Μικρό πετρελαιοκίνητο....

τωρα ποσα δινεις την εβδομαδα καυσιμα? κανεις γυρω στα 100 την ημερα?

ο Ντινος κανει διαδρομη που αντε να βρει 10 φαναρια max πηγαινε ελα στα 100 χλμ που κανει ειναι σχεδον σαν να κανει καποιος 30 μονον πολη με μεγαλη κινηση

Την ξέρω τη διαδρομή που κάνει ο Ντίνος γιατί πάνω στην ίδια (αλλά μικρότερη σε μήκος) κινούμαι κι εγώ.

δηλαδη με 120 ευρω κανεις 3000 χιλιομετρα Χ 12=1440 Ευρω τον χρονο

ενώ με βενζινη
360 ευρω 3000 χιλιομετρα Χ 12= 4320 Ευρω τον χρονο

αρα καθε 5 χρονια ενα αυτοκινητο δωρο

Ντινο ευχαριστω πολυ για τις info!

Larry, οτι διαδρομη και αν κανει κανεις, φανταζομαι πως το corsa θα καιει τα μισα (και πιο κατω) απο ενα 1400κυβ βενζινοκινητο 10ετιας, μιλωντας παντα για την ιδια διαδρομη και με τα 2 αμαξια, ειτε μεσα σε πολη ειτε στην εθνικη. Αν εχω λαθος, με διορθωνετε..

Εγώ με πολύ μεγάλο αυτοκίνητο diesel (FORD S-MAX) και 150.000 χλμ. καίω 10-11 λπτ. το χλμ. και με σχετικά βαρύ πόδι. Αν το πόδι γίνει πολύ βαρύ (δηλαδή 160+ την ώρα επί ώρες με 6 άτομα) τότε θα φθάσει τα 13 λπτ. Αν οδηγήσω πολύ μαλακά (π.χ. πολύ χαμηλά όρια ταχύτητας) τότε η αυτονομία μου φθάνει τα 1350 χλμ (με 70 λτρ. ρεζερβουάρ).

Larry δεν είναι τόσο απλό να βγάλεις ακριβή νούμερα αφού είναι θέμα τιμών, διαδρομής και ποδιού φυσικά.

Θα το πω πιο απλά, με 50 λίτρα βενζίνη κάνω με το ζόρι περίπου 400-450 χλμ ενώ με 50 λίτρα πετρέλαιο κάνω άνετα περίπου 1000-1200 χλμ (με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιώ εγώ πάνω στην ίδια διαδρομή).

Last edited:
Δεν το ειχα ψαξει παρα πολυ, μονο το γιαρις ειχα δει (ευτυχως που δεν το πηρα, θα "εφευγε" πολυ πιο δυσκολα σημερα...)

Γιατί θα έφευγε πιο δύσκολα το Yaris;

τωρα ποσα δινεις την εβδομαδα καυσιμα? κανεις γυρω στα 100 την ημερα?

140-150 τον μηνα.

Κανω 115 (στανταρ) την μερα

52.340 χιλιομετρα τα εκανε με 2184 λιτρα......

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δηλαδη με 120 ευρω κανεις 3000 χιλιομετρα Χ 12=1440 Ευρω τον χρονο

ενώ με βενζινη
360 ευρω 3000 χιλιομετρα Χ 12= 4320 Ευρω τον χρονο

αρα καθε 5 χρονια ενα αυτοκινητο δωρο

Να σου πω συγκεκριμενα για εμενα, το κορσα σε σχεση με το προηγουμενο, με βαση τους 30 μηνες και 73000χλμ που ειχα το κορσα.

73000 / 30 = ~ 2500 τον μηνα. Ηθελα περιπου 100-105 λιτρα πετρελαιο. Με 1,335 το λιτρο παει στα 140 περιπου ευρω.

Με το αλλο, περιπου 9-10 λιτρα στα 100 βενζινα, ηθελα περι τα 240 λιτρα. Με 1,78 (ενα μεγαλο διαστημα αν θυμαμαι καλα εκανε παραπανω..) παμε στα 430 περιπου.
Διαφορα 290 Ευρω. Σε 30 μηνες 8900, μονο απο την διαφορα καυσιμων....

Λαστιχα να μην πω... 240 το κορσα, 1200 το αλλο....

κλπ κλπ κλπ

Κοντολογις, το κορσακι την εκανε την δουλεια του, εβγαλε τα λεφτα του, και παμε για αλλα..

Και ναι, ξερω πως (σχετικα), θα "χασω" καποια λεφτα

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί θα έφευγε πιο δύσκολα το Yaris;

Ποσοι ειναι αυτοι που θα δωσουν 10 - 14.000 ευρω για ενα μεταχειρισμενο γιαρις πετρελαιο του 2012 σημερα, οταν μπορουν να παρουν καποιο αλλο καινουργιο (ενα κορσα πχ που ειναι και πολυ πιο αξιοπιστο) στα ιδια χρηματα ?

http://www.car.gr/used-cars/toyota/...dified=&st=&drive_type=&fuel_type=2&postcode=

Εμενα με το συγκεκριμενο κορσα απο την Δευτερα το πρωι μεχρι το μεσημερι μου τηλεφωνησαν 5 ενδιαφερομενοι. Το πηρε ο πρωτος...

Στις αγγελιες, στα διαφορα, να πουλαμε και αμαξια λεω εγω.. :ADFADF1: Τυχερος μαλλον αυτος που το πηρε..

Απάντηση: Re: Μικρό πετρελαιοκίνητο....

Larry δεν είναι τόσο απλό να βγάλεις ακριβή νούμερα αφού είναι θέμα τιμών, διαδρομής και ποδιού φυσικά.

Θα το πω πιο απλά, με 50 λίτρα βενζίνη κάνω με το ζόρι περίπου 400-450 χλμ ενώ με 50 λίτρα πετρέλαιο κάνω άνετα περίπου 1000-1200 χλμ (με τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιώ εγώ πάνω στην ίδια διαδρομή).
Δηλαδή εγώ που με 52 λίτρα V-Power Diesel κάνω 650-700χλμ,πρέπει να κλαίω ε?

Ή το πηγαίνεις μαλλιοκουβαρα, ή το οδηγείς όπως ένα βενζινα, ή το pdf έχει παραδώσει πνευμα... :p

Εκτος και αν η κατανάλωση αυτή είναι στον κολοσούρτη, φορτωμένος και με AC... :D

Οτι λογο διαφορετικης λειτουργιας (μικροτερο ευρος στροφων, ροπης & νωχελικοτητας) ο τροπος οδηγησης για την optimum αποδοση & οικονομια στην καταναλωση διαφερει.
ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ...

Ακούω από φίλους και διαβάζω ανάλογες τιμές κατανάλωσης στα diesel και ζηλεύω.

(Μεση κατανάλωση Insignia 10,1 λιτρα/100km με σχετικά ήρεμη οδήγηση...)

Οτι λογο διαφορετικης λειτουργιας (μικροτερο ευρος στροφων, ροπης & νωχελικοτητας) ο τροπος οδηγησης για την optimum αποδοση & οικονομια στην καταναλωση διαφερει.
ΧΟΝΔΡΙΚΩΣ...

Ααααα... καταλαβα.

(δηλωνω naive σε οτιδηποτε μηχανοκινητο...)

Ακούω από φίλους και διαβάζω ανάλογες τιμές κατανάλωσης στα diesel και ζηλεύω.

(Μεση κατανάλωση Insignia 10,1 λιτρα/100km με σχετικά ήρεμη οδήγηση...)

To 1.6 με τα 170 αλογα θα ειναι αυτο....tragik