Michell GyroDec η αναγέννηση.

Παίζει τρομερά στημένο λάθος. Οι προτρακτορες και ο vlad λένε πολύ σωστά ότι τα σημάδια που έχει ο κατασκευαστής πάνω στη βάση ένα βελάκι που δείχνει front δεν είναι για το δικό μου μοντέλο με απόσταση 240mm αλλά για τον πιο κοντό 214mm.
Αύριο θα γυρίσω τη βάση για να πετύχω τη σωστή απόσταση.
Αν παίζει έτσι στημένο λάθος, σωστά τι θα γίνει :unsure:

• Like
Reactions: vlad66
Πω-πω ομορφιές! 😙
Και πως του πάει ο βραχίονας με το βαθυγάλανο κέλυφος! 😘
Ο Μήτσος πρέπει να βρει τρόπο να ανεβάσει βίντεο..
Όταν βλέπεις το πλατώ του να γυρίζει μένεις με το στόμα ανοιχτό!
Εγώ χάζεψα όταν το είδα.. κομψοτέχνημα!!
(Ναι, σε μικρό βίντεο μου το έδειξε..)

Ο Μήτσος πρέπει να βρει τρόπο να ανεβάσει βίντεο..
Όταν βλέπεις το πλατώ του να γυρίζει μένεις με το στόμα ανοιχτό!
Εγώ χάζεψα όταν το είδα.. κομψοτέχνημα!!
(Ναι, σε μικρό βίντεο μου το έδειξε..)
'A moi aussi! 🙂 👍
Στα Γαλλικά σκίζω! 😁

• Like
Reactions: vlad66
Παίζει τρομερά στημένο λάθος. Οι προτρακτορες και ο vlad λένε πολύ σωστά ότι τα σημάδια που έχει ο κατασκευαστής πάνω στη βάση ένα βελάκι που δείχνει front δεν είναι για το δικό μου μοντέλο με απόσταση 240mm αλλά για τον πιο κοντό 214mm.
Ετοιμαζομουν να σε ρωτησω αν εισαι σιγουρος οτι παραγγειλες το σωστο armboard.
H τρυπα φαινεται σχεδον στο κεντρο , και αν ειναι στα 214mm αμφιβαλλω αν γυριζοντας το armboard θα μπορεσεις να πετυχεις τα 240mm που χρειαζονται για τον Ε. Χρειαζεσαι αλλα 26mm. Βασικα χρειαζεσαι το σωστο armboard.

Όταν στη μέτρηση της απόστασης Spindle - Pivot υπάρχει απόκλιση 26mm μιλάμε σαφέστατα για παντελώς λάθος τοποθέτηση του βραχίονα με παραγόμενα λάθος ακουστικά αποτελέσματα και μάλιστα έντονα. Με μείον 26mm θα πάρουμε έναν ήχο ογκώδη και μουντό με ανύπαρκτο βάθος και εικόνα. Το εάν αυτός ο ήχος είναι αρεστός είναι παντελώς αδιάφορο. Και να μειωθεί στο μισό η απόσταση τα αποτελέσματα θα παραμείνουν. Ο Jelco SA-750EB 10” – εάν μιλάμε για αυτόν τον βραχίονα - είναι καταπληκτικός βραχίονας και σωστά σεταρισμένος είναι ικανός για σπουδαία αναπαραγωγή δίσκων βινυλίου

Να ξεκινήσω από τα θετικά, όπως κι αν είναι στημένο το πικάπ αυτό (λάθος προς το παρόν) παίζει πολύ καλύτερα από το micro seiki μου (το οποίο αμπαλαρίστηκε και την παρασκευή θα φύγει για το νέο ιδιοκτήτη του).

Σε σχέση με το Lurne παίζει καλύτερα στα σημεία, το άπλωμα της εικόνας στο χώρο είναι μικρότερο στο Michell (αυτό όμως είναι θέμα γούστου, άλλοι στη συναυλία επιλέγουν να καθίσουν μπροστά, άλλοι πίσω) τα μεσαία πολύ καλύτερα πιο μεστά και μουσικά τα μπάσα έχουν λίγο καλύτερο έλεγχο στα πρίμα δεν διακρίνω διαφορά.
To θέμα φυσικά είναι το τελευταίο κομμάτι σε κάποιους δίσκους.

Το θέμα είναι ότι ο κατασκευαστής του βραχίονα δίνει δύο νούμερα για τον jelco 750 (214mm, 240mm). Αναφερόμαστε στην απόσταση από το κέντρο του άξονα του βραχίονα έως το κέντρο του άξονα του πλατό. Όταν τοποθετούσα τη βάση του βραχίονα υπήρχε αυτοκόλλητο με την ένδειξη front την οποία και ακολούθησα χωρίς περεταίρω μέτρηση.

Όταν τελείωσα με όλο το στήσιμο, κάτι δεν μου ταίριαζε με τους προτράκτορες, μετρώντας τα δύο κέντρα βρίσκω 215mm.
Θα στείλω και mail στο michell, αλλά και από την εικόνα του arm plate φαίνεται ότι έχω περιθώριο γυρίζοντας τη βάση. Αυτή τη στιγμή η απόσταση τρυπας ανάμεσα στο πλατό και το βραχίονα εχει πιο μικρή απόσταση, γυρίζοντας ολο τη βάση θα κερδίσω αρκετά, επίσης η διάμετρος είναι μεγαλύτερη θα δω αν κι εκεί μπορώ να κερδίσω κάτι. Αν και όπως γράφει και ο Audiolytic δύσκολο να βρω 26mm με το μάτι λέω ίσως 18-20.

Το θέμα είναι ότι ο κατασκευαστής του βραχίονα δίνει δύο νούμερα για τον jelco 750 (214mm, 240mm). Αναφερόμαστε στην απόσταση από το κέντρο του άξονα του βραχίονα έως το κέντρο του άξονα του πλατό. Όταν τοποθετούσα τη βάση του βραχίονα υπήρχε αυτοκόλλητο με την ένδειξη front την οποία και ακολούθησα χωρίς περεταίρω μέτρηση.
Υπάρχουν 3 μοντέλα jelco 750, E, D και L, το καθένα με διαφορετικό μήκος. Εσύ ποιο έχεις;

Με μείον 26mm θα πάρουμε έναν ήχο ογκώδη και μουντό με ανύπαρκτο βάθος και εικόνα.
Μενω έκπληκτος απο το παραπάνω, εχεις βαλει λάθος το συγκεκριμενο βραχίονα 26mm και εχεις ακούσει το παραπάνω σε σύγκριση με τη σωστή τοποθέτηση?
O ήχος ακόμα και με τόσο λάθος σχεδον ξεπερνάει το καλό μου πικάπ και ξεφτιλίζει το πικάπ του δεύτερου συστήματος.
Η μόνη μου ανησυχία ειναι μη γίνει ζημια στους δίσκους η στη βελόνα.
Χτές έπαιζα λοιπον δισκους που έχω διπλους τριπλούς με κεφαλή στο τέλος της ζωής της.
Θεωρώ οτι το βραδυ, (που θα γυρίσω τη βάση) το λάθος θα είναι 4-5mm.
Περιμένω και την απάντηση του Michell στο θέμα.

οι εικόνες δεν φαίνονται
Χτες ηταν ολα μια χαρά δεν ξερω, ας το δουν οι moderators.
Eπίσης σήμερα δεν μπορω να ανεβάζω φωτό είχα μια κοντινή της βάσης του βραχίoνα που με βασανίζει.
Πιθανα γινετε καποια εργασία στο server μιας και παρατήρησα οτι το θεμα ειναι γενικό ?

Είναι 10ιντσος, όπως ο 750E. Θέλεις απόσταση 240 χιλιοστά.
Ο βραχίονας ηταν κομπλέ με το κουτί τα χαρτια του και το χαρακα τοποθέτησης, οπότε το ξέρω το γράφει το μανουαλι.
Το ερώτημα είναι αν, ας πουμε, φτασω τα 230-235mm, σίγουρα κάτι θα χάσω αλλα οκ, προκάλώ ομως ζημια σε βελόνα η δίσκους??

Χτες ηταν ολα μια χαρά δεν ξερω, ας το δουν οι moderators.
Eπίσης σήμερα δεν μπορω να ανεβάζω φωτό είχα μια κοντινή της βάσης του βραχίoνα που με βασανίζει.
Πιθανα γινετε καποια εργασία στο server μιας και παρατήρησα οτι το θεμα ειναι γενικό ?
είναι γενικό το θέμα, η τεχνική υπηρεσία φροντίζει ήδη για αυτό.

στο θέμα του armboard το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το στείλεις πίσω και να σου στείλει το σωστό.
μην χάνεις χρόνο !

Το θέμα είναι ότι ο κατασκευαστής του βραχίονα δίνει δύο νούμερα για τον jelco 750 (214mm, 240mm). Αναφερόμαστε στην απόσταση από το κέντρο του άξονα του βραχίονα έως το κέντρο του άξονα του πλατό.
Δεν δινει δυο νουμερα. Ειναι δυο διαφορετικοι βραχιονες , ο 750 D και ο 750 Ε
Αν και όπως γράφει και ο Audiolytic δύσκολο να βρω 26mm με το μάτι λέω ίσως 18-20.
Ουτε 20mm βλεπω να εχεις.

Μερικοι λενε οτι αν εχεις 1-2mm διαφορα δεν πειραζει.
Κακως. Αν εχεις μια κεφαλη με αξιολογη ακιδα , ουτε μισο mm δεν μπορεις να εχεις λαθος.
Διαφορετικα, μια σφαιρικη ακιδα ισως να κανει.

Οπως και να'χει , καλυτερα παρε το σωστο armboard. Για το καλο και της βελονας και των δισκων σου.

Ο βραχίονας ηταν κομπλέ με το κουτί τα χαρτια του και το χαρακα τοποθέτησης, οπότε το ξέρω το γράφει το μανουαλι.

Το ερώτημα είναι αν, ας πουμε, φτασω τα 230-235mm, σίγουρα κάτι θα χάσω αλλα οκ, προκάλώ ομως ζημια σε βελόνα η δίσκους??
Εννοείται! Εδώ καθόμαστε και ζυγίζουμε με τις ώρες το overhang να μην είναι μισό χιλιοστό παραπάνω ή παρακάτω και κάθεσαι και το συζητάς για 2,5 ολόκληρα εκατοστά; ούτε γι αστείο! Βγάλε αμέσως το βραχίονα και παράγγειλε το σωστό armboard χθες!

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Ναι

Θεωρώ οτι το βραδυ, (που θα γυρίσω τη βάση) το λάθος θα είναι 4-5mm.
Βασει της φωτογραφιας που ανεβασες στο #158 , γυριζοντας το armboard, θα ελεγα οτι αντε να κερδισεις 4-5mm , οχι να σου λειπουν.
Η τρυπα ειναι σχεδον κεντρο, πως θα κερδισεις 26mm γυριζοντας το armboard γυρω απ το κεντρο του ?
Περιμένω και την απάντηση του Michell στο θέμα.
Ελπιζω να σου πουν τα ιδια. Αν οχι, ρωτησε και αλλού αν δεν σε ικανοποιουν οι δικες μας συμβουλες.

O ήχος ακόμα και με τόσο λάθος σχεδον ξεπερνάει το καλό μου πικάπ και ξεφτιλίζει το πικάπ του δεύτερου συστήματος.
Aν οντως ισχυει αυτο, τοτε θα ελεγα να τσεκαρεις καλα τα πικαπ σου , τουλαχιστον αυτο που θα μεινει αφου το micro φευγει.