Michell GyroDec η αναγέννηση.

Τριήμερο καθαράς Δευτέρας = χρόνος για ακροάσεις.
Χτες το βράδυ πέρασε ο Βασίλης ο οποίος θέλησε να ακούσει τη βελόνα που μου είχε πουλήσει. Μπήκε η Nagaoka και ακούσαμε και οι δυο μια παραμόρφωση.
Δυστυχώς δεν είχα χρόνο να ρυθμίσω με τον προτράκτορα καμία άλλη κεφαλή εκτός της Goldenote Vasari Gold.
Μιάς και είναι με διαφορά η πιο βαριά κεφαλή της συλλογής μου και ο βραχίονας στο micro seiki αγανακτούσε μαζί της τονίζοντας πολύ τα μπάσα, είχα πολύ καιρό να την ακούσω και αγνόησα τις υπόλοιπες.
Τώρα - ξεκινώντας από την αγαπημένη shure V15 iii τις βρίσκω όλες λίγο στραβές- (γυρισμένες ελαχιστα προς το κέντρο του άξονα απο οτι πρέπει).
Ο δίσκος λοιπόν που ακούσαμε με το Βασίλη και παρατηρήσαμε την παραμόρφοση γινετε test record για να τσεκαριστούν ολες οι κεφαλοβελόνες, (ευτυχως τον εχω διπλό).

Αναβάθμιση νούμερο 1
4 μικρά ελαστικά αυτοκόλλητα ποδαράκια 3Μ (περιπου 2mm υψος) κάτω απο τη βάση του μοτέρ κίνησης του ιμάντα .
Το ράκ ιδιοκατασκευής μου αποτελείτε από ράφια με στρώσεις διαφορετικών υλικών μοριοσανίδα , φελλός πάλι μοριοσανίδα και μεταλλική πλάκα μεγάλου βάρους στην επαφή με τα μηχανηματα.
Το καλό της μεταλλικής πλάκας είναι οτι προσθετει βάρος και τα ποδαράκια καρφιά απλα γλυστρούν πάνω της βοηθόντας το συχνό βάλε βγάλε συσκευών, το κακό οτι πολλες φορες τα μηχανήματα σε ατσαλες κινησεις γλυστρούν. Ετσι λοιπόν τα ποδαράκια εμποδίζουν το μοτέρ να γλιστρά στη μεταλλική πλάκα και να είναι σε οποιαδήποτε επαφή με το υπόλοιπό πικάπ (εκτός του ιμάντα).
Η προσθήκη αυτή εδωσε λίγο ύψος ώστε να είναι απολύτος παράλληλος ο ιμάντας (πάντα συμφωνα με το laser αλφάδι).
Αποτέλεσμα μεγαλύτερη ησυχία στο υπόβαθρο και ισως κατι στα μεσαία.

Φυσικά η καλύτερη αναβάθμιση σε κάθε πικαπ είναι η κεφαλή του.
Ortofone Black

Aναμφιβολα μια από τις καλύτερες mm

Καλόπαιχτη. Διαβάζω συχνά, σχόλια ότι είναι δύσκολη στο σετάρισμα λόγω shibata βελόνας.
Έφτιαξες βάση για την σωστή απόσταση του βραχίονα;

Φυσικά η καλύτερη αναβάθμιση σε κάθε πικαπ είναι η κεφαλή του.
Ortofone Black
View attachment 248157
Aναμφιβολα μια από τις καλύτερες mm

Ωραίος !!
Καλορίζικη !!

(Ortofon 2m Black.. το 2m είναι βασικό όταν αναφέρεσαι στην κεφαλή γιατί υπάρχουν και άλλες "Black" στην οικογένεια της Ortofon.. και που'σαι, όχι Ortofone ρε συ...) ;)

• Like
Reactions: superfly
Καλόπαιχτη. Διαβάζω συχνά, σχόλια ότι είναι δύσκολη στο σετάρισμα λόγω shibata βελόνας.
Έφτιαξε και πρέπει να'ναι σωστή.

Κοίτα που έφτασε η πατούρα του βραχίονα στο armboard

Screenshot_20250302-200942.png

Αυτό που δεν μπορώ να δω είναι το αν βιδώνει με 3 βίδες ή αν η 3η "πέφτει" στην παλιά τρύπα και δεν υπάρχει..
Επίσης δεν μπορώ να δω αν είναι περαστές με κόντρα παξιμάδι ή βιδωτές σε σπείρωμα του armboard..
Λύσε μου τις απορίες ρε Μήτσο....

Μήτσε,, λίγο δύσκολο να τρομάξω....

View attachment 248163

Ένα μικρό απωθημένο μου οι Benz (από την Ace και άνω) λόγω του ηχητικού τους χαρακτήρα. Δεν έχω ακροαστεί αλλά όλοι λένε πάνω - κάτω τα ίδια. Θυμάμαι κάποτε την Glider στα 500 - 600€, που να φανταστώ που θα φτάσουν οι τιμές...

• Like
Reactions: vlad66
Τρέμε Vlad η συλλογή μου αυξάνεται
View attachment 248158
🤣🤣🤣
Αυτός ο βραχίονας πρέπει να ταιριάζει πολύ καλά με Denon DL-103. Αν ταιριάζει με το phono σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

(πριν ένα μήνα πάνω-κάτω είχα στο σπίτι μου μια μάζωξη αναλογικάριων της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα τους ήταν και μια κυρία που σνόμπαρε τις DL-103 "Δεν τις έχω ακούσει ποτέ να παίζουν καλά" έλεγε και ξαναέλεγε. Κάποια στιγμή, μετά το "ζέσταμα" της παρέας με την καλή μου κεφαλή, την Ortofon Cadenza Red, όπου ακούσαμε κυριως κλασική και τζαζ, ήθελε και η συζυγος μου να ακούσουμε έναν απο τους δικούς της δίσκους, ενα πανάρχαιο sampler της Zara Leander (σουηδέζα τραγουδίστρια του Μεσοπολέμου που έκανε μεγάλη καριέρα στη Γερμανία). Εκεί έπαιξε η Denon και η προαναφερθείσα κυρία έμεινε με το στόμα ανοιχτό.
-Μα πως; Πρώτη φορά ακούω τη DL-103 τόσο δυναμική και με τόσο μπάσο!
-Ε μα, θέλει τον κατάλληλο βραχίονα. Με μεγάλη μάζα.
-Την έχω ακούσει με Rega, με (είπε άλλα 2-3 ονόματα που δε θυμάμαι τώρα) και δεν έπαιξε ποτέ καλά.
-Όλοι αυτοί οι βραχίονες που λες έχουν μικρομεσαία ως μικρή μάζα, δεν παντρεύονται με την Denon.)

Ένα μικρό απωθημένο μου οι Benz (από την Ace και άνω) λόγω του ηχητικού τους χαρακτήρα. Δεν έχω ακροαστεί αλλά όλοι λένε πάνω - κάτω τα ίδια. Θυμάμαι κάποτε την Glider στα 500 - 600€, που να φανταστώ που θα φτάσουν οι τιμές...
Αγαπημένες Benz, πόσα χρόνια πέρασα μαζί τους...

• Like
Reactions: Kostas P.
Απόσταση 240mm πουθενά σφάλματα παραμόρφωσης.

Έφτιαξε και πρέπει να'ναι σωστή.

Κοίτα που έφτασε η πατούρα του βραχίονα στο armboard

View attachment 248160

Αυτό που δεν μπορώ να δω είναι το αν βιδώνει με 3 βίδες ή αν η 3η "πέφτει" στην παλιά τρύπα και δεν υπάρχει..
Επίσης δεν μπορώ να δω αν είναι περαστές με κόντρα παξιμάδι ή βιδωτές σε σπείρωμα του armboard..
Λύσε μου τις απορίες ρε Μήτσο....
Αρχικά σόρυ για το 'e' στο τέλος η Vodafone φταίει να ξέρεις.
Σε όλα μέσα έπεσες δύο βίδες περαστες με κόντρα παξιμάδι ασφαλείας το ρόλο της τρίτης παίζει η βίδα που συγκρατεί το armplate.
Δεν υπηρε χώρος γιαυτό δεν το έφτιαξε ο michell.

• Like
Reactions: vlad66
Δεν είναι δική μου.. πλάκα κάνω στον Μήτσο...

είναι του @Tzimisce και (επιτέλους) με κατάφερε να την οπλίσω και να την ακούσω μετά το καθάρισμα που της έκανε ο ίδιος.

πιθανόν να την στείλω στην Κύπρο για να την αξιολογήσει και ο AUDIOLYTIC

εμένα εδώ μου φαίνεται 100% άψογη.. μάλιστα πέρασε με επιτυχία τα κανόνια του 1812 της Telarc, παρά τις ακατάλληλες (ακόμα) βάσεις των ρουλεμάν στον βραχίονά μου που δεν βοηθούν καθόλου σε τέτοια δύσκολα τεστ...

Μήτσε,, λίγο δύσκολο να τρομάξω....
Συμπαθητικούλι το βραχιονακι σου φτάνει από τη μια στην άλλη και 45αρια ?🤣🤣🤣
Χωρίς πλάκα πανέμορφη κεφαλή, αλλά είπαμε η δική μου συλλογή θα έχει μόνο mm.

Αυτός ο βραχίονας πρέπει να ταιριάζει πολύ καλά με Denon DL-103. Αν ταιριάζει με το phono σου τη συνιστώ ανεπιφύλακτα.

(πριν ένα μήνα πάνω-κάτω είχα στο σπίτι μου μια μάζωξη αναλογικάριων της ευρύτερης περιοχής. Ανάμεσα τους ήταν και μια κυρία που σνόμπαρε τις DL-103 "Δεν τις έχω ακούσει ποτέ να παίζουν καλά" έλεγε και ξαναέλεγε. Κάποια στιγμή, μετά το "ζέσταμα" της παρέας με την καλή μου κεφαλή, την Ortofon Cadenza Red, όπου ακούσαμε κυριως κλασική και τζαζ, ήθελε και η συζυγος μου να ακούσουμε έναν απο τους δικούς της δίσκους, ενα πανάρχαιο sampler της Zara Leander (σουηδέζα τραγουδίστρια του Μεσοπολέμου που έκανε μεγάλη καριέρα στη Γερμανία). Εκεί έπαιξε η Denon και η προαναφερθείσα κυρία έμεινε με το στόμα ανοιχτό.
-Μα πως; Πρώτη φορά ακούω τη DL-103 τόσο δυναμική και με τόσο μπάσο!
-Ε μα, θέλει τον κατάλληλο βραχίονα. Με μεγάλη μάζα.
-Την έχω ακούσει με Rega, με (είπε άλλα 2-3 ονόματα που δε θυμάμαι τώρα) και δεν έπαιξε ποτέ καλά.
-Όλοι αυτοί οι βραχίονες που λες έχουν μικρομεσαία ως μικρή μάζα, δεν παντρεύονται με την Denon.)
Έλα να την ακούσουμε.

O 750E εχει μαζα 13.26 γρ.
Ο δικος σου εχει πανω απο 18 νομιζω.........

Ε που πας φώτο τη βελόνα πρώτα με το εργαλείο που πήραμε.
Έχεις καμιά Line Contact "φρέσκια" για να δούμε την φθορά στην Benz ;;

Σε αυτή μάλιστα είναι Fritz Gyger II

Δεν ξέρω τι διαφορά έχει με μια "άλλη" Line Contact όπως της Zyx μου για παράδειγμα...