Michell GyroDec η αναγέννηση.

Έχεις καμιά Line Contact "φρέσκια" για να δούμε την φθορά στην Benz ;;

Σε αυτή μάλιστα είναι Fritz Gyger II

Δεν ξέρω τι διαφορά έχει με μια "άλλη" Line Contact όπως της Zyx μου για παράδειγμα...
Ρε Vlad αφού σε κυνηγάω στο τηλέφωνο και σε βρίσκω μόνο όταν είσαι στο τιμόνι. Όλες τις άλλες ώρες κοιμάσαι?
Το εργαλείο το έχουμε, κεφαλές έχουμε, από χρόνο τι λέει??
Δοκιμάσω τώρα το digital microscope και απευθείας στο pc και οι εικόνες πολύ καλές αλλά θέλει - χέρια ή βάση - και για τις βελόνες και για το μικροσκόπιο, εναλλακτικά δυο ζευγάρια χέρια. ;)

Ortofone Black
IMG00009.jpg
Α και επιτέλους μου έκοψε να τις καθαρίζω πριν τις φωτογραφίσω.
Και για να έχουμε ένα μπούσουλα αυτή εδώ είναι SHIBATA
:rolleyes:

Οταν εγραψα " ο δικός σου " , απευθυνομουν στον Κώστα για τον δικο του SUMIKO βραχιονα, ο οποιος εχει ικανη μαζα για την 103.

Προσπάθεια βελτίωσης.
Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα ο ιμάντας πιάνει στο τρίτο προς τα κάτω αυλάκι.
1000019816.jpg
Έβαλα αρχικά 2mm λαστιχενια αυτοκόλλητα ποδαράκια της 3Μ με μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθως έβαλα αρκετά πιο ψηλά ποδαράκια για να έρθει ο ίμαντας στο ψηλό αυλάκι.
Αποτυχία ο ήχος κάπως χάλασε στα πρίμα και λίγο πιο κάτω.
Επιστροφή στα ποδαράκια των 2mm.

• Like
Reactions: vlad66
Προσπάθεια βελτίωσης.
Όπως βλέπουμε στην παρακάτω εικόνα ο ιμάντας πιάνει στο τρίτο προς τα κάτω αυλάκι.
View attachment 248187
Έβαλα αρχικά 2mm λαστιχενια αυτοκόλλητα ποδαράκια της 3Μ με μεγάλη επιτυχία.
Ακολούθως έβαλα αρκετά πιο ψηλά ποδαράκια για να έρθει ο ίμαντας στο ψηλό αυλάκι.
Αποτυχία ο ήχος κάπως χάλασε στα πρίμα και λίγο πιο κάτω.
Επιστροφή στα ποδαράκια των 2mm.

ακόμα δεν μας είπες τι κάνει σε σχέση με το Lurne τώρα που ο βραχίονας είναι στην σωστή απόσταση..

ακόμα δεν μας είπες τι κάνει σε σχέση με το Lurne τώρα που ο βραχίονας είναι στην σωστή απόσταση..
Έχεις δίκιο, τώρα που μου έχει κάπως καλμαρει ο αρχικός ενθουσιασμός μου και έχω πιο κριτικό αυτί δοκιμάζω ξανά κάποιους δίσκους που ξέρω πολύ καλά.
Απόλυτος νικητής δεν υπάρχει.
Με τη Clearaudio virtuoso είναι ξεκάθαρα καλύτερο το lurne.
Με τη Goldenote Vasari Gold είναι ξεκάθαρα καλύτερο το Michell.
Με την Ortofon black το Michell με η Shure V15 iii το lurne.
Σταμάτησα τις δοκιμές γιατί κοντεύω να χαλασω τα pin με το βάλε βγάλε στο lurne, άρε τι μεγαλείο είναι το headshell.
Χαρακτηριστικό του lurne η τεράστια εικόνα και η μουσικότητα, Χαρακτηριστικό του Michell η ανάλυση και το γρανιτένιο καταπληκτικά ελεγχόμενο χαμηλό.
Ευτυχώς που δεν έχω σκοπό να δώσω κανένα γιατί θα ήταν δύσκολη απόφαση.

Κοντινό της Clearaudio Virtuoso για να μας πουν οι ειδικοί τι ακριβώς είναι η ακιδα που δεν αναγράφετε πουθενά.
Snap_018.jpg

Κοντινό της Clearaudio Virtuoso για να μας πουν οι ειδικοί τι ακριβώς είναι η ακιδα που δεν αναγράφετε πουθενά.
View attachment 248287
Την ακίδα θέλουμε βρε συ... όχι το στέλεχος.:LOL:

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος είναι στραβό στο σημείο που είναι κολλημένη η ακίδα;;
Με ξεγελά η φωτό που την βλέπω στο κινητό τώρα;;

View attachment 248287
Βρομιά βλέπω στο στέλεχος και στην ακίδα και δεν μου αρέσει 🤣
Θα σου πρότεινα μιας και έχεις μικροσκόπιο 🔬 να τα περάσεις με το υγρό -πινελάκι της ClearAudio και μετά να το σκουπίσεις με το βουρτσάκι σου θα δεις μεγάλη διαφορά το πριν και το μετά φυσικά σε κάθε περίπτωση δεν ρίχνουμε υγρό στα πηνία κτλ δεν περιέχει αλκοόλ σε κάθε περίπτωση έχω συντηρήσει κεφαλές που της έχω αγοράσει πριν από πολλά χρόνια .IMG_1649.jpeg

Κατά την άποψη μου καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση των πάσης φύσεως θαυματουργών ελιξηρίων ή άλλων συναφών υγρών πάνω στο cantilever, ειδικά σε ακριβές κεφαλές. Το παραδοσιακό βουρτσάκι από πολλές απόψεις είναι προτιμότερο...

Κατά την άποψη μου καλό θα ήταν να αποφεύγεται η χρήση των πάσης φύσεως θαυματουργών ελιξηρίων ή άλλων συναφών υγρών πάνω στο cantilever, ειδικά σε ακριβές κεφαλές. Το παραδοσιακό βουρτσάκι από πολλές απόψεις είναι προτιμότερο...
Θα είναι καλό να το ζητήσεις και να το δοκιμάσεις .
Εξήγησα που θα πρέπει να το αποφύγεις και με ποιον τρόπο γίνεται η εφαρμογή .
Όλα τα υγρά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο .
Αν δε δεις τις κεφαλές σου κάτω από σοβαρό μικροσκόπιο με τον παραδοσιακό τρόπο όπως το θέτεις …Τότε και μόνο θα καταλάβεις .

Την ακίδα θέλουμε βρε συ... όχι το στέλεχος.:LOL:

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος είναι στραβό στο σημείο που είναι κολλημένη η ακίδα;;
Με ξεγελά η φωτό που την βλέπω στο κινητό τώρα;;
Ρε vlad προφίλ προσπάθησα να βγάλω να δούμε την ακίδα οσο γινετε καλύτερα, τώρα για το στραβό δεν νομίζω πιθανά είναι η γωνία που ξεγελά.

Θα είναι καλό να το ζητήσεις και να το δοκιμάσεις .
Εξήγησα που θα πρέπει να το αποφύγεις και με ποιον τρόπο γίνεται η εφαρμογή .
Όλα τα υγρά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο .
Αν δε δεις τις κεφαλές σου κάτω από σοβαρό μικροσκόπιο με τον παραδοσιακό τρόπο όπως το θέτεις …Τότε και μόνο θα καταλάβεις .
Το "σοβαρό" μικροσκόπιο δεν μας είναι απαραίτητο αφού σε αυτό το επίπεδο μεγέθυνσης βλέπουμε ότι χρειάζεται, βρομιά ύποπτα στραβωματα και φυσικά την βελόνα.
Για να είμαι ειλικρινής το καθαριστικό της clearaudio είναι το μόνο που είχα πάρει κι εγώ κάποτε. Όταν τελείωσε ελάχιστη ισοπροπυλική στο βουρτσάκι.
Τώρα όσων αφορά τη βρώμα στις βελόνες μου όλες είναι αγορασμένες μεταχειρισμενες και σιγά σιγά θα μπουν σε όλες νέες βελόνες. Τις καθαρίζω σιγά σιγά αρχικά γυρο από το διαμάντι και σταδιακά πιο έξω. Τη συγκεκριμένη clearaudio την αγόρασα σε δημοπρασία στο eBay όταν διάβασα ότι με εύκολη πατέντα μπαινει πάνω ή audio technica vmn-95ml με φανταστικά αποτελέσματα.

• Like
Reactions: MakisM
Κι εγώ θα διαφωνήσω μαζί σου πολλές φορές το βουρτσάκι μόνο του δεν κάνει και πολλά, χνουδια και μικροινες κολλάνε με τέτοιο τρόπο που μόνο του το βουρτσάκι δεν μπορεί να τα απομακρύνει.

Ρε vlad προφίλ προσπάθησα να βγάλω να δούμε την ακίδα οσο γινετε καλύτερα, τώρα για το στραβό δεν νομίζω πιθανά είναι η γωνία που ξεγελά.
Προσπάθησε να έχει αυτή την γωνία για να δούμε την ακίδα από το πλάι της

IMG_20250306_011631_HDR.jpg

Screenshot_20250306-011806~2.png

Το κινητό μου φυσικά δεν μπορεί να έχει την "απόδοση" ενός μικροσκοπίου, αλλά και πάλι πιστεύω φαίνεται ότι πρόκειται για nude ακίδα άσχετα αν δεν μπορούμε να δούμε τι "προφίλ" έχει...

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω όσο και να μεγενθύνω την φωτό στην οθόνη του λάπτοπ...

IMG_20250306_012725_HDR.jpg

Σαν "σχήμα" φαίνεται σαν να είναι "μονοκόμματο", πράγμα που παραπέμπει σε nude..
Η αλλαγή χρωματισμού όμως δείχνει σαν να είναι διαφορετικά υλικά, άρα bonded..

Από την άλλη οι bonded ακίδες είναι συνήθως "κολλημένες" σε ίσια "κυλινδράκια" και όχι "τριγωνικά" όπως αυτό...

Δεν βγάζω άκρη, σηκώνω τα χέρια ψηλά...

Βλέπω σε παλιό Hi-Fi World 20ετίας,ένα φοβερό κατά την προσωπική άποψη του αναγνώστη ματσάρισμα του Gyro με τον Illustrius της Origin..
Ακολουθεί τεστ και το περιοδικό ,δεν το έφτασα εκεί ,αλλά βλέπω ότι συμφωνεί.
Κατόπιν ο Illustrius κυριολεκτικά 'λάμπει' σε Orbe σύμφωνα με τεστ.

Για την 103 που ακούστηκε πιο πάνω σε medium weight tonearm δεν έλειπε καθόλου μπάσο, η ατμοσφαιρικότητα σε παλιές εγγραφές με εξέπληξε και επιμένω ότι με ακίδα ελλειπτική μ άρεσε περισσότερο.
Ακόμα και η 110 έχει φοβερή άνεση αναγνωστικότητας πάνω σε έναν Linn Ittok 2,περιμένοντας το ταίρι του, την ..Karma.
Μ αρέσει που κάποιοι παραθέτουν και δίσκους ώστε να καταλάβουμε οι υπόλοιποι.

Το σιγκλάκι της Mina : Ancora που έχω προτείνει πάρα πολλές φορές για τεστ ,έχει υποβαθμίσει καλές προσπάθειες και το άκουσα σε πολλά συστήματα,σε πάρα πολλά.
Κάποτε δοκίμασα κανά δύο βδομάδες το Well Tempered με βραχίονα ομόσταυλο και κεφαλή αναλυτική και δεν έπιανε τα κρεσέντο της Σπουδαιότερης Ιταλίδας τραγουδίστριας.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Διαβάστε λίγο τα σχόλια ...και κριτικές για τις φωνητικές της επιδόσεις.
Δεν βάζω στοίχημα ότι η Οrtfon Black θα μεταφέρει αυτό το τρέμουλο, την συγκίνηση όπως μια ACE.
Θα μεταφέρει άλλου είδους μουσικές.
Η kontrapuct B ναι, σου χτυπούσε την καρδιά.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Καλημέρα σας παληκάρια ...

Για βοηθήστε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω...

Έχω αλλάξει το μοτέρ του Gyrodec, με αυτό της origin live OL, μη με ρωτήσετε πως και γιατί, μάλλον το γιατί ναι, είχε πεθάνει το προηγούμενο , μιας και ο προηγούμενος ιδιοκτήτης το είχε σε αχρησία πολύ καιρό, προσπάθησα να το συνεφέρω, το πήγα και σε ειδικούς, τίποτα, έκανε ένα σφύριγμα, όχι πάντα, είχε φαγωθεί ο άξονας, και με ενοχλούσε αφάνταστα.

Λοιπόν τώρα με το μοτέρ της OL, ο ιμάντας που δεν είναι κυλινδρικός, μόλις που πατάει χαμηλά στο πλατό με τα ελατήρια ρυθμισμένα όσο πιο χαμηλά γίνεται και πολλές φορές αν αλλάξω τη ρύθμιση τους, φεύγει από τη θέση του.
Θα σας στείλω φωτογραφίες.
Το μοτέρ είναι πάνω στο ακρυλικό και όχι αποσπώμενο.
Τι μπορώ να κάνω για να ανυψώσω το μοτέρ για να κάτσει πιο ψηλά ο ιμάντας;
Ευχαριστώ!