Microsoft Windows 10

Ρε παιδιά έπαθα καταστροφή, να καεί η 100αρα πλάσμα του Μπίλ Γκέιτζς! Αναβάθμισα (πήγα δηλαδή) σε 10άρια στο λάπτοπ διότι βαρέθηκα να βλέπω τσούπ το παραθυράκι της αναβάθμισης κάθε τρεις και λίγο και έγινε το μεγάλο κακό. Αφού τα κατέβασα και ξεκίνησε η εγκατάστασή, ξανατσούπ μπλε οθόνη με error 0x000000f χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα πλην f9 (use a different operating system) που απλά με ξαναφέρνει στο ίδιο error.
Βγάζω τον σκληρό, εντάξει λέω, θα τον συνδέσω στο desktop να πάρω τουλάχιστον τα αρχεία μου από μέσα. Ματαξανατσούπ!Ο σκληρός σας είναι αφορμάριστος μου λέει και φυσικά δεν τον διαβάζει.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καντήλια έχω ρίξει στην microsoft για αυτήν την ανώδυνη αναβάθμιση που έχουν σχεδιάσει τα τσακάλια!
Τους εύχομαι τα πτωχεύσουν, να τους αγοράσει η apple για 1 δολάριο και να τους κλείσει! :furious3:
Θα μου πεις εσύ ρε φωστήρα γιατί δεν πήρες κανα buckup και δίκιο θα έχετε. Γιατί λέω φτάσαμε στα 10 ρε γ@μώ το κέρατο μου, 2015,δεν μπορεί, απροβλημάτιστα θα γίνει η αναβάθμιση...και φυσικά αυτομουτζώνομαι..
Εχει κανείς καμιά φαεινή ιδέα μήπως και σώσω τουλάχιστον τους φακέλους του firefox που με καίει πιο πολύ (μιλάμε δεν θυμάμαι ούτε το password στο email μου, έχω καταστραφεί ψυχολογικά) ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά, όποιος θέλει να νιώσει την αδρεναλίνη του στα ύψη, άλλα φοβάται να κάνει bagging jumping, ας κάνει αναβάθμιση στο πισι του σε 10άρια χωρίς να έχει πάρει buckup..

recovery partition δεν έχεις?

Tegonik, εγώ θα έβγαζα τον δίσκο από τον υπολογιστή, και θα έκανα άμεσα ένα image όλου του δίσκου μέσω linux (σε άλλο υπολογιστή).

Αν ο δίσκος δεν έχει πρόβλημα, δες πώς αντιγράφεις δίσκο με το "dd". Αν έχει βλάβη, δες το "ddrescue".

νενικήκαμεν!H εγκατάσταση προχώρησε κανονικά όταν μετά από πολύ ψάξιμο (πείραξα ότι επιλογή έβλεπα μπροστά μου) έβαλα στο bios την επιλογή να κάνει boot uefi και να δίνει προτεραιότητα στο OS booting (κάτι τέτοιο τελοσπάντων)!Σώθηκα!17 backup θα κάνω τώρα!

Last edited:
Γνωριζει κανεις πως η γραμμη εργασιων γινετε διαφανης; γιατι δεν μπορω να βρω κατι (εχουνε τα περισσοτερα desktop linux διαφανεια...και δεν εχουνε τα 10;):huh2:

Και απο εδώ και πέρα, θα πρέπει να ζήσουμε ρε παιδιά, με αυτό το κακάσχημο UI ? Σαν τα Windows 1 και 2 είναι, μόνο που ευτυχώς εκείνα δεν είχαν αυτά τα τεράστια γράμματα... Επιστρέψαμε στην εποχή των 16 χρωμάτων ? Σε μεγάλη οθόνη αγριεύομαι... Τα όμορφα εικονίδια των Win7 αντικαταστάθηκαν με ασπρόμαυρα σκετσάκια. Σαν γραφείο κηδειών όλο το interface... Κρίμα... Mάλλον θα επιστρέψω στα win7 για όσο κρατήσουν ή μέχρι να βγάλουν κάτι λιγότερο ψυχοπλακωτικό και δύσχρηστο...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θελήσω να τα εγκαταστήσω μετά απο 1-2 χρόνια, θα χρειαστώ πάλι το κλειδί απο τα win7 που είχα τώρα πριν κάνω την αναβάθμιση ?
Τι προβλέπεται για τις εγκαταστάσεις όταν λήξει η προθεσμία της δωρεάν αναβάθμισης ?

Οι δυο τελευταίες αναβαθμίσεις μου τα εχουν κανει μανταρα
ΚΒ3122947 και ΚΒ3116908
Συγκεκριμένα
Σβηνω κάποιο αρχειο και ενω αυτο παει στον καδο ανακύκλωσης αυτο φαίνεται ακομα . Εξαφανίζεται μονο οταν κανω ανανέωση στον φακελο.
Κανω άδειασμα στο καδο ανακύκλωσης και δεν γινετε τίποτα.
Θελω να κανω τερματισμό των windows και δεν κάνει τιποτα.
Κανω τερματισμό απο την μονάδα και κανει δεκαπέντε λεπτα για να ξανα ανοίξουν
Τι ειναι αυτο παλι;
Σε καθε αναβάθμιση αντι για καλυτερα χειρότερα.

Re: Απάντηση: [Επίσημο] Microsoft Windows 10

Οι δυο τελευταίες αναβαθμίσεις μου τα εχουν κανει μανταρα
ΚΒ3122947 και ΚΒ3116908
Συγκεκριμένα
Σβηνω κάποιο αρχειο και ενω αυτο παει στον καδο ανακύκλωσης αυτο φαίνεται ακομα . Εξαφανίζεται μονο οταν κανω ανανέωση στον φακελο.
Κανω άδειασμα στο καδο ανακύκλωσης και δεν γινετε τίποτα.
Θελω να κανω τερματισμό των windows και δεν κάνει τιποτα.
Κανω τερματισμό απο την μονάδα και κανει δεκαπέντε λεπτα για να ξανα ανοίξουν
Τι ειναι αυτο παλι;
Σε καθε αναβάθμιση αντι για καλυτερα χειρότερα.

Με την 1511/10586 του Νοεμβριου που πέρασες έκανες clean install μετα ετσι ώστε να δέσει ως καθαρη εγκατάσταση η τελευταία έκδοση των 10αριων η το άφησες ετσι απο πανω να εγκατασταθεί.
Αν το άφησες απλά απο πανω μάλλον τότε για ελαχιστοποίηση των bugs θα πρεπει κάποια στιγμή να προβείς σε clean install.

Απο το recovery menu επιλέγοντας reset my PC και επιλέγοντας ολική διαγραφή του δίσκου και ετσι θα εχεις την 1511/10586 ως καθαρη εγκατάσταση στο μηχάνημα σου.

Πως το σκεφτηκαν αυτο;
Δεν χρειάστηκε να κανω καθαρη εγκατασταση στην αναβάθμιση απο τα 8.1 και χρειάζεται να κανω εξαιτίας του update του Νοεμβρίου;
Ωραια δουλεια μου άνοιξαν

Πως το σκεφτηκαν αυτο;
Δεν χρειάστηκε να κανω καθαρη εγκατασταση στην αναβάθμιση απο τα 8.1 και χρειάζεται να κανω εξαιτίας του update του Νοεμβρίου;

MS ειναι αυτή,ικανή για το καλυτερο και το χειρότερο :flipout:

Πως το σκεφτηκαν αυτο;

Μπα, 2 φορές καθαρή εγκατάσταση έκανες ήδη.

Ευτυχώς ειχα κρατήσει image με το norton και δεν το παίδεψα πολυ.
Σε εικοσι λεπτα το επανάφερα στην πρώτη καλή του κατάσταση .
Το θεμα ειναι τι κανω τωρα με τις αναβαθμίσεις που μου ερχονται συνεχεια.

Το θεμα ειναι τι κανω τωρα με τις αναβαθμίσεις που μου ερχονται συνεχεια.
Τις περνας, εκτος αν κατεβαζες αυτο το dvd (1511) που εχει περασμενες, ολες τις τελευταιες ενημερωσεις και γλυτωσεις χρονο, απο το να περνας συνεχεια ενημερωσεις. http://www.pcsteps.gr/86163-νέα-έκδοση-windows-10-τι-αλλάζει/

Πρόσεξα οτι στα pc που έβαλα τα 10άρια, όλα έχουν πρόβλημα σε πάρα πολλά βίντεος με flash player - ακόμα και μετά απο επανεγκατάσταση του flash. Αλλά δεν βλέπω να υπάρχει και κανένα υποκατάστατο...
Eπίσης με κούρασε και συχνά με μπέρδεψε η προχειρότητα του UI. Aυτή η ατέλειωτη ασπρίλα, που δεν ξεχωρίζεις το πλαίσιο απο την μπάρα εντολών και απο τα πίσω ανοιχτά παράθυρα. Προσπάθησαν να κάνουν το setup να δείχνει tablet friendly και κατέληξαν σε κακές λύσεις. Αν προσέξετε, στα on-off buttons που έχουν στις ρυθμίσεις, δεν υπάρχει πουθενά η επιλογή "cancel" ή "ακύρωση". Αν έχεις πειράξει μερικά κουμπιά και το μετανοιώσεις, πρέπει να θυμάσαι πιά ήταν αλλιώς την έβαψες... lol.
Κατα την εγκατάση, καλό είναι να μην επιλέξει κανείς την "express" αλλά την προσωποποιημένη, και να αποενεργοποιήσει τα 10 (δέκα) κουμπιά που στέλνουν δεδομένα στην ms κι αλλού. Αν χρειαστεί, μπορεί να τα ενεργοποιήσει αργότερα. Yπάρχουν κι άλλα, αλλά αυτά τα 10 ειναι μαζεμένα λίγο πριν τελειώσει η εγκατάσταση.
btw, εγκατέστησα τα 10αρια στους win υπολογιστές μου απο 8άρια, (upgrade και κατόπιν clean install + επιβεβαίωση) για να πάρουν την ηλεκτρονική υπογραφή και κατόπιν τα γύρισα στην σταθερή αξία - 7άρια :)

Last edited:
@BIOS εμένα μου αρέσουν τα 10αρια. Πολύ στρωτά, δεν μου έβγαλαν ούτε ένα πρόβλημα.
Αυτό που μου κακοφάνηκε είναι το νέο office. Λες και αυτός που το έφτιαξε, χρησιμοποιούσε ασπρόμαυρο μόνιτορ.
Μπορεί να είναι πιο ξεκούραστο στο μάτι, αλλά παραείναι flat.

Πέθανα στα γέλια μόλις ο μικρός είδε την αριθμομηχανή των Windows 10. Τι είναι αυτό; Μήπως αλλάζει skin έψαχνε ρυθμίσεις νόμιζε ότι κάτι είναι λάθος. Μια άσπρη επιφάνεια χωρίς να ξεχωρίζεις τίποτα! Και το σχόλιο του: Το Lubuntu (το πιο απλό λειτουργικό του Linux) είναι πολύ πιο μπροστά........ Και αυτά από μικρά παιδιά τι να πούμε εμείς......

Εγώ μετά από 2 λαπτοπ και 1 desktop, πρόβλημα δεν έχω, αλλά θεωρώ το UI εξαιρετικά άσχημο. Και δεν είναι το office flat, απλά χρησιμοποιεί τα ribbons που κληρονομούν την ασχήμια του λειτουργικού. :smile:
(Δεν το έχω αγοράσει ακόμα το office...)