Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες υπέρ της βενζίνης πχ. η πολύ πιο ομαλή λειτουργία των κινητήρων βενζίνης , την καλύτερη οδική συμπεριφορά (λιγότερο βάρος των βενζινοκινητήρων στον μπροστινό άξονα) , τα λιγότερο βλαβερά για τον άνθρωπο καυσαέρια (το CO2 είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο σε αντίθεση με το NOx που είναι δηλητήριο) , το μικρότερο ποσοστό βλαβών (στην Ελλάδα που ειδικά στο πετρέλαιο είναι μεγάλο το ποσοστό νοθείας) κτλ.
Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι Πανευρωπαϊκά το πετρέλαιο χάνει συνεχώς έδαφος όχι μόνο σε μερίδια αγοράς αλλά και με βάση την τάση των αυτοκινητοβιομηχανιών που ήδη έχουν τερματίσει την εξέλιξη των μικρών diesel κάτω από 2 λίτρα , σε αντίθεση με την Ελλάδα που για λόγους που δεν ξέρω επιδοτείται ουσιαστικά η αγορά diesel λόγω διαφοράς της τιμής καυσίμου σε βάρος της δημόσιας υγείας.
Έχει και αρνητικά η μεγαλύτερη ροπή , φθείρονται πιο γρήγορα τα λάστιχα και δέχεται μεγαλύτερη καταπόνηση το κιβώτιο ταχυτήτων. Όχι ότι θα αγόραζα Q2 βέβαια γιατί είναι υπερβολικά ακριβό για το μέγεθος του. Με μέτριο εξοπλισμό άνετα φτάνει τα 27-28.000 ευρώ.
κάνεις ένα βασικό λάθος.
Εδώ δεν είναι Ευρώπη.
βασικά κάνεις και δεύτερο
οι διαφορές στα άλογα είναι τεράστιες
επίσης ένα άλλο θέμα είναι ότι το πετρέλαιο δεν υστερεί σε κάτι σε σχέση με την βενζίνη.
Το θέμα είναι ότι για μεν το πετρέλαιο
α. έκανε την παπαριά η vw για το ξαναρίξει στην αγορά ως καθαρό ενώ ήδη είχε κάνει τον κύκλο του
β. υπάρχει το "τσεκούρι πάνω απ το κεφάλι" που λέγεται dpf
γ. και τα δυό (βενζίνη πετρέλαιο) είναι "τελειωμένα" από άνωθεν για να προωθηθούν οι νέες "καθαρές" λύσεις που ακόμα τις ψάχνουν.
ένα άλλο τεράστιο λάθος (όχι δικό σου - γενικό είναι και δεν είναι λάθος είναι απάτη) είναι οι καταναλώσεις.
που δεν ισχύουν.
Και δεν ισχύουν κυρίως εις βάρος της βενζίνης.
Τα νούμερα που δίνεις στην πράξη σου λέω ότι είναι γύρω στο 5.5 και 7.5 αντίστοιχα με σχετικά κανονική οδήγηση.
Στην πράξη δεν θα τα δει κανείς.
ΚΑΝΕΙΣ.
Από εκεί και πέρα με τις δυό τεχνολογίες ακόμα διαλέγεις.
ρίσκο πολύπλοκου πουσαρισμένου κινητήρα βενζίνης
ή μακροζωία του πετρελαίου.
Αλλά όπως είπα, δεν διαλέγεις εσύ.
Διότι αφού διαλέξεις εσύ, άλλοι θα διαλέξουν για σένα, ανάλογα με το τι συμφέρει εκείνους.
Οι μετρησεις εδιναν στα περιοδικα πανω απο 7lt για το diesel και κοντα 8lt για τον βενζινης. Το Q2 απο ο,τι βλεπω κοστιζει το ιδιο αν το παρεις με εναν απο τους δυο κινητηρες. Εχουν ιδια ροπη, αλλα η διαφορα στα αλογα φαινεται και στην τελικη και στην επιταχυνση. Αν ηθελα να δωσω 52χιλιαρικα που εδωσε ο φιλος μου θα αγοραζα τον βενζινης. Δεν νομιζω να πηρε τον diesel για οικονομια...
Τωρα αν θεωρεις οτι θα επρεπε να τον συγκρινουμε τον diesel με τον μικρο χιλιαρη με τα ιδια αλογα , με την ιδια επιταχυνση και τελικη, καλως. Απλα κοστολογειται και 3000 πιο κατω στην τιμη. Αναλογα με τον οδηγο 2.5 - 6 χρονια αποσβεση.
Εγω παντως αν αγοραζα αυτοκινητο ως πρωτη επιλογη θα ειχα βενζινη και να εχει καδενα. Ολα τα αλλα ειναι δευτερευοντα για εμενα, Ροπες, αλογα κλπ.
Θα μου επιτρέψεις μια ερώτηση;
Έχεις οδηγήσει μεγάλο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα; Αυτοκίνητο με πετρέλαιο; Υβριδικό (π.χ. honda civic) Ηλεκτρικό; Φορτηγό μικρό ή μεγάλο; Τετρακίνητο αυτοκίνητο;
Και ομως καταφερε με τα extra να το φτασει 52.000 Το διλημμα το το εβαλα εγω , αλλα υπερισχυσε η γνωμη φιλου του με τον ιδιο κινητηρα σε Α3. Δικα του ειναι τα λεφτα. Παντως σε 1 μηνα εχει κανει 6.000 χλμ52 χι?
άσε ρε φίλε, με τα ψευτοδιλήματα...
όποιος δώσει 52 σιγά μην ασχοληθεί με την οικονομία.
Με το 500 άρικο που θα γλυτώσει και αν το χρόνο αν κάνει 25000 χιλιόμετρα...
Μα τι συζήτηση κάνουμε τώρα....
Με τη σειρα τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει στη ζωη μου. Honda HRV 2002 1.6 , Opel corsa 1.2 2005, Opel astra 1.4 2002 , Touareg 3.2 2005, colt 1.3 2010, Audi Q2 1.6 TDiΘα μου επιτρέψεις μια ερώτηση;
Έχεις οδηγήσει μεγάλο αυτοκίνητο με βενζινοκινητήρα; Αυτοκίνητο με πετρέλαιο; Υβριδικό (π.χ. honda civic) Ηλεκτρικό; Φορτηγό μικρό ή μεγάλο; Τετρακίνητο αυτοκίνητο;
Και ομως καταφερε με τα extra να το φτασει 52.000 Το διλημμα το το εβαλα εγω , αλλα υπερισχυσε η γνωμη φιλου του με τον ιδιο κινητηρα σε Α3. Δικα του ειναι τα λεφτα. Παντως σε 1 μηνα εχει κανει 6.000 χλμ
Με τη σειρα τα αυτοκινητα που εχω οδηγησει στη ζωη μου. Honda HRV 2002 1.6 , Opel corsa 1.2 2005, Opel astra 1.4 2002 , Touareg 3.2 2005, colt 1.3 2010, Audi Q2 1.6 TDi
To audi ειναι το μονο diesel που εχω πιασει .
Η χαμηλοτερη τιμη βενζινης τα τελευταια 7 χρονια ηταν περσι στο 1,225 και η υψηλοτερη 1,819 το 2012 Στον Νομο Θεσσαλονικης...(και αυτό με τιμές 1.25 έναντι 1.45. Γιατί αρχικά ήταν 1.05 με 1.40)
στην Ελλάδα υπήρχε πάντα αυτό που λεγεται διαφορά φάσης.
όταν στην ευρώπη ήδη αρχίζανε να βγάζουν τούρμπο βενζίνης, στην Ελλάδα ρίξανε την φορολογία στα μεγάλα κυβικά
όταν στην ευρώπη είχε κλείσει ο κύκλος του ντήζελ ανοίξανε στην Ελλάδα το ντήζελ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.