leonis2013
Established Member
- 8 July 2013
- 171
Διοτι ειναι. Για την ακριβεια, οχι στραβο, αλλα εχει απο τη μανα του κλιση ωστε η ακιδα να ειναι καθετη στο δισκο . Η ακιδα στο πανω μερος ειναι κολλημενη στο στελεχος με κολλα. Οι πλειστες ακιδες σε αλουμινενιο στελεχος εχουν τετοια κλιση.Γιατί έχω την εντύπωση ότι το στέλεχος είναι στραβό στο σημείο που είναι κολλημένη η ακίδα;;
Μπορεις να χαμηλωσεις το σασι/πλατω με τα τρια ελατηρια.Τι μπορώ να κάνω για να ανυψώσω το μοτέρ για να κάτσει πιο ψηλά ο ιμάντας;
Ευχαριστώ!
Εγώ αρχικά έλυσα το πρόβλημα με αυτοκολητα πατάκια της 3Μ και του έδωσα ενα Α ύψος και σε δεύτερο χρόνο έβαλα μια ελαστική βάση απο μηχανές παραγωγής του εργοστασίου την οποια έκοψα κατάληλα ωστε ο ιμαντας να παραλληλιστεί τέλεια με το σασί.Η πρώτη μου σκέψη είναι αλήθεια ήταν αυτή με το μοτέρ με την εξωτερική βάση, όμως φοβήθηκα...
Τώρα σκέφτομαι να πάρω το DC kit που έχει η Michell , που έρχεται με καπάκι έτοιμο πάνω, αλλά είναι πολύ ακριβό...
Υπάρχουν δακτυλίδια να βάλω γύρω από τη βάση για να υπερυψωθει;
Διοτι ειναι. Για την ακριβεια, οχι στραβο, αλλα εχει απο τη μανα του κλιση ωστε η ακιδα να ειναι καθετη στο δισκο . Η ακιδα στο πανω μερος ειναι κολλημενη στο στελεχος με κολλα. Οι πλειστες ακιδες σε αλουμινενιο στελεχος εχουν τετοια κλιση.
Δεν αρκεί το δοκίμασαΜπορεις να χαμηλωσεις το σασι/πλατω με τα τρια ελατηρια.
Τα ελατήρια είναι στο χαμηλότερο ύψος, μόλις που δεν ακουμπάει το σασί στο ακρυλικό και έχει και μικρή διαδρομή η ταλάντωση του πλατό, μόλις που ταλαντώνεται.Μπορεις να χαμηλωσεις το σασι/πλατω με τα τρια ελατηρια.
Μου φαίνεται περίεργο που δεν το έχει προβλέψει η OL. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να αλλάξεις το ύψος της τροχαλίας; Δεν υπάρχει κάποια βιδα στον άξονα της ας πούμε;Μερικές φωτογραφίες
Τα ελατηρια εχουν ρυθμιση υψους . Ο λογος ειναι διοτι μπορει αλλο βραχιονα να εχεις εσυ, αλλον εγω , με διαφορετικο βαρος , οποτε αλλες ρυθμισεις θα εχουν τα ελατηρια σε αυτες τις δυο περιπτωσεις.Ναι τα ελατήρια είναι υπολογισμένα για το συγκεκριμένο βάρος οποιαδήποτε αλλαγή αλλάζει τη θέση του ιμάντα ως προς το πλατό.
Ηταν το πρώτο πραγμα που παρατήρησα οταν αφαίρεσα βάρος απο το armplate ανοιγοντας νέα τρύπα.
Η αλλαγη του ύψους του μοτέρ του ιμάντα διορθώνει την κατάσταση.
Οσο κι αν σου φανεί περίεργο το υλικό που αφαίρεσα απο τη βάση του βραχίονα ειναι σχεδον το βάρος του βραχίονα.Τα ελατηρια εχουν ρυθμιση υψους . Ο λογος ειναι διοτι μπορει αλλο βραχιονα να εχεις εσυ, αλλον εγω , με διαφορετικο βαρος , οποτε αλλες ρυθμισεις θα εχουν τα ελατηρια σε αυτες τις δυο περιπτωσεις.
Αλλο πραγμα ειναι τωρα , αν δεν μπορει το πλατω να ευθυγραμμιστει με το μοτερ ωστε ο ιμαντας να λειτουργει σωστα. Αυτο μπορει να οφειλεται σε ασυμφωνια του O.L μοτερ με την συγκεκριμενη εκδοση του gyro. Οποτε, αν δεν υπαρχει αλλος τροπος, ας ψηλωσει το μοτερ.
Δεν φαινεται να έχει οπότε πρέπει να σηκώσει ολο το μοτέρ.Μου φαίνεται περίεργο που δεν το έχει προβλέψει η OL. Είσαι σίγουρος ότι δε μπορείς να αλλάξεις το ύψος της τροχαλίας; Δεν υπάρχει κάποια βιδα στον άξονα της ας πούμε;
Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις το σωστό ιμάντα. Εδώ απο το site της Origin Live: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.Η πρώτη μου σκέψη είναι αλήθεια ήταν αυτή με το μοτέρ με την εξωτερική βάση, όμως φοβήθηκα...
Τώρα σκέφτομαι να πάρω το DC kit που έχει η Michell , που έρχεται με καπάκι έτοιμο πάνω, αλλά είναι πολύ ακριβό...
Υπάρχουν δακτυλίδια να βάλω γύρω από τη βάση για να υπερυψωθει;
Έναν ιμάντα δε δίνει η origin live , τον τετράγωνο;Το πρόβλημά σου είναι ότι δεν έχεις το σωστό ιμάντα. Εδώ απο το site της Origin Live: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.
![]()
Fitting Methods For Motor Kits - Origin Live Award Winning Hi-Fi
This page tells you about fitting methods for turntable motors in plinths or pods. We also sell our own DC motor kit for increased performance.www.originlive.com
Γιατί νομίζω ότι ο analogjimaras έχει στρογγυλό ιμάντα στο δικό του Michell;Έναν ιμάντα δε δίνει η origin live , τον τετράγωνο;
To μόνο που είδα στη σελίδα τους είναι ότι πουλάνε σαν αξεσουάρ το pulley το οποίο είναι αυτό το πλαστικό πάνω στο οποίο πιάνει ο ιμάντας. Κατά πάσα πιθανότητα να μπορείς να προσαρμόσεις εκεί pulley για ιμάντα στρογγυλής διατομής.Έναν ιμάντα δε δίνει η origin live , τον τετράγωνο;
Όχι"κατά πάσα πιθανότητα" είναι σίγουρο, το λένε στη σελίδα τους: The centre of a flat belt rides on the crown of the pulley (the crown is the fattest part of the curved section of the pulley). Round belts ride in the top or bottom notch of the pulley.To μόνο που είδα στη σελίδα τους είναι ότι πουλάνε σαν αξεσουάρ το pulley το οποίο είναι αυτό το πλαστικό πάνω στο οποίο πιάνει ο ιμάντας. Κατά πάσα πιθανότητα να μπορείς να προσαρμόσεις εκεί pulley για ιμάντα στρογγυλής διατομής.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.