Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

1. 18-12-2012
Έκδοση firmware 1.1

Έγινε προσαρμογή της επεξεργασίας εικόνας κατά τη χρήση της λειτουργίας ομαδοποίησης ISO (bracketing).

2. Μάλλον βγάζεις φωτό στο iauto γι'αυτό δεν σου επιτρέπει να το ενεργοποιήσεις, άλλαξε mode και θα στο επιτρέψει.

3. Όχι δεν είχε, από ιντερνετ ή στο cd που είχε μέσα η μηχανή.

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Το παρελειψα προηγουμένως.

Ευχαριστώ για τα 1,3

Όσον αφορά το 2, δεν μπορω να ενεργοποιησω φλας ούτε στο Ρ. Κάτι δεν κάνω καλά....

Όσον αφορά το 2, δεν μπορω να ενεργοποιησω φλας ούτε στο Ρ. Κάτι δεν κάνω καλά....
Έχεις δει ελπίζω οτι έχει μηχανικό διακόπτη τον οποίο πρέπει να πατησεις για να σηκωθεί και να μπορει να ενεργοποιηθεί....

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Έχεις δει ελπίζω οτι έχει μηχανικό διακόπτη τον οποίο πρέπει να πατησεις για να σηκωθεί και να μπορει να ενεργοποιηθεί....

Ενα ειναι αυτο , το δευτερο πατας το ΟΚ να ερθει το πλαινο μενου , πας στις ρυθμισεις του φλας και το βαζεις να ειναι παντα ενεργο (εχει αρκετες ρυθμισεις αναλογα που εχεις τον περιστροφικο διακοπτη), αν ειναι γκρι απενεργοποιημενες ολες οι επιλογες εχει προβλημα η μηχανή σου.

Το εχω δει.

Στο auto δεν μπορω να χρησιμοποιήσω φλας.

Μπόρεσα στη θέση C1....

Στο auto στο σκοτάδι ενεργοποιείται το φλας;

Έχεις αλλάξει γενικά τις ρυθμίσεις στο μενού της μηχανής;

Στη θέση C1 έχεις βάλει τις δικές σου ρυθμίσεις;

Στο auto δεν ενεργοποιείται το φλας

Στο c1 δεν έβαλα δικές μου ρυθμίσεις

Στις γενικές ρυθμίσεις που έκανα κάποιες αλλαγές ... έβαλα ον το φλας.

Last edited:
Στη δικιά σου λειτουργεί κανονικά;

Μήπως εχω κάτι ενεργοποιημενο που μπλοκάρει τη λειτουργία;

Μήπως είναι bug του παλιού firmware;

Εγώ υποψιαζομαι οτι απλώς ο φίλος τωρα είδε τον μηχανικό διακόπτη και οι δοκιμές που κανει στο iauto ειναι με πιο πολυ φως απ οσο χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί το φλας (μη ξεχνάμε οτι η μηχανή εχει πολυ φωτεινό φακό) ή / και απλώς δεν κανει focus (στο σκοτάδι) / άρα και δεν τραβά καθόλου φωτο φυσικα.

Εικαζω οτι η μηχανή ειναι μια χαρα και οτι ο φίλος πρέπει να ψάχτει λίγο πριν αρχίσει να ταλαιπωρείται αδίκως με service κλπ.

:)

Όχι φίλε καμία σχέση...
Αν η παράλειψη μου ηταν αυτή δε θα ντρεπόμουν να το πω :)

Κάνω δοκιμές στο σκοτάδι και δεν ενεργοποιείται το φλας (auto)

Ανάβει το κόκκινο φωτάκι, εστιάζει κανονικά η μηχανή, φορτίζει το φλας αλλα δεν πυροδοτεί;

Περίεργο...:bang:

Ακριβώς αυτό.

Όπως είπα, σε κάποιες περιπτώσεις έχει ανάψει το φλας. Οπότε δε μιλάμε για καμμενο...
Ίσως λόγω ρύθμισης. Σκεφτομαι να κάνω επαναφορά. Θα σβήσει φώτο από καρτα;
(παρεπιπτόντως ευχαριστώ ΠΟΛΥ για ενδιαφέρον και το χρόνο...)
Το ψάχνω συνεχως....

Βγάλε την κάρτα και κάνε επαναφορά.

Το έκανα και το φλας δουλεύει κανονικά (σε όλες τις λειτουργίες).

Φυσικά στο iauto δεν υπάρχει δυνατότητα συμπληρωματικού φλας οπως γράφει και στο μανουαλ.

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Εντυπώσεις (από αρχαριο) για τη μηχανη αργότερα...

Ψάχνοντας κι εγώ μια premium compact μηχανή με σπαστή οθόνη και αφήνοντας πίσω μου την LX7 (ακριβώς λόγω fixed οθόνης αλλά και λόγω τιμής) έπεσα πάνω στην XZ2 αλλά και στην φωτεινότατη Samsung EX2. Αναρωτιόμουν τι είναι αυτό στο οποίο υπερτερούν η Panny και η Oly ή αντίστοιχα υστερεί η Samsung, ώστε η EX2F να κοστίζει 150 (και βάλε) ευρώ λιγότερο.

Last edited:
επισης, το jpg απο την Olympus θεωρειται απο τα καλυτερα στην αγορα , ενω της Samy ειναι πολυ κατωτερο και πρεπει να τραβας σε raw αν θες να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες του αισθητηρα και του φακου της.