Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Επειδή από ότι κατάλαβα φτιάχνεις περιφραξη για εμένα το καλύτερο είναι να τρυπησει από πάνω τον τσιμεντολιθο, να μπει μέσα η σωλήνα 20 πόντους και έπειτα τοποθέτηση του πλεγματος και καλουπωμα για σεναζι ώστε να μπει και η κάτω άκρη του μέσα στο τσιμέντο!

Απάντηση: Re: Μικρές συμβουλές και κόλπα για τα μαστορέματα.

Σωτήρη καλημέρα
Τα πάντα εξαρτώνται από το τι θέλεις να στηρίξεις. Για το 1, θα σου συνιστούσα πολύ προσοχή στο τρύπημα, ωστα να μην μεγαλώσεις πολύ την τρύπα σε διάμετρο αλλά και προσοχή στο βάθος! Μην πάρεις απλά ουπατ, πάρε αυτά που είναι για τούβλο (έχουν μια πατούρα στην άκρη τους και τα δεν τα αφήνει να μπουν βαθύτερα στο τούβλο ώστε να πέσουν σε κενό)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για το 3, θα σου πω τι έκανα εγώ σε ανάλογη περίπτωση ( υπόστεγο για καυσόξυλα στον κήπο, στήριξη για τις κολώνες). Έκοψα κομμάτια σιδεροσωληνα περίπου ένα μέτρο και κάτι, άνοιξα ένα μικρό λακο - βάθος 20-30 εκατοστά στο σημείο που ήθελα τη βάση και στο κέντρο του λακου πάκτωσα το σωλήνα χτυπώντας τον με 10κιλη βαριά. Μετά, στον υπόλοιπο λακο έριξα τσιμέντο μέχρι την επιφάνεια του εδάφους. Η σωλήνα εξέχει απ' το έδαφος περίπου 20 εκατοστά, και έτσι είχα μια βάση για να στηρίξω τις κολώνες. Το έκανα περίπου πριν 4-5 χρόνια, στην περιοχή που μένω ο βαρδάρης θερίζει, και άντεξε μια χαρά. Βέβαια, μιλάμε για μια ελαφριά γενικά κατασκευή, με πλεξιγκλάς από πάνω.

Για τα στριφωνια στους τσιμεντόλιθους, αν αυτό που θέλεις να στηρίξεις δεν δέχεται μεγάλες δυνάμεις, μπορείς να δοκιμάσεις να τρυπήσεις και να βάλεις ουπατ τούβλου. Αν μπορείς, μην βάλεις κρούση στο δραπανο, μπορεί να σου σπάσει τον τσιμεντόλιθο (ειδικά αν είναι κανένα sds). Έχω στερεώσει βρύσες στον κήπο σε τοιχακι από τσιμεντόλιθο με αυτό τον τρόπο, δηλ. απλά πράγματα, δεν τραβάν ζόρι. Σε κάτι που απαιτεί αντοχή σε μεγάλα φορτία, δεν νομίζω ότι θα γλυτώσεις το τσιμεντένιο σεναζι...
Καλή επιτυχία στις κατασκευές σου

Ευχαριστώ πολύ Θανάση, με βοήθησες αρκετά.

Τελικά έπρεπε να το είχα ρίξει αυτό το καταραμένο το σενάζι.....το μόνο που βαριέμαι στην διαδικασία αυτή και δεν το έκανα όταν έπρεπε ήταν το καλούπωμα και το σοβάτισμα στο τέλος....δεν έχω ούτε σανίδες ούτε τάβλες ούτε σφιγκτήρες, τίποτα.....αυτό μάλλον θα μου το φτιάξει μάστορας, είναι και καμιά 15ρια μέτρα η μάντρα.

Επειδή από ότι κατάλαβα φτιάχνεις περιφραξη για εμένα το καλύτερο είναι να τρυπησει από πάνω τον τσιμεντολιθο, να μπει μέσα η σωλήνα 20 πόντους και έπειτα τοποθέτηση του πλεγματος και καλουπωμα για σεναζι ώστε να μπει και η κάτω άκρη του μέσα στο τσιμέντο!
Την περίφραξη την έφτιαξα πέρσι, έτσι όπως λες...χωρίς το σενάζι.... ανοξείδωτες σωλήνες Φ60 ή Φ50 δεν θυμάμαι τώρα σε τι μέγεθος βγαίνουν, τρύπημα με ποτηροτρύπανο από πάνω Φ60, γέμισμα του τσιμεντόλιθου με τσιμέντο, πάκτωμα της σωλήνας 20εκ μέσα στο γεμάτο πλέον τσιμεντόλιθο και πέρασμα του πλέγματος....χωρίς να ρίξω σενάζι....που μάλλον θα κάνω φέτος.... 1.80 το ύψος του σωλήνα, 1.60 νομίζω το πλέγμα και πάνω πάνω μια σειρά αγκαθωτό.

θα τραβήξω φωτογραφίες από τα 2 σημεία και θα μιλήσουμε τότε πιο εύκολα για την καλύτερη λύση.

vy63cp.jpg

ruz6op.jpg

11qjn0w.jpg

hvqyqt.jpg

το ένα σημείο είναι αυτό, ακριβώς έξω από το πρώην γκαράζ νυν αποθήκη-εργαστήριο, θέλω να καλύψω το πρώτο φάτνωμα της πράσινης κληματαριάς στο 1/3 δηλαδή του συνόλου, με κάτι VFM, ώστε να μπορώ και το χειμώνα να κάνω κάτι από κάτω, το καλοκαίρι είναι μια χαρά με το κλήμα από πάνω αλλά μετά που τα φύλλα πέφτουν είναι θέμα.

(αχχχχ όλος ο κήπος είχε παχύ όμορφο γκαζόν μέχρι πριν 3 χρόνια .....το σκυλί φρόντισε να το κάνει αρένα....οπότε αναγκάστηκα και έβαλα παλέτες πριν 2 χρόνια και τις έβαψα 1 χέρι με ζελέ της adler που μου είχε ξεμείνει από τις κολόνες στην βεράντα)

το πρόβλημα είναι οι καμπύλες, λύσεις ?

161noyp.jpg

εδώ είναι οι ανοξείδωτες βάσεις που έβαλα στις κολόνες της βεράντας, με ανοξείδωτα στριφώνια, εδώ είναι σε μία 30 ετών μασίφ κολόνα από πεύκο, τα σημάδια στην βάση δεν είναι σκουριές, είναι από το βερνίκι που πιτσίλισε....και ποτέ δεν το καθάρισα.....

28rf5ds.jpg

και εδώ μία καινούργια κολόνα (δεν υπάρχουν πλέον μασίφ, τώρα είναι εάν το λέω σωστά πριστή, νομίζω αυτή είχε 9 ή 12 κολλημένα μεταξύ τους δοκαράκια πεύκου) σε αντικατάσταση μιας εντελώς χαλασμένης...κάτι μικρά σημαδάκια στην κολόνα είναι από τα 5 γατάκια που φιλοξενούνται στην βεράντα και τους αρέσει να ξύνουν τα νύχια τους στα ξύλα....

Εδώ είναι το άλλο σημείο στο πίσω μέρος του σπιτιού, η κατασκευή που φαίνεται με τις σωλήνες είναι 30 ετών και ήταν γεμάτη μέχρι πριν 3 χρόνια με ένα τεράστιο γιασεμί που σκίαζε και μύριζε μια χαρά, το οποίο ανεξήγητα και παρ όλες τις προσπάθειες που έκανα μέσα σε ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα μου ξεράθηκε....πριν 2 χρόνια φύτεψα μία παραφυάδα από ένα άλλο γιασεμί και φαίνεται πως πάει καλά.

αρχικά λοιπόν σκέφτηκα να κάνω μια πέργκολα στον χώρου αυτό με κεραμίδι μέχρι και το μπάρμπεκιου,χοντρικά θα στοίχιζε κανά 1000 αλλά κόλλησα στα προβλήματα στήριξης που αναφέρω στο προηγούμενο πόστ,

κατόπιν σκέφτηκα, ελλείψει λύσεων να ρίξω ξύλινα δοκαράκια κατά μήκος και πάνω σε αυτά να στηρίξω πολυκαρβονικό, αυτό θα στοίχιζε χοντρικά κανά 500, αλλά μετά σκέφτηκα πως θα το καθαρίζω από πάνω από τις κουτσουλιές των πουλιών

σαν τρίτη λύση σκέφτηκα να ρίξω πάλι δοκαράκια και να περάσω χιαστί τεντόπανο, αλλά αυτό δεν προστατεύει από την βροχή

σαν τελευταία λύση σκέφτηκα να ρίξω προσωρινά μέχρι να μεγαλώσει το νέο γιασεμί, 2-3 χρόνια, ένα πανί σκίασης και να μην κάνω τίποτα άλλο.

εσείς τι λέτε? μπορεί να γίνει πέργκολα με κεραμίδι που μου αρέσει πολύ ή να μην κάνω τίποτα και να γεμίσει με γιασεμί?

ΥΓ. όλα τα ξύλινα φραχτάκια στο κήπο έγιναν με ξυλεία από τα σκουπίδια, εδώ τριγύρω ο κόσμος πετάει πολλά πράγματα....

260wubl.jpg

4zux52.jpg

2akk9dx.jpg

s2b51k.jpg

2vsklzt.jpg

2a9snj7.jpg

2ln8qa0.jpg

2zisxo4.jpg

dxi651.jpg

Σωτηρη μπηκες δυναμικα με αποριες που ζητανε λυσεις.
εγω με οσο μπορω να βοηθησω για το θεμα σκεπαστρου εξω απο το εργαστηριο επειδη ειναι κυκλικο ισως να εβαζα καποιο πολυκαρβονικο. Δεν ξερω αν μπορει να παρει τις κλισεις ομως. Για το αλλο σημειο, μηπως να εφτιαχνες απλα μια περγολα και να ααφησεις απο πανω να αναπτυχθει το γιασεμι? το κεραμιδι θα ερθει "βαρυ" και θα γεμισει το χωρο νομιζω.

Για το πίσω μέρος, εκεί που ήταν το γιασεμί, θα συμφωνήσω με τον Νεκτάριο. Κατασκευή με κεραμίδι, θα κλείσει πολύ τον χώρο. Βρες μια προσωρινή λύση ( πανί, καλαμωτή κ.τ.λ.) μέχρι να μεγαλώσει το γιασεμί πάλι.

Για τον χώρο μπροστά στο εργαστήριο, εγώ θα έβαζα κυματιστό πλεξιγκλάς, θα πάρει τις καμπύλες μια χαρά ( το πουλάνε σε ρολά, δεν έχει θέμα με τις καμπύλες).

Καλησπέρα σας, ελπίζω να γράφω στο σωστό σημείο. Έχω ενα φλιπερ συγκεκριμένα το Williams hurricane, σε μια ράμπα λοιπόν υπαρχει ενα μικρό σπάσιμο το οποίο είναι ευτυχώς στα πλαγιά και δεν επηρεάζει , αλλα θα ήθελα να δω τι θα μπορούσα καλύτερο να κάνω για να το φτιάξω και για να μην φαίνεται έτσι αλλα και για να το προστατέψω να μην ανοίξει περισσότερο στο μέλλον.

Σε κάποια ξένα σάιτ που ασχολούνται με φλιπερ γράφουν για το Weld-on - SciGrip Smarter Adhesive Solutions και τα plast-i-weld Και Plastex
Τα γνωρίζει κανείς ; Έψαξα εδω Ελλάδα μήπως τα βρω αλλα δεν βρηκα κάτι, θα πρέπει να Τα φέρω απο Αμερική και δεν νομίζω οτι συμφάγει τόσο. Υπαρχει μήπως κάποιο άλλο αντίστοιχο προϊόν που να πωλείται Ελλάδα;

image.jpg

Εάν ξεβιδώνει και βγαίνει το κομμάτι να το πας σε ένα συνεργείο για παρμπρίζ τύπου carglass να στο φτιάξουν τζιτζι

Tι υλικο ειναι ακριβως? Γυαλι, plexi, αλλο? Υπαρχουν διαφανεις κολλες στην Ελληνικη αγοραγια τετοιες περιπτωσεις.

Έλα ντε τι υλικό είναι; Γυαλί δεν είναι σίγουρα. Πρέπει να είναι η πολυκαρβουνικο η πλαστικό - ακρυλικό

καλημερα και παλι, αλλη μια ερωτηση για οποιον γνωριζει...

ξερετε που θα μπορουσα να βρω καποιον που να εχει Vacuum Forming Machine , δηλαδη μηχανη που να φτιαχνει καλουπια απο πολυκαρβουνικο φυλλα?
μπορειτε να δειτε το βιντεο για να καταλαβετε τι ψαχνω

https://www.youtube.com/watch?v=0teUmIt0QA4

Σας ευχαριστω πολυ

Και γω εχω του Lidl απο το οποιο δεν εχω καποιο παραπονο. Καθε αλλο, η τιμη του ειναι αριστη και η αποδοση του ειναι ικανοποιητικη.

Οι διαφορες που παρατηρησα ειναι στα κοπτικα (καμμια σχεση τα μεν και τα δε), στο επιπεδο θορυβου και γενικοτερα στην αισθηση στο χερι (λιγοτερους κραδασμους).
Απο κει και περα, οταν ακους το μοτορακι να δουλευει στο ρελαντι (πριν το πιεσεις στο ξυλο) καταλαβαινεις και την τεραστια διαφορα στην ποιοτητα...

Τα κοπτικα δεν νομιζω να κανουν στο parkside. Δυστυχως δεν ειμαι Ελλαδα για να το τσεκαρω. Αν κανουν ομως, η διαφορα που θα δεις θα ειναι κατι παραπανω απο αισθητη.

Μπορεις να βγαλεις ακρη με την παρακατω φωτο?

20691191880_040391f2da_b.jpg

έχω το αντίστοιχο parkside απο lidl, και πήρα από Δίλμα κοπτικά της proxxon, κάνουν μια χαρά

Μετατροπή Μπλέντερ σε λειαντήρα, πλάκα έχει, αλλά για ελαφριά τρίψιματα χωρις ζόρι μια χαρά θα είναι.

Blender_converted_into_an_oscillating_spindle_sander_.JPG

Ο ορισμος τηςπατεντας!Γιατι δεν του εφτιαξες ενα τυμπανογια να μεγαλωσεις τη διαμετρο;;Ετσι θα μπορεις να εχεις μεγαλη επιφανεια τριβης!

Τα γυαλοχαρτα που βλεπεις Νικο ειναι ετοιμα του εμποριου (σαν αυτα που παιρνουν τα dremel) και ειναι πολυ εξυπνη ιδεα καθως για να κολλησεις -σωστα και γερα- γυαλοχαρτο σε τοσο μικρο κυλινδρο δεν ειναι ευκολο.

έχω το αντίστοιχο parkside απο lidl, και πήρα από Δίλμα κοπτικά της proxxon, κάνουν μια χαρά

Καλη πληροφορια, νομιζα οτι δεν κανουν. Αρα εχουμε και spare τα κοπτικα της parkside :))
Oμως αν θυμαμαι καλα, οταν χρησιμοποιουσα το εργαλειο της parkside, τα κοπτικα σε σχεση με της proxxon εχουν σημαντικη διαφορα.
Το παρατηρησες και εσυ αυτο?

Τα γυαλοχαρτα που βλεπεις Νικο ειναι ετοιμα του εμποριου (σαν αυτα που παιρνουν τα dremel) και ειναι πολυ εξυπνη ιδεα καθως για να κολλησεις -σωστα και γερα- γυαλοχαρτο σε τοσο μικρο κυλινδρο δεν ειναι ευκολο.

Καλη πληροφορια, νομιζα οτι δεν κανουν. Αρα εχουμε και spare τα κοπτικα της parkside :))
Oμως αν θυμαμαι καλα, οταν χρησιμοποιουσα το εργαλειο της parkside, τα κοπτικα σε σχεση με της proxxon εχουν σημαντικη διαφορα.
Το παρατηρησες και εσυ αυτο?

βέβαια έχουν μεγάλη διαφορά, καμία σχέση, εγώ έχω μόνο το εργαλείο parkside αλλά χρησιμοποιώ τα κοπτικά της proxxon