Michell GyroDec η αναγέννηση.

Η blue είναι πιο αναλυτική φωτεινή και κάπου με κούρασε ,bronze πιο ισορροπημένη με καλύτερο το χαμηλό .
Αυτή που νομίζω ότι ξεφεύγει είναι η πιο πάνω LVB 250 αλλά πανάκριβη .
μία εβδομάδα είχα την bronze και δεν συμφωνώ σε όλα όσα λες..

1) πιο αναλυτική είναι η bronze από την blue , με διαφορά μάλιστα.. περισσότερη λεπτομέρεια και γενικά καλύτερη συνολική ποιότητα ήχου.
2) η bronze έχει πολύ ισχυρό μπάσο.. εμένα μου άρεσε αλλά ταυτόχρονα θυμίζει κάτι από cd και μου φαίνεται ..κάπως.. θα την αγόραζα αν είχε λογική τιμή.

η διαφορά της LVB 250 από την απλή black είναι στο στέλεχος.
στην απλή είναι από αλουμίνιο (όπως όλες οι 2m), ενώ στην LVB είναι Boron.
για λόγους marketing τονίζουν διακαώς το "Nude Shibata" , λες και στην απλή είναι bonded... τέτοια βλέπω και μου γυρίζουν τα εντόσθια.....

φυσικά το χιλιάρικο για την LVB είναι εξωφρενικό !

αν ντε και καλά θα έπρεπε να δώσω 1000€ για ΜΜ κεφαλή, θα πήγαινα με κλειστά μάτια στην naga MP500 -που και αυτή το παράκανε στην τιμή, αλλά...

αν κρίνω από το ξύλο που ρίχνει η ΜΡ200 στην blue και το πόσο κοντά είναι στην MM1 Jico SAS και μάλιστα με τις μέσες την να μην πιάνονται από καμία, (ούτε από zyx bloom 3, ούτε από Benz ace L) , η ΜΡ500 μπορεί να δικαιολογεί εν μέρει το χιλιάρικο.

μία εβδομάδα είχα την bronze και δεν συμφωνώ σε όλα όσα λες..

1) πιο αναλυτική είναι η bronze από την blue , με διαφορά μάλιστα.. περισσότερη λεπτομέρεια και γενικά καλύτερη συνολική ποιότητα ήχου.
2) η bronze έχει πολύ ισχυρό μπάσο.. εμένα μου άρεσε αλλά ταυτόχρονα θυμίζει κάτι από cd και μου φαίνεται ..κάπως.. θα την αγόραζα αν είχε λογική τιμή.

η διαφορά της LVB 250 από την απλή black είναι στο στέλεχος.
στην απλή είναι από αλουμίνιο (όπως όλες οι 2m), ενώ στην LVB είναι Boron.
για λόγους marketing τονίζουν διακαώς το "Nude Shibata" , λες και στην απλή είναι bonded... τέτοια βλέπω και μου γυρίζουν τα εντόσθια.....

φυσικά το χιλιάρικο για την LVB είναι εξωφρενικό !

αν ντε και καλά θα έπρεπε να δώσω 1000€ για ΜΜ κεφαλή, θα πήγαινα με κλειστά μάτια στην naga MP500 -που και αυτή το παράκανε στην τιμή, αλλά...

αν κρίνω από το ξύλο που ρίχνει η ΜΡ200 στην blue και το πόσο κοντά είναι στην MM1 Jico SAS και μάλιστα με τις μέσες την να μην πιάνονται από καμία, (ούτε από zyx bloom 3, ούτε από Benz ace L) , η ΜΡ500 μπορεί να δικαιολογεί εν μέρει το χιλιάρικο.
Εμμένω πάλι στην ιδέα του βραχίονα που είναι ιδανικός για τις 2M .Τις ανεβάζει σε άλλο επίπεδο ακόμη και αν λέγεται RED .
Αλλά η bronze είναι σε άλλο επίπεδο …
Μετράει 8 gr ο βραχίονας του EAT .

Εμμένω πάλι στην ιδέα του βραχίονα που είναι ιδανικός για τις 2M .Τις ανεβάζει σε άλλο επίπεδο ακόμη και αν λέγεται RED .
Αλλά η bronze είναι σε άλλο επίπεδο …
Μετράει 8 gr ο βραχίονας του EAT .

έχω βραχίονα που μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κεφαλή ιδανική για αυτόν..
να στο πω αλλιώς...
*έχω βραχίονα ιδανικό για ότι κεφαλή βάλει ο νους σου !!

άρα η οποιαδήποτε σύγκριση κάνω ανάμεσα σε κεφαλές, είναι ΠΑΝΤΑ στις ΙΔΙΕΣ συνθήκες !

* δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος βραχίονας του κόσμου.. λέω ότι μπορεί να "παράσχει" τις ιδανικές συνθήκες (μάζας , άρα ΣΣ) σε οποιαδήποτε κεφαλή και έτσι καμία δεν αδικείται.

Ίσως εδώ να μπω κι εγώ στη μέση να ρίξω μια κατάταξη όπως την έκρινα απόψε έως τώρα (6 ώρες-μοναδικής- μοναξιάς στο σπίτι = ακροάσεις.
10 βάζω στην clearaudio virtuoso
9 Goldenote Vasari Gold
8.5 Goldring 2500 (με τη γνήσια βελόνα.)
8.4 Ortofon 2m Black
7.5 Βάζω στην Grado gold
7 Linn k9
6 Sumico Pearl
5 Nagaoka Mp-110
4 Philips Gp-500, 501mkii
Αφήνω για το τέλος την A&R με τη jico sas γιατί ακόμη δεν έχω αποφασίσει αν μου αρέσει καλύτερα από τη Goldenote η όχι οπότε επίσης - 9 -

• Like
Reactions: Haagenti
έχω βραχίονα που μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε κεφαλή ιδανική για αυτόν..
να στο πω αλλιώς...
*έχω βραχίονα ιδανικό για ότι κεφαλή βάλει ο νους σου !!

άρα η οποιαδήποτε σύγκριση κάνω ανάμεσα σε κεφαλές, είναι ΠΑΝΤΑ στις ΙΔΙΕΣ συνθήκες !

* δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος βραχίονας του κόσμου.. λέω ότι μπορεί να "παράσχει" τις ιδανικές συνθήκες (μάζας , άρα ΣΣ) σε οποιαδήποτε κεφαλή και έτσι καμία δεν αδικείται.
Οκ ,Τον Technics μπορείς να τον ελαφρύνεις ;να φτάσει στα 8 gr ?
Πέρα από αυτό υπάρχουν και άλλοι όμως παράμετροι .
1)Πικαπ δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιες κεφαλές τις παντρεύεσαι λόγο συνολικής σχεδίασης του .
2)Καλωδίωση
3)phono
4) Ηχεία
Πόσο μάλλον όταν ακούμε σε διαφορετικά συστήματα και χώρο.
Συνήθως η δικιά μου πρακτική είναι να ακούσω κάποιες κεφαλές σε δύο διαφορετικά συστήματα -ηχεία διαφορετικά phono και σε κάποιες περιπτώσεις να της ακούσω και με ακουστικά .

Συνήθως η δικιά μου πρακτική είναι να ακούσω κάποιες κεφαλές σε δύο διαφορετικά συστήματα -ηχεία διαφορετικά phono και σε κάποιες περιπτώσεις να της ακούσω και με ακουστικά .
(Οι υπογραμμίσεις με έντονα κόκκινα δικές μου).
Και πως καταλήγεις σε συμπεράσματα ακούγοντας υπό διαφορετικές συνθήκες. Αν εννοείς μία κεφαλή, τότε ναι, για να την εκτιμήσεις συνολικά πρέπει να την ακούσεις με διάφορα setup, προκειμένου να ανακαλύψεις τα όρια και τις δυνατότητες της.

Αν εννοείς περισσότερες από μία κεφαλές τότε όλες πρέπει να τις ακούσεις με το ίδιο setup, δηλαδη υπό τις ίδιες συνθήκες προκειμένου να τις συγκρίνεις. Αλλιώς δε γίνεται σύγκριση.

στα 8g ;;; στο 1g και μάλιστα πολύ εύκολα!
έχω κάνει προσομοίωση για την Audio Technica ART9 η οποία έχει ενδοτικότητα πάνω από 32cu !!
στον αντίποδα η δική σου 103 και η ΑΤ 3600L με 9cu.. πανεύκολο και αυτό και σε ότι ΣΣ θέλω...
1)Πικαπ δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιες κεφαλές τις παντρεύεσαι λόγο συνολικής σχεδίασης του .
παντρεύεσαι κεφαλές λόγω σχεδίασης πικάπ ;;;
να πεις ότι παντρεύεσαι κεφαλή λόγω μάζας βραχίονα, να το καταλάβω....
2)Καλωδίωση
3)phono
4) Ηχεία
Ε και τι με όλα αυτά ;;
Αν μια κεφαλή δεν ταιριάζει σε κάποιον βραχίονα (πχ υψηλή ενδοτικότητα vs μεγάλης μάζας βραχίονας, ή το ακριβώς αντίθετο), θα "ταιριάξει" αν αλλάξεις καλωδίωση, phono, ηχεία ή αν την ακούσεις με ακουστικά ;;;
Δεν σε καταλαβαίνω ρε Μάκη....

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Μπορει να κανει πολλα πραγματα , αλλα γιατι 8γρ ; Επειδη ειναι ο δικος σου 8 ??? !!!!!
Ο Βλαδιμηρος να δεις ποσες "παντρευτηκε"
2)Καλωδίωση
Λες αντι για καλωδια να εχει συρμα που κρεμανε σωβρακα και του το λες ?
4 phono εχει .
4) Ηχεία
Τι εχουν τα ηχεια του ?
Γι αυτο σε ρωτησε κατι ο Sonus Naturalis

Αν εννοείς μία κεφαλή, τότε ναι, για να την εκτιμήσεις συνολικά πρέπει να την ακούσεις με διάφορα setup, προκειμένου να ανακαλύψεις τα όρια και τις δυνατότητες της.
Έχω ραντεβού με γνωστό εισαγωγέα - φίλο να ρίξουμε μια γενική ματιά στο lurne. Σε 10 λεπτά ξεκινάω. Αφού γίνει ο γενικός έλεγχος είχα σκοπό να κάνω ακριβώς αυτό. Συνολική εκτίμηση και σε δεύτερο σύστημα της παραπάνω βαθμολόγησης.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Αν εννοείς μία κεφαλή, τότε ναι, για να την εκτιμήσεις συνολικά πρέπει να την ακούσεις με διάφορα setup
3 διαφορετικά συστήματα και 5 πικαπ θα πρέπει να τα γράφουμε ;
Υπάρχουν όμως τα αγαπημένα .
παντρεύεσαι κεφαλές λόγω σχεδίασης πικάπ ;;;
να πεις ότι παντρεύεσαι κεφαλή λόγω μάζας βραχίονα, να το καταλάβω....
Οι κεφαλές δεν παντρεύονται μόνο με μάζας /βραχίονα ,ακούγονται και όλα τα υπόλοιπα ,πλατώ ,πλίνθος ,τροφοδοσία ,αντικραδασμικά ,υλικά τεράστια σημασία .

αν αλλάξεις καλωδίωση, phono, ηχεία ή αν την ακούσεις με ακουστικά ;;;
Γιατί απλούστατα (ουδέτερα ακουστικά ) για να είσαι σίγουρος τι ακούς και αυτά κάνουν παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν .Μάλιστα κάποια από αυτά είναι αποκαλυπτικά .
E, άμα παίζει τόσο χάλια η ενδοτικότητα θα είναι το λιγότερο που θα σε νοιάζει.
Και σωστή να είναι ,ακούγονται και άλλα .
Μπορει να κανει πολλα πραγματα , αλλα γιατι 8γρ ; Επειδη ειναι ο δικος σου 8 ??? !!!!!
Οχι μόνο τα 8 gr συνολική σχεδίαση του πικαπ .

Ο Βλαδιμηρος να δεις ποσες "παντρευτηκε"
Ενας βραχίονας που παντρεύει όλες αυτές λόγο φιλοσοφίας κατασκευής και ας είναι πιο βαρύς ,εσύ τι λες να μην της έχω ακούσει αυτές της (υψηλής συμμόρφωσης ) σε αυτόν ; Είχαμε ανοίξει νήμα για αυτό το πικαπ -βραχίονα .
Λες αντι για καλωδια να εχει συρμα που κρεμανε σωβρακα και του το λες ?
Αυτό κατάλαβες ;Το νόημα είναι ότι ακούγονται !!!

4 phono εχει .
Α μάλιστα ,μπορώ όμως να σου προτείνω ένα για να ακούς την αλήθεια ,όχι μόνο την την κεφαλή .
Τι εχουν τα ηχεια του ?
Το νόημα είναι ότι ακούμε σε διαφορετικά συστήματα ,απάντησα πιο πάνω ακούω και με ακουστικά .

Γι αυτο σε ρωτησε κατι ο Sonus Naturalis
Εεε ναι για αυτό απάντησα .😊
Αλλά…Μέτρησα 1 2 3 4 που μπήκαν και έγραψαν γιατί άραγε ;πάμε παρακάτω ⬇️ δεν πτοούμαι 😂

3 διαφορετικά συστήματα και 5 πικαπ θα πρέπει να τα γράφουμε ;
Υπάρχουν όμως τα αγαπημένα .
Κάποιο Denon να υποθέσω;

Γιατί απλούστατα (ουδέτερα ακουστικά ) για να είσαι σίγουρος τι ακούς και αυτά κάνουν παιχνίδι και δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν .Μάλιστα κάποια από αυτά είναι αποκαλυπτικά .
Να μαντέψω; Τα δικά σου;

Πέσιμο κανονικό έτσι ;
Αλλά σου είπα έχω αποθέματα για πολλά και διάφορα ….
Τι πέσιμο ρε Μάκη;;;
Όταν γράφεις για phono που λέει την αλήθεια εννοώντας ότι μόνο το δικό σου "την λέει" , τι θες να σου πει;;;
Μπράβο;;;

Έχεις ακούσει ποτέ το NVO ;;;
Όχι...
Για στείλε ένα πμ και ρώτα τους Tzimisce, Γιώργο Κουν να σου πουν.....

Μήπως έχεις ακούσει το dact του Tzimisce αν φοβάσαι τις λάμπες;;;

Άντε ακουσέ το και αυτό....

Last edited: