Michell GyroDec η αναγέννηση.

Μερικές φωτογραφίες

Attachments

• IMG_20250305_103356.jpg
    IMG_20250305_103356.jpg
    3.1 MB · Views: 18
  • IMG_20250305_100112.jpg
    IMG_20250305_100112.jpg
    3.2 MB · Views: 16
  • IMG_20250305_094926.jpg
    IMG_20250305_094926.jpg
    2.5 MB · Views: 18
  • IMG_20250305_094917.jpg
    IMG_20250305_094917.jpg
    2.8 MB · Views: 19
Απο τη στιγμή που πήρα το δικό μου αντιμετώπισα το ιδιο ακριβος πρόβλημα και εμένα είναι με το μαμά λάστιχο, το δικό μου ομως είναι το μοντέλο με το αποσπωμενο μοτέρ, οπότε με μια ελαστική βάση το σήκωσα λιγο και λυθηκε το πρόβλημα. Σαν καλός ντούις θα έλεγα να αφαιρεσεις το μοτέρ. Πας σε ενα πλεξιγκλασά και σου μεγαλώνει την τρύπα. Το πικάπ θα παίζει καλύτερα. Αν αυτή η λύση σου φαινετε extreme απλα με ενα κοφτάκι αφαιρείς προσεκτικά την κολλα και βάζεις κι εσυ μια ελαστική βασή απο κάτω και το σηκώνεις οσο πρέπει. Τέλος αν τιποτε απο τα προηγούμενα δεν σου ταιριάζει μπορείς να δείς αν αφαιρείται το μαυρο που περιστρεφεται και να βάλεις το μαμά.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Η πρώτη μου σκέψη είναι αλήθεια ήταν αυτή με το μοτέρ με την εξωτερική βάση, όμως φοβήθηκα...
Τώρα σκέφτομαι να πάρω το DC kit που έχει η Michell , που έρχεται με καπάκι έτοιμο πάνω, αλλά είναι πολύ ακριβό...
Υπάρχουν δακτυλίδια να βάλω γύρω από τη βάση για να υπερυψωθει;

Γιατί έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος είναι στραβό στο σημείο που είναι κολλημένη η ακίδα;;
Διοτι ειναι. Για την ακριβεια, οχι στραβο, αλλα εχει απο τη μανα του κλιση ωστε η ακιδα να ειναι καθετη στο δισκο . Η ακιδα στο πανω μερος ειναι κολλημενη στο στελεχος με κολλα. Οι πλειστες ακιδες σε αλουμινενιο στελεχος εχουν τετοια κλιση.

• Like
Reactions: vlad66
Τι μπορώ να κάνω για να ανυψώσω το μοτέρ για να κάτσει πιο ψηλά ο ιμάντας;
Ευχαριστώ!
Μπορεις να χαμηλωσεις το σασι/πλατω με τα τρια ελατηρια.

Η πρώτη μου σκέψη είναι αλήθεια ήταν αυτή με το μοτέρ με την εξωτερική βάση, όμως φοβήθηκα...
Τώρα σκέφτομαι να πάρω το DC kit που έχει η Michell , που έρχεται με καπάκι έτοιμο πάνω, αλλά είναι πολύ ακριβό...
Εγώ αρχικά έλυσα το πρόβλημα με αυτοκολητα πατάκια της 3Μ και του έδωσα ενα Α ύψος και σε δεύτερο χρόνο έβαλα μια ελαστική βάση απο μηχανές παραγωγής του εργοστασίου την οποια έκοψα κατάληλα ωστε ο ιμαντας να παραλληλιστεί τέλεια με το σασί.
Χωρισε το μοτέρ και στηλε μου π.μ

Διοτι ειναι. Για την ακριβεια, οχι στραβο, αλλα εχει απο τη μανα του κλιση ωστε η ακιδα να ειναι καθετη στο δισκο . Η ακιδα στο πανω μερος ειναι κολλημενη στο στελεχος με κολλα. Οι πλειστες ακιδες σε αλουμινενιο στελεχος εχουν τετοια κλιση.
(y)

Μπορεις να χαμηλωσεις το σασι/πλατω με τα τρια ελατηρια.
Τα ελατήρια είναι στο χαμηλότερο ύψος, μόλις που δεν ακουμπάει το σασί στο ακρυλικό και έχει και μικρή διαδρομή η ταλάντωση του πλατό, μόλις που ταλαντώνεται.
Σε καινούργια ελατήρια δε που δοκίμασα , τερμάτισα τη διαδρομή τους και το πλατό αιωρείται σε αρκετά mm πάνω από το ακρυλικό.
Ίσως όσο μτχ ελατήρια τόσο το καλύτερο, χαχα

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Ναι τα ελατήρια είναι υπολογισμένα για το συγκεκριμένο βάρος οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τη θέση του ιμάντα ως προς το πλατό.
Ηταν το πρώτο πραγμα που παρατήρησα οταν αφαίρεσα βάρος απο το armplate ανοιγοντας νέα τρύπα.
Η αλλαγη του ύψους του μοτέρ του ιμάντα διορθώνει την κατάσταση.

Μερικές φωτογραφίες
Μου φαίνεται περίεργο που δεν το έχει προβλέψει η OL. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να αλλάξεις το ύψος της τροχαλίας; Δεν υπάρχει κάποια βιδα στον άξονα της ας πούμε;

Ναι τα ελατήρια είναι υπολογισμένα για το συγκεκριμένο βάρος οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τη θέση του ιμάντα ως προς το πλατό.
Ηταν το πρώτο πραγμα που παρατήρησα οταν αφαίρεσα βάρος απο το armplate ανοιγοντας νέα τρύπα.
Η αλλαγη του ύψους του μοτέρ του ιμάντα διορθώνει την κατάσταση.
Τα ελατηρια εχουν ρυθμιση υψους . Ο λογος ειναι διοτι μπορει αλλο βραχιονα να εχεις εσυ, αλλον εγω , με διαφορετικο βαρος , οποτε αλλες ρυθμισεις θα εχουν τα ελατηρια σε αυτες τις δυο περιπτωσεις.

Αλλο πραγμα ειναι τωρα , αν δεν μπορει το πλατω να ευθυγραμμιστει με το μοτερ ωστε ο ιμαντας να λειτουργει σωστα. Αυτο μπορει να οφειλεται σε ασυμφωνια του O.L μοτερ με την συγκεκριμενη εκδοση του gyro. Οποτε, αν δεν υπαρχει αλλος τροπος, ας ψηλωσει το μοτερ.

Τα ελατηρια εχουν ρυθμιση υψους . Ο λογος ειναι διοτι μπορει αλλο βραχιονα να εχεις εσυ, αλλον εγω , με διαφορετικο βαρος , οποτε αλλες ρυθμισεις θα εχουν τα ελατηρια σε αυτες τις δυο περιπτωσεις.

Αλλο πραγμα ειναι τωρα , αν δεν μπορει το πλατω να ευθυγραμμιστει με το μοτερ ωστε ο ιμαντας να λειτουργει σωστα. Αυτο μπορει να οφειλεται σε ασυμφωνια του O.L μοτερ με την συγκεκριμενη εκδοση του gyro. Οποτε, αν δεν υπαρχει αλλος τροπος, ας ψηλωσει το μοτερ.
Οσο κι αν σου φανεί περίεργο το υλικό που αφαίρεσα απο τη βάση του βραχίονα ειναι σχεδον το βάρος του βραχίονα.
Ισως οι υπολογισμοί του michel να μην επηρεάζονται τόσο απο αυτές τις διαφορές βάρους.
Το γράφω αυτό γιατί το βάρος της βάσης για Jelco που μου εστειλε ο michel ειναι μικρότερο απο το βάρος της βάσης που είχε πάνω??

Μου φαίνεται περίεργο που δεν το έχει προβλέψει η OL. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να αλλάξεις το ύψος της τροχαλίας; Δεν υπάρχει κάποια βιδα στον άξονα της ας πούμε;
Δεν φαινεται να έχει οπότε πρέπει να σηκώσει ολο το μοτέρ.
Ενα σχόλιο πάντος ο ιμάντας δεν είναι ο κατάληλος δεν μπαινει μέσα στα αυλάκια που εχει το πλατό για το λογο αυτό.

Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις το σωστό ιμάντα. Εδώ απο το site της Origin Live: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.

Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις το σωστό ιμάντα. Εδώ απο το site της Origin Live: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.
Έναν ιμάντα δε δίνει η origin live , τον τετράγωνο;

Φυσικά έχω στρογγυλό ιμάντα μπορεί να έχω το χρυσό το DC το μοτέρ αλλά είναι γνήσιο Michell το πλατό εχει αυλάκια για συγκεκριμένη διατομή στρογγυλού ιμάντα, πιθανά να μην δημιουργεί πρόβλημα απλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο ιμάντα σε gyrodec

Έναν ιμάντα δε δίνει η origin live , τον τετράγωνο;
To μόνο που είδα στη σελίδα τους είναι ότι πουλάνε σαν αξεσουάρ το pulley το οποίο είναι αυτό το πλαστικό πάνω στο οποίο πιάνει ο ιμάντας. Κατά πάσα πιθανότητα να μπορείς να προσαρμόσεις εκεί pulley για ιμάντα στρογγυλής διατομής.

To μόνο που είδα στη σελίδα τους είναι ότι πουλάνε σαν αξεσουάρ το pulley το οποίο είναι αυτό το πλαστικό πάνω στο οποίο πιάνει ο ιμάντας. Κατά πάσα πιθανότητα να μπορείς να προσαρμόσεις εκεί pulley για ιμάντα στρογγυλής διατομής.
Όχι"κατά πάσα πιθανότητα" είναι σίγουρο, το λένε στη σελίδα τους: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.