Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Όλα ok με τη μηχανή. Με πήραν από το μαγαζί χθες να μου πουν αν θέλω καινούρια ή να μου δώσουν τα λεφτά πίσω (η απόφαση πάρθηκε ύστερα από επικοινωνία με την αντιπροσωπεία)
Πήγα από κει και παρέλαβα μια καινούρια, την δοκιμάσαμε επί τόπου, είδαμε ότι είναι ok, τους χαιρέτησα και έφυγα.:2thumb22sup:

Ενταξει μπορει να υπαρχουν ελαττωματικες XZ-2, αλλα η intersys φαινεται να δειχνει πολυ καλο προσωπο..
Ευγε και παλι!

Καλοριζικη και παλι φιλε!
Θα την καταχαρεις πιστευω.

Οι παρακατω ειναι απο το 3ημερο της καθαρας Δευτερας σε βολο και πηλιο.
Εχω παραπολλες και βαζω απλα λιγα δειγματα.
Οι φωτογραφιες ειναι ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ απο την μηχανη χωρις καμια επεξεργασια (καποιες που εχουν εφε ειναι απο την μηχανη και αναφερω και ποια ειναι).
Ολες ειναι με iso 100.

P3011740.jpg

P3011737.jpg

P3021756.jpg

με εφε dramatic tone
P3011717.jpg

P3031878.jpg

η ιδια με εφε dramatic tone
P3031881.jpg

P3031832.jpg

η ιδια με εφε grainy film
P3031835.jpg

P3031833.jpg

P3031888.jpg

με εφε dramatic tone
P3031819.jpg

Last edited:
Παρακατω δεν ειναι ολες iso 100 γιαυτο γραφω πανω απο καθε μια το iso της (οσες δεν εχουν, ειναι iso 100)

P3031905.jpg

με εφε grainy film
P3031844.jpg

με εφε dramatic tone
P3031867.jpg

Iso 400
P3031927.jpg

Iso 400
P3031929.jpg

Iso 400
P3031932.jpg

Iso 2000
P3031966.jpg

Iso 800
P3031988.jpg

Last edited:
Να πω οτι ολες ειναι χερατες και οχι με τριποδο (που μαλλον χρειαζοταν)..
Σε καποιες η ταχυτητα ειναι 1/3, 1/5 κλπ... Παρ'ολα αυτα νομιζω πως βγηκαν αρκετα καλες και δεν ειχα σχεδον καμια εμφανως κουνημενη.

Επισης επειδη επαιξα λιγο με lightroom, με πολυ λιγη επεξεργασια (δλδ κανα clarity και κανα contrast), οι φωτογραφιες γινονται απιστευτα φοβερες. (η ομιχλη που πετυχα θελει clarity, αλλιως ειναι λιγο θαμπες οπως βλεπετε και εσεις)
Επιτιδες βεβαια, οι συγκεκριμενες που ανεβασα, δεν εχουν καμια επεξεργασια ωστε να δειτε τα καθαρα αποτελεσματα της μηχανης.

Αν θελετε βεβαια μπορω να σας βαλω και καποιες μετα απο μικρη επεξεργασια του lightroom, να δειτε το τελικο αποτελεσμα που εχεις.
Επισης να πω πως ολες οι φωτογραφιες ειναι τραβηγμενες σε jpeg.

Οι εντυπωσεις μου μετα το 3ημερο:
Πραγματικα εχω καραφλιασει με την μικρη ολυ, αλλα μπορω να πω οτι την εφτασα στα ορια της στις φωτογραφιες που ηταν νυχτα (δεν ειχα και το τριποδο + οτι ψυχαλιζε και προσπαθουσα να ειμαι οσο πιο γρηγορος γινετε)...

Μαλλον θελω μια omd τωρα :P

Περιμενω τις αποψεις σας και γιατι οχι και τις διορθωσεις σας αν τυχον βλεπετε κατι αρνητικο σε καποιες.

Αυτα!
-bye-

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Ελα μωρέ αφου δεν τραβά νυχτερινες με 6400 για πεταμα είναι ....:slapface:

αυτή με τον σκυλο στο σοκακι ή εχασες την εστιαση ή με μπερδεψες ποιο ειναι το θεμα :a0210:

Ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σας λογια! Πραγματικα χαρηκα πολυ που σας αρεσαν.
Αλλο να μου λεει η παρεα μου οτι εβγαλα ωραιες φωτογραφιες και αλλο εσεις που εισαστε του χωρου και ξερετε 50 πραγματα παραπανω απο τον κοινο θνητο.

Η τελευταια με τον σκυλο, αστοχησε μεν (πολυ βιασυνη λογο βροχουλας), αλλα τελικα μου αρεσε καλυτερα ετσι οπως μου την εβγαλε η μικρη ολυ, μιας και πιανει απο πισω της αντανακλασεις σε χρωματα μαμα αφρικα που της εχω αδυναμια :)

Πανο η αληθεια ειναι οτι η ομιχλη με ευνοησε αρκετα (αν δεν ειχε και την βροχουλα ρε γμτ...), μιας και ειμαι μεγαλος φαν των θριλερ και της μεταλ, οποτε το σκηνικο ηταν βουτηρο στο ψωμι μου για να απλωσω την καλλιτεχνικη μου αποψη πανω στο θεμα που με συνεπαιρνει πιο πολυ!

Θα προσθεσω και καποιες ακομα μετα απο lightroom που ζητησε ο αγαπητος Γιαννης.

Last edited:
Οι επεξεργασιες ειναι μηδαμινες.. Λιγο τσιμπιμα σε clarity και contrast.. Αν θες βεβαια τους αλλαζεις τα ματια!!

Κανονικη
P3011740.jpg

Lightroom
P3011740l.jpg

Κανονικη
P3011737.jpg

Lightroom
P3011737-3l.jpg

Κανονικη
P3021756.jpg

Lightroom
P3021756l.jpg

Κανονικη
P3031818n.jpg

Lightroom
P3031818.jpg

Last edited:
Επισης να πω οτι οι φωτογραφιες εχουν χασει αρκετουτσικη ποιοτητα στο ανεβασμα τους στο site..

Στην τελευταια πχ, τα κοκκινα φυλλα τα πιανεις με τα χερια αν θες... ενω εδω φαινονται λιγο blur..

Βγάλε (εάν δεν έχεις ήδη) μία φωτογραφία με ρύθμιση RAW+LF , πέρασε και τα δύο αρχεία χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο από αυτά που συνηθίζεις από το lightroom και μετά πες μας τις εντυπώσεις σου .

Βγάλε (εάν δεν έχεις ήδη) μία φωτογραφία με ρύθμιση RAW+LF , πέρασε και τα δύο αρχεία χωρίς να πειράξεις κάτι άλλο από αυτά που συνηθίζεις από το lightroom και μετά πες μας τις εντυπώσεις σου .

Στο μυαλο μου εισαι... Ειναι το επομενο πραγμα που θελω να κανω, για να δω τι παραπανω θα παρω με το raw..
Δυστυχως δεν εχω τραβηξει καμια με raw ακομα... Αλλα ερχετε η 25η μαρτιου και θα κοιταξω να φυγω παλι.. Αν φυγω, θα το δοκιμασω σιγουρα και θα ποσταρω.

Πιστευεις πως θα δω διαφορα κανοντας τις ιδιες αλλαγες μεσω lightroom σε μια jpeg και σε μια raw?

Πιστευεις πως θα δω διαφορα κανοντας τις ιδιες αλλαγες μεσω lightroom σε μια jpeg και σε μια raw?

Τραβα σε Raw και θα καταλαβεις αμεσως την διαφορα στο Lightroom :a0210:

Αντε, λιγες ακομα για να σας ευχαριστησω και εμπρακτως και για τον φιλο Apollwn που το ζητησε :)

με εφε dramatic tone
P3011710.jpg

με εφε grainy film
P3031843.jpg

με εφε grainy film
P3031820.jpg

με εφε grainy film
P3031854.jpg

με εφε dramatic tone
P3031866.jpg

κανονικη iso 100
P3011747.jpg

Με ελαχιστο lightroom (ειναι τραβηγμενη πισω απο τζαμι, φαινεται και μια σταγονα..)
P3031803-2.jpg

Ελαχιστο lightroom
P3031821.jpg

Ελαχιστο lightroom
P3031942.jpg

Με lightroom (o hitchock στο βαθος :P )
P3031908-5.jpg

Με lightroom
P3031860.jpg

Last edited: