Εμ, στο ειχα πει απο την πρωτη μερα... ανοιξε το διαφραγμααααααα στα ηλιοβασιλεματα! Αφου ετσι το θελει, τι να κανουμε τωρα.. Δεν λεω οτι θα το αποφευγεις παντα, αλλα τουλαχιστον θα το βλεπεις πολυ πιο σπανια μπροστα σου, δλδ σε extrem περιπτωσεις που εχεις να κανεις με ολο τον ηλιο πιατο και τον βαρας φατσα καρτα. Τοσα ηλιοβασιλεματα εχω βγαλει ρε γμτ και δεν με εχει εμποδισει σε κανενα.. Αλλα ρε συ Δημητρη, εγω δεν προσπαθω να το αναπαραγω, ουτε το εχω στο μυαλο μου καθολου. Εφοσον δεν με ενοχλει στις (ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ) φωτογραφιες μου, δεν το ενοχλω και εγω και ας ξερω πως υπαρχει αν το προσπαθησω...
Παντως, λογικο μου φαινεται να το παραδεχτουν το προβλημα στην ολυμπους, αφου ολες το εχουν. Κατα τα αλλα, για 200-250ευρω συνεχιζω να πιστευω οτι ειναι σουπερ μηχανη παρα το κουσουρι της. Κουσουρια εχουν και μηχανες ή ακομα και φακοι πολλαπλασιας αξιας απο την xz-2. Καποιοι με την α7r που δωσαν 2000ε και ειχαν shutter shock, τι να πουν αυτοι δλδ? (μπορει να διορθωθηκε, δεν ξερω, δεν το εχω παρακολουθησει το θεμα στενα οποτε μην με παρετε απο τα μουτρα αν τυχον εχω λαθος..)
Εγω θα σου προτεινα να ξεχασεις για λιγο το προβλημα και να κοιταξεις να την χαρεις οσο μπορεις πριν την δωσεις. Κριμα ειναι ρε γμτ... Σε κοβει ψυχολογικα και το καταλαβαινω γιατι την ηθελες τελεια σαν πρωτη "καλη" μηχανη που πηρες, αλλα πραγματικα θεωρω οτι περισσοτερο ειναι το ψυχολογικο, παρα το προβλημα αυτο καθ αυτο στη καθημερινοτητα σου οταν τραβας φωτογραφιες. Μπορεις δλδ να κανεις τα στραβα ματια και να την αγαπησεις για ενα καρο ωραια πραγματα που σου προσφερει ο καταπληκτικος φακος της και οι ευκολιες που σου δινει σαν μηχανη γενικοτερα και οχι να κολλας σε ενα κουσουρι που στην τελικη μπορεις να το αποφυγεις.
Προσωπικα Δημητρη και μιλωντας σου σαν φιλος, αν δεν ενιωθα πως πλεον με περιοριζει ο μικρος της αισθητηρας, λογω του οτι και εγω νιωθω πως εχω ανεβει φωτογραφικο επιπεδο και την φερνω ολη την ωρα στα ορια της, πραγματικα δεν θα την αλλαζα.. Ειναι μια super μηχανη που μπορει κανεις να την αγαπησει πανευκολα για ενα καρο λογους.. Φαντασου οτι ηδη κοιταω μηπως την θελει κανας φιλος μου πρωτα, παρα να την βαλω σε αγγελια, γιατι η μηχανη τα σπαει γιαυτο που ειναι και θα την παρει τζαμπα οποιος την παρει σαν μεταχειρισμενη (και με πρικα

).
Οτι βοηθεια χρειαστεις, ειτε με την μηχανη, ειτε φωτογραφικα (οπου μπορω), παρε με τηλ να τα πουμε και να βρουμε καποια λυση που θα σε κανει να νιωσεις καλυτερα.
Ειλικρινα στεναχωριεμαι και εγω που εχεις ταλαιπωρηθει τοσο με αυτη την μηχανη..