Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Ειναι με flare οι περισσοτερες -οπως πολυ σωστα λενε τα παιδια παραπανω-αλλα πρεπαι να εχεις και σκονη ή κατι ή 'λαδιά' σε καποιο στοιχειο του φακου και μαλιστα κοντα στον αισθητηρα (στην χειροτερη περιπτωση ατελεια στο κρυσταλλο).
Σε μερος με ουδετερο φωτισμο (χωρις απευθειας να πεφτει φως απο λαμπα ή ηλιο) κανονικα δεν πρεπαι να υπαρχει καθολου.
Ή κανε και αυτο, σε χωρο με σημειακο φωτισμο-οπως το λαμπατερ- αναπαρεστησε το προβλημα. Τωρα χωρις να αλλαξεις καθολου mm & αποσταση αλλαξε θεση τη μηχανη ως προς την πηγη του φωτος, εαν ειναι καθαρα flare θα δεις η κυλιδα να μεταβαλλεται αναλογως αντιθετα με τις κινησεις σου. Εαν παραμενει σταθερα στο ιδιο σημειο οσο και αν αλλαζεις θεσεις ως προς το φως τοτε ειναι κατι απο τα παραπανω και καλυετρα γυρνα την πισω,η γνωμη μου...
Αν ειναι μονο flare με ενα σκιαστρο το λυνεις το προβλημα πανευκολα

Last edited:
Παιδιά αυτός ο κοκος οταν εμφανιζεται, εμφανίζεται πάντα στο κέντρο. Αν κουνισω την μηχανή απλά γινετε πιο έντονος ή πιο αδύναμος ή φεύγει τελείως. Βόλτες δεν κάνει, πάντα είναι στο ίδιο σημείο.

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Σημάδι στον φακό δεν βλέπω.

Τρέξε και ενα pixel mapping μεσα απο τα μενου, αν και νομιζω οτι δεν θα βοηθησει στην συγκεκριμενη περιπτωση.

Μολις μιλησα με τον Μακη τον Γαλαιο (ευγενεσταστος και εξυπηρετικοτατος απο την πρωτη στιγμη) απο οπου την πηρα, του ειπα τι συμβαινει και μου ειπε να την κοιταξω λιγο ακομα και αν νομιζω πως εχω θεμα να μην αγχωνομαι γιατι εχω 28 μερες ΔΟΑ και μπορουμε να την αντικαταστησουμε.

Χαλαρωσα λιγο, αλλα ενταξει, μου φαινεται πως πρεπει να βρω μια xz-2 να τις βαλουμε διπλα διπλα γιατι πραγματικα νιωθω οτι δεν εχω καποιο αλλο τεστ να κανω.. Ξερω σε ποιες περιπτωσεις την βγαζει την κουκιδα και την αναπαραγω για πλακα. 2 λεπτα υποθεση ειναι.. Δυστυχως ο Μακης δεν εχει καποια xz-2 ανοιχτη ωστε να το τσεκαρουμε στο μαγαζι του.

257 λίρες συν μεταφορικά (5 βάζω) περίπου 317 ..................... εδώ ξεκινάει στο σκρουτζ από 319 !!!

Κάπου βλέπετε λάθος... 205 λίρες βγαίνει, θα πρέπει βέβαια να προσθέσετε και τη διαφορά του ελληνικού ΦΠΑ... άρα 210 λίρες. Κάτι λιγότερο από 270 ευρώ με τα μεταφορικά.

turn off amazon currency converter. Μικρή μεν (δεν την έχω υπολογίσει) αλλά υπάρχει διαφορά.

Σαν δίκιο να έχεις για αυτο... το έκανα περισυ αλλα το ξεχασα εντελώς, εκείνα με την εντύπωση οτι ισχύει μονο στο paypal... πάντως +3% φπα σε χρεωνουν

Επειδη χτες ρωτουσα εναν advisor της αμαζον, μου ειπε οτι ειτε κανεις την παραγγελια σου με ευρο (Place your order in EUR), ειτε το εχεις γυρισει σε λιρες, η αμαζον σε λιρες θα σε χρεωσει και στις 2 περιπτωσεις, αρα δεν εχει καμια διαφορα και ειναι μονο ενημερωτικο.. Αυτο καταλαβα. Αλλωστε αλλο νουμερο μου γραψε σε ευρο η παραγγελια, και αλλο τελικα με χρεωσαν... Λιγοτερο μου ηρθε..

08:04 PM(GMT) Me: I placed the order in euros.. i switched the currency before i placed the order.
08:05 PM(GMT) Me: Is it placed in gbp?
08:05 PM(GMT) Nitin Pal(CSA): In whatever currency you placed the order we charge you in GBP only.

Last edited:
Αυτη την στιγμη ειναι στην αντιπροσωπια για ελεγχο και περιμενω απαντηση.. Μολις μου απαντησουν και τελειωσει η ιστορια, θα κατσω να γραψω τις λεπτομεριες..

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Αυτη την στιγμη ειναι στην αντιπροσωπια για ελεγχο και περιμενω απαντηση.. Μολις μου απαντησουν και τελειωσει η ιστορια, θα κατσω να γραψω τις λεπτομεριες..

Τελικά δεν μας είπες τι απεγινε , προσωπικά με ενδιαφέρει η αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας σε τέτοια θέματα ..