Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Για να μη ξεχασω, το θεμα με το flare και τους 16 μοβ κυκλους σύμφωνα με την επισημη απαντηση της Olympus ειναι φυσιολογικο για ολες τις XZ2! Εμφανιζεται κυριως με F8, F7, μου εστειλαν και photos απο αλλες μηχανες τους. Αρα ουτε φτιαχνεται, ουτε μου δινουν αλλη γιατι θα το παρουσιασει και αυτη οπως μου ειπαν.

Epic fail για μενα, και ετσι δικαιολογειται και η πτωση της τιμης της τοσο γρηγορα.

Μολις βρω το επομενο βημα εφυγε για πουλημα.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Για να μη ξεχασω, το θεμα με το flare και τους 16 μοβ κυκλους σύμφωνα με την επισημη απαντηση της Olympus ειναι φυσιολογικο για ολες τις XZ2! Εμφανιζεται κυριως με F8, F7, μου εστειλαν και photos απο αλλες μηχανες τους. Αρα ουτε φτιαχνεται, ουτε μου δινουν αλλη γιατι θα το παρουσιασει και αυτη οπως μου ειπαν.

Epic fail για μενα, και ετσι δικαιολογειται και η πτωση της τιμης της τοσο γρηγορα.

Μολις βρω το επομενο βημα εφυγε για πουλημα.

Ειναι ευκολο να δημοσιευσεις την απάντησή τους ?

Ειναι παρα πολλα τα mails. Οποιος θελει περισσοτερες λεπτομερειες pm. Η τελικη διαγνωση ειναι "Νο fault".

Εμ, στο ειχα πει απο την πρωτη μερα... ανοιξε το διαφραγμααααααα στα ηλιοβασιλεματα! Αφου ετσι το θελει, τι να κανουμε τωρα.. Δεν λεω οτι θα το αποφευγεις παντα, αλλα τουλαχιστον θα το βλεπεις πολυ πιο σπανια μπροστα σου, δλδ σε extrem περιπτωσεις που εχεις να κανεις με ολο τον ηλιο πιατο και τον βαρας φατσα καρτα. Τοσα ηλιοβασιλεματα εχω βγαλει ρε γμτ και δεν με εχει εμποδισει σε κανενα.. Αλλα ρε συ Δημητρη, εγω δεν προσπαθω να το αναπαραγω, ουτε το εχω στο μυαλο μου καθολου. Εφοσον δεν με ενοχλει στις (ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ) φωτογραφιες μου, δεν το ενοχλω και εγω και ας ξερω πως υπαρχει αν το προσπαθησω...

Παντως, λογικο μου φαινεται να το παραδεχτουν το προβλημα στην ολυμπους, αφου ολες το εχουν. Κατα τα αλλα, για 200-250ευρω συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι σουπερ μηχανη παρα το κουσουρι της. Κουσουρια εχουν και μηχανες ή ακομα και φακοι πολλαπλασιας αξιας απο την xz-2. Καποιοι με την α7r που δωσαν 2000ε και ειχαν shutter shock, τι να πουν αυτοι δλδ? (μπορει να διορθωθηκε, δεν ξερω, δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα στενα οποτε μην με παρετε απο τα μουτρα αν τυχον εχω λαθος..)

Εγω θα σου προτεινα να ξεχασεις για λιγο το προβλημα και να κοιταξεις να την χαρεις οσο μπορεις πριν την δωσεις. Κριμα ειναι ρε γμτ... Σε κοβει ψυχολογικα και το καταλαβαινω γιατι την ηθελες τελεια σαν πρωτη "καλη" μηχανη που πηρες, αλλα πραγματικα θεωρω οτι περισσοτερο ειναι το ψυχολογικο, παρα το προβλημα αυτο καθ αυτο στη καθημερινοτητα σου οταν τραβας φωτογραφιες. Μπορεις δλδ να κανεις τα στραβα ματια και να την αγαπησεις για ενα καρο ωραια πραγματα που σου προσφερει ο καταπληκτικος φακος της και οι ευκολιες που σου δινει σαν μηχανη γενικοτερα και οχι να κολλας σε ενα κουσουρι που στην τελικη μπορεις να το αποφυγεις.

Προσωπικα Δημητρη και μιλωντας σου σαν φιλος, αν δεν ενιωθα πως πλεον με περιοριζει ο μικρος της αισθητηρας, λογω του οτι και εγω νιωθω πως εχω ανεβει φωτογραφικο επιπεδο και την φερνω ολη την ωρα στα ορια της, πραγματικα δεν θα την αλλαζα.. Ειναι μια super μηχανη που μπορει κανεις να την αγαπησει πανευκολα για ενα καρο λογους.. Φαντασου οτι ηδη κοιταω μηπως την θελει κανας φιλος μου πρωτα, παρα να την βαλω σε αγγελια, γιατι η μηχανη τα σπαει γιαυτο που ειναι και θα την παρει τζαμπα οποιος την παρει σαν μεταχειρισμενη (και με πρικα :p).

Οτι βοηθεια χρειαστεις, ειτε με την μηχανη, ειτε φωτογραφικα (οπου μπορω), παρε με τηλ να τα πουμε και να βρουμε καποια λυση που θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα.
Ειλικρινα στεναχωριεμαι και εγω που εχεις ταλαιπωρηθει τοσο με αυτη την μηχανη..

Γενικώς να ξέρετε ότι οι ψηφιακοί αισθητήρες ΔΕΝ νοιώθουν πολύ καλά στην υγεία τους όταν βλέπουν ήλιο κατάφατσα, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει κατ' επανάληψη σε μικρό χρονικό διάστημα...

Ετσι και αλλιως στο F7 και F8 (που ειναι το τερμα της) υπαρχει περιθλαση που σου μειωνει την ευκρινια, οποτε δεν χρειαζεται να το κλεινουμε τοσο. Εγω βασικα πανω απο F4 δεν την παω πλεον, αφου μαλλον ειναι και το πιο ξυραφενιο της διαφραγμα μαζι με το F2.8. Μονο σε κατι περιπτωσεις που δεν μου φτανε ουτε το nd την πηγα παραπανω, για να παρω τον χρονο που ηθελα σε κατι καταρρακτες. Μονο για αναγκη ειναι το F7 F8 δλδ και τπτ αλλο.

Thanx Γιαννη καπως ετσι τα σκεφτομαι και γω για την υπολοιπη συμβιωση μας με την xz2. Ευτυχως εδωσα 250ε οποτε παλι καλα, και οχι 550ε που πρωτοξεκινησε.

Για να κλεισω, οσον αφορα το αλλο προβλημα (ναι εχει πολλα, φανταστειτε για τον ηχο στο βιντεο δεν ανεφερα κατι, και αυτο φυσιολογικο θα μου ελεγαν) με τις διπλες photos με 1 κλικ (περιπου 1 στις 50, παλευεται), η απαντηση ηταν... Φυσιολογικο και αυτο! (Τι περιμενατε, ειπαμε 250ε κανει).

Η απαντηση:
due to the structure of release switch and improvements on continuous shooting (on single drive mode) this phenomenon occurs.

Αυτα, η επομενη μηχανη μου σιγουρα δε θα ειναι Olympus.-

Καλα αυτο με την +1 φωτογραφια δωρο, μικρομ@λ@κιτσα ειναι.. Μου το κανε και μενα τωρα τελευταια καποιες φορες. Δεν ειναι για να σε ενοχλει αυτο το πραγμα..

Για τον ηχο στο βιντεο, ειναι γνωστο σχεδον απο τοτε που κυκλοφορισε. Το γνωριζαμε δλδ.. Δεν την εχω τσεκαρει την δικια μου γιατι video μόνο καταλαθος εχω τραβηξει, αλλα θα το κανει φανταζομαι.

Για το θεμα της τιμης της, νομιζω πως ολες οι μηχανες ριχνουν τιμη.. Η rx100 που ειναι ιδιας γενιας, ηταν παντα γυρω στα ~100-150ευρω ακριβοτερη απο την xz-2, δλδ η διαφορα ηταν αντιστοιχη με αυτη που υπαρχει και σημερα. (αν θυμαμαι λαθος διορθωστε με). Τελος παντων, δεν νομιζω να επεσε η τιμη της γιατι ειναι μαπα η μηχανη.. Το προβλημα με το flare εδω πρωτοακουστηκε αν δεν κανω λαθος. Δεν βουιξε το συμπαν και της ριξαν την τιμη..

Την εχεις παρει πολυ στραβα νομιζω, οποτε πουλα την να ησυχασεις.

Γιαννη οντως την εχω παρει στραβα και οντως θα την πουλησω. Αλλα δε θα βιαστω, δε θελω να κανω παλι λαθος επιλογη. Αν σου πω οτι δε το μετανιωσα που αγορασα την xz2 θα σου πω ψεμματα.

Ειναι προφανες οτι το μετανιωσες.. Κριμα γιατι νομιζω πως ειναι ιδανικη μηχανη για να μαθει καποιος πανω της φωτογραφια.. Εχει πολυ καλη εργονομια και σε κανει να θες να την χρησιμοποιεις.

Για καινουργια τωρα, οι καλυτερες ειναι και (πολυ) ακριβοτερες, οποτε θελει γερο ψαξιμο... Οι καινουργιες allaround premium compact προσωπικα δεν με συναρπαζουν τοσο, η καθεμια για τους λογους της.. Ζητανε και πολλα λεφτα φυσικα που ειναι ανασταλτικος παραγοντας οταν προκειτε για τετοιου ειδους μηχανη.. Περισσοτερο θα κοιταγα καποια με σταθερο φακο, αν προκειτε να τα "σκασω" για compact, αλλα αυτο ειναι αποψη μου :p

Last edited:
Σε μεγεθος σιγουρα θα κινηθω σε κατι αντιστοιχο. Ουτε μικροτερο, ουτε μεγαλυτερο. Αυτο θα ειναι ενα απο τα βασικα κριτηρια επιλογης μου. Ναμαστε καλα, εδω θαμαστε να τα λεμε. Οχι στο παρον topic ομως, RIP my xz-2 (οσονουπω). :p

δε νομιζω οτι θα βρεις καποια μηχανη χωρις καποια , αντιστοιχα θεματα.
τα εχουμε ξαναπει και στο θεμα του iPhone ..., πρεπει να μαθεις να ζεις μ αυτα και να τ αντιμετωπιζεις σωστα.
μαλλον ζητας παραπανω απ αυτα που μπορουν να δωσουν οι μηχανες....

Ενα δικιο το εχεις. Θελω απλα οι επιλογες μου να ειναι value for money. Η xz2 ειναι value for money (στα 250ε) ακομη και με το flare, αλλα εγω ξενερωσα, τελος.
Για να δουμε ομως τι μου επιφυλασσει το μελλον. :)

Αυτο το flare το εχω και η δικια μου xz2 μονο στον κοντρα ηλιο. Κατα τα υπολοιπα προσωπικα ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με ληψης σε χαμηλο φωτισμο πχ παρτυ κτλ!
Και εγω πιστευω οτι στα 250 ευρω παραμενει κορυφαια επιλογη!!

Ολες το εχουν Ηλια. Δε ξερω η xz1 αν το εμφανιζε που εχει ιδιο φακο νομιζω. Οπως και ναχει ακομη και σε ψηλα f το θεωρω απαραδεκτο και πιστευω στα επομενα μοντελα θα διορθωθει.

Και ενω ειμαι σε φαση που προσπαθώ να αγαπήσω παλι την xz-2 μιας και ο χωρισμός δε ξέρω ποτε θα έρθει αφου δεν εχω βρει κατι ερωτευσιμο ακομη, επαιζε το mtv και ξαφνικα βλεπω το παρακάτω clip. Δειτε στο 0:26 ακριβως το ιδιο flare σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο, και πιθανον με καμερα πολυ πιο ακριβη. Αρχιζω και ξανασυμπαθω την xz-2 (μεχρι τον χωρισμο), κανεις δεν ειναι τελειος! Δείτε και το υπόλοιπο clip, παρολο που δεν εχει αλλο flare.:flipout:

https://www.youtube.com/watch?v=8ShDEEGcV4k

flare.JPG

Πλάκα-πλάκα και σε κάτι υπερπαραγωγές του Hollywood πετυχαίνω κάτι flare που βγάζουν μάτι, σε σημείο να απορώ πώς και δεν ξαναγυρνάνε την ίδια σκηνή ξανά για να το αποφύγουν.

Κάποιες φορές φαίνεται ότι είναι καλλιτεχνική πινελιά, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που δεν είναι αρεστό και κάνει μπαμ ότι απλά έτυχε.