Michell GyroDec η αναγέννηση.

Εδώ που τα λέμε ,πιστεύω ότι ισχύει αυτό που ειπώθηκε κάπως αλλιώς απ τον Πάνο.
'Όλα τα χει η Μαριωρή ,αλλά ....γαμπρό δεν βρίσκει' .

Στο νήμα του παθιασμένου 'αναλογικάριου' Jimara θα του σύστηνα να δώσει βάση/σημασία σε άλλα ζητήματα.
Όπως το ταίριασμα των υπόλοιπων 'μερών' του συστήματος.

Για παράδειγμα στα εκατοντάδες τεύχη ξένου τύπου που έχω κρατήσει σύμφωνα με το 90 % των reviewer δεν ταίριαζε καθόλου κανένας βραχίονας SME με τα Roxsan.
Όσοι δοκίμασαν τον συνδυασμό αυτό έμεναν απογοητευμένοι και το έχω διαβάσει σε αρκετά έντυπα τις εποχές που υπήρχε ευχέρεια οικονομική, αλλά και ..στοκ.
Δεν θυμάμαι τις απόψεις για την συνέργεια του Michell με κάποιους βραχίονες και κεφαλές ,αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί χρήστες το απολάμβαναν με συγκεκριμένα επι μέρους προϊόντα.
Όπως και κάποιοι έβγαλαν την φήμη ότι με τους ομόσταυλους βραχίονες ακουγόταν 'μηχανικό' .

Στα δικά μου αυτιά στο Pink που φόρεσα 4 διαφορετικούς βραχίονες ,δεν μ άρεσε με τον SME IV,αλλά με καθήλωνε ο συνδυασμός με τον Alphason και παραξενεύτηκε ο Ιωνάς, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.

Κοίτα τον δεύτερο από δω που τον τιουνάρουν και βγήκε βραχίονας της περσινής σαιζόν.

Εννοουσα εχεις idler drive για τα 3 δευτερολεπτα που γυρνας το πλατω με τους τροχους του hotweels ( και οχι direct drive )
Το θέμα εξακολουθεί να είναι ανέκδοτο και από τα καλα

Δεν θυμάμαι τις απόψεις για την συνέργεια του Michell με κάποιους βραχίονες και κεφαλές ,αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί χρήστες το απολάμβαναν με συγκεκριμένα επι μέρους προϊόντα.
Όπως και κάποιοι έβγαλαν την φήμη ότι με τους ομόσταυλους βραχίονες ακουγόταν 'μηχανικό' .
Michell με Rega ,παίζει εξαιρετικά.
Με Dynavector κεφαλή ,όλα αυτά πριν από 15 χρόνια τότε που πάλευα με το Technics SL 1200MK2 🤣

Στα δικά μου αυτιά στο Pink που φόρεσα 4 διαφορετικούς βραχίονες ,δεν μ άρεσε με τον SME IV,αλλά με καθήλωνε ο συνδυασμός με τον Alphason και παραξενεύτηκε ο Ιωνάς, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα.
Αυτόν τον συνδυασμό τον έχει ο συνάδελφος μου ,αυτός που πάλευα με τον πολυμερισμό του δίσκου ,εξαιρετικός συλλέκτης .

• Like
Reactions: westsound
@analog-jimaras
Δημήτρη καλά και ωραία όλα αυτά, αλλά εμένα η ένσταση μου είναι αυτή που σου είπα και στο τηλέφωνο.
Ότι το λάδι έχει κι' άλλη χρησιμότητα, όχι μόνο να μειώνει τις τριβές.

Τι έχουμε εδώ; Ένα κάθετο άξονα που περιστρέφεται μέσα σε ένα μπάνιο από λάδι. Και τι κάνει το λάδι; Ελαχιστοποιεί τις τριβές, αυτή είναι η πρώτη του δουλειά. Και προστατεύει από τη φθορά λόγω της επαφής μεταξύ τους τα κινούμενα μέρη.
Μόνο αυτό; Μηπως χρησιμεύει και για να αποσβένει πλευρικούς κραδασμούς; Προφανώς εξαρτάται από τον τρόπο κατασκευής, αλλά πρόκειται για μία πολύ λογική υπόθεση, αν και δεν είμαι σε θέση να το αποδείξω.
Αλλά μπορώ να κάνω ένα νοητικό πείραμα.
Ας φανταστούμε πως έχουμε δύο ειδών λάδια. Το ένα παχύρρευστο σα μέλι και το άλλο σα λεπτή σαπουνάδα. Προφανώς κάνουν και τα δύο την ίδια δουλειά. Προστατεύουν τα κινούμενα μέρη. Όμως το παχύρρευστο λάδι αποσβένει περισσότερους κραδασμούς.
Το λεπτόρρευστο επιτρέπει στα κινούμενα μέρη να κινούνται πιο γρήγορα. Αλλά επιτρέπει περισσότερους κραδασμούς.

Είναι η παραπάνω υπόθεση σωστή; Πιθανόν να κάνω λάθος, δεν είμαι ειδικός επιστήμονας, ούτε κάνω πως είμαι. Απλά διατυπώνω λογικές σκέψεις. Που πρέπει να αποδειχτούν.
Μπορούν τα παραπάνω να μετρηθούν με κάποιο τρόπο; Ίσως, αλλά εμείς δεν τον γνωρίζουμε. Πολύ ενδιαφέρουσες εν προκειμένω είναι οι μετρήσεις που επιχειρεί ο Γιώργος (@geovar) με τα επιταχυνσιόμετρα σε άλλο παραδίπλα νήμα.

Αν η παραπάνω υπόθεση έχει λογική βάση, το αμέσως επόμενο λογικό συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει κάποιο λάδι ανάμεσα στα δύο, το πιο παχύρρευστο και το πιο λεπτόρρευστο που δίνει το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη συγκεκριμένη κατασκευή. Εδώ δικαιώνεται ο κατασκευαστής με τις προτάσεις του. Διότι αυτός έχει δοκιμάσει -και πιθανόν μετρήσει- τις περισσότερες εκδοχές για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Και πάλι δεν αποκλείω όλα τα παραπάνω να στηρίζονται σε εσφαλμένες λογικές βάσεις. Οι υποθέσεις όμως και τα λογικά ερωτήματα είναι η αρχή της επιστήμης μέχρις ότου υπάρξει η κατάλληλη τεκμηρίωση.

Ουφ! Παρασύρθηκα και άρχισα να γράφω για χωράφια που δεν τα κατέχω καλά! 😄
Τρομερά ποιητικό αυτό sonus, ζηλεύω τη τέχνη της γραφής σου, αλλά μιας και οι δόκιμες με τα λάδια απαιτούν διαρκές σήκωμα και κούμπωμα του πλατό - πηγαδιού οι ανοχές είναι τόσο ελάχιστες, που όσο πιο παχύ είναι το λάδι τόσο πιο πολύ σφιχτό γίνετε το -κούμπωμα- πηγαδιού πλατό που σφραγίζει δυνατά. Στο 10-40 (ακατάλληλο) για πρώτη φορά πετάχτηκε η μπίλια έξω από την πίεση. Αυτή η κατασκευή δέχεται μηδενικές - μηδαμινές πιέσεις δεξιά αριστερά στο σημείο του κέντρου όλη του η γεωμετρία συντελεί σε αυτό.

Εδώ που τα λέμε ,πιστεύω ότι ισχύει αυτό που ειπώθηκε κάπως αλλιώς απ τον Πάνο.
'Όλα τα χει η Μαριωρή ,αλλά ....γαμπρό δεν βρίσκει' .

Στο νήμα του παθιασμένου 'αναλογικάριου' Jimara θα του σύστηνα να δώσει βάση/σημασία σε άλλα ζητήματα.
Όπως το ταίριασμα των υπόλοιπων 'μερών' του συστήματος.

Για παράδειγμα στα εκατοντάδες τεύχη ξένου τύπου που έχω κρατήσει σύμφωνα με το 90 % των reviewer δεν ταίριαζε καθόλου κανένας βραχίονας SME με τα Roxsan.
Όσοι δοκίμασαν τον συνδυασμό αυτό έμεναν απογοητευμένοι και το έχω διαβάσει σε αρκετά έντυπα τις εποχές που υπήρχε ευχέρεια οικονομική, αλλά και ..στοκ.

Κοίτα τον δεύτερο από δω που τον τιουνάρουν και βγήκε βραχίονας της περσινής σαιζόν.

Ένα πουλάκι μου είχε σφυρίξει πριν καν φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ σε μια κουβέντα για "ταίριασμα 'μερών' συστήματος "
για την καταπληκτική συνέργεια ανάμεσα σε gyrodec και jelco 750. Αποκλείω ότι το έκανε για να πουλήσει μιας και τότε δεν είχα καν σκεφτεί για gyrodec, ήταν όμως τελικά η έναρξη. Με τα λαδάκια παίζω όσο περιμένω τα καλύτερα.

Ένα πουλάκι μου είχε σφυρίξει πριν καν φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ σε μια κουβέντα για "ταίριασμα 'μερών' συστήματος "
για την καταπληκτική συνέργεια ανάμεσα σε gyrodec και jelco 750. Αποκλείω ότι το έκανε για να πουλήσει μιας και τότε δεν είχα καν σκεφτεί για gyrodec, ήταν όμως τελικά η έναρξη. Με τα λαδάκια παίζω όσο περιμένω τα καλύτερα.
Αν η συνέργεια αποδίδει τόσο όσο να με 'γεμίζει' ,να με ακουμπάει ψυχικά , δεν θα νοιαζόμουν αν κολυμπούσε το πλατό ακόμα και σε φυστικέλαιο..

Τρομερά ποιητικό αυτό sonus, ζηλεύω τη τέχνη της γραφής σου, αλλά μιας και οι δόκιμες με τα λάδια απαιτούν διαρκές σήκωμα και κούμπωμα του πλατό - πηγαδιού οι ανοχές είναι τόσο ελάχιστες, που όσο πιο παχύ είναι το λάδι τόσο πιο πολύ σφιχτό γίνετε το -κούμπωμα- πηγαδιού πλατό που σφραγίζει δυνατά. Στο 10-40 (ακατάλληλο) για πρώτη φορά πετάχτηκε η μπίλια έξω από την πίεση. Αυτή η κατασκευή δέχεται μηδενικές - μηδαμινές πιέσεις δεξιά αριστερά στο σημείο του κέντρου όλη του η γεωμετρία συντελεί σε αυτό.
Μήπως - λέω, μήπως - να έβαζες το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής και να άφηνες το πλατώ στην ησυχία του μήν κάνεις καμιά ζημιά;

Μήπως - λέω, μήπως - να έβαζες το λάδι που προτείνει ο κατασκευαστής και να άφηνες το πλατώ στην ησυχία του μήν κάνεις καμιά ζημιά;
Κώστα μου αν και είμαι χειρουργικα προσεκτικός όσο δεν παιρνει, ναι έχεις δίκιο δεν είναι σωστό να το ανεβοκατεβαζω το πλατο όλη την ώρα, η ζημιά παραμονεύει. Το ποιο πιθανο ειναι τελικα να πάρω του clearaudio που έχει γραφτεί παραπάνω.

Μετά απο πολύ ψάξιμο στα διάφορα forum διάβασα το ακόλουθο σχόλιο στο Audiologon
"the original oil costs too much for a few drops it offers, Michell herself recommends the Mobil 1 synt 0W40.
Whether the turntable has the old type of pin or the one upside down, the procedure for cleaning and replacing oil does not change"
Η έπόμενη μου δοκιμή θα είναι πιο στοχευμένη Mobil-1 0W-40 φουλ συνθετικό.
Μεγάλη εντυπωση μου κάνει οτι γράφει η Michell και οχι ο Michell.

Μετά απο πολύ ψάξιμο στα διάφορα forum διάβασα το ακόλουθο σχόλιο στο Audiologon
"the original oil costs too much for a few drops it offers, Michell herself recommends the Mobil 1 synt 0W40.
Whether the turntable has the old type of pin or the one upside down, the procedure for cleaning and replacing oil does not change"
Η έπόμενη μου δοκιμή θα είναι πιο στοχευμένη Mobil-1 0W-40 φουλ συνθετικό.
Μεγάλη εντυπωση μου κάνει οτι γράφει η Michell και οχι ο Michell.
μάλλον και στα αγγλικά "η εταιρία" (Michell εν προκειμένω) έχει θηλυκή "υπόσταση"

Φίλοι του αναλογικού ήχου σας παραδίδω το καλύτερο όπλο ενάντια στους ψηφιακούς πολέμιους μας.

Ο κύριος Steve Jobs (ο κύριος υπέυθυνος για την εξάπλωσης της ψηφιακής μουσικής σε ολο τον πλανήτη) ακουγε με Michell

202203_michell_JGK18605.jpg

Ο Michell έχει πεθάνει χρόνια τώρα. Την εταιρεία την "τρέχει" η γυναίκα του.
Aρα καταλήγουμε οτι η παραπάνω δηλωση, είναι πιθανά αληθείς, βουρ για το λάδι.

@AUDIOLYTIC μήπως έχουμε κανένα link να τυπώσω protractor για τον jelco SA-750EB. Πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσω , πέρασε και το Ελληνικό τελωνείο η βάση του βραχίονα.