Micro Stock Agencies, διαδικτυακή διάθεση φωτογραφιών και πνευματικά δικαιώματα

Re: Micro Stock Agencies

Η δεύτερη ζητούσε φωτογραφίες από ειδώλια από τερακότα από το Αρχ. Μουσείο της Καβάλας. Εντελώς τυχαία είχα πάρει επίσημη άδεια φωτογράφησης στο παρελθόν (και πλήρωσα κι αυτή) επομένως έστειλα τις φωτογραφίες που ήθελε. 200 ευρώ.

Μια χαρά σε βλέπω Βλάση! Προσωπικά από SS πληρώνομαι κάθε μήνα (100-160$), εκτός από τον Ιούλιο που έμεινα στα 85$, οπότε θα τα πάρω μαζί με του Αυγούστου, έχω μαζέψει 75$ έως εχθές... Από τους υπόλοιπους σποραδικές πωλήσεις, έχω περίπου 70$ από DT , και 60$ από FT.
Σκέπτομαι από φθινόπωρο να μπώ σε κάποιο από αυτά που στήνεις site τύπου smug mug, ή photoshelter... πως το ακούτε;

Μια χαρά σε βλέπω Βλάση! Προσωπικά από SS πληρώνομαι κάθε μήνα (100-160$), εκτός από τον Ιούλιο που έμεινα στα 85$, οπότε θα τα πάρω μαζί με του Αυγούστου, έχω μαζέψει 75$ έως εχθές... Από τους υπόλοιπους σποραδικές πωλήσεις, έχω περίπου 70$ από DT , και 60$ από FT.
Σκέπτομαι από φθινόπωρο να μπώ σε κάποιο από αυτά που στήνεις site τύπου smug mug, ή photoshelter... πως το ακούτε;

Για το smug mug έχω ακούσει πολύ καλά λόγια τόσο στο τελικό αποτέλεσμα που μπορείς να πάρεις όσο και στο exposure που σου δινει στην αγορά. Ισως αξιζει να το δεις προσεκτικά, οι τιμες παλαιότερα θυμάμαι ήταν λιγο τσιμπημένες αλλά εαν έχεις ενα καλό portfolio θεμάτων και καλές ροές πωλήσεων μάλλον δεν θα ειναι πρόβλημα..

Για το smug mug έχω ακούσει πολύ καλά λόγια τόσο στο τελικό αποτέλεσμα που μπορείς να πάρεις όσο και στο exposure που σου δινει στην αγορά. Ισως αξιζει να το δεις προσεκτικά, οι τιμες παλαιότερα θυμάμαι ήταν λιγο τσιμπημένες αλλά εαν έχεις ενα καλό portfolio θεμάτων και καλές ροές πωλήσεων μάλλον δεν θα ειναι πρόβλημα..

Θέλω να στήσω σάιτς για συγκεκριμένα θέματα. Π.χ. Κοιμητήρια και μνημεία του Α' Παγκόσμιου Πολέμου στη Μακεδονία, και nightscapes από ευρωπαικές πόλεις.

Βλάση φαντάζομαι οτι εαν θέλεις ενα site κορμό με πολλαπλές διαχωρισμένες μεταξύ τους θεματικές ενότητες τότε πιθανότατα θα σε βολέψει.

Eννοείται οτι για το εύρος και την ποιότητα της δουλειάς σου όπως την έχουμε όλοι μας δει και θαυμάσει επανειλημμένα εγώ δεν θα κοιταζα τίποτα λιγότερο από το smugmug "pro" (για το photoshelter που αναφέρει ο Δημήτρης δεν εχω άποψη

Αν δεν κάνω λάθος το smugmug σου δίνει δυνατότητα δωρεάν δοκιμής, ενώ παράλληλα μια επικοινωνία με τους υπεύθυνους του site (Ισως με κάποια διαπιστευτήρια/ δείγματα από την δουλειά σου) θα μπορούσε να ξεδιαλύνει απορίες - και όχι μόνο ...

Θα σας φανεί περίεργο αλλά το μόνο που δεν μου αρέσει στο συγκεκριμένο site είναι το .. ονομά του.. Δεν παραπέμπει, δεν θυμίζει κάτι σχετικό με φωτογραφία.. Τυπική λεπτομέρεια βέβαια μιας είναι πασίγνωστο τόσο στους ανά τον κόσμο θαμώνες όσο και στις μηχανές αναζήτησης της Google

Κατά την άποψη μου, ο Βλάσης με το portfolio που έχει, μπορεί να στήσει κανονικό site μέσω wp, συνδέοντας απάνω και τα microstocks!

Υπερβολικοί και οι δυο σας!!!

τί νομίζετε;; ότι συνεχίζονται οι παλιές καλές εποχές που κάθε εβδομάδα μπορούσαμε να τραβάμε 200 καρέ; Φέτος με τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίσαμε έκανα να πιάσω μηχανή 42 μέρες.

Όμως έχω πολύ συγκεκριμένες προτάσεις στο μυαλό μου... και δεν θέλω να τις αφήσω.... να πάνε χαμένες ή θαμένες.

Περαστικά και περιμένουμε να ακούσουμε τις πάντα ενδιαφέρουσες σκέψεις σου!

Σήμερα πούλησα μία στο DT για 8,75$ με άδεια P- EL, και επειδή δεν είχα ξαναδεί τέτοια περίπτωση, έψαξα να δώ τι σημαίνει. Τελικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά ο αγοραστής αποκτά το επι πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την φωτογραφία σε t-shirt, κούπες, και μερικά άλλα, με ποσοτικό περιορισμό 10.000 τεμαχίων. Μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά από κουβέντα με φίλη, μόνιμη κάτοικο L.A. , είναι η ελάχιστη ποσότητα που ετοιμάζει μια μικρή επιχείρηση για συμμετοχή σε έκθεση... Άλλος κόσμος, άλλα νούμερα!

Σήμερα πούλησα μία στο DT για 8,75$ με άδεια P- EL, και επειδή δεν είχα ξαναδεί τέτοια περίπτωση, έψαξα να δώ τι σημαίνει. Τελικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά ο αγοραστής αποκτά το επι πλέον δικαίωμα να χρησιμοποιήσει την φωτογραφία σε t-shirt, κούπες, και μερικά άλλα, με ποσοτικό περιορισμό 10.000 τεμαχίων. Μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά από κουβέντα με φίλη, μόνιμη κάτοικο L.A. , είναι η ελάχιστη ποσότητα που ετοιμάζει μια μικρή επιχείρηση για συμμετοχή σε έκθεση... Άλλος κόσμος, άλλα νούμερα!

χίλια μπράβο.....

μπορούμε να δούμε τη φωτογραφία;

Βεβαίως, όταν επιστρέψω στην βάση μου. Κάτι μήλα είναι, κόκκινα και ζουμερά, η γυναίκα μου ψώνιζε στην λαϊκή κι εγώ τράβαγα...

Τα μήλα που σας υποσχέθηκα:

attachment.php

Attachments

• fresh-red-apples-thumb18150621.jpg
    fresh-red-apples-thumb18150621.jpg
    97.8 KB · Views: 252

Βεβαίως, όταν επιστρέψω στην βάση μου. Κάτι μήλα είναι, κόκκινα και ζουμερά, η γυναίκα μου ψώνιζε στην λαϊκή κι εγώ τράβαγα...

και ποιός κουβάλαγε τα ψώνια? χεχεχε

πολύ ωραία δουλειά από όλους σας! keep on...

Έχει καροτσάκι, αλήθεια δεν κάνω πλάκα! Πρός το τέλος βέβαια, κουβαλάω κι εγώ... :furious3:

Και μία ερώτηση, έχει ασχοληθεί κανείς με PicNiche, PicWοrkflow?

Ασχολήθηκα από περιέργεια και τα πράγματα έχουν ως εξής:

Το PicNiche είναι ένα τζάμπα ψαχτήρι keywords, το οποίο δουλεύει "ανάποδα" κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή του δίνεις keywords ή συνδυασμό και βλέπει πόσο δημοφιλή είναι, παράλληλα όμως δίνει πιθανότητες να χτυπήσεις niche της αγοράς δηλαδή μικρή πίτα μεν αλλά με λίγους συνδαιτυμόνες, άρα πολύ φαΐ! Επί πλέον με κάποια χρέωση, μπορεί να βάλει keywords σε φωτογραφίες σου - αν βαριέσαι ή δεν έχεις την σχετική πείρα.

Το PickWorkflow είναι "αδελφάκι" του προηγούμενου, και με χρέωση 0,01 cent διοχετεύει τις φωτογραφίες που ανεβάζεις σε όλα τα microstock - προσοχή η χρέωση είναι ανά πρακτορείο, όχι ανά φωτογραφία. Έτσι γλυτώνεις bandwidth, και επί πλέον κρατάει αναλυτικά στατιστικά στοιχεία για τους οργανωμένους (ή τους ανοργάνωτους :flipout:). Επίσης πρίν τις στείλει βοηθάει στην επεξεργασία τίτλου, περιγραφής, keywords και ελέγχει αν έχουν τις ελάχιστες ζητούμενες ανά πρακτορείο τεχνικές προδιαγραφές. Οι φωτογραφίες μένουν στον server για μια εβδομάδα, μετά διαγράφονται ή... πληρώνεις. Τα στοιχεία μένουν για πάντα.

Όσοι ασχολείσθε με το σπόρ, αξίζει να μπείτε έστω και για πλάκα, εξάλλου δίνει κάποια credits τζάμπα, για να ανοίξει η όρεξη...

Μια και είμαι εδώ, τι παίζει με το IStock? Βλέπω ότι από τότε που τους αγόρασε το Gety έχουν στριμώξει άσχημα τους μη exclusive, το commission έχει πέσει στο 15% και πάει λέγοντας, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, ή να σταματάει το upload νέων φωτογραφιών...

Και το τελευταίο στο νήμα για σήμερα... Η αλλοφροσύνη των πρακτορείων επιβεβαιώνεται μέσω συγκριτικών στοιχείων του PickWorkflow: ανέβασμα 12 φωτογραφιών σε 4 πρακτορεία ταυτόχρονα, αποδοχή μπαρμπούτσαλα, και το κορυφαίο: Το DT απέρριψε αυτές που δέχθηκε το 123RF και τανάπαλιν :flipout::flipout::flipout:

Χθές έφθασα τις 3.000 πωλήσεις στο SS, συγχωρήστε μου την ματαιοδοξία, έχω αρχίσει να γερνάω φαίνεται :jester: