Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Δες εδώ πχ κάποια δικά μου macro δείγματα, πάντα jpeg και ανεβασμένα κατευθείαν στο forum που χάνουν σε ποιότητα.

Ας ξαναβάλω κάποια macro με την xz2 (jpeg όλες) για να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τι macro μιλάω, όσοι διαβάζουν το topic.

View attachment 112338

View attachment 112325

View attachment 112327

View attachment 112339

View attachment 112335

View attachment 112336

View attachment 112337

atari4 ,τελεια macro , δεν θελω κατι παραπανω.. το θεμα ειναι το πως βγαζω και εγω τετοιο macro ??

Υποθετω εχεις διαβάσει όλο το topic σωστα;

Στην τιμή αυτη, προτείνω και γω xz2.

Το διαβασα, και αλλοι εχουν ρωτησει κατα καιρους αλλα το συμπερασμα ειναι lx7 καλυτερα βιντεακια , μεγαλυτερη αξιοπιστια , xz2 καλυτερη φωτογραφια, ελαττωματικά μοντελα. Αλλοι λενε και οτι ειναι εβαλε ο μανωλιος τα ρουχα του αλλιως.
Το θεμα ειναι ομως οτι ολα αυτα λεγόντουσαν καθως η lx7 με την xz2 ειχαν και διαφορα τιμης 140 ευρω.... Τωρα σας εθεσα αλλα δεδομενα. 240 για καμερα που δεν υπαρχει κ εκανε 269 ή 240 για καμερα που υπαρχει κ κανει 410 ευρω ? Μηπως πχ η διαφορα τιμης σημαίνει καλυτερος ποιοτικος ελεγχος και αρα καμερα για πολλα χρονια χωρις προβληματα? Και τελικα χρειαζεται να παρω αλλη για την δουλεια που την θελω ή με καλύπτει και η dsc-w80? Εχω κανει αλλο thread για να μην χαλασουμε αυτο.

Αρχικα να σου πω οτι με video δεν ασχολουμαι, αρα δε μπορω να βοηθησω.

Σχετικα με το macro ειναι απλο. Πλησιαζεις πολυ κοντα και... κλικ! Τοσο απλο! ;)

Τελος μη μπαινεις στο τρυπακι να συγκρινεις μονο με βαση τις τιμες. Θα χασεις την μπαλα. Και η xz2 υπαρχει τωρα στα 479ε.

Απλο ειναι αλλα , θα ηθελα και τα χρωματα του αντικειμενου στην φωτογραφια να ειναι ιδια με το αληθινο αντικειμενο. Που αυτο οπως καταλαβα ειχει να κανει με τον φωτισμο.
Εσυ για τις παραπανω φωτογραφιες δεν εκανες εξτρα ρυθμισεις? δηλαδη απλα το εβαλες στο macro και στο αυτοματο ή στο συννεφιασμενη μερα?

Καλημέρα σας,έχω την olympus xz-2 ένα χρόνο περίπου.Απόλυτα ευχαριστημένος δεν το συζητώ και από τους τυχερούς δίχως κάποιο ελάττωμα.Φίλος του χώρου της φωτογραφίας μου προτείνει μετάβαση στην sony rx100 ii (καλύτερη απόδοση στα 1.600 ,η xz-2 μέχρι 800 είναι καλά) ,μεγαλύτερη ανάλυση και γενικά την θεωρεί σούπερ κόμπακτ.Το μπάτζετ είναι μέχρι 500 ευρώ και όχι dslr μηχανή (δεν με βολεύει).Ποια η γνώμη σας?
Ευχαριστώ!!

Ίδια κατηγορία (super compact οπως λες και οι 2), πάνω-κατω ίδια απόδοση παρολο το μεγαλύτερο αισθητηρα της rx100 (καλύτερο jpeg η xz2, καλύτερο video η sony). Για μένα δεν αξίζει με την καμία αυτή η μετάβαση εκτός αν έχεις 500ε για πέταμα (από τη στιγμή που εχεις την xz2).

Αν ασχολείσαι με video, σε compact ρίξε μια ματια σε panasonic lx100 αν θες, την οποία επίσης προσωπικά δε θα έπαιρνα (4K, κακό jpeg, ψηλή τιμή). Ή μετα σε κάποιες με σταθερό φακό πχ fuji x100, ricoh gr κτλ. Διαφορετικά αν δε θες dslr και οχι σταθερό φακό, απλά περιμένεις να βγει κάτι καλύτερο.

Ευχαριστώ για την απάντηση.Απλά φίλος έχει δει την ποιότητα φωτογραφιών της xz-2 και όταν του είπα τιμή (την πέτυχα κλασσικά στα 269 που είχε από πέρυσι τέτοια εποχή) μου πρότεινε να την πάρει αυτός στα 250 μαζί με μια κάρτα sd και έτσι να έκανα την μετάβαση στην sony.Στο thread με τις Rx100 μου "πρότειναν" την sony A5100 για να δω διαφορά.Αξίζει όντως; και πάλι το σκέφτομαι διότι δεν θέλω να μπλέξω με φακούς κλπ.

Δηλαδή xz2 και 250ε για rx100; Με τίποτα!

Αν πας στις mirrorless αυξάνεις κόστος, πρακτικότητα αλλά φυσικά ανεβαίνεις σε ποιότητα. Αυτό είναι δική σου απόφαση.

ευχαριστώ!!..έγινε θα τα βάλω κάτω ,λογικά κρατάω xz-2 και επιλέγω και μια καλή μικρή mirrorless

Δηλαδή xz2 και 250ε για rx100; Με τίποτα!

Αν πας στις mirrorless αυξάνεις κόστος, πρακτικότητα αλλά φυσικά ανεβαίνεις σε ποιότητα. Αυτό είναι δική σου απόφαση.

Χωρις να εχω εμπειρια με την xz2 (αλλα εχοντας απο την rx100ii) συμφωνω απολυτως

Στα λεφτα της οντως ειναι η καλυτερη επιλογη. Η rx100 βεβαια ειναι καλυτερη σε γενικες γραμμες και ειδικα στο videoη διαφορα ειναι πολυ μεγαλη, ομως δεν νομιζω οτι αξιζει την τοσο μεγαλη διαφορα σε χρηματα.

Αυτα στα λεω επειδη εχω την rx100 i κι εχω δουλεψει και την xz2.

Αν βρεις σε καμια προσφορα ή μεταχειρο την i στα 250 και δωσεις την δικια στα ιδια περιπου χρηματα τοτε μονο αξιζει αλλιως μεινε εκει που εισαι.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

ευχαριστώ!!..έγινε θα τα βάλω κάτω ,λογικά κρατάω xz-2 και επιλέγω και μια καλή μικρή mirrorless

αυτή είναι η καλυτερη λυση, αν θες ότι μικρότερο σε mirrorless (διαστασεις compact XZ2) με εξαιρετική απόδοση τοσο σε φωτο όσο και σε βιντεο οι λύσεις είναι δυστυχως λιγες, κατα την γνώμη μου το πακετο της Panasonic GM1 με τον κιτ 12-32 είναι στην κορυφή της λίστας.

Μετά από μια εβδομάδα στην θήκη της πήγα να την πάρω και ήταν ο φακός λίγο έξω από την θέση του (το καπάκι δεν μπαίνει) και το κουμπί του on off φωτισμένο μπλε.

Δεν άνοιγει η μηχανή, έβγαλα και την μπαταρία και την μέτρησα αλλά η μηχανή δεν ανταποκρίνετε σε τίποτα.

Πάλι στο σερβις θα πάει...

Επέστρεψε όλα καλά.