Απάντηση: Re: Μην αγοράσετε τον Sony Pearl (VPL-VW50) ...δεν φτάνουν για όλους!!!
Δεν θα αναφερθω διεξοδικα στο συγκριτικο του αλλου site,αλλα επειδη ημουν παρων, θα ηθελα να τονισω οτι το κομματι ειχε εντονο προβλημα συγλισης περαν του επιτρεπτου.
Δεν ξερω ποσο επηρεασε αυτο την διαφορα στην ευκρινεια αλλα σιγουρα την επηρεασε και επισης ο scaler του οπτομα ειναι κατα παρασαγκας καλυτερος.
Φιλε μου για να εχεις μια καλη αποψη για δυο εικονες και να υπαρχει συγκριτικο,θα πρεπει και τα δυο μηχανηματα να ειναι σε νορμαλ κατασταση απο τεχνικης αποψης σε πρωτη φαση....και ακολουθουν και αλλα φυσικα..

Στην περιπτωση του συγκριτικου,οπως ειπες και εσυ,το προβλημα συγκλισης ηταν περαν του επιτρεπτου λαθος..δλδ κακιστο...!!!!!!!
Ειδες και εσυ(με την 10χρονη πειρα σου )οτι δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα μιας και δεν ξερεις κατα ποσο επιρεαζει η συγκλιση την ευκρινεια...
Φαντασου αλλα παιδια που δεν ασχολουνται πολυ με την εικονα....
Η συγκλιση ειναι ενα δυνατο χαρτι στην εικονα....γι'αυτο και τα dlp με ενα τσιπ δειχνουν καποια πραγματα ποιο καλα....

Εαν το κομματι του συγκριτικου ηταν ποιο κοντα στο dlp απο θεμα συκλισης,τοτε θα εβλεπες μια διαφορετικη εικονα απο τον sony.
Ποιος ο λογος να κανεις ενα συγκριτικο οταν εχει τοσο προβλημα ο ενας προβολεας..!!!!!!αφου ξερεις εξαρχεις οτι το αποτελεσμα που θα αποκομισουν οι θεατες θα ειναι λανθασμενο..!!!!
Γιατι να μην περιμενεις να παρεις ενα αλλο κομματι που ειναι ποιο νορμαλ και μετα να κανεις το συγκριτικο.....δεν σε κυνηγαει κανενας και δεν θα μπορει να πει κανεις τιποτα..
Απο κει και περα η SXRD εχει μια σοφτ εικονα που εμενα μου ειναι ευχαριστη.
Περι ορεξεως κολοκυθοπητα....
Εαν ρυθμιστη καλα ενας dlp βγαζει και αυτος σοφτ εικονα
Η προσωπικη μου αποψη για τους ΣΟΝΥ εστιαζεται στο καλο μαυρο και καλο κοντραστ.Η διαφορα για μενα απο οποιοδηποτε αλλο ψηφιακο ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μεγαλη και οχι απλα υπαρκτη.Δεν θελω να ακουστω ξερολας αλλα επειδη βλεπω προβολεις δεκα χρονια τωρα,δεν νομιζω οτι η σημασια αυτου του πραγματος γινεται κατανοητη αρκετα απο πολλους.Χωρις τελειο μαυρο δεν υπαρχει σωστη εικονα.
Οσο ποιο πολυ μαυρο-λευκο(τα ακρα δηλαδη 16-235)εχει,τοσο μεγαλυτερο κοντραστ βγαζει ενας προβολεας....φτανει να μην ειναι με ιριδα αυτο.
Τελειο μαυρο δεν υπαρχει.....αυτο που κοιταμε σε εναν προβολεα ωστε να τον αγορασουμε,ειναι να εχει το μαυρο που εχει ο χωρος μας και να εχει την δυναμη του λευκου που να αναπληρωνει το μαυρο που χανουμε ετσι ωστε να δουμε μια καλη εικονα.Οποτε το μαυρο εχει να κανει με τον χωρο μας....Αλλο μαυρο χρειαζομαι εγω στον χωρο μου και αλλο εσυ....
Οι ΣΟΝΥ δεν εχουν τελειο μαυρο αλλα παρα πολυ καλο.Ο Οπτομα πχ.παροτι θεωρηθηκε κορυφαιος προβολεας και με αρκετα καλο μαυρο,στα δικα μου ματια ειναι-θα πω βαρια κουβεντα-αχρηστος σε σχεση με τον ΣΟΝΥ,τοση ειναι η διαφορα στο κοντραστ για μενα.Το "καλο" του μαυρο δεν ειναι καλο μαυρο,οποτε παπαλα.Ολα αυτα ειναι προσωπικες αποψεις βεβαια.
Οι αποψεις ετσι ειναι.....και πρεπει να λεγωνται..
....δεν μπορουν να συμφωνουν ολοι...!!!!!!!
Καλη χρονια με υγεια και τιποτα αλλο....
ολα τα αλλα ειναι στο χερι μας...