Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Ειναι καλυτερη στις φωτογραφιες η xz2?
Το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι εχει σταματησει να την εχουν τα μαγαζια με τελευταια της τιμη τα 269. Ενω η lx7 υπαρχει ακομα και κανει 350-380.
Εγω τις βρισκω και τις δυο σχεδον καινουργιες κτλ στα 240. Απο αποψη χρηματων δηλαδη μηπως τα 240 ειναι καλυτερη επιλογη για lx7 , ενω για xz2 ειναι πολλα?

Last edited:
την αγόρασα πριν τις γιορτές σε προσφορά του e-shop σε πολύ καλή τιμή

έβγαλε κάποιες όμορφες φωτογραφίες χριστουγεννιάτικου περιεχομένου

PC180013-web.jpg

πρόσφατα την έδωσα σε συγγενικό πρόσωπο για ταξίδι στο εξωτερικό, την οποία και χρησιμοποίησε αποκλειστικά στο iauto

Οι εντυπώσεις μου αφού είδα όλες τις φωτογραφίες από το συγκεκριμένο ταξίδι:
-ανάμεικτα αποτελέσματα όσον αφορά το θέμα της εστίασης, σε κάποιες εστίαζε στα κτίρια πίσω και όχι στα πρόσωπα

-μερικά εξαιρετικά αποτελέσματα σε τοπία, κτίρια

-σε πορτρέτα κλπ, έκανε μπαμ ότι πρόκειται για compact.. δεν είχε ούτε υποψία της λεπτομέρειας που έβλεπα σε φωτογραφίες σαν και αυτές εδώ:
http://robinwong.blogspot.gr/2012/10/olympus-stylus-xz-2-review-street.html

-πολύ καλά τα νυχτερινά παρ'ολο που προέρχομαι από τη fuji f11, η οποία ήταν αρκετά δυνατή (στην εποχή της) σε αυτό τον τομέα

Έχω την εντύπωση ότι θέλει αρκετή προσπάθεια και πειραματισμό για να βγάλεις το καλύτερο της μηχανής - δεν είναι για να δουλεύεται μόνο σε auto.. Οι ειδικοί μπορούν να μας πουν περισσότερα.

Δε μετάνοιωσα που την πήρα διότι όλες οι άλλες εναλλακτικές είχαν μεγαλύτερο κόστος

Ιδιας κατηγοριας μηχανες ειναι, η διαφορα τιμης ειναι καθαρα πολιτικη τhς καθε εταιριας.. Επισης το οτι η xz-2 ειναι sold out, ισως να λεει και αυτο κατι..

Με την xz-2 θα παρεις καλυτερο jpeg, φακο ξυραφι, φανταστικο bokeh, tilt screen, touchscreen, φανταστικη εργονομια και μεγαλυτερο ζοομ. Βεβαια ξεκιναει απο τα 28mm και οχι απο τα 24mm της πανυ.. Αν σε ενδιεφερε το βιντεο, να την κοιταγες την πανυ, αλλα αφου θες μονο φωτογραφιες, xz-2 all the way.

P9111312.jpg

Δλδ αυτη η φωτογραφια σου φαινεται για φωτογραφια απο compact?
Ειναι jpeg της xz-2 χωρις καμια επεξεργασια, και με μειωμενη αναλυση λογω του upload στο φορουμ..

υγ. Την sony α7 να παρεις, αν την λειτουργεις στο auto, σαν φωτογραφιες απο compact θα σου φαινονται!

φίλε ampalaeos, αυτό έγραψα και εγώ, ότι δεν είναι για auto

αυτό μπορεί να είναι αυτονόητο για σένα, αλλά πίστεψέ με ο περισσότερος κόσμος έχει μάθει να δουλεύει μόνο με auto, ειδικά όταν μιλάμε για τη συγκεκριμένη κατηγορία

έγραψα τις γενικότερες εντυπώσεις μου όχι για να αποθαρρύνω τον φίλο που σκέφτεται να την πάρει αλλά για να ακούγονται και γνώμες μη-ειδικών καθώς και τα προβλήματα που αυτοί (οι μη-ειδικοί) αντιμετωπίζουν...

εγω θελω φωτογραφιες , macro και κοντινες , με ενδιαφερουν να μενουν τα χρωματα ζωντανα και να υπαρχουν λεπτομέρειες ,υφες κτλ. Ποιες απο τις δυο?
Δεδομενου οτι οι καμερες ειναι πανω κατω ιδιες και οτι η zx-2 ηταν 100+ ευρω πιο φθηνη ,φυσικο ειναι ολοι να αγοραζαν zx-2 και αρα να ειναι soldout. Oμως στο σημερα θα αγοραζατε στα 240 euro zx-2 που εχει σταματησει να υπαρχει στα μαγαζια ή lx7 που πχ στο Mediamarkt εχει 419 ευρω . Εδω ειναι το ερωτημα.

Last edited:
Ειναι πολύ καλή μηχανή η XZ2 και στα 240 σιγουρα πολυ καλο deal. Ομως ο φακός και το jpg της LX7 ειναι σε αλλο επίπεδο. Θα ημουν και εγώ σε μεγάλο δίλημμα, ομως μαλλον θα πηγαινα για lx7.

Η πιο μεγαλη μηχανη και η πιο ακριβη μηχανη, δεν προκειτε να σου δωσει καλυτερες φωτογραφιες αν ο χρηστης δεν ξερει να εκμεταλευτει τις δυνατοτητες της. Δυστυχως ο πολυς κοσμος πιστευει οτι πχ με μια dslr θα βγαλει καλυτερες φωτογραφιες, επειδη ειναι μεγαλη μηχανη.. Η αληθεια ειναι ομως πολυ διαφορετικη.. Καλυτερες φωτογραφιες θα βγαλεις αν ασχοληθεις με τα βασικα της φωτογραφιας και μαθεις να χρησιμοποιεις την εκαστοτε μηχανη και οχι αν αγορασεις μια ακριβοτερη μηχανη και την λειτουργεις στο auto.. Οντως, την παταει πολυς κοσμος ετσι και δεν εχεις αδικο.

Βεβαια το jpeg της xz-2 ειναι απο τα καλυτερα (αν οχι το καλυτερο) που κυκλοφορει στην κατηγορια της, πραγμα πολυ σημαντικο για τον απλο κοσμο που θελει το ετοιμο αρχειο jpeg και τπτ αλλο.. Τωρα αν θα του βγαλει φωτογραφιες σαν του robin wong στο iauto της, ναι το αποκλειω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειναι πολύ καλή μηχανή η XZ2 και στα 240 σιγουρα πολυ καλο deal. Ομως ο φακός και το jpg της LX7 ειναι σε αλλο επίπεδο. Θα ημουν και εγώ σε μεγάλο δίλημμα, ομως μαλλον θα πηγαινα για lx7.

Εισαι σιγουρος για το jpeg?

http://www.dpreview.com/reviews/stu...01&x=0.4592395373991179&y=-0.7331198888622146

εγω θελω φωτογραφιες , macro και κοντινες , με ενδιαφερουν να μενουν τα χρωματα ζωντανα και να υπαρχουν λεπτομέρειες ,υφες κτλ. Ποιες απο τις δυο?
Δεδομενου οτι οι καμερες ειναι πανω κατω ιδιες και οτι η zx-2 ηταν 100+ ευρω πιο φθηνη ,φυσικο ειναι ολοι να αγοραζαν zx-2 και αρα να ειναι soldout. Oμως στο σημερα θα αγοραζατε στα 240 euro zx-2 που εχει σταματησει να υπαρχει στα μαγαζια ή lx7 που πχ στο Mediamarkt εχει 419 ευρω . Εδω ειναι το ερωτημα.

Δεν ξερω ποση ποιοτητα περιμενεις απο μια compact σε υφες και αναλυση...

Ειναι για επαγγελματικους σκοπους οι φωτογραφιες?

Η πιο μεγαλη μηχανη και η πιο ακριβη μηχανη, δεν προκειτε να σου δωσει καλυτερες φωτογραφιες αν ο χρηστης δεν ξερει να εκμεταλευτει τις δυνατοτητες της. Δυστυχως ο πολυς κοσμος πιστευει οτι πχ με μια dslr θα βγαλει καλυτερες φωτογραφιες, επειδη ειναι μεγαλη μηχανη.. Η αληθεια ειναι ομως πολυ διαφορετικη.. Καλυτερες φωτογραφιες θα βγαλεις αν ασχοληθεις με τα βασικα της φωτογραφιας και μαθεις να χρησιμοποιεις την εκαστοτε μηχανη και οχι αν αγορασεις μια ακριβοτερη μηχανη και την λειτουργεις στο auto.. Οντως, την παταει πολυς κοσμος ετσι και δεν εχεις αδικο.

Βεβαια το jpeg της xz-2 ειναι απο τα καλυτερα (αν οχι το καλυτερο) που κυκλοφορει στην κατηγορια της, πραγμα πολυ σημαντικο για τον απλο κοσμο που θελει το ετοιμο αρχειο jpeg και τπτ αλλο.. Τωρα αν θα του βγαλει φωτογραφιες σαν του robin wong στο iauto της, ναι το αποκλειω...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εισαι σιγουρος για το jpeg?

http://www.dpreview.com/reviews/stu...01&x=0.4592395373991179&y=-0.7331198888622146

σιγουρα παιζει διαφορετική ρυθμιση στο sharpness , ισως στην lx7 θέλει +1 απο το default. Πολύ καλό το studio shot και στις δύο παντως. Αυτό ομως ειναι softeness του φακού η σφάλμα της jpg συμπίεσης στην xz2?

http://www.dpreview.com/reviews/stu...1489&y=-1.7990567891530749&extraCameraCount=0

Δεν ξερω ποση ποιοτητα περιμενεις απο μια compact σε υφες και αναλυση...

Ειναι για επαγγελματικους σκοπους οι φωτογραφιες?

μιλαω για τετοια επιπεδα και λιγο καλυτερα
10005602_446611798804585_749216467_n.jpg

10358396_1532423253639496_1560576302_n.jpg

Και στο raw τα ιδια δειχνει, οποτε ισως να ειναι του φακου.. δεν ξερω..
Παντως γενικα το raw της πανυ φαινεται καλυτερο.. Αναλογες διαφορες αλλα αναποδα, φαινονται στο jpeg υπερ της xz-2.
Σιγουρα οι διαφορες ειναι μεγαλυτερες σε αλλα πραγματα που μπορει για καποιον να ειναι σημαντικα πχ 24μμ, βιντεο, εργονομια και οτι αλλο..

Γεια σας , ειμαι αναμεσα σε xz2 και lx7. Με ενδιαφερουν οι φωτογραφιες και macro και οχι videakia. Βρίσκω μεταχειρισμενες ,σχεδον καινουργιες και τις δυο στα 240 ευρω. Ποια θα αγοράζατε σε αυτα τα λεφτά?

Υποθετω εχεις διαβάσει όλο το topic σωστα;

Στην τιμή αυτη, προτείνω και γω xz2.

@ KK για την δουλειά που το θέλεις θα προτιμούσα XZ2 για την σπαστή οθόνη (βολεύει να τραβάς με τριποδάκι, κατι βασικό μαζι με το σοφτμποξ που έγραψε ο tzo, αν θες ποιότητα) και δευτερευόντως τα περισσότερα mp.

Δεν ξέρω πως τα πάει βέβαια η καθεμία απο αυτές σε close up καταστάσεις .. αν και atari & ampalaeos έχουν ανεβάσει ωραία close up ..