Σωτήρη καλημέρα
Τα πάντα εξαρτώνται από το τι θέλεις να στηρίξεις. Για το 1, θα σου συνιστούσα πολύ προσοχή στο τρύπημα, ωστα να μην μεγαλώσεις πολύ την τρύπα σε διάμετρο αλλά και προσοχή στο βάθος! Μην πάρεις απλά ουπατ, πάρε αυτά που είναι για τούβλο (έχουν μια πατούρα στην άκρη τους και τα δεν τα αφήνει να μπουν βαθύτερα στο τούβλο ώστε να πέσουν σε κενό)
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για το 3, θα σου πω τι έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση ( υπόστεγο για καυσόξυλα στον κήπο, στήριξη για τις κολώνες). Έκοψα κομμάτια σιδεροσωληνα περίπου ένα μέτρο και κάτι, άνοιξα ένα μικρό λακο - βάθος 20-30 εκατοστά στο σημείο που ήθελα τη βάση και στο κέντρο του λακου πάκτωσα το σωλήνα χτυπώντας τον με 10κιλη βαριά. Μετά, στον υπόλοιπο λακο έριξα τσιμέντο μέχρι την επιφάνεια του εδάφους. Η σωλήνα εξέχει απ' το έδαφος περίπου 20 εκατοστά, και έτσι είχα μια βάση για να στηρίξω τις κολώνες. Το έκανα περίπου πριν 4-5 χρόνια, στην περιοχή που μένω ο βαρδάρης θερίζει, και άντεξε μια χαρά. Βέβαια, μιλάμε για μια ελαφριά γενικά κατασκευή, με πλεξιγκλάς από πάνω.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για τα στριφωνια στους τσιμεντόλιθους, αν αυτό που θέλεις να στηρίξεις δεν δέχεται μεγάλες δυνάμεις, μπορείς να δοκιμάσεις να τρυπήσεις και να βάλεις ουπατ τούβλου. Αν μπορείς, μην βάλεις κρούση στο δραπανο, μπορεί να σου σπάσει τον τσιμεντόλιθο (ειδικά αν είναι κανένα sds). Έχω στερεώσει βρύσες στον κήπο σε τοιχακι από τσιμεντόλιθο με αυτό τον τρόπο, δηλ. απλά πράγματα, δεν τραβάν ζόρι. Σε κάτι που απαιτεί αντοχή σε μεγάλα φορτία, δεν νομίζω ότι θα γλυτώσεις το τσιμεντένιο σεναζι...
Καλή επιτυχία στις κατασκευές σου