλήκτρα όπως έγραψε ο @Maestro και στο μέλλον παίζεις ή βλέπεις το παραπάνω πινακάκι και τα αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών, επιλέγεις κάτι και μένεις με αυτό.
Ευτυχώς έχουν ξαναγυρίσει στη μόδα και υπάρχουν άπειρες επιλογές.
Το Skroutz έχει συνολικά 1345 μηχανικά πληκτρολόγια. Ξεκινάνε από 20€ και ανεβαίνουν. Τώρα τα καλά με επώνυμους διακόπτες προφανώς είναι ακριβά. Αλλά όπως βλέπεις έχεις να διαλέξεις να δεις αν σου κάνει κάτι.
Πχ εδώ η Keychron που είναι από τις καλύτερες. Έχω επιλέξει πλήρες πληκτρολόγιο και ασύρματο. Αν δεις στα υπόλοιπα φίλτρα έχει γραμμικά, tactile και κλασικά με κλικ.
Αν δεις στο κάθε πληκτρολόγιο έχει τα καταστήματα και κάποια είναι και επίσημοι μεταπωλητές. Πχ υπάρχει κατάστημα στην αρχή της Μεσογείων. Σχεδόν κέντρο. Πας τη βόλτα σου και δοκιμάζεις.
Βέβαια, αρχίζω να αναρωτιέμαι πως θα ήταν ένα πιο hiend, διπλάσιας τιμής και πάλι, στα $219, που δίνει επιπλέον gasket, μεταλλικό σασί, και διάφορα μικρά εξτραδάκια. Μπορεί και να κυλήσω και να το δοκιμάσω, θα δούμε, για την ώρα είμαι τόσο ευχαριστημένος με το V6 που αισθάνομαι λίγο τύψεις να ψαχτώ παραπάνω.
Μην σας πιανει η λυσσα η καταναλωτικη παντως εγω αν δεν ηταν για να παιζουν τα παιδια μου - οκ με το δικο μου στυλ - τετοιο πληκτρολογιο δεν θα επαιρνα ποτε......για καθημερινη χρηση .
Εχουμε αλλαξει πιστα σε αυτα εμεις .....
Το είχα το IBM αρκετά χρόνια. Απίστευτο πληκτρολόγιο. Τώρα έχω ένα Coolermaster με brown keys, αλλά σαν το IBM δεν είναιView attachment 246965
Ο παππούς όλων σας. ΝΑΙ το αυθεντικό ίσως πάνω από 35 ετών. Δείτε μέγεθος. Δίπλα το iPad είναι το 9ης γενιάς 10.5". Το απέσυρα διότι η μάνα μου πριν χρόνια έσπασε τα ποδαράκια με αποτέλεσμα να μη με βολεύει στην πληκτρολόγηση. Από τότε βολοδέρνω με ότι φτηνό βρω. Πχ το σετ που βλέπετε έχει 20€.
Δυστυχώς μέχρι πριν λίγα χρόνια τα μηχανικά ήταν μόνο με καλώδιο και να πω την αλήθεια είχα βολευτεί με την ελευθερία του ασύρματου. Δεν γράφω τόσο πολύ ούτε και παίζω να πω ότι με απασχολεί. Αλλά το ρημάδι μου λείπει αρκετές φορές. ΞΕΡΕΙΣ ότι πατάς το κουμπί και όχι το διπλανό. Κάποια στιγμή θα μου τη βαρέσει πάλι και θα την κάνω τη χαζομάρα.
Έτσι για το fun fact στο συγκεκριμένο πληκτρολόγιο έχουν γραφτεί κείμενα της EE. Ναι αυτής που φαντάζεστε. Θείος του κολλητού μου είχε εταιρία που τους προμήθευε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και μας έφερνε τις αλλαγές. Είχα μικρούλι ασπρόμαυρο μόνιτορ με burn in από τη μπάρα των Windows. Ο φίλος μου αναβαθμιζόταν πιο συχνά όπως καταλαβαίνετε.
Ξανακοίταξα και είδα ότι πχ το Cooler Master MasterKeys MK750 έχει ωραίο πρόσθετο για τους καρπούς. Το έχει κανένας; Στέκεται στη θέση του αυτό;
Πρέπει να αλλάξω το πληκτρολόγιο στο εξοχικό και μπορώ να αναβαθμίσω (λες και θέλω δικαιολογία) το καθημερινό.
Το πρόβλημα που έχω με αυτά είναι ότι κουνιούνται συνέχεια και καταντούν ενοχλητικά, οπότε προτιμώ λιγότερο άνετο με σταθερότητα παρά καλύτερο και να πρέπει να κάνω πατέντες με κολλητική ταινία κλπ.Εγώ θα έπαιρνα κάποιο third party μαλακό/ μαξιολαροειδές που να προσαρμόζεται στα δικά σου χέρια. Τα σκληρά δε με βόλεψαν ποτέ ιδιαίτερα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.