Μίνι Εμφύλιος....

Αρση του ασυλου γινεται και εμπρακτως.
.

Και για να μην το ξεχάσω.... ας δούμε που αλλού στον κόσμο θα μπορούσε να συμβεί αυτό το τουλάχιστον αστείο σκηνικό με την Πυροσβεστική να μη μπορεί να περάσει την πύλη του ιδρύματος λογω.... ασύλου... :music-smiley-005::music-smiley-005::music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

. Ας συνεχισει να ψηφιζει τους ιδιους..Αλλα μη λεμε οτι δεν κοιμαται κιολας..

Δυστυχώς η κατάντια αυτής της χώρας δεν οφείλεται μόνο σ'αυτούς τους δύο... αλλά και στην έλλειψη εναλλακτικών... που τελικά αποτυπώνεται και στην πλήρη ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης ως ελεγκτικού οργάνου.... Η μπλε κυβέρνηση σήμερα όπως και η πράσινη κυβέρνηση αύριο θα κάνει Ο,ΤΙ γουστάρει, επειδή οι φωνές της Αριστεράς περιορίζονται σε φωνες, σε συναυλίες στο Συνταγμα, και σε αποχωρήσεις από τη διαδικασία της Βουλής χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις, χωρίς επίκαιρες ερωτήσεις ΜΕΣΑ στη Βουλή, ερωτήσεις που η κάθε κυβέρνηση ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να απαντάει με σαφήνεια.....

Είναι πραγματικά απαράδεκτο κι όμως συμβαίνει πολύ τελευταία, το να κατεβαίνει κόσμος και να ψηφίζει με τη λογική "το μη χείρον βέλτιστον"... Ας δούμε δε και τα λευκά/άκυρα...

Είτε απλά δεν γίνεται καθόλου... Πως εξηγείς ότι ισχύουν αυτά που αναφέρω ΣΗΜΕΡΑ μέσα στο ΕΜΠ?

Το θεμα που θετεις σχετιζεται με την κομματικοποιηση της επιστημονικης κοινοτητας και εχει προεκτασεις μεχρι και στον τροπο εκλογης διδακτικου προσωπικου..Οσο αφορα το ασυλο, η πρυτανεια κρινει μεσα απο μια συνθεση αποψεων. Απο κει και περα υπαρχει και ο Εισαγγελεας. Ο νομος ειναι σαφεστατος και πληρης.

Δεν έχω καθόλου απόλυτες απόψεις, αν σκεφτείς μάλιστα ότι πριν 2-3 χρόνια φώναζα κι εγώ υπέρ του ασύλου... μέχρι που είδα με τα μάτια μου το τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνω για ποιες στοιχειώδεις πληροφορίες μιλάς... Δεν με ενδιαφέρει τι θα έπρεπε να γίνεται, με ενδιαφέρει τι βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια καθημερινά.

Οι στοιχειωδεις πληροφοριες ειναι οτι το ασυλο οντως καταργειται σε περιπτωσεις εγκληματικων πραξεων. Τελευταια περιπτωση που θυμαμαι ηταν στο Πανεπιστημιο Κρητης.

Αντιθετως εσυ δεν μου χεις πει ουτε ενα λογο, για τον οποιο θα επρεπε να καταργηθει το ασυλο και σε τι θα εξυπηρετουσε αυτο. Ποσο μαλλον απο τη στιγμη που σου ειπα οτι οντως ο νομος προβλεπει την αρση του, οντως εχει συμβει στο παρελθον και μαλιστα απο τη στιγμη που ολοι ξερουμε πως ο κυριος λογος που η αστυνομια δε συλλαμβανει κουκουλοφορους, ειναι η απροθυμια της και μονο.

Re: Απάντηση: Μίνι Εμφύλιος....

Δυστυχώς η κατάντια αυτής της χώρας δεν οφείλεται μόνο σ'αυτούς τους δύο... αλλά και στην έλλειψη εναλλακτικών... που τελικά αποτυπώνεται και στην πλήρη ανεπάρκεια της αντιπολίτευσης ως ελεγκτικού οργάνου.... Η μπλε κυβέρνηση σήμερα όπως και η πράσινη κυβέρνηση αύριο θα κάνει Ο,ΤΙ γουστάρει, επειδή οι φωνές της Αριστεράς περιορίζονται σε φωνες, σε συναυλίες στο Συνταγμα, και σε αποχωρήσεις από τη διαδικασία της Βουλής χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις, χωρίς επίκαιρες ερωτήσεις ΜΕΣΑ στη Βουλή, ερωτήσεις που η κάθε κυβέρνηση ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να απαντάει με σαφήνεια.....

Είναι πραγματικά απαράδεκτο κι όμως συμβαίνει πολύ τελευταία, το να κατεβαίνει κόσμος και να ψηφίζει με τη λογική "το μη χείρον βέλτιστον"... Ας δούμε δε και τα λευκά/άκυρα...

Η ευθυνη των αριστερων κοινοβουλευτικων κομματων, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ειναι προφανης. Εχουν αποτυχει σαφεστατα στην δημιουργια προοπτικης για τους πολιτες.

Αλλα απο την αλλη αυτο δεν δικαιολογει και το γεγονος να ριχνεις την ψηφο σου και να επιβραβευεις τον κλεφτη. Δε μπορω να ξεχασω την εποχη του σκανδαλου του Βατοπεδιου, με τι θρασσος, τι υφακι και τι τουπε βγαιναν ''διαφοροι'' και καναν δηλωσεις. Με αποκορυφωμα τον Πρωθυπουργο. Δηλαδη σταθειτε ρε παιδια, δεν απευθυνεστε σε ... ..εκει που μας χρωσταγαν θα μας παρουν και το βοδι?

Last edited by a moderator:
Αντιθετως εσυ δεν μου χεις πει ουτε ενα λογο, για τον οποιο θα επρεπε να καταργηθει το ασυλο και σε τι θα εξυπηρετουσε αυτο. Ποσο μαλλον απο τη στιγμη που σου ειπα οτι οντως ο νομος προβλεπει την αρση του, οντως εχει συμβει στο παρελθον και μαλιστα απο τη στιγμη που ολοι ξερουμε πως ο κυριος λογος που η αστυνομια δε συλλαμβανει κουκουλοφορους, ειναι η απροθυμια της και μονο.

Hehe αν ανοίξουμε τώρα αυτή τη συζήτηση θα πρέπει κι εσύ με τη σειρά σου να μου πεις έναν λόγο για να ΜΗΝ καταργηθεί το άσυλο, εφόσον ζούμε σε δημοκρατικό καθεστώς, όπου είναι θεσμοθετημένη στο Σύνταγμα η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.:ears:

Τον λόγο για να καταργηθεί τον ανέφερα αρκετά παραπάνω. Είπα ότι με το άσυλο βρίσκουν πάτημα και οι κουκουλοφόροι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο να συλληφθούν ΚΑΙ οι αστυνομικοί, οι οποίοι βολεύονται λέγοντας ότι δεν μπορούν να τους κυνηγήσουν λόγω αυτού... Το άσυλο είναι μια αιώνια δικαιολογία για να συνεχίζεται για πάντα αυτό το χάος.

Ας σκεφτούμε ότι αν κάποιος το καταργούσε, το Πολυτεχνείο στο κέντρο θα ξαναγινόταν Πανεπιστήμιο, με αίθουσες γεμάτες φοιτητές και ιστορικά κτίρια κοσμήματα για το κέντρο της Αθήνας και όχι στέκι του απανταχού πικραμένου που μπαίνει μέσα για να κατεβάσει τα μπυρόνια του και διώξει με τη βία τους φοιτητές όπως πολύ συχνά έχει γίνει, με την πρόφαση ότι θέλει να κάνει με τους φίλους του μια πολιτική συζήτηση (λες και σε μια οποιαδήποτε καφετέρια ή παγκάκι δε μπορούσε να την κάνει....) και μετά να σπάσει και κάνα τζάμι ή να βάλει μια φωτίτσα να ξεσπάσει ο άνθρωπος για την αδικία του συστήματος.
Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνονταν μια γειτονιά στην οποία θα μπορείς να περπατήσεις χωρίς σε κάθε γωνία να βλέπεις ειδικό φρουρό, καθώς με την κατάργηση του "Κάστρου των Αντιεξουσιαστών" με τα διακριτικά ΕΜΠ δε θα υπάρχει λόγος όλοι οι τέτοιοι τύποι να συχνάζουν εκεί.

Να 2-3 λόγοι... θα μου πεις κι εσύ έναν για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να σκεφτόμαστε την κατάργηση?

Edit: Για να το θέσω μάλλον πιο ξεκάθαρα, να μου πεις τι θα έχανε η δημοκρατία με την κατάργησή του..

Last edited:
Τον λόγο για να καταργηθεί τον ανέφερα αρκετά παραπάνω. Είπα ότι με το άσυλο βρίσκουν πάτημα και οι κουκουλοφόροι ώστε να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο να συλληφθούν ΚΑΙ οι αστυνομικοί, οι οποίοι βολεύονται λέγοντας ότι δεν μπορούν να τους κυνηγήσουν λόγω αυτού... Το άσυλο είναι μια αιώνια δικαιολογία για να συνεχίζεται για πάντα αυτό το χάος.

Νομιζω οτι η επιχειρηματολογια μου στα προηγουμενα ποστ αρκει για να σε καλυψει.

Ας σκεφτούμε ότι αν κάποιος το καταργούσε, το Πολυτεχνείο στο κέντρο θα ξαναγινόταν Πανεπιστήμιο, με αίθουσες γεμάτες φοιτητές και ιστορικά κτίρια κοσμήματα για το κέντρο της Αθήνας και όχι στέκι του απανταχού πικραμένου που μπαίνει μέσα για να κατεβάσει τα μπυρόνια του και διώξει με τη βία τους φοιτητές όπως πολύ συχνά έχει γίνει, με την πρόφαση ότι θέλει να κάνει με τους φίλους του μια πολιτική συζήτηση (λες και σε μια οποιαδήποτε καφετέρια ή παγκάκι δε μπορούσε να την κάνει....) και μετά να σπάσει και κάνα τζάμι ή να βάλει μια φωτίτσα να ξεσπάσει ο άνθρωπος για την αδικία του συστήματος.

Ξανα σε καλυπτουν τα ποστ μου

Τα Εξάρχεια θα ξαναγίνονταν μια γειτονιά στην οποία θα μπορείς να περπατήσεις χωρίς σε κάθε γωνία να βλέπεις ειδικό φρουρό, καθώς με την κατάργηση του "Κάστρου των Αντιεξουσιαστών" με τα διακριτικά ΕΜΠ δε θα υπάρχει λόγος όλοι οι τέτοιοι τύποι να συχνάζουν εκεί.

Οντως. Θα γλυτωναν τα Εξαρχεια και απο τους αιμοδιψείς 15χρονους και θα γινοταν Κηφισια...

Το επιχειρημα σου μπαζει απο παντου..

Η αστυνομια εχει δειξει ιδιαιτερη απροθυμια να συλλαβει τους κουκουλοφορους οποτε εχει την ευκαιρια. Απο το να τους πιασει στα επεισόδια, να τους συλλαβει στις πορειες η να ζητησει την αρση του ασυλου..αλλα λογια ν αγαπιομαστε..Μηπως τους βολευει η δραση των κουκουλοφορων? Μηπως εξυπηρετει αλλους σκοπους?

Εχω φιλους που υπηρετουν στα Εξαρχεια, δηλωνουν ευθαρσως και οι 2 οτι ξερουν ποιοι ειναι πισω απο τα επεισοδια αλλα δεν τους συλλαμβανουν επειδη φοβουνται για αντιποινα. Και πιανουν απο κανεναν ξεμπαρκο η κανενα φοιτητακο, για τα ματια του κοσμου. Ολα τ αλλα ειναι μπουρδες. Μου λενε ευθαρσως, γιατι να διακινδυνεψω για 1000 ευρω?

Να 2-3 λόγοι... θα μου πεις κι εσύ έναν για το γιατί ΔΕΝ πρέπει να σκεφτόμαστε την κατάργηση?

Edit: Για να το θέσω μάλλον πιο ξεκάθαρα, να μου πεις τι θα έχανε η δημοκρατία με την κατάργησή του..

Αφου λοιπον σου εξηγησα οτι δεν κερδιζεις τιποτα σε σχεση με την ισχυουσα νομοθεσια, θα απαντησω και σ αυτο σου το ερωτημα:

-Εγω σαν φοιτητης που δεν συμμετεχω στα επεισοδια και που δεν φοραω κουκουλες: Φοβαμαι πραγματικα οτι στην επομενη καταληψη που θα γινει βασει αποφασης του Συλλογου, η στην επομενη πορεια που θα γινει, θα μπουκαρουν 30 ασφαλιτες και θα κανουν συλληψεις αδιακριτως.

-Θα μπαινουν με το παραμικρο οι μπατσοι στο Πανεπιστημιο και η ολη του λειτουργία θα γινεται υπο ενα καθεστως φοβου και πιεσης.

-Θα καταστελλεται με ολη τη σημασια της λεξης, καθε μορφη φοιτητικου αγωνα κατα μετρων που ειναι επιζημια για μας. Ποιος θα τολμησει να κανει καταληψη η να παει σε πορεια, ξεροντας οτι θα παει ετσι αυτοφωρο?

-Οσο ειναι οι αναρχικοι ξενο σωμα προς την επιστημονικη κοινοτητα, τοσο ειναι και οι αστυνομικοι (η βγαζουν κανενα Πανεπιστημιο και δεν το χω παρει χαμπαρι?). Δε μπορει να επιβλεπεται και να επηρεαζεται ολη η διαδικασια της γνωσης απο ατομα ασχετα με το χωρο της επιστημης. Ειναι υποτιμητικο για ολους τους ακαδημαικους πολιτες.

-.....

-.....

Οι αστυνομικοί, πυροσβέστες, κλπ. έχουν κάθε ατομικό δικαίωμα να μπουν στο πανεπιστήμιο, χωρίς όπλο και στολή. Δηλ. μπορεί να έλθει αστυνομικός και να κάνει επίδοση εγγράφων (δηλ. να είναι σε ώρα υπηρεσίας) αλλά και να ασχοληθεί με τις ακαδημαικές δραστηριότητές του όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Και μη γελιόμαστε. Σε πολλά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας (π.χ. κοινωνικές επιστήμες) στρατιωτικοί (κυρίως), ΕΥΠατζήδες, αστυνομικοί, έρχονται για δεύτερο πτυχίο ή ακόμη και για μεταπτυχιακά.

Οι αστυνομικοί, πυροσβέστες, κλπ. έχουν κάθε ατομικό δικαίωμα να μπουν στο πανεπιστήμιο, χωρίς όπλο και στολή. Δηλ. μπορεί να έλθει αστυνομικός και να κάνει επίδοση εγγράφων (δηλ. να είναι σε ώρα υπηρεσίας) αλλά και να ασχοληθεί με τις ακαδημαικές δραστηριότητές του όταν είναι εκτός υπηρεσίας.

Και μη γελιόμαστε. Σε πολλά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας (π.χ. κοινωνικές επιστήμες) στρατιωτικοί (κυρίως), ΕΥΠατζήδες, αστυνομικοί, έρχονται για δεύτερο πτυχίο ή ακόμη και για μεταπτυχιακά.

Βλάση αυτονότητο αυτό που λες, αυτό έλειπε να απαγόρευαν και σε κάποιον να μπει να σπουδάσει επειδή έκανε το έγκλημα να γίνει υπάλληλος του κράτους!!

Το θέμα είναι ότι η δική μου λογική δε φτάνει μέχρι το σημείο να καταλάβει πως γίνεται ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα να μην έχει ανάγκη έναν πυροσβέστη εντός υπηρεσίας, με στολή, να κάνει τη δουλειά για την οποία πληρώνεται, δηλαδή να σώσει μια περιουσία από καταστροφή (και ενδεχομένως και ζωές), ή κάποιον αστυνομικό, εντός υπηρεσίας, να διεξάγει έρευνα για κάποια από τις δεκάδες κλοπές που συμβαίνουν καθημερινά εκεί μέσα.

Δηλαδή μέχρι που θα επιτρέψουμε να ξεφτιλίζεται η καθημερινότητά μας, η αξιοπρέπεια και η κοινή λογική στο βωμό της "ελευθερίας" μας από έναν φανταστικό ζυγό που δεν υπάρχει?

Οντως. Θα γλυτωναν τα Εξαρχεια και απο τους αιμοδιψείς 15χρονους και θα γινοταν Κηφισια...

Δεν νοστάλγησα σε τίποτα την Κηφισιά, όμως με συγχωρείς που μου τη δίνει σε κάθε γωνία να βλέπω αστυνομικούς με το χέρι στη σκανδάλη... Σκέψου ότι με ενοχλεί εμένα που δεν έχω καμιά εμπάθεια με τους "μπάτσους", απορώ εσένα πως σου φαίνεται φυσιολογικό?

.Μηπως τους βολευει η δραση των κουκουλοφορων? Μηπως εξυπηρετει αλλους σκοπους?
Δε λέμε κάτι διαφορετικό.

Μου λενε ευθαρσως, γιατι να διακινδυνεψω για 1000 ευρω?

Εσύ θα κινδύνευες τη ζωή σου για 1000 ευρώ αν ήξερες πως ό,τι και να έκανες θα στιγματιζόσουν από την αντικεμενική ελληνική κοινωνία? Εγώ όχι.

-Εγω σαν φοιτητης που δεν συμμετεχω στα επεισοδια και που δεν φοραω κουκουλες: Φοβαμαι πραγματικα οτι στην επομενη καταληψη που θα γινει βασει αποφασης του Συλλογου, η στην επομενη πορεια που θα γινει, θα μπουκαρουν 30 ασφαλιτες και θα κανουν συλληψεις αδιακριτως.

Ασφαλίτες είχαμε επί Χούντας. Οι αστυνομικοί θα μπουκάρουν όπως λες και θα κάνουν συλλήψεις αδιακρίτως, πιθανότατα... Όμως για να σε κρατήσουν θα πρέπει να έχουν κάτι να σου προσάψουν, οπότε αν εσύ μέσα στην κατάληψη ή στην πορεία δεν έκλεψες 10 laptops και δεν έκαψες 2-3 εργαστήρια, θα αναγκαστεί να σ'αφήσει. Ε, θα γίνει αυτό 2-3 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσουν, θα τους τραβήξουν και 2-3 ανάλογες μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος και μετά δε θα μπαίνουν καν στον κόπο, λογικό δεν είναι?

-Θα μπαινουν με το παραμικρο οι μπατσοι στο Πανεπιστημιο και η ολη του λειτουργία θα γινεται υπο ενα καθεστως φοβου και πιεσης.

-Θα καταστελλεται με ολη τη σημασια της λεξης, καθε μορφη φοιτητικου αγωνα κατα μετρων που ειναι επιζημια για μας. Ποιος θα τολμησει να κανει καταληψη η να παει σε πορεια, ξεροντας οτι θα παει ετσι αυτοφωρο?

Το ίδιο επιχείρημα επανέλαβες άλλες 2 φορές... και σου ξαναλέω... όταν λειτουργείς και διαμαρτύρεσαι χωρίς να παρανομείς κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε ακουμπήσει.

Δε μπορει να επιβλεπεται και να επηρεαζεται ολη η διαδικασια της γνωσης απο ατομα ασχετα με το χωρο της επιστημης. Ειναι υποτιμητικο για ολους τους ακαδημαικους πολιτες.

Ακριβώς γι'αυτό πρέπει να "σκουπίσει" κάποιος όλον αυτόν τον κόσμο που λυμαίνεται τα πανεπιστήμια, καταστρέφοντας, κατακλέβοντας και καταλαμβάνοντας αίθουσες χρήσιμες για την ακαδημαϊκή κοινότητα, σαμποτάροντας έρευνα επειδή γίνεται "για κακές εταιρίες", και γιαουρτώνοντας σημαντικές προσωπικότητες της επιστήμης που έρχονται κατά καιρούς για διαλέξεις, επειδή έκαναν το λάθος στη ζωή τους να δουλέψουν σε μια εταιρία και όχι να περνάνε τη ζωή τους παρασιτώντας....

Ή μήπως επειδή μας κλέβουν οι πολιτικοί (πόσο αληθινό αλλα ταυτόχρονα πόσο βολικό επιχείρημα), να νομιμοποιήσουμε τη ληστεία έντος πανεπιστημίων?

Νομίζω ότι κακώς έχει γίνει επίκεντρο της συζήτησης το θέμα του "ασύλου". Από τη μία η ουσία του θέματος του νήματος δεν είναι αυτό, από την άλλη η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν είναι η πιο σημαντική παράμετρος του όλου ζητήματος, το οποίο είναι καθαρά πολιτικό.
Ας με διορθώσετε αν κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι σε καμμιά άλλη χώρα δεν υπάρχει πανεπιστημιακό άσυλο κι όμως (φυσικά) εξακολουθούν να γίνονται διμαρτυρίες, επεισοδιακές ενίοτε, η αστυνομία θεωρείται αδύναμη και ανίκανη από τους πολίτες και γενικά η κατάσταση δεν απέχει πολύ από την ελληνική. Το γεγονός λοιπόν ύπαρξης ή μη του ασύλου δεν αρκεί ούτε για να ερμηνεύσει γεγονότα ούτε για να τα λύσει. Περισσότερο μας αποπροσανατολίζει θα έλεγα.

Πολύ πιο σοβαρό όπως ελέχθη είναι το ζήτημα της περιύβρησης αλλά και κάτι που δεν αναφερθηκε και είναι οι προτάσεις της Μπακογιάννη για τη χρήση των καμερών. Σε συνδυασμό με την έλευση των "ειδικών" της Scotland Yard αυτές με ανησυχούν σφόδρα. Ουσιαστικά εδώ δεν μιλάμε για άρση του ασύλου στα πανεπιστήμια αλλά για άρση κάθε "ασύλου" σε κάθε γωνιά του δρόμου. Η διαφορά μεταξύ της δεκαετίας του '50, '60 και του 2009- είναι απλά τα τεχνολογικά μέσα. Αντί του τύπου με την καμπαρντίνα και την ρεπούμπλικα (ή μάλλον επιπλέον αυτού) έχουμε κάμερες, μικρόφωνα και δορυφόρους. Να θυμήσω δε ότι τα σαίνια της Scotland Yard με τη βοήθεια της τεχνολογίας-τεχνογνωσίας που ήρθαν να προσφέρουν, "κατάφεραν" να σκοτώσουν πυροβολώντας έναν αθώο Βραζιλιάνο στο μετρό του Λονδίνου μπροστά σε εκατοντάδες άλλους πολίτες όντας 1000% σίγουροι ότι είναι τουλάχιστον το δεξί χέρι του Μπιν Λάντεν...Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι πολύ σοβαρότερο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου που σε τελική ανάλυση ήταν αποτέλεσμα "πρωτοβουλίας" ενός μπάτσου και όχι λανθασμένο αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συστήματος παρακολουθήσεων-αποφάσεων-δράσεων, προιόν συνεργασίας δύο-τριών "ειδικών" υπηρεσιών. Τι σας φοβίζει πιο πολύ?

Ασφαλίτες είχαμε επί Χούντας. Οι αστυνομικοί θα μπουκάρουν όπως λες και θα κάνουν συλλήψεις αδιακρίτως, πιθανότατα... Όμως για να σε κρατήσουν θα πρέπει να έχουν κάτι να σου προσάψουν, οπότε αν εσύ μέσα στην κατάληψη ή στην πορεία δεν έκλεψες 10 laptops και δεν έκαψες 2-3 εργαστήρια, θα αναγκαστεί να σ'αφήσει. Ε, θα γίνει αυτό 2-3 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσουν, θα τους τραβήξουν και 2-3 ανάλογες μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος και μετά δε θα μπαίνουν καν στον κόπο, λογικό δεν είναι?

Το ίδιο επιχείρημα επανέλαβες άλλες 2 φορές... και σου ξαναλέω... όταν λειτουργείς και διαμαρτύρεσαι χωρίς να παρανομείς κανείς δεν έχει δικαίωμα να σε ακουμπήσει.

Δυστηχώς δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Με τον τρόπο που λειτουργεί η Ασφάλεια σε αυτό το θέμα, έχεις να φοβηθείς και πολύ. Ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια οι συλλήψεις γίνονται αδιακρίτως και οι κατηγορίες καρμπόν πέφτουν σε όλους. Σύλληψη, κακοποίηση στα κρατητήρια και σύρσιμο μετά σε δικαστήρια με κατηγορίες τρομοκράτη. Δεν θα αναφερθώ σε περιπτώσεις που γνωρίζω προσωπικά οτι δεν είχαν καμία σχέση και έμπλαξαν. Τα περιστατικά που έχουν γίνει γνωστα αρκούν

Και μπορεί πράγματι στο δικαστήριο οι κατηγορίες να μην μπορούν να τεκμηριωθούν και να αθωώνονται, αλλα η ταλαιπωρία και τα ψυχικά/σωματικά τραύματα της ιστορίας δεν είναι αμελητέα. Θα ήθελες να τα πέρναγες εσύ (και εγώ και όλοι μας) κιας αποδυκνιόταν η αθωώτητά σου?
Θα ήταν ιδανικά να ίσχυαν αυτα που περιγράφεις. Και είναι μία πραγματικότητα οτι μερικα πράγματα έχουν παραγίνει. Στο ΕΜΠ περισσότερο απο ότι σε άλλα ιδρύματα. Στην θεσσαλονίκη, με εξαίρεση τις μεγάλες "εξεγέρσεις" δεν υπάρχουν προβλήματα με μπαχαλάκηδες. Και αυτά διαρκούν μια-δυο μέρες το πολύ.
Έχουμε όμως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα εγκληματικότητας απο συμορρίες το βράδυ μέσα στο πανεπιστήμιο και στην περιοχή γύρω του, για τα οποία δεν έχω δεί ποτέ την Αστυνομία να κοπτεται ποτέ. Αυτά με ενδιαφέρουν εμένα περισσότερο, και αυτά μπορούν να τα αντιμετωπίσουν και με το υπάρχων πλαίσιο. Δεν έχω κινδυνέψει ποτέ απο μπαχαλάκη. Πολλοί όμως έχουν πέσει θύματα ληστείας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Έχουμε όμως πολύ μεγαλύτερα προβλήματα εγκληματικότητας απο συμορρίες το βράδυ μέσα στο πανεπιστήμιο και στην περιοχή γύρω του, για τα οποία δεν έχω δεί ποτέ την Αστυνομία να κοπτεται ποτέ. Αυτά με ενδιαφέρουν εμένα περισσότερο, και αυτά μπορούν να τα αντιμετωπίσουν και με το υπάρχων πλαίσιο. Δεν έχω κινδυνέψει ποτέ απο μπαχαλάκη. Πολλοί όμως έχουν πέσει θύματα ληστείας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστούν αυτά με το υπάρχον πλαίσιο. Το να μπει αστυνομική δύναμη στο χώρο του πανεπιστημίου, ακόμη και για αυτά, σημαίνει ότι θα βγουν πολλοί και θα μιλήσουν αυτομάτως για καταπάτηση του ασύλου, και οι πρυτανικές αρχές το φοβούνται αυτό όπως ο διάολος το λιβάνι.

[...] Οταν το λόγο παίρνουν τα όπλα και η αστυνομία, οι πολίτες ,οι εργαζόμενοι , ο δημοκρατικός διάλογος και η κοινωνική δικαιοσύνη αποσύρονται από την ημερήσια διάταξη.. Δεν είναι άστοχο ότι η ιταλική εφημερίδα «Μανιφέστο» μιλάει για πιθανό εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχουν δύο συγκροτημένα στρατόπεδα για μεγάλης έκτασης πόλεμο, βρισκόμαστε όμως μπροστά σε ένοπλες συγκρούσεις, που ίσως πάρουν την μορφή ενός μίνι εμφυλίου πολέμου .Λείπει η ενέργεια που θα κηρύξει επισήμως την έναρξη του."
[...]
Μιας και ζητήθηκε σχόλιο στο αρχικό άρθρο σκέφτομαι τα εξής.

Λίγο υποκριτικό το τελικό σχόλιο του κ. Κούλογλου.
Η κοινωνική δικαιοσύνη είναι μια έννοια που έχει αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη εδώ και δεκαετίες και όχι φυσικά τις τελευταίες ημέρες ή μήνες. Εκτός αν με τον όρο δικαιοσύνη περιγράφουμε κάτι διαφορετικό. Αν κάποιος διαπιστώνει την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης όχι από καταβολής κόσμου αλλά εδώ και λίγες μέρες, τότε είναι βλάκας ή απλά έχει συμφέρον να συντηρεί και να συντηρείται από την την έλλειψη αυτή.
Όσο για τη λέξη "εμφύλιο", καθώς χτυπά άσχημα και δημιουργεί λανθασμένες εντυπώσεις, θα την αντικαθιστούσα με τη λέξη "ταξικός". Εκτός αν μπορεί κάποιος να ανακαλέσει έστω και εναν εμφύλιο που να μην ήταν ταξικός, τουλάχιστον ως αρχικό αίτιο.
Ο ταξικός πόλεμος λοιπόν (ταξική πάλη κατά κάποιους) δεν είναι παρά μια συνεχής διαδικασία που απλά έχει τις κορυφώσεις και τις βυθίσεις της. Αυτοτροφοδοτείται ακριβώς από αυτή την έλλειψη κοινωνικής δικαιοσύνης και περνά από διάφορες φάσεις. Άλλοτε βίαιες, άλλοτε φάσεις ανακωχής και "κοινωνικού συμβολαίου", άλλοτε έντονες και άλλοτε ήπιες. Δεν παύει όμως να υφίσταται. Είναι προφανές λοιπόν πως τα υποκριτικά δάκρυα κάποιων απλά σηματοδοτούν τον τερματισμό της περιόδου ανακωχής και συμβιβασμού των μειονεκτούντων και περιθωριοποιημένων γιατί απλά η ψαλίδα πλέον έχει ανοίξει πάρα πάρα πολύ. Μην ξεχνάμε ότι ανάλογες αντιδράσεις δεν υπάρχουν μόνο στα επεισόδια (καθαρής) βίας αλλά και σε άλλες πιο ήπιες ενέργειες ομάδων που όμως θίγουν τα συμφέροντα εξουσίας και υποστηρικτών της. Είτε πρόκειται για απεργίες, για αποχές από εργασία/μαθήματα, για καταλήψεις, για πορείες, για διαμαρτυρίες, ακόμα και για προσφυγές σε ένδικα (άρα και νόμιμα) μέσα, η αντίδραση είναι πάντα η ίδια. Είναι η προσπάθεια να στραφεί μια μερίδα του κόσμου απέναντι σε μια άλλη. Αν βέβαια κάποιος αισθάνεται ή είναι μέρος και κομμάτι της εξουσίας είναι λογικό και αναμενόμενο να κάθεται πιο βολικά από εκείνη την πλευρά. Ας αναρωτηθεί όμως τη θέση και το ρόλο του κι ας μην κατηγορεί όλους τους άλλους που κάθονται από την άλλη...

Και κάτι τελευταίο. Κοινωνική δικαιοσύνη δεν σημαίνει απλά και μόνο ίση και δίκαιη διανομή πλούτου. Αυτό είναι υπεραπλούστευση που χρησιμοποιείται με μαεστρία από όλους τους λεφτάδες και βολεμένους. Είναι ένας χάρτινος φάρος που έχει στηθεί και βαδίζουν όλοι προς αυτόν.
'Οχι κύριοι, κοινωνική δικαιοσύνη σημαίνει ίση μεταχείρηση απέναντι σε όλα. Στα δικαστήρια, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα νοσοκομεία, στο δρόμο, παντού. Ο στόχος πρέπει να είναι αυτός.

Last edited:
ΝΝα θυμήσω δε ότι τα σαίνια της Scotland Yard με τη βοήθεια της τεχνολογίας-τεχνογνωσίας που ήρθαν να προσφέρουν, "κατάφεραν" να σκοτώσουν πυροβολώντας έναν αθώο Βραζιλιάνο στο μετρό του Λονδίνου μπροστά σε εκατοντάδες άλλους πολίτες όντας 1000% σίγουροι ότι είναι τουλάχιστον το δεξί χέρι του Μπιν Λάντεν...Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι πολύ σοβαρότερο από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου που σε τελική ανάλυση ήταν αποτέλεσμα "πρωτοβουλίας" ενός μπάτσου και όχι λανθασμένο αποτέλεσμα ενός ολόκληρου συστήματος παρακολουθήσεων-αποφάσεων-δράσεων, προιόν συνεργασίας δύο-τριών "ειδικών" υπηρεσιών. Τι σας φοβίζει πιο πολύ?

Χωρίς να θέλω να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο... γιατί αυτό, το να πυροβολεί ο κάθε μπάτσος στο ψαχνό για πλάκα θα'ναι πραγματικά κατάντια κάθε θεσμού... σου απαντάω ότι ακόμη πιο πολύ θα με φόβιζε αυτός ο βραζιλιάνος να ήταν όντως το δεξί χέρι του Μπιν Λάντεν και να κουβαλούσε πάνω του εκρηκτικά αρκετά για να αφανίσει τα 2-3 χιλιάδες άτομα που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο μετρό... Ηταν λύση να σκοτωθεί ένας αθώος? Όχι φυσικά, αντίθετα, ήταν έγκλημα. Μήπως όμως αν είχαμε μια διαφορετική αντίληψη περί νόμου, αν σεβόμασταν τα προφανη, και όταν του έλεγε ο αστυνομικός να σταματήσει αυτός δεν έτρεχε, αθώος ων, και περίμενε να δει τι συμβαίνει, μήπως δε θα είχε χάσει τη ζωή του? Ας περάσουμε στη θέση του αγγλου μπάτσου. Έχεις εντολές από πάνω που σου λένε ότι αυτός μπροστά σου ετοιμάζεται να δολοφονήσει 4ψήφιο αριθμό ανθρώπων και σταματώντας τον βλέπεις ότι ξεκινάει να τρέχει... Τι κάνεις? Τον ακινητοποιείς... πυροβολώντας τον στο πόδι ίσως... ε εκεί έρχεται κι η κακιά στιγμή... σωθήκαμε.

Όσο είναι λάθος το να δίνουμε απόλυτη ελευθερία στην αστυνομία να κάνει ό,τι γουστάρει, άλλο τόσο λάθος είναι να γυρνάμε την πλάτη και να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε πως υπάρχει πρόβλημα με την τρομοκρατία. Όχι εδώ, ευτυχώς... αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν αργεί.

Και όπως έχω πει κι άλλες φορές, όταν το πρόβλημα γιγαντωθεί, αναγκαστικά παλεύουμε με την κορυφή του παγόβουνου, διότι τότε είναι απαραίτητο να ληφθούν δραστικά μέτρα..

Ας κάνουμε έναν παραλληλισμό... Όταν κάποιος καρδιοπαθής πάει στο νοσοκομείο με έμφραγμα, οι γιατροί κοιτάνε να του ξεφράξουν τις αρτηρίες... οδηγίες για πιο υγιεινή διατροφή και άσκηση καθημερινά του δίνουν ΑΦΟΥ βγει απ'την εντατική.. παρ'όλο που κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτή η ανθυγιεινή του ζωή έφταιγε για το έμφραγμα..
Έτσι κι εδώ, με το έγκλημα να σαρώνει, η λύση του να διορθωθεί η οικονομία και η κοινωνία είναι σαφώς ιδανική.... όμως για να γίνουν αυτά πρέπει να αντιμετωπιστεί η γιγάντωση του χάους..

Δεν υπάρχει περίπτωση να αντιμετωπιστούν αυτά με το υπάρχον πλαίσιο. Το να μπει αστυνομική δύναμη στο χώρο του πανεπιστημίου, ακόμη και για αυτά, σημαίνει ότι θα βγουν πολλοί και θα μιλήσουν αυτομάτως για καταπάτηση του ασύλου, και οι πρυτανικές αρχές το φοβούνται αυτό όπως ο διάολος το λιβάνι.

Ακριβώς έτσι...

Αστυνομική δύναμη υπάρχει καθημερινά στον χωρο του ΑΠΘ. Και πως θα γινόταν αλλίως αφού μέσα στον χώρο του στεγάζονται υπηρεσίες απαραίτητες για την Αστυνομία (Ιατροδικαστική, ΑΧΕΠΑ). Δεν δρά βέβαια, είναι εκεί για δικές της δουλείες.
Αλλα αν δούν ληστεία να γίνεται μπορούν να δράσουν χωρίς την άδεια κανενός πρύτανη. Και δεν θα διαμαρτυρυθεί κανένας. Και δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα στον χώρο συνεχώς. Και η Αγίου Δημητρίου απο πάνω εξίσου επικύνδυνη είναι το βράδυ. Αλλά βρίσκονται εκεί μόνο το πρωί για να γράψουν όσους έχουν παρκάρει στο πεζοδρόμιο.
Η μεγάλη αντίθεση των φοιτητών στην άρση του ασύλου δεν είναι για τον ένστολο που θα κάθεται στον περιβάλλοντα χώρο και θα αποτρέπει ληστείες. Είναι για την νομιμοποίηση αυτού που με πολιτικά θα κάθεται στα αμφιθέατρα και στα στέκια και θα καταγράφει. Ο κυριος όγκος των φοιτητών φοβάται τον υπερβολικό "ζήλο" που αποδεδειγμένα έχει δείξει η Αστυνομία σε παρόμοια θέματα. Και η ασύμετρη ευαισθησία που δείχνουν στους λόγους που ζητάν την άρση του, στις συγκυρίες που αυτό ζητάται, απλά εντείνουν αυτούς τους φόβους.

Φαντάσου δλδ να μπαίνουν μέσα τώρα που η εξύβριση τους, φορώντας κουκούλα μπορεί να σε φέρει αντιμέτωπο με 5-10 χρόνια φυλάκιση, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς. Αυτό φοβούνται όλοι.

Η μεγάλη αντίθεση των φοιτητών στην άρση του ασύλου δεν είναι για τον ένστολο που θα κάθεται στον περιβάλλοντα χώρο και θα αποτρέπει ληστείες. Είναι για την νομιμοποίηση αυτού που με πολιτικά θα κάθεται στα αμφιθέατρα και στα στέκια και θα καταγράφει.

Αυτό είναι που δε μπορώ να καταλάβω.... Να καταγράφει ΤΙ? Ο κομμουνισμός έχει νομιμοποιηθεί εδώ και δεκάδες χρόνια, και έχουμε ελευθερία λόγου και δημοκρατία... Δεν ζούμε στο 1920 ρε παιδιά...

Αυτό είναι που δε μπορώ να καταλάβω.... Να καταγράφει ΤΙ? Ο κομμουνισμός έχει νομιμοποιηθεί εδώ και δεκάδες χρόνια, και έχουμε ελευθερία λόγου και δημοκρατία... Δεν ζούμε στο 1920 ρε παιδιά...

Δυστυχως δεν εχεις ιδεα για το πως λειτουργει η αστυνομια.

Οσοι μιλουν για το ασυλο παντως, καλο θα ηταν να βλεπαν και γυρω τους τι συμβαινει: http://www.greekinsight.com/?conID=2874 μια απ τις πολλες περιπτωσεις που καταρριπτει την επιχειρηματολογια σας.

Απάντηση: Re: Μίνι Εμφύλιος....

Ώρες ώρες (φιλικά πάντα) πιστεύω πως ούτε φοιτητής είσαι, ούτε μένεις στην Ελλάδα.

Αυτό το να "καταγράφει" μου θύμισε ομάδα "φοιτητών" (40 άτομα) που μπήκαν μια μέρα στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη και ξήλωσαν όλο το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, και στη συνέχεια έσπασαν κάμερες και τηλεοράσεις στον προαύλιο χώρο τραγουδώντας διάφορα γραφικά τραγουδάκια πέρι επανάστασης.

Έτυχε εκείνη τη στιγμή να'μαι μέσα και να διαβάζω, οπότε σαν ανήσυχο πνεύμα που συνηθίζω να'μαι, δεν έκατσα να κάνω την πάπια αλλά πλησίασα 4-5 απ'αυτούς (σε διαφορετικές φάσεις, όχι όλους μαζί...), και τους ρώτησα τι και πως, ευγενικά και χωρίς τσαμπουκάδες, γιατί κρατούσαν και κάτι ροπαλάκια... και δεν λέγομαι Jack Bauer..

Η απάντηση λοιπόν όλων ήταν καταρχήν ότι δεν είναι όντως φοιτητές, έρχονται να συμπαρασταθούν σε κάποια φιλαράκια τους που είναι φοιτητές.... σπάνε τις κάμερες επειδή δεν τους αρέσουν οι κάμερες (ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο), και τέλος όταν έκανα την επίμαχη ερώτηση: "Βρε αδερφέ, έρχομαι κάθε μέρα εδώ, δε σ'εχω δει να συχνάζεις και να διαβάζεις εδώ, γιατί σε ενοχλούνε τόσο?"... η απάντηση που πήρα ήταν κωμικοτραγική:

"Επειδή θέλω να μπορώ να διαβάσω βιβλία της Αριστεράς και θα με καταγράψουν οι ασφαλίτες".... ο τύπος πραγματικά ζει στην αμερική του '30...