Michell GyroDec η αναγέννηση.

αλλά λείπει το "φυσικό αντίβαρο".. η ουρά.
Αυτη ειναι αναποσπαστο μερος και δεν αλλαζει με τιποτα οποτε η μετρηση του armtube θεωρειται ακριβης.
Εκεινο που μπορει ομως να γινει ( υπο συνθηκες "αναγκης" ) και να θεωρηθει (για τις αναγκες) ως "αναποσπαστο " μερος , ειναι η προσθηκη sub-weights στην ουρά που θα διευκολυνουν την κατασταση χωρις σημαντικα πλην.

Δεν λες και μικρη διαφορα τα 3 γραμαρια.

Όντως, δεν την περίμενα τόσο μεγάλη.
Εγώ ούτως ή άλλως δεν έχω την πολυτέλεια να βγάλω το headshell και να τη ζυγίσω, οπότε αναγκαστικά ποντάρω στο ότι δεν θα φάω την βελόνα στο ζύγισμα.
Βάζω τουβλάκια για να μην ακουμπάει η βελόνα πάνω στη ζυγαριά. :p

• Like
Reactions: AUDIOLYTIC
Αυτη ειναι αναποσπαστο μερος και δεν αλλαζει με τιποτα οποτε η μετρηση του armtube θεωρειται ακριβης.
Εκεινο που μπορει ομως να γινει ( υπο συνθηκες "αναγκης" ) και να θεωρηθει (για τις αναγκες) ως "αναποσπαστο " μερος , ειναι η προσθηκη sub-weights στην ουρά που θα διευκολυνουν την κατασταση χωρις σημαντικα πλην.
Εδω μιλω για την περιπτωση που το armtube/ ουρά του Romeo , αποσπαται απο τη βαση του (pivot) , οπως αν θυμασαι ο βραχιονας του VPI ?
Καποιοι unipivot το εκαναν αυτο.

Last edited:
  • Like
Reactions: vlad66
Πρέπει να σταματήσω να προσπαθώ να συμπίεσω αυτά που κάνω σε λίγες γραμμές.
Το lurne μου φοράει το βραχίονα romeo ο οποίος είναι unipivot και η καλωδίωση του έχει κλιπ με τη βάση του. Πολύ πρακτικό βγάζεις το κλιπ και περνεις το βραχίονα στο χέρι.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου όμως αυτός μιας και τώρα που του άλλαξα για δεύτερη φορά σε ένα μήνα κλιπσακια κεφαλής μπήκε η βελόνα του και δεν θα πειραχτεί.
Ένα σχόλιο μετά το service το lurne είναι σε άλλο επίπεδο από το Michell.

Στο Gyrodeck που με ενδιαφέρει μιας και ο βραχίονας της jelco 750eb, ο δεκαρης που φοράει έχει αποσπώμενο headshell όπως το εικονιζόμενο παραπάνω, βγήκε (ξεβιδωθηκε από τη βάση του) τον πήρα στο χέρι και τον ζυγισα 4 φορές με τις 4 κεφαλές που ήθελα να έχω νούμερα από τις εξισώσεις. Με headshell βίδες όλα κομπλέ.
Αυτό το έκανα γιατί όταν έγραψα τα νούμερα περνοντας ως μάζα ότι γράφει ο κατασκευαστής του βραχίονα στο manual o νlad έγραψε ότι τα νούμερα είναι λάθος.

Για την "ειρωνεια" εννοουσα, αλλα αστο καλυτερα.
Ειρωνεία είναι που βασανίζω ζυγισματα και τύπους και δύο ράφια κάτω από το Gyro κάθετε το dac το denafrips που έτσι και το ταΐσω sacd ποιες βελόνες και ποιους βραχίονες.:LOL::LOL::LOL:
Προς στιγμήν πάντως ακούω το Dream on των Aerosmith στο Gyro με την ortofon 2M Black

Και μιας και το πήρα σερί με τους Aerosmith, θα μειώσω ανάλυση και θα μαλακώσω το άκουσμα.
1000020243.jpg
Με nagaoka pearl στο permanent vacation

Μιας και το σκάλισμα όλη την ώρα καλό είναι για τα αυτιά αλλά έχουμε και μάτια.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ακόλουθη στιγμή σε disco τότε πλησιάζω το dj και όταν αυτός σήκωσε για να αλλάξει δίσκο πάνω στο πλατό η αντανάκλαση της ντισκομπαλας από πάνω με μάγεψε.
Υπεύθυνο για το καταπληκτικό συναίσθημα που μου έμεινε για μια ζωή το παρακάτω ματ καθρέφτης.
1000020427.jpg

1000020428.jpg

Οφθαλμόλουτρο το άτιμο έχει το στροβοσκοπιο του πάνω και αν κάνετε μεγέθυνση και προτρακτορα.

• Like
Reactions: MakisM
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την ακόλουθη στιγμή σε disco τότε πλησιάζω το dj και όταν αυτός σήκωσε για να αλλάξει δίσκο πάνω στο πλατό η αντανάκλαση της ντισκομπαλας από πάνω με μάγεψε.
Υπεύθυνο για το καταπληκτικό συναίσθημα που μου έμεινε για μια ζωή το παρακάτω ματ καθρέφτης.
View attachment 249875

View attachment 249876

Οφθαλμόλουτρο το άτιμο έχει το στροβοσκοπιο του πάνω και αν κάνετε μεγέθυνση και προτρακτορα.
Γενικά τα υλικά (ιδιότητες)είναι άτιμο πράγμα αν ασχοληθείς ακόμη και αν αυτό λέγεται ματ .
Γνήσιο ανθρακόνημα .
IMG_1767.jpegΚαι από την άλλη μεριά .😊

IMG_1769.jpeg

View attachment 249875

View attachment 249876

Μα τι το χρειάζεσαι? το έχεις για club ή για καφέ πολυτελείας στα Κανάρια, στο Άμστερνταμ?
Μια λέιζερ μπορεί να σου δείξει την ακρίβεια.
Εσύ προσπαθείς να φέρεις το Gyrodeck σε μια ηχητική κατάσταση που διαφέρει απ την τονική..'βαρεμάδα΄ όπως πολλοί λένε και την μηχανική 'προδιάθεση'
Το πλατό και η εταιρεία βάλτωσε γι αυτούς τους λόγους.
Υπάρχουν πολλά σύγχρονα πλατό που παίζουν παπάδες.
Κοίτα την Linn..
Άκουσε προσεκτικά αυτά ,που έχουν γίνει αναφοράς σ όλο τον κόσμο.

Άκουσα το δεύτερο με παλιά κεφαλή recap και με μέτριο phono(Νοέμβριο) και θυμήθηκα τα νιάτα μου.
Πωλούν, έχουν περιθώρια ανεξάντλητης βελτίωσης.

Τα Linn κτυπάνε στα ίσια Γερμανικά αναφοράς με τα mods από δεκάδες εταιρείες.
Η βιομηχανία Hi-End πλατό 'κεντράρει' στην εξίσωση ακρίβεια/μουσικότητα.
Goldmount vs Latest Linn μ άφησε 'μαλάκα',

Μα τι το χρειάζεσαι?
Μου αρέσει πολύ να το βλέπω, χτες ήταν η βραδιά του αγαπημένου jj Cale άκουσα όλη τη δισκογραφία. Δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή στον ήχο, ούτε σε σχέση με το καλό μου gel mat νομίζω καλά παίζει, είναι κατασκευασμενο από 2 στρώματα το πλαστικό που έχει τον καθρέφτη και ένα άλλο υλικό λίγο πιο μαλακό για απορρόφηση κραδασμών και για να κολλάει στο πλατό. Σίγουρα δεν χαλάει τον ήχο.

Πολύ ωραίο ελπίζω η full carbon να είναι η πάνω μεριά.
Full carbon είναι όλο ,απλά στην μια μεριά πρόσθετη είναι η τσόχα (κολλημένη)με τρύπα για την ετικέτα του δίσκου .
Η επιλογή του κατασκευαστή είναι πλατό από μαγνήσιο με τσόχα από πάνω δίχως τρύπα για την ετικέτα.

Full carbon είναι όλο οκ, απλά όταν αλλάζεις δίσκο βλέπεις τη πλευρά με την τσόχα η την άλλη?
Αυτό ρώτησα.
Σε σύγκριση με ένα απλό mat από τσόχα των 10- 15 ευρω ακούς ηχητική διαφορά?

Άκουσε προσεκτικά αυτά
Θα με συγχωρέσεις αλλα θα το πω. Το πρωτο που ειναι ισως και το μοναδικό σε τιμη που θα πλησιαζα ειναι οπτικά ενα έκτρωμα. Επιθυμώ στις προσωπικές μου στιγμές εκτος απο ήχο να περιστοιχιζομαι και απο όμορφα πράγματα. Η ασχήμια του με κάνει κουφό🤣