Μίνι Εμφύλιος....

%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9+5.jpg

%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9+2.jpg

MPATSOI_KALH87998798.jpg

και τα παιδιά εδώ τι θα φοράνε τώρα ?

%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9+5.jpg

%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81%CE%BF%CE%B9+2.jpg

MPATSOI_KALH87998798.jpg

και τα παιδιά εδώ τι θα φοράνε τώρα ?

καλά, δεν βλέπεις ότι είναι συλληφθέντες και τους τραβάνε και τους σέρνουν και τους πετάνε χημικά στη μούρη από το μισό μέτρο και πέφτει βούρδουλας με το κιλό?

εσύ για τι τους πέρασες δηλαδή? Για μπάτσους? Όχι μωρέ...:flipout::flipout:

η καλή μας αστυνομία είναι αυτή που κάποιοι σκίζουν τα ρούχα τους για πάρτη της...:SFGSFGSF:

Παντως θεωρω σημαντικοτερο το να αυξηθει η ευαισθησια του νομου σε θεματα εξυβρισης κατα της αρχης, παρα να ποινικοποιησουν τη κουκουλα. Χωρις κουκουλα γινεται αντισταση, χωρις λογο δυσκολο.

H κουκούλα στη Γερμανία
http://new.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=27314

Πάντως δε μου φάνηκαν καθόλου αντισυνταγματικά τα μέτρα των Γερμανών... αν βέβαια τολμούσε κάποιος έστω και να τα προτείνει εδώ... θα ξεκινούσαν διαδηλώσεις επί τούτου :worshippy:

Θα μου πεις βέβαια άλλη κοινωνία εκεί, και πιθανότατα άλλη αστυνομία... αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

Last edited:
Δεν σου φαίνεται αντισυνταγματικό (έχοντας υπόψη το δικό μας ασφαλώς σύνταγμα) το να απαγορεύεται να φοράει κανείς άρβυλα στις διαδηλώσεις; Ή το να χαιρετιέται με τους λοιπούς όπως θέλει (και ναζιστικά, γιατί παρακαλώ; ).
Μην τα βλέπεις υπό το πρίσμα του καταστροφικού ναζιστικού παρελθόντος, ούτε ότι πρόκειται για απαγορεύσεις που ισχύουν ειδικώς για διαδηλώσεις. Γιατί ειλικρινά δεν βλέπω λόγο να μην ισχύσουν (σε επόμενο βήμα) τα ίδια και γενικώς (εάν δεν ισχύουν ήδη στη Γερμανία). Πχ να χαιρετώ χιτλερικά στο δρόμο και να συλλαμβάνομαι. Ή να φέρω περίεργο μουστάκι.

Δεν είναι τέτοιου είδους αντισυνταγματικότατες απαγορεύσεις αυτές που θα κάνουν τα ναζιστόμουτρα να ξαναγυρίσουν στις τρύπες από όπου βγήκαν.

Δεν σου φαίνεται αντισυνταγματικό (έχοντας υπόψη το δικό μας ασφαλώς σύνταγμα) το να απαγορεύεται να φοράει κανείς άρβυλα στις διαδηλώσεις; Ή το να χαιρετιέται με τους λοιπούς όπως θέλει (και ναζιστικά, γιατί παρακαλώ; ).
Μην τα βλέπεις υπό το πρίσμα του καταστροφικού ναζιστικού παρελθόντος, ούτε ότι πρόκειται για απαγορεύσεις που ισχύουν ειδικώς για διαδηλώσεις. Γιατί ειλικρινά δεν βλέπω λόγο να μην ισχύσουν (σε επόμενο βήμα) τα ίδια και γενικώς (εάν δεν ισχύουν ήδη στη Γερμανία). Πχ να χαιρετώ χιτλερικά στο δρόμο και να συλλαμβάνομαι. Ή να φέρω περίεργο μουστάκι.

Δεν είναι τέτοιου είδους αντισυνταγματικότατες απαγορεύσεις αυτές που θα κάνουν τα ναζιστόμουτρα να ξαναγυρίσουν στις τρύπες από όπου βγήκαν.

Μην τα βλέπεις όπως τα βλέπουμε εμείς. Για τους Γερμανούς το θέμα του ναζισμού είναι πολύ ευαίσθητο, έχω πάρα πολλές εμπειρίες από κει, τόσο φίλους όσο και συνεργάτες κατά καιρούς, και πραγματικά είναι παράλογο και υπερβολικό (για μας) το πόσο τους ενοχλεί το ναζιστικό παρελθόν. Το να χαιρετήσει κάποιος ναζιστικά θεωρείται από τον μέσο Γερμανό υπέρτατη προσβολή σε επίπεδο σχεδόν... προδοσίας..

Μιλάω για τα υπόλοιπα, τα μέτρα εκείνα που έχουν σχέση με τα δικά μας προβλήματα στις κανονικές διαδηλώσεις.

Last edited:
Συγκεκριμένα μιλάω για τα:

Απαγορεύονται οποιουδήποτε είδους αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τραυματισμούς, όπως ρόπαλα, κοντάρια, πέτρες κ.λπ. Οταν πρόκειται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις των δύο ομάδων που αναφέραμε παραπάνω, η αστυνομία διενεργεί προληπτικούς σωματικούς ελέγχους στα άτομα που προσέρχονται στη διαδήλωση. ...............
.........
. Πάντοτε στις διαδηλώσεις υπάρχουν ομάδες αστυνομικών που φέρουν ελαφρύ εξοπλισμό και ενδεικτικό περιβραχιόνιο στο χέρι και είναι υπεύθυνες για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές, ώστε να αποφεύγονται βίαια επεισόδια. Επίσης, πάντα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένο όχημα που μεταφέρει αξιωματικούς της αστυνομίας, ειδικούς στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, τα λεγόμενα «κινητά γραφεία Τύπου». Ανάλογο όχημα μεταφέρει πάντα κάποιους επιτελείς, οι οποίοι και σχεδιάζουν επιτόπου τις τακτικές της αστυνομίας.

..........
Σε περιπτώσεις άλλων διαδηλώσεων, όπως αυτές των συνδικάτων, μειονοτήτων κ.λπ., η παρουσία της αστυνομίας είναι τυπική και εξαντλείται στο να λαμβάνει μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Δηλαδή στα ζητήματα που είναι "ευαίσθητη" μια κοινωνία, υποχωρεί το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα;

Δηλαδή στα ζητήματα που είναι "ευαίσθητη" μια κοινωνία, υποχωρεί το Σύνταγμα και τα ατομικά δικαιώματα;

Ξαναλέω... ότι ΔΕΝ αναφέρθηκα σ'αυτά τα μέτρα. Πόσο πιο ξεκάθαρα να το γράψω? Σκέψου να μην το'βαζα και bold!!

Με την επιχειρηματολογία μου για τα μέτρα περί ναζισμού ήθελα απλά να υπενθυμίσω ότι δεν είναι κάτι που μπορούμε από την απ'έξω να κατανοήσουμε πλήρως... Δεν είπα κάπου ότι συμφωνώ με αυτά.

Πάντως μια και το έθιξες, κάτι τέτοιο συμβαίνει στην Ελλάδα στο θέμα του ασύλου προαναφέρθηκε. Ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα εντός των τειχών του πανεπιστημίου πλήττονται καθημερινά ακριβώς επειδή η κοινωνία είναι πολύ "ευαίσθητη" ώστε να σκεφτεί την αναθεώρησή του.

Είναι ακριβώς το ίδιο, όπως οι γερμανοί έχουν κακά προηγούμενα με τον ναζισμό, γι'αυτό και δέχονται αδιμαρτύρητα τέτοια αντισυνταγματικά μέτρα, έτσι κι εμείς έχουμε κακά προηγούμενα με την αστυνομία στα πανεπιστήμια, γι'αυτό δεχόμαστε αδιαμρτύρητα αυτή την αντισυνταγματική κατάσταση. Είναι θέμα διαφορετικών βιωμάτων..

Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, προσπάθησε να συζητήσεις με έναν Γερμανό για τον θεσμό του ασύλου κι αν καταφέρει να καταλάβει για τι πράγμα μιλάς πες μου κι εμένα :ernaehrung004:

Last edited:
Παρότι παρακολουθώ στενά την κουβέντα που δυστυχώς έχει περιοριστεί στο θέμα του ασύλου, δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα που θα λυθεί αν καταργηθεί το άσυλο. Και επαναφέρω το (αναπάντητο) ερώτημά μου, στις άλλες ευρωπαικές χώρες όπου δεν υπάρχει άσυλο, δεν γίνονται διαμαρτυρίες, βίαια επεισόδια, κτλ;
Το ότι πιθανά να γίνονται και πέντε-δέκα συλλήψεις παραπάνω είναι η λύση στο πρόβλημα; Εν ολίγοις το πλέον σημαντικό θέμα στην Ελλάδα που θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί κατά προτεραιότητα είναι το άσυλο;
Στην Ιταλία πριν από λίγες ημέρες σε φοιτητικές πορείες για πολύ σοβαρά θέματα έγινε ο κακός χαμός. Δεν υπάρχει άσυλο. Συνελήφθησαν ας πούμε 10 ενώ αν υπήρχε ίσως να συλαμβάνονταν 3. Έληξε το θέμα; Λύθηκε το πρόβλημα; Αν ναι, τότε να καταργήσουμε κάθε μορφής άσυλο και να μετατρέψουμε την καταστολή στο απόλυτο εργαλείο τάξης και ησυχίας.
Μπορεί παρακαλώ να μου εξηγήσει κάποιος το σκεπτικό και τον στόχο; Συμφορουμίτη Maestro νομίζω ότι έχεις πάρει καθαρή θέση οπότε μπορείς να μου απαντήσεις στα παραπάνω.

Aπάντησα ήδη ρε συ....

Φυσικά και ΔΕΝ θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν έιναι δα και ότι όλο το έγκλημα στην Αθήνα συμβαίνει μέσα στα πανεπιστήμια. Είπα και παραπάνω όμως, ότι λύσεις που διορθώνουν έστω και μικρό μέρος των προβλημάτων χωρίς να δημιουργούν άλλα σοβαρότερα είναι θεμιτές. Δεν υπάρχει καμία λύση που μόνη της θα διορθώσει τα πάντα.

Είπα πολύ απλά ότι με την άρση του ασύλου, οι ομάδες οι οποίες έχουν ως "κάστρο" το ΕΜΠ στην Αθήνα, και πιθανώς και άλλα ιδρύματα στη χώρα, μιλάω για την Αθήνα επειδή το ζω καθημερινά, ξαφνικά θα "ξεβολευτούν". Η αυτοαποκαλούμενη επανάσταση που θεωρούν ότι κάνουν από τζάμπα μαγκιά που είναι τώρα θα μετατραπεί σε αληθινή επανάσταση, με αληθινά ρίσκα, είτε αυτό λέγεται φυλάκιση είτε έστω σύλληψη. Αλλιώς αποφασίζει κάποιος να κάψει όταν ξέρει ότι δε θα τον ακουμπήσει κανείς και αλλιώς όταν ξέρει οτι ΘΑ ΠΑΕΙ φυλακή.

Από την αντίθετη πλευρά, η Αστυνομία που κάθε φορά που κάτι συμβαίνει μασάει τα λόγια της και μπαγλαρώνει παιδάκια ή συνταξιούχους που περνάνε εκεί δίπλα, θα ξεμείνει από την μόνιμη ΕΠΙΣΗΜΗ δικαιολογία:" Μπήκαν μέσα, δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε, κάναμε ό,τι μπορύσαμε (μαζέψαμε μερικά 12χρονα και μερικά 80χρονα)". Ξαφνικά θα ΟΦΕΙΛΕΙ να ξεβολευτεί και να επέμβει εκεί που πρέπει.

Αυτά παραπάνω είναι τα "ιδεολογικά" οφέλη, πράγματα δηλαδή που θα οδηγήσουν σε μια αναγκαστική αλλαγή της στάσης τόσο των μπαχαλάκηδων όσο και των μπάτσων.

Για τα ουσιαστικά οφέλη, το ότι τα πανεπιστήμια μας από κατεστραμμένα μπ..... που καίγονται προγραμματισμένα μια φορά το δίμηνο θα γίνουν εμφανίσιμα ιδρύματα, στα οποία θα παράγεται εκπαιδευτικό έργο, έρευνα και δε θα'ναι γιαφκες κακοποιών στοιχείων, που διώχνουν με τη βία φοιτητές και καθηγητές, σπάνε εργαστήρια κλπ... δε νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας από τους λόγους που τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τόσο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη είναι πως πλέον μας έχουν πάρει χαμπάρι... είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου στα πανεπιστήμια ισχύει πρακτικώς εβδομάδα 4 ημερών, αφού κατά μέσο όρο ΚΑΘΕ βδομάδα η μία μέρα είναι είτε κατάληψη, είτε πορεία με κλειστή σχολή είτε κλειστή σχολή από κατάληψη όχι των φοιτητών, αλλά της ΤΑΔΕ επαναστατικής οργάνωσης που έχει 3ημερο φεστιβάλ στους χωρους του πολυτεχνειου.

Last edited:
Aπάντησα ήδη ρε συ....

Φυσικά και ΔΕΝ θα λυθεί το πρόβλημα. Δεν έιναι δα και ότι όλο το έγκλημα στην Αθήνα συμβαίνει μέσα στα πανεπιστήμια. Είπα και παραπάνω όμως, ότι λύσεις που διορθώνουν έστω και μικρό μέρος των προβλημάτων χωρίς να δημιουργούν άλλα σοβαρότερα είναι θεμιτές. Δεν υπάρχει καμία λύση που μόνη της θα διορθώσει τα πάντα.

Είπα πολύ απλά ότι με την άρση του ασύλου, οι ομάδες οι οποίες έχουν ως "κάστρο" το ΕΜΠ στην Αθήνα, και πιθανώς και άλλα ιδρύματα στη χώρα, μιλάω για την Αθήνα επειδή το ζω καθημερινά, ξαφνικά θα "ξεβολευτούν". Η αυτοαποκαλούμενη επανάσταση που θεωρούν ότι κάνουν από τζάμπα μαγκιά που είναι τώρα θα μετατραπεί σε αληθινή επανάσταση, με αληθινά ρίσκα, είτε αυτό λέγεται φυλάκιση είτε έστω σύλληψη. Αλλιώς αποφασίζει κάποιος να κάψει όταν ξέρει ότι δε θα τον ακουμπήσει κανείς και αλλιώς όταν ξέρει οτι ΘΑ ΠΑΕΙ φυλακή.

Από την αντίθετη πλευρά, η Αστυνομία που κάθε φορά που κάτι συμβαίνει μασάει τα λόγια της και μπαγλαρώνει παιδάκια ή συνταξιούχους που περνάνε εκεί δίπλα, θα ξεμείνει από την μόνιμη ΕΠΙΣΗΜΗ δικαιολογία:" Μπήκαν μέσα, δεν έχουμε δικαίωμα να επέμβουμε, κάναμε ό,τι μπορύσαμε (μαζέψαμε μερικά 12χρονα και μερικά 80χρονα)". Ξαφνικά θα ΟΦΕΙΛΕΙ να ξεβολευτεί και να επέμβει εκεί που πρέπει.

Αυτά παραπάνω είναι τα "ιδεολογικά" οφέλη, πράγματα δηλαδή που θα οδηγήσουν σε μια αναγκαστική αλλαγή της στάσης τόσο των μπαχαλάκηδων όσο και των μπάτσων.

Για τα ουσιαστικά οφέλη, το ότι τα πανεπιστήμια μας από κατεστραμμένα μπ..... που καίγονται προγραμματισμένα μια φορά το δίμηνο θα γίνουν εμφανίσιμα ιδρύματα, στα οποία θα παράγεται εκπαιδευτικό έργο, έρευνα και δε θα'ναι γιαφκες κακοποιών στοιχείων, που διώχνουν με τη βία φοιτητές και καθηγητές, σπάνε εργαστήρια κλπ... δε νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας από τους λόγους που τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τόσο κάτω στην παγκόσμια κατάταξη είναι πως πλέον μας έχουν πάρει χαμπάρι... είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο όπου στα πανεπιστήμια ισχύει πρακτικώς εβδομάδα 4 ημερών, αφού κατά μέσο όρο ΚΑΘΕ βδομάδα η μία μέρα είναι είτε κατάληψη, είτε πορεία με κλειστή σχολή είτε κλειστή σχολή από κατάληψη όχι των φοιτητών, αλλά της ΤΑΔΕ επαναστατικής οργάνωσης που έχει 3ημερο φεστιβάλ στους χωρους του πολυτεχνειου.

Με κάλυψες στην ερώτηση και χαίρομαι και για την παραδοχή της "μη λύσης" αν και θα μου επιτρέψεις να πω ότι κι εγώ έχω υπάρξει φοιτητής και μάλιστα σε πολύ "σκληροπυρηνική" σχολή, στο Φυσικό της Αθήνας οπότε έχω πολύ σαφή άποψη για τους λόγους υποβάθμισης του Πανεπιστημίου τους οποίους μπορούμε να τους συζητήσουμε σε άλλο νήμα ώστε να μην κάνουμε το παρόν περισσότερο λάστιχο. Περιττό να πω ότι διαφωνώ, έτσι; :motz:

ΥΓ. Είσαι λίγο υπερβολικός πάντως στην περιγραφή της (μη) λειτουργίας των σχολών...

Last edited: