Ειναι πολύ καλή μηχανή η XZ2 και στα 240 σιγουρα πολυ καλο deal. Ομως ο φακός και το jpg της LX7 ειναι σε αλλο επίπεδο. Θα ημουν και εγώ σε μεγάλο δίλημμα, ομως μαλλον θα πηγαινα για lx7.
εγω θελω φωτογραφιες , macro και κοντινες , με ενδιαφερουν να μενουν τα χρωματα ζωντανα και να υπαρχουν λεπτομέρειες ,υφες κτλ. Ποιες απο τις δυο?
Δεδομενου οτι οι καμερες ειναι πανω κατω ιδιες και οτι η zx-2 ηταν 100+ ευρω πιο φθηνη ,φυσικο ειναι ολοι να αγοραζαν zx-2 και αρα να ειναι soldout. Oμως στο σημερα θα αγοραζατε στα 240 euro zx-2 που εχει σταματησει να υπαρχει στα μαγαζια ή lx7 που πχ στο Mediamarkt εχει 419 ευρω . Εδω ειναι το ερωτημα.
Η πιο μεγαλη μηχανη και η πιο ακριβη μηχανη, δεν προκειτε να σου δωσει καλυτερες φωτογραφιες αν ο χρηστης δεν ξερει να εκμεταλευτει τις δυνατοτητες της. Δυστυχως ο πολυς κοσμος πιστευει οτι πχ με μια dslr θα βγαλει καλυτερες φωτογραφιες, επειδη ειναι μεγαλη μηχανη.. Η αληθεια ειναι ομως πολυ διαφορετικη.. Καλυτερες φωτογραφιες θα βγαλεις αν ασχοληθεις με τα βασικα της φωτογραφιας και μαθεις να χρησιμοποιεις την εκαστοτε μηχανη και οχι αν αγορασεις μια ακριβοτερη μηχανη και την λειτουργεις στο auto.. Οντως, την παταει πολυς κοσμος ετσι και δεν εχεις αδικο.
Βεβαια το jpeg της xz-2 ειναι απο τα καλυτερα (αν οχι το καλυτερο) που κυκλοφορει στην κατηγορια της, πραγμα πολυ σημαντικο για τον απλο κοσμο που θελει το ετοιμο αρχειο jpeg και τπτ αλλο.. Τωρα αν θα του βγαλει φωτογραφιες σαν του robin wong στο iauto της, ναι το αποκλειω...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Εισαι σιγουρος για το jpeg?
http://www.dpreview.com/reviews/stu...01&x=0.4592395373991179&y=-0.7331198888622146
Δεν ξερω ποση ποιοτητα περιμενεις απο μια compact σε υφες και αναλυση...
Ειναι για επαγγελματικους σκοπους οι φωτογραφιες?
Γεια σας , ειμαι αναμεσα σε xz2 και lx7. Με ενδιαφερουν οι φωτογραφιες και macro και οχι videakia. Βρίσκω μεταχειρισμενες ,σχεδον καινουργιες και τις δυο στα 240 ευρω. Ποια θα αγοράζατε σε αυτα τα λεφτά?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.