ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Re: Απάντηση: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες για τα πολύ καλά μηχανήματα που μετά από λίγο καιρό τα βλέπουμε στην κατηγορία με τις αγγελιες.

Αυτό είναι γενικότερο θέμα της Ελληνική αγοράς.
Βλέποντας τις αγγελίες των περιοδικών παρατηρώ ότι πολλές φορές τα περσινά (και προπέρσινα) επιτυχημένα βγαίνουν μαζικά στην αγορά των μεταχειρισμένων. Δεν θέλω να αναφέρω συγκεκριμένες εταιρίες, αλλά όποιος παρακολουθεί τις αγγελίες καταλαβαίνει ακριβώς τι εννοώ.
Δεν είναι θέμα του φόρουμ. Άλλωστε, εδώ, παρόλο που ορισμένα θέματα φουσκώνουν πολύ (σε όγκο) πάντοτε υπάρχουν και οι αντιρρησίες και αυτοί που είναι προσεκτικοί.
Άλλωστε γνώμη μου είναι ότι καλό λόγο για ένα μηχάνημα πρέπει να λες μονό αφού το έχεις χρησιμοποιήσει σπίτι σου και για καιρό.
Δεν λέω και εγώ εντυπωσιάζομαι από κάποιες ακροάσεις. Αλλά όταν έρθει σπίτι το μηχάνημα και ζήσεις (έστω λίγο) καιρό μαζί του, τότε αποκτά κανείς ολοκληρωμένη άποψη :drummer: .

Re: Απάντηση: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Μοιραζόμαστε τις εμπειρίες για τα πολύ καλά μηχανήματα που μετά από λίγο καιρό τα βλέπουμε στην κατηγορία με τις αγγελιες.
Δυστυχώς Ι.Κ. μεγάλη μερίδα υποψήφιων αγοραστών περιμένουν να διαβάσουν τους ρεβιούερς και να δουν τα αστεράκια προκειμένου να προβούν στην αγορά μηχανημάτων. Πολλοί είναι οι παρασυρόμενοι και συνοδοιπόροι κάποιων. Επίσης αγοράζουν από όποιον τους πουλάει παραμύθι και όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Προσωπικά δεν έχω τέτοιους πελάτες.
Κατόπιν ξαναπαρασύρονται, γιατί τώρα κάποιο άλλο μηχάνημα θεωρείται 'αναφοράς' ή κελεπούρι.
Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για άτομα που δεν έχουν προσωπική άποψη ή δεν ξέρουν τί ζητούν και ταλαιπορούνται, δυστυχώς και συνήθως δεν ακούν μια ειλικρινή άποψη. Λ.Σ.

Βασικά υπάρχουν δύο λόγοι...
1) Το ότι κάποιο μηχάνημα ακούγεται όμορφα δεν σημαίνει ότι δεν έχει και προβλήματα που ο ιδιοκτήτης του από τον ενθουσιασμό του ίσως να παραβλέπει. Μετά έρχεσαι αντιμέτωπος με την καθημερινότητα και το να έχεις πρόβλημα σε κάτι που θεωρητικά θα έπρεπε να σου προσφέρει μόνο ηρεμία και ευχαρίστηση είναι ότι χειρότερο!

2) Από εκεί και πέρα φυσικά παίζει ρόλο και η άτιμη η φαγούρα που έχουν οι περισσότεροι στην τσέπη τους και η εξέλιξη του ίδιου του συστήματος / χώρου.

Π.χ. με τον συνδιασμό ηχείων / ενισχυτή μου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος! Δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα ήθελα να είχα τα 50άρια! Ο παράγοντας του χώρου με κράτησε μακρυά τους. Αν κάποια στιγμή όμως ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα θα τσιμπήσω τα 50άρια και θα πουλήσω τα 40άρια. Αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα 40άρια δεν είναι καλά ή ότι δεν με κάλυψαν στον χώρο που έχω τώρα!
Και φυσικά, θα πάω και για αλλαγή ενισχυτή αν δεν τα οδηγεί τα 50άρια χωρίς πάλι να σημαίνει ότι ο ενισχυτής δεν είναι ότι καλύτερο για μένα στην τιμή του.

Καλoί οι Reviewers, αλλά καλύτερα τα αυτιά του εκάστοτε υποψήφιου
αγοραστή, αυτός θα είναι ο τελικός χρήστης, όχι οι Reviewers!
Tzimisce, θα τα πάρεις τα 50άρια τελικά?

Ααααχ... Νάξερες...
Άντε και βρίσκω με τι να τα οδηγήσω (δεν ξέρω πόσο πιο δύσκολα είναι από τα 40άρια)... Που να τα βάλω; :bigcry:
Ότι ηχείο και να ακούσω πια με χαλάει που δεν παίζει όλο το κομμάτι!

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ πιό δύσκολα από τα 40άρια. Όρεξη να έχεις
και όλα λύνονται! Έγω όταν είχα τα 50άρια είχα παιδευτεί πολύ γιά να βρω
το ιδανικό ταίρι γιά να τα οδηγεί.

Άρα, με αυτά τα λίγα post μόλις καταρρίψαμε το post του Internet King. :p

Αν κάποια στιγμή καταφέρω να αγοράσω τα 50άρια (λόγω χώρου βασικά) δε σημαίνει ότι τα 40άρια δεν είναι καλά.
Το ότι εσύ πούλησες τα 50άρια για να αγοράσεις τα παντζούρια από την άλλη δε σημαίνει ότι τα 50άρια δεν είναι όνειρο θερινής νυχτός για κάποιους άλλους! :)

Και αν εσύ βρεις τελικά ήχο σαν τα παντζούρια σου (ή ακόμη καλύτερο) και σε μικρότερο όγκο δεν θα τα άλλαζες;
Αν πούμε όμως ότι τα stacked δεν είναι καλά ηχεία, θα πέσει φωτιά να μας κάψει! ;)

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Δεν θα είχα κανένα λόγω να μην
αλλάξω τα Stacked αν έβρισκα κάτι καλύτερο και βέβαια μπορούσα να το
αγοράσω κιόλας! Μη λέμε σαχλαμάρες σαφώς και τα 40άρια και τα 50άρια
είναι ''ηχειάρες'' και τιμιότατα προιόντα!

Ρε παιδιά, μιλάτε για 50άρια ATC και σκέφτεστε οδήγηση?
ΕΝΕΡΓΑ και τέλος

Διπλά λεφτά, μάναμ!
Κι ύστερα, μπορεί κάποιος να θέλει να παίξει, θα του πούμε όχι;

Αν κι εγώ προσωπικά, ενεργά θα έπαιρνα.

Έχοντας ηχεία σαν τα 50άρια θέλεις ανάλογα λεφτά για ενισχυτικά, με πιθανό σενάριο να μην ματσάρουν όπως θες.
Το ψάξιμο με τα ενεργά έχει ένα θετικό: Καταλαβαίνεις τι δουλειά κάνει ένας καλός προενισχυτής.
(Εννοείται και η πηγή φυσικά)
edit
Επίσης γλιτώνεις και καλώδια ηχείων :)

Δεν ανοίγετε κανένα θεματάκι τεμπέληδες αντί να τα λέτε μέσα εδώ;:grandpa:

Έχοντας ηχεία σαν τα 50άρια θέλεις ανάλογα λεφτά για ενισχυτικά, με πιθανό σενάριο να μην ματσάρουν όπως θες.
Το ψάξιμο με τα ενεργά έχει ένα θετικό: Καταλαβαίνεις τι δουλειά κάνει ένας καλός προενισχυτής.
(Εννοείται και η πηγή φυσικά)
edit
Επίσης γλιτώνεις και καλώδια ηχείων :)

Ναι αλλά χρειάζεσαι μακρύτερα Interconnect και μάλιστα τουλάχιστον
εξαιρετικής ποιότητας, Κοστίζουν περισσότερο.
Γιά τα ενισχυτικά έχεις απόλυτο δίκιο, εγώ τα έπαιζα στην αρχή με
Acurus Α-250 και μετά με McCormack DNA-2Deluxe και πιστέυω ότι
θα μπορούσα να κινηθώ και ακόμα ψηλότερα (δεν είχα άλλα διαθέσιμα
φράγκα)!

Οι περισσότεροι κατασκευαστές καλωδίων, χρεώνουν το πρώτο μέτρο ακριβά. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχεις γλιτώσει ένα ζευγάρι I/C.

Βασικά, μεγάλο ποσοστό της τιμής είναι ουσιαστικά ο τερματισμός (φις, κόλληση).

Γι' αυτό μας φαίνεται ακριβό το πρώτο μέτρο.

Εκτός κι αν μιλάς για ατερμάτιστα, οπότε πάω πάσο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Δυστυχώς Ι.Κ. μεγάλη μερίδα υποψήφιων αγοραστών περιμένουν να διαβάσουν τους ρεβιούερς και να δουν τα αστεράκια προκειμένου να προβούν στην αγορά μηχανημάτων. Πολλοί είναι οι παρασυρόμενοι και συνοδοιπόροι κάποιων. Επίσης αγοράζουν από όποιον τους πουλάει παραμύθι και όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο. Προσωπικά δεν έχω τέτοιους πελάτες.
Κατόπιν ξαναπαρασύρονται, γιατί τώρα κάποιο άλλο μηχάνημα θεωρείται 'αναφοράς' ή κελεπούρι.
Όπως καταλαβαίνει κανείς πρόκειται για άτομα που δεν έχουν προσωπική άποψη ή δεν ξέρουν τί ζητούν και ταλαιπορούνται, δυστυχώς και συνήθως δεν ακούν μια ειλικρινή άποψη. Λ.Σ.

Ετσι ακριβώς έχουν τα πράγματα. Η ειλικρινής άποψη σε εμάς τους Ελληνες δεν αρέσει. Θέλουμε το ψέμα, το τραβάει ή όρεξή μας σαν λαός.

Απάντηση: Re: ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ;

Άρα, με αυτά τα λίγα post μόλις καταρρίψαμε το post του Internet King. :p

Αν κάποια στιγμή καταφέρω να αγοράσω τα 50άρια (λόγω χώρου βασικά) δε σημαίνει ότι τα 40άρια δεν είναι καλά.

Ελπίζω με τα 50άρια να ακούσουν την επόμενη φορά και τις διαφορές στα καλώδια ρεύματος οι φίλοι μας.
:music-smiley-005:

Last edited: