Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Re: Μικρο πετρελαιοκινητο....

το οπελ κορσα φοραει κινητηρα της φιατ στις εκδοσεις πετρελαιου...

Απάντηση: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Πόλο εννοείτε το πετρελαιοκίνητο? 75 ίπποι για έναν τόνο+ βάρος, το κάνουν απλώς επικίνδυνο σε οποιοδήποτε άλλο περιβάλλον πλην πόλης και αυτοκινητοδρόμου.
Μη γυρίσουμε και στη δεκαετία του 80 με τα αναιμικά - λόγω φόρων- "οικογενειακά" ή στα γκολφ των 60 ίππων..

γιατί, το πόλο των 75 το 1400 το ίδιο και χειρότερο δεν είναι?
Μια φορά πήγα ταξίδι με της γυναίκας μου μέχρι Πελοπόννησο και ζορίστηκα

Έχει τα δίκια του ο Τυροβολάς. Με γυναικείο Clio 1200 ,οδηγώ και αισθάνομαι τον κίνδυνο συνεχώς λόγω αναιμίας. Καλό αυτοκίνητο αλλά ...

Ανέβηκα από σπάρτη πέρσι με ένα clio 1200 του 2004 με 140+ και το αμάξι πάταγε απίστευτα στον δρόμο.

Πέρασα χθες ξανά από την fiat και πλέον είμαι πιο κοντά στο polo.

Αύριο πάω να το οδηγήσω κιόλας...

Ντίνο βρήκες κανένα καλό βενζινάδικο;

Απάντηση: Re: Μικρο πετρελαιοκινητο....

γιατί, το πόλο των 75 το 1400 το ίδιο και χειρότερο δεν είναι?
Μια φορά πήγα ταξίδι με της γυναίκας μου μέχρι Πελοπόννησο και ζορίστηκα

Μα γιαυτό το έγραψα κι εγώ. Γιατί παλιά (2000-2003) είχα αυτό ακριβώς το πόλο που γράφεις, το προηγούμενο μοντέλο βέβαια που ήταν και καμμιά 100 κιλά ελαφρύτερο (κι εμένα της συζύγου). Και πάω συνέχεια στην Πελοπόννησο..

Σε επαρχιακό όπως π.χ. η παλιά Άργους-Κορίνθου, απλώς δεν προσπερνάς. Μένεις πίσω από τα φορτηγά. Όχι πως το τότε δικό μου ήταν καλύτερο: Πεζό 306 πάλι με 75 ίππους. Το έσωζε -κάπως- το κοντό του σαζμάν.

Ενεργητική ασφάλεια λίαν προβληματική. Σήμερα πια, που οδηγώ σχεδόν αποκλειστικά πόλη και αυτ/δρομο, δεν θα με πείραζε και τόσο, απλά θα πήγαινα συντηρητικά.
Πάντως σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν πλέον μικρά "πετρέλαια" με αξιοπρεπείς 90-95 ίππους.

Re: Απάντηση: Re: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Σε επαρχιακό όπως π.χ. η παλιά Άργους-Κορίνθου, απλώς δεν προσπερνάς. Μένεις πίσω από τα φορτηγά. Όχι πως το τότε δικό μου ήταν καλύτερο: Πεζό 306 πάλι με 75 ίππους. Το έσωζε -κάπως- το κοντό του σαζμάν.

ακριβώς αυτό το δρόμο !!!
με δευτέρα τερματισμένη ή τρίτη τερματισμένη στα πιό ισιάδια, τίποτα. Δεν σου έφτανε.

το οπελ κορσα φοραει κινητηρα της φιατ στις εκδοσεις πετρελαιου...
Η fiat εχει παραδοση στους πετρελαιοκινητηρες και αν δεν κανω λαθος, εκτος απο το corsa,fiat φοραει, ακομα ενα μικρο (νομιζω το fiesta).Eγω παντως (που το αυτοκινητο το θεωρω "αναγκαιο κακο") θα εβλεπα και το "ψοφιο" kia Rio στα 1100 κιβ.

Last edited:

Ανέβηκα από σπάρτη πέρσι με ένα clio 1200 του 2004 με 140+ και το αμάξι πάταγε απίστευτα στον δρόμο.

Σπάρτη-Τρίπολη 140+ με 70 ΗΡ και 1000 κιλά? Ή φύσαγε νοτιάς 9 μποφόρ, ή δεν βρήκες ούτε πουλί πετούμενο μπροστά σου να σου κόψει τη φόρα.. :flipout:

Μετά την τρίπολη έως αθήνα βρε που είναι δρόμος... πριν είναι όλο στροφές και κάνεις τον σταυρό σου...

Re: Απάντηση: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Είμαι σε δίλημμα...

VW Polo 1.2 TDi Bluemotion 75hp(Κατανάλωση 3.4 ρύποι 89) ή Fiat Punto 2012 1.3 multijet 85hp (Κατανάλωση 3.5 ρύποι 90)

Έχει κάποιος άποψη;

Μην το σκέφτεσαι, Fiat Punto 2012 1.3 multijet 85hp !!

Re: Απάντηση: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Ρωτησα φιλο ταξιτζη (εδω της περιοχης μου), και που συνεστησε μια σελ στην Σαρωνιδα. Εκει βαζει και αυτος (μερσεντε Ε 2ΧΧ) και ο γιος του (μερσεντε S320).
Με βολευει βεβαια, ειναι στον δρομο μου.

Το περασμενο ΣΚ πηγα μεχρι τα Τρικαλα Κορινθιας. Μηδενισα την καταναλωση μολις κατεβηκα στο Ξυλοκαστρο, και μεχρι Μαρκοπουλο με ταχυτητες 110 - 125 εδειχνε 4,2 στα 100.
Τους πλαινους αγερες παντως τους "ακουει"...

Σημερα απο το πρωι, εκανα: Θυμαρι-Λαυριο-Ν.Φιλαδελφια-Ανω Λιοσια-Νεο Ψυχικο-Ηλιουπολη-Βουλα και επιστροφη Θυμαρι, (απειρα και μικτα χλμ, και μου εδειχνε 4 λιτρα)

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρο πετρελαιοκινητο....

Ρωτησα φιλο ταξιτζη (εδω της περιοχης μου), και που συνεστησε μια σελ στην Σαρωνιδα. Εκει βαζει και αυτος (μερσεντε Ε 2ΧΧ) και ο γιος του (μερσεντε S320).
Με βολευει βεβαια, ειναι στον δρομο μου.

Το περασμενο ΣΚ πηγα μεχρι τα Τρικαλα Κορινθιας. Μηδενισα την καταναλωση μολις κατεβηκα στο Ξυλοκαστρο, και μεχρι Μαρκοπουλο με ταχυτητες 110 - 125 εδειχνε 4,2 στα 100.
Τους πλαινους αγερες παντως τους "ακουει"...

Σημερα απο το πρωι, εκανα: Θυμαρι-Λαυριο-Ν.Φιλαδελφια-Ανω Λιοσια-Νεο Ψυχικο-Ηλιουπολη-Βουλα και επιστροφη Θυμαρι, (απειρα και μικτα χλμ, και μου εδειχνε 4 λιτρα)

Ντινο ,ολοι οι μετρητες που υπαρχουν ειναι λιγο-πολυ αναξιοπιστοι,η μονη σιγουρη μεθοδος ειναι η δικη σου προσωπικη μετρηση [φουλαρισμα με φουλαρισμα] για να μπορεσεις να βρεις ποσα λιτρα καιει πραγματικα.

Ναι, το εχω υπ'οψιν μου Πετρο.
Μηδενησα τα χλμ την τελευται φορα που φουλαρα (την Τριτη το πρωι), εχω κανει ηδη 490 χλμ, και δειχνει να εχει μισο τανκι ακομη....

Οδήγησα το Polo πριν λίγο. Μ' άρεσε πολύ, ειδικά μετά τις 2.000 στροφές σε κολλούσε στο κάθισμα. Μάλλον προς αυτό με βλέπω! Επίσης με το που μπήκα μέσα μου φάνηκε πολύ οικείο και το οδήγησα πολύ άνετα. Ελάχιστος θόρυβος από την μηχανή, ωραίο και το start-stop.

Μ'αρέσει!!!!

Οδήγησα το Polo πριν λίγο. Μ' άρεσε πολύ, ειδικά μετά τις 2.000 στροφές σε κολλούσε στο κάθισμα. Μάλλον προς αυτό με βλέπω! Επίσης με το που μπήκα μέσα μου φάνηκε πολύ οικείο και το οδήγησα πολύ άνετα. Ελάχιστος θόρυβος από την μηχανή, ωραίο και το start-stop.

Μ'αρέσει!!!!

Ψήνεσαι παρά τους μόνο 75 ίππους.... :music-smiley-005: Χαλάλι σου, γούστα είναι αυτά. Αν τελικά το πάρεις, καλορίζικο και καλοτάξιδο...
Υ.Γ: Ενημέρωσέ μας και πόσο κόστισε συνολικά, αν δε σου κάνει κόπο..

Μ'αρέσει!!!!

Ωραιος !
Να πουμε μεγειες ?

Λογικά ναι, Δευτέρα-Τρίτη θα ξέρω σίγουρα. Θα σας ενημερώσω.

Κωνσταντίνε 16.000 έχει τελική τιμή.

Λογικά ναι, Δευτέρα-Τρίτη θα ξέρω σίγουρα. Θα σας ενημερώσω.

Κωνσταντίνε 16.000 έχει τελική τιμή.

Αξιότιμε Συμφουρίτη ................ το δίπλωμά σας στη Σπάρτη το βγάλατε?

Αντε με το καλό .............. καλοτάξιδο!!!!!! και να μας πείς πως να το ασημώσουμε ............. δηνάρια δέχεσαι??? -bye-