Michell GyroDec η αναγέννηση.

Y.Σ Πως το κατάλαβες ρομπότ είμαι καλό κακό λάδι ,εσύ έχεις άποψη ότι όλα τα ίδια είναι ,οπότε τι να συζητάω μαζί σου ;
Δεν είπα ότι είναι όλα τα ίδια.. αλλά σίγουρα με δάκτυλο δεν θα καταλάβεις ποιό είναι το καλύτερο..
Έχεις χημείο ;
Όχι.
Εσύ που έχεις γιατί βάζεις δάκτυλο;;
Υ.ΣΈχει απαντηθεί για αυτό το πικαπ .
Εσυ νομίζεις ότι με 200κιλα πλίνθο το κάνεις και παίζει ,εγώ σου λέω ότι δεν χρειάζεται !Είναι και αυτό ύσυχο .
Ναι, αλλά ΔΕΝ είναι τούμπανο!!
Αυτά να τα πεις στην Rega περί κιλών που έχει διαφορετική φιλοσοφία .
Δεν χρειάζεται να πω τίποτα στην Rega.. έχει διαφορετική φιλοσοφία.
Αλήθεια εσύ μετράς μόνο κιλά 🤣
Όχι φυσικά.. αλλά τα κιλά μετράνε, πως να το κάνουμε...
Άλλωστε και συ με μεγάλο καμάρι έγραψες για τα κιλά του denon σου...
Αλήθεια, θα το αγόραζες αν ζύγιζε 8,5 αντί 18,5 ;;;;
Υ.Σ Εκείνη την μέρα δοκίμασα και άλλα πράγματα εκτός από λάδι ,ποσότητα ,πάστα ,γράσο ,περιστροφή και το άκουγα .
Νομίζεις ότι πάνω από ένα τέταρτο (περιστροφή )γενικά σημαίνει ότι είναι καλό πικαπ ;
Είναι κανόνας αυτός ;
Εσύ το κάνεις κανόνα!
Εγώ ένα παράδειγμα έφερα.
Υ.Σ Μια από τα ίδια έχασα 3 κιλά από την ζωή μου για όλα αυτά τα ;;;και είσαι συντονιστής για να μην ξεχνιόμαστε !!!
Και τι σημαίνει αυτό;;
Θα σε αφήσω να κουτσουλήσεις ανενόχλητος ΚΑΙ αυτό το νήμα;;;;

Το όλο θέμα είναι να μην υπάρχει θόρυβος κατά την περιστροφή και μεταφορά κραδασμών ….
Ιμάντα έχεις στο ΕΑΤ !!
το τέλειο λάδι 2 σταγόνων θα σε σώσει από τον θόρυβο και τους κραδασμούς ;;;
Θα έλεγα να μπεις στην διαδικασία των ακροάσεων,αυτό έκανε και το Hi fi news παλιότερα ,πέρα από μετρήσεις .
Ακόμη …Το κακό λάδι χάνει το ιξώδες πιο γρήγορα με ότι συνεπάγεται αυτό ….Φθορά στα μέταλλα μακροπρόθεσμα .
Αυτό θέλουμε ;
σίγουρα δεν το θέλουμε σε κινητήρες εσωτερικής καύσης με χιλιάδες σαλ περιστροφής και θερμοκρασίες κόλασης....
στον άξονα ενός πικάπ δεν θα καταλάβεις ποτέ την διαφορά !
και το λαδάκι ραπτομηχανής της singer μια χαρά δουλειά κάνει.

• Like
Reactions: christos56
Μην γίνεσαι ειρωνικός δεν σου πηγαίνει !!!
Ρωτήθηκα και απάντησα τόσο απλά .
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που έσκασαν οι τρεις σωματοφύλακες 🤣 το λάδι προφανώς έχει και αυτό την σημασία του πέρα όλα τα υπόλοιπα είναι η καρδιά ♥️ για να δουλέψουν σωστά όλα τα υπόλοιπα .
Μάλλον ο μαθητής σου δεν κατάλαβε ότι βάζοντας πλίνθους 20 κιλών που προτείνει ότι σε ορισμένα πικαπ όχι μόνο δεν ταιριάζουν αλλά δημιουργούν περισσότερα προβλήματα .
για πες μερικά προβλήματα εσύ που ξέρεις περισσότερα και από τον δάσκαλό μου.....
Να του εξηγήσεις λοιπόν για τις ιδιότητες των υλικών .
Τα γνωρίζει αυτά ;
όχι...
από σένα περιμένω.. τον πραγματικό γνώστη πικάπ.

Just a note...
Ξέρετε ότι για να μετρήσετε το ιξώδες δεν θέλετε χημείο αλλά εργαστήριο μηχανικής υγρών, έτσι;
Δεν θέλουμε να μάθουμε αν είναι extra virgin ή extra slutty.

Εγώ το βιντεάκι μου θα το κάνω πάντως με timelapse. σιγά μη κάτσει κανείς να κοιτάζει ένα πλατό να γυρίζει 15+ λεπτά.

Πφφφ βαρέθηκα με τους κύριους πιο πάνω ⬆️ Τι να κάνουμε κύριοι έχουμε πρόσβαση στα πάντα ,αφού λοιπόν δεν έχετε πρόσβαση είναι καλό να ρωτάτε ακόμη και στις ιδιότητες των υλικών και εκεί υπάρχουν μετρήσεις καυτές μετρήσεις 😉
Υ.Σ φαντάζομαι αυτά να τα βλέπουν και στο εξωτερικό .
Οι ψαγμένοι χομπίστες σε κάθε περίπτωση τα γνωρίζουν και κάποιοι από εμάς δουλεύουμε στην βιομηχανία τόσο απλά 😚

Πάμε λοιπόν …
Για όσους έχουμε πρόσβαση σε εργαστηριακές αναλύσεις λιπαντικών και σε εξειδικευμένη γνωμάτευση απο τις αναλύσεις το λάδια είναι πολυ διαφορετικά ποιοτικά μεταξύ τους.
Απο αυτές τις αναλύσεις μπορεί κάποιος να κρίνει με βεβαιότητα τοσο ποιο λάδι είναι αποτελεσματικότερο όσο και ποιο λάδι έχει πλέον παλιώσει ,πρέπει να αλλαχθεί και πιο είναι κατάλληλο για κάθε χρήση .
Στο παράδειγμα των αναλύσεων πέρα απο τις στάνταρ αναλύσεις για έλεγχο ποιας προδιαγραφής υπακούει ένα λάδι, ιξώδες, οξύτητα κτλ βλέπουμε κ ποιο εξειδικευμένες αναλύσεις υπερύθρων και μετάλλων στο λάδι. Απο εκεί κρίνεται η ποιότητα του κάθε λαδιού με ακρίβεια, είτε καινούργιου είτε υπό χρήση. Επίσης από αυτές, κυρίως απο τα μέταλλα μπορει περα απο την ποιότητα του λαδιού εν χρήση να εκτιμηθεί με ακρίβεια ποια η έκταση της φθοράς του μηχανισμού στον οποίο χρησιμοποιείται το λάδι.

Υ.Σ Και εσείς υποστηρίζεται ότι να ναι 🤣

Απίστευτα πράγματα !!!
Και εδώ ένα παράδειγμα .
IMG_1573.jpeg

Το ότι νομίζεις ότι οι αναλύσεις ιξώδους γίνονται σε χημείο δείχνει τις γνώσεις σου.
Εγώ μιλάω σαν τεχνολόγος τροφίμων που έχω κάνει τέτοιες αναλύσεις. Εσύ τι σχετικό σπούδασες;
Αν πας σε χημείο να μετρήσεις ιξώδες ή θα σε διώξουν ή θα το στείλουν εκείνοι στο κατάλληλο εργαστήριο.

Δεν έγραψα κάτι άλλο να βαρεθείς, εκτός του ότι αν γυρίσω το δικό μου πλατώ χωρίς ιμάντα θα βαρεθείς να το κοιτάς.
Γιατί πέρα από το λάδι (που κάνει ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαφορά), έχει μαγνητικό πηγάδι.

Πφφφ βαρέθηκα με τους κύριους πιο πάνω ⬆️ Τι να κάνουμε κύριοι έχουμε πρόσβαση στα πάντα ,αφού λοιπόν δεν έχετε πρόσβαση είναι καλό να ρωτάτε ακόμη και στις ιδιότητες των υλικών και εκεί υπάρχουν μετρήσεις καυτές μετρήσεις 😉
Υ.Σ φαντάζομαι αυτά να τα βλέπουν και στο εξωτερικό .
Οι ψαγμένοι χομπίστες σε κάθε περίπτωση τα γνωρίζουν και κάποιοι από εμάς δουλεύουμε στην βιομηχανία τόσο απλά 😚

Πάμε λοιπόν …
Για όσους έχουμε πρόσβαση σε εργαστηριακές αναλύσεις λιπαντικών και σε εξειδικευμένη γνωμάτευση απο τις αναλύσεις το λάδια είναι πολυ διαφορετικά ποιοτικά μεταξύ τους.
Απο αυτές τις αναλύσεις μπορεί κάποιος να κρίνει με βεβαιότητα τοσο ποιο λάδι είναι αποτελεσματικότερο όσο και ποιο λάδι έχει πλέον παλιώσει ,πρέπει να αλλαχθεί και πιο είναι κατάλληλο για κάθε χρήση .
Στο παράδειγμα των αναλύσεων πέρα απο τις στάνταρ αναλύσεις για έλεγχο ποιας προδιαγραφής υπακούει ένα λάδι, ιξώδες, οξύτητα κτλ βλέπουμε κ ποιο εξειδικευμένες αναλύσεις υπερύθρων και μετάλλων στο λάδι. Απο εκεί κρίνεται η ποιότητα του κάθε λαδιού με ακρίβεια, είτε καινούργιου είτε υπό χρήση. Επίσης από αυτές, κυρίως απο τα μέταλλα μπορει περα απο την ποιότητα του λαδιού εν χρήση να εκτιμηθεί με ακρίβεια ποια η έκταση της φθοράς του μηχανισμού στον οποίο χρησιμοποιείται το λάδι.

Υ.Σ Και εσείς υποστηρίζεται ότι να ναι 🤣

Απίστευτα πράγματα !!!
Και εδώ ένα παράδειγμα .
View attachment 247338

μας έκανες τα μούτρα κρέας τώρα....

να σε δω να πηγαίνεις για ανάλυση τις 2 σταγόνες λάδι από το ΕΑΤ σου , αφού έχει παλιώσει στο πηγάδι ....

μας έκανες τα μούτρα κρέας τώρα....

να σε δω να πηγαίνεις για ανάλυση τις 2 σταγόνες λάδι από το ΕΑΤ σου , αφού έχει παλιώσει στο πηγάδι ....
Το πόση ποσότητα βάζω είναι δικό μου θέμα ,υπάρχει όμως κάτι άλλο πιο πριν (όχι λάδι )😉Όλα τα πηγάδια δεν είναι ίδια .
Το ότι νομίζεις ότι οι αναλύσεις ιξώδους γίνονται σε χημείο δείχνει τις γνώσεις σου.
Εγώ μιλάω σαν τεχνολόγος τροφίμων που έχω κάνει τέτοιες αναλύσεις. Εσύ τι σχετικό σπούδασες;
Αν πας σε χημείο να μετρήσεις ιξώδες ή θα σε διώξουν ή θα το στείλουν εκείνοι στο κατάλληλο εργαστήριο.

Δεν έγραψα κάτι άλλο να βαρεθείς, εκτός του ότι αν γυρίσω το δικό μου πλατώ χωρίς ιμάντα θα βαρεθείς να το κοιτάς.
Γιατί πέρα από το λάδι (που κάνει ΕΛΑΧΙΣΤΗ διαφορά), έχει μαγνητικό πηγάδι.
Υπαρχουν ιδιωτικα χημεία, Δημόσια με ειδικευση και καταλληλες πιστοποιησεις σε τετοιες αναλυσεις, πχ Ναιας Lab, Spectrum Lab, Veritas Lab, κτλ Αυτά και αρκετά άλλα εργαστήρια χημείας, μετράνε και ιξωδες και τα λοιπα που βλεπεις στις αναλύσεις που εστειλα, κ πολλες αλλες σχετικές και ακομα εξιδικευμένες αναλύσεις επι του θεματος.
Ο συναδελφος μου , με πτυχειο χημείας απο το καποδιστριακό, και διδακτορικο διπλωμα στην τριβολογια απο την αγγλια συνεργαζεται καθημερινα με πολλα απο αυτα τα εργαστηρια.
Οποτε λοιπον οταν σαν μηχανικος θελησω να εχω αποψη ολοικληρωμενη συμβουλευομαι παντοτε τον συναδελφο μου και κολητο μου που εχει ειδικευση επι του θεματος και αν χρειαστει στελνουμε δειγματα σε αυτα αυτα τα εργαστηρια για αναλυσεις,αυτό φυσικά δεν το κάνω μόνο εγώ .
Αρα λοιπον συμφωνουμε πως ολα τα λαδια δεν ειναι ποιοτικα ιδια. Αυτα να τα πεις στο φιλο σου πιο πανω διοτι καθε πλιθος που προτεινει δεν ειναι Κατάλληλη για όλα τα πικ απ.

Ο συναδελφος μου , με πτυχειο χημείας απο το καποδιστριακό, και διδακτορικο διπλωμα στην τριβολογια απο την αγγλια συνεργαζεται καθημερινα με πολλα απο αυτα τα εργαστηρια.

H διαφορά μας λοιπόν είναι ότι εγώ έχω μπει σε χημικό εργαστήριο.

Αρα λοιπον συμφωνουμε πως ολα τα λαδια δεν ειναι ποιοτικα ιδια.

Σαφώς!
Δεν είναι εκεί η ένστασή μου. Η ένστασή μου είναι στο κατά πόσο ένα εξειδικευμένο λάδι, είτε αυτό λέγεται singer είτε clearaudio είτε Μήτσος θα παίξει ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα ή απλά πληρώνουμε μόνο την μάρκα.

Για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν στην αγορά που έχει συγκεκριμένη χρήση, έχει από πίσω του και την άδεια να ονομάζεται έτσι. Οπότε φεύγει από την εξίσωση η "καταλληλότητα"

Τώρα, αν το Μήτσος χάνει τις ιδιότητές του στα 3 χρόνια ενώ το Singer σε 2 αλλά του Μήτσου έχει την δεκαπλάσια τιμή, εγώ το Singer θα πάρω και θα αλλάζω κάθε χρόνο.
Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το να αλλάζω το λάδι του Μήτσου στα 3 χρόνια.
Οι ιδιότητές του δεν εξαφανίζονται σε μία ημέρα. φθείνουν με τον καιρό.

• Like
Reactions: vlad66
Το ολο θεμα ειναι ( παλι ) , οτι ολα τα λυσαμε, το λαδι μας "μάρανε" λενε στο χωριο μου................
Σε είχα προειδοποιήσει μην απομονώνεις αυτό που σε συμφέρει .
Εσυ το άρχισες και συνέχισαν και οι άλλοι .
Αλλά αν θες τα βάζω και με 10 σωματοφύλακες .
Αυτό ονομάζεται bullying έτσι λένε στο χωριό μου .😉⬆️

H διαφορά μας λοιπόν είναι ότι εγώ έχω μπει σε χημικό εργαστήριο.

Σαφώς!
Δεν είναι εκεί η ένστασή μου. Η ένστασή μου είναι στο κατά πόσο ένα εξειδικευμένο λάδι, είτε αυτό λέγεται singer είτε clearaudio είτε Μήτσος θα παίξει ρόλο στο ηχητικό αποτέλεσμα ή απλά πληρώνουμε μόνο την μάρκα.

Για να κυκλοφορήσει ένα προϊόν στην αγορά που έχει συγκεκριμένη χρήση, έχει από πίσω του και την άδεια να ονομάζεται έτσι. Οπότε φεύγει από την εξίσωση η "καταλληλότητα"

Τώρα, αν το Μήτσος χάνει τις ιδιότητές του στα 3 χρόνια ενώ το Singer σε 2 αλλά του Μήτσου έχει την δεκαπλάσια τιμή, εγώ το Singer θα πάρω και θα αλλάζω κάθε χρόνο.
Το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο από το να αλλάζω το λάδι του Μήτσου στα 3 χρόνια.
Οι ιδιότητές του δεν εξαφανίζονται σε μία ημέρα. φθείνουν με τον καιρό.
Το πρόβλημα το θέμα είναι ότι ακούγονται .
Δεν είναι τυχαία η αναφορά μου στο Hi fi news .

Αλλά ας αλλάξουμε λίγο θέμα, τι λάδι θα προτείνατε για το πηγάδι ??
Το λάδι κλείστρου όπλων όπως αυτό της Beretta Teflon Gun Oil OL38 είναι εξαιρετικό. Προσωπικά το χρησιμοποιώ χρόνια χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα

Μάκη, μας τα έχεις κάνει Ζέπελιν.
Δεν τολμάμε να γράψουμε τίποτα σε αυτή την κατηγορία, αμέσως μπαίνεις και γράφεις σεντόνια γεμάτα ημιμάθεια επί παντός επιστητού. Είτε πρόκειται για πλύσιμο δίσκων, είτε για ρύθμιση κεφαλής, είτε για ενισχυτές, είτε για λάδι πηγαδιού, είσαι πεπεισμένος ότι έχεις καπαρωμένη όλη την αλήθεια και τη γνώση. Ότι ΕΣΥ εχεις το καλύτερο πικάπ/ενισχυτή/ηχείο/whatever. Σου γράφουν 5 πράγματα κάποιοι άνθρωποι που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χόμπυ μας και τους απαντάς με ουρανομήκεις ανοησίες. Έχει καταντήσει κουραστικό πια, δε μπορούμε να πουμε μια κουβέντα σαν άνθρωποι χωρίς να βάλεις την εντελώς περιττή σάλτσα σου σε θέματα που προφανώς δε γνωρίζεις. Νισάφι πια!

• Like
Reactions: Sonorus and vlad66

Το ολο θεμα ειναι ( παλι ) , οτι ολα τα λυσαμε, το λαδι μας "μάρανε" λενε στο χωριο μου................
Ειπα "λυσαμε" και "μας" εσυ γιατι θιχτηκες ?

Μάκη, μας τα έχεις κάνει Ζέπελιν.
Δεν τολμάμε να γράψουμε τίποτα σε αυτή την κατηγορία, αμέσως μπαίνεις και γράφεις σεντόνια γεμάτα ημιμάθεια επί παντός επιστητού. Είτε πρόκειται για πλύσιμο δίσκων, είτε για ρύθμιση κεφαλής, είτε για ενισχυτές, είτε για λάδι πηγαδιού, είσαι πεπεισμένος ότι έχεις καπαρωμένη όλη την αλήθεια και τη γνώση. Ότι ΕΣΥ εχεις το καλύτερο πικάπ/ενισχυτή/ηχείο/whatever. Σου γράφουν 5 πράγματα κάποιοι άνθρωποι που έχουν γράψει πολλά χιλιόμετρα στο χόμπυ μας και τους απαντάς με ουρανομήκεις ανοησίες. Έχει καταντήσει κουραστικό πια, δε μπορούμε να πουμε μια κουβέντα σαν άνθρωποι χωρίς να βάλεις την εντελώς περιττή σάλτσα σου σε θέματα που προφανώς δε γνωρίζεις. Νισάφι πια!
Δάσκαλε εσύ, σοφέ λαέ μου, με ρητά και παροιμίες δίδαξέ μου .
Θεωρείς δηλ την κάθε εργαστηριακή επιστημονική έρευνα σκουπίδια αλλά Ζέπελιν.
Οκ 🆗 μπορείς να συνεχίσεις καμιά περιττή σάλτσα σε πράγματα που γνωρίζω ή συμβουλεύομαι ,απλά πράγματα .