Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Καλες διακοπες Δημητρη και ξεχνα για λιγο το flare ωστε να την χαρεις τωρα στις διακοπες σου και μετα βλεπουμε τι κανουμε..
Για να βγαλεις το νερο γαλα πρεπει να ριξεις αρκετα την ταχυτητα, γιαυτο θες το nd filter οταν φυσικα μιλαμε για μερα. Την νυχτα δεν θα εχεις προβλημα και χωρις nd filter προφανως.. Γυρω στο δευτερολεπτο συνηθως φερνει φοβερα αποτελεσματα, αλλα εχει να κανει και με την ταχυτητα του νερου.. Οσο πιο πολυ ορμη εχει το νερο, τοσο πιο πολυ περιθωριο εχεις για πιο γρηγορη εκθεση..

Και προσεχε οπωσδηποτε τις κουνημενες..! Ενω ειχα το νου μου, δυστυχως την εχω πατησει με κανα 4-5 φωτογραφιες που ηταν για καδρο στο σαλονι, αλλα δυστυχως κουνηθηκαν ελαφρως οταν τις τραβουσα, πραγμα που δεν φαινοτανε στην lcd της μηχανης.. Και φυσικα οπως παντα, αυτα τα λαθη γινονται μονο στις φοβερες φωτογραφιες.. κατι αδιαφορες βγηκαν ξυραφι γ*μω τον μερφυ μεσα.. Παλι καλα εχω αρκετες καλες, οποτε πνιγω την πικρα μου :P

Αληθεια ποιος ειναι ο πιο καλος τροπος για να σωσεις μια ελαφρως κουνημενη φωτο? Φουλ sharpening?

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Φίλε ampaleos όμορφη και αναλυτική παρουσίαση των δυσκολιών που συναντησες,

Σχετικά με τους προβληματισμούς σου για την επόμενη φορά σου συνιστώ ειδικό φωτογραφικό τςαντακι μέσης για την μηχανουλα, εχω πάρει το ΤhinkTank turnstyle 5 και οριακά μεςα ειναι η ΕΜ1 + ZUIKO 12-40/2.8, Πανυ 35-100/2.8 + SAMYANG fisheye 7.5/3.5, lens cap 15/8 , καναδυό ΦΙΛΤΡΑ πολωτικα & ΝD, και ενα lenspen , κλειδιά πορτοφόλι,

Φυςικα οσο θες το φορτώνεις , μπορεις άνετα να παρεις ακαθρεπτη με μικρούς μονοεστιακους φακους , εγώ προτίμησα προ φακους για καλύτερη ποιότητα και για την στεγανότητα σε σκόνη , θάλασσα, υγρασια, και δεν σε δυσκολεύει σε περπάτημα, σκαρφαλωμα, αναρρίχηση

Με πολυ εξάσκηση αυτόματοποιες τις κινήσεις και αν είσαι σταθερός μπορεις και αλλάζεις φακο και οταν η μηχανή δεν χρησιμοποιείται την πετάς στο κεντρικό τμήμα τραβάς λίγο τα φερμουάρ και σκαρφάλωνεις , το τςαντακι δεν ταλαντεύεται και με μια κινηςη το περνάς και πίσω απο την μέση ή το κανεις ώμου,

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που συνάντησα ηταν με τα ΦΙΛΤΡΑ που εχω, δυςτυχως εχω πάρει ΦΙΛΤΡΑ ΝD, πολωτικα ακριβά μεγαλύτερων διαστάσεων που τα φορώ σε όλους τους φακους με step up rings, αυτο ειναι τιμολογιακά έξυπνο αλλα δεν κανει για αυτές τις καταστάσεις , δεν μπορεις να τα αλλάζεις , ειναι δύσκολα στην μεταφορά, και το κυριότερο καταργούν τα hood που απαραίτητα πρεπει να φορά ενας φακός για να προστατευτεί απο χίλια μυρια, οποτε καλο ειναι τα 2-3 ΦΙΛΤΡΑ που θα πάρει κανεις μαζι να ειναι φορεμένα ήδη και ανάλογης διάστασης με τους φακους του.

Μας μπριζωσες και περιμένουμε φωτό .....

Last edited:
Οχχχ μου φαινεται πως ανεβασα τις προσδοκιες επικινδυνα! Την κατσαμε την βαρκα! :violent-smiley-030:
Εβαλα ενδεικτικα 5 photos στο τοπικ των φωτογραφιων για να παρετε μια γευση και να χαμηλωσουν και οι προσδοκιες! (εκανα και διακοπες, δεν φωτογραφιζα μονο :P )

http://avclub.gr/forum/showthread.php/21798-Landscape-Photography?p=1057160588&viewfull=1#post1057160588

υγ. Κωστα το τσαντακι φαινεται ταμαμ!! Σημειωνετε στο μπλοκακι και θα σε ξαναρωτησω γιατι φαινεται πως το εχεις μελετησει καλα το θεμα! :guitarist:

Last edited:
Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Mια χαρά τις βλέπω , ωραία χρώματα, και σωστη χρηση του φίλτρου, μου άρεσε η πρωτη και αυτη με τον άνθρωπο μεςα στον Καταρράκτη ,

Για το τςαντακι οποτε θελεις τα ξαναλέμε, το μονο αρνητικό μεχρι τωρα που εχω δει ειναι η λωρίδα που περισσεύει οταν το βάζεις στην μεση, ειναι πολυ μεγάλη γιατι εξυπηρετεί και τον ώμο και θέλει δυο και τρεις φορες μάζεμα και δέσιμο με τον scratch ιμάντα που εχει και που δυςτυχως ειναι για κάποιο λόγο ανάποδα, πρεπει να εχει γίνει λάθος στο δικό μου κομμάτι, επιςης θέλει καλο σφίξιμο στην μέση το τςαντακι αν είσαι σε δύσκολη διαδρομή , για να μην αρχίζει μετα απο το περπάτημα και λασκαρει λίγο λίγο και εχει μπόσικα , οποτε αν ειναι φορτωμένο να αρχίζει να κατεβαίνει πιο χαμηλά,

Κωστα σ'ευχαριστω πολυ! Κρατα ορεξη γιατι θα ερθουν και αλλες :Banane0: (μαλλον πρεπει να ανοιξω τοπικ καταρρακτων και τρεχουμενων νερων..)

Το τσαντακι δεν θα καθετε στην μεση γιατι δεν βολευει, καθαρα για ωμο το θελω.
Η μεση ακουμπαει σε βραχους ειτε πλαγια ειτε πισω ειτε μπροστα και δεν βολευει σιγουρα, εκτος και αν το φερνεις βολτες γυρω γυρω ολη την ωρα.. Θελει ωμου ωστε να το φερνεις μπρος πισω αναλογα με το πιο σημειο του κορμιου θα ακουμπησεις στο βραχο. Νομιζω οτι ειναι πιο καλα ετσι.. Μιλαμε για σκαρφαλωματα, για μονοπατια προφανως και δεν υπαρχει προβλημα οπου και αν ειναι.

Δείτε τι βγάζει ο άλλος με την XZ-2. Παίζει ή μας δουλεύει;

Θα αφήσω τα ηλιοβασιλέματα και θα αρχίσω τις νυχτερινές...:2thumb22sup:

https://www.flickr.com/photos/brb_photography/14698768486/

Μαλλον οχι :P

P8230702.jpg

Χτεσινοβραδυνη μετα απο γρηγορο lightroom, iso 3200, 15sec, τερμα wide.

Ειχε ενα απαλο κιτρινο φως που ερχοτανε, οποτε δεν ειχα πολλα περιθωρια για κατι καλυτερο. Παρ'ολα αυτα, για xz-2, νομιζω ειναι αποδεκτο..

EDIT: Στο pc μου εχω καπως πιο απαλο θορυβο..

Last edited:
Αληθεια ποιος ειναι ο πιο καλος τροπος για να σωσεις μια ελαφρως κουνημενη φωτο? Φουλ sharpening?

υπαρχει φιλτρο στο photoshop. Κάνε ένα google search και θα βρεις tutorials. όχι sharpening.

Re: Απάντηση: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Βρηκα το usharped mask, αλλα δεν κανει και πολυ δουλεια.. Ειδα οτι εχει βγει και μια καινουργια επιλογη το shake reduction αλλα το δικο μου photoshop cs6 δεν την εχει ..
Αν καποιος μαστορας εχει τον τροπο και την ορεξη, θα του ημουν ευγνωμων να του στειλω ενα raw να δει αν μπορει να το κανει τπτ.. (ειναι φοβερη φωτογραφια γμτ!!)

Μαγεια, αψογος!

:ernaehrung004:

Πφφφ δεν εχω το καλωδιο μαζι μου για να παρω το raw απο την μηχανη, το απογευμα που θα παω σπιτι θα σου στειλω link.

Μαλλον οχι :P

View attachment 106095

Χτεσινοβραδυνη μετα απο γρηγορο lightroom, iso 3200, 15sec, τερμα wide.

Ειχε ενα απαλο κιτρινο φως που ερχοτανε, οποτε δεν ειχα πολλα περιθωρια για κατι καλυτερο. Παρ'ολα αυτα, για xz-2, νομιζω ειναι αποδεκτο..

EDIT: Στο pc μου εχω καπως πιο απαλο θορυβο..

Ωραια! Το ειχα δοκιμασει κ γω με παρομοια αποτελεσματα θα ανεβασω δειγματα οταν μπορεσω.

Ηρθε η απαντηση κ απο Olympus. Μου ειπαν να την στειλω Intersys κ να απο κει θα την στειλουν Αγγλια αυτη τη φορα, για να την ελεγξει "senior" τεχνικος που τον εχουν ενημερωσει κ περιμενει. Οταν θαχω κανα μηνα ευκαιρο θα την στειλω.

Το τεστ που έλεγα, jpeg χωρίς επεξεργασία, σε φωτεινο σημείο...

Aυτες οι μπλε και κοκκινες κουκίδες τι είναι; Γιατι μου τις βγάζει;

P8261082.jpg

Δεν μπορώ να τις δω αλλά υποθέτω ότι είναι hot pixels. Νομίζω ότι με ένα pixel mapping θα εξαφανιστούν.

Φαινονται καλυτερα στην θαλασσα πάντως.

Το έκανα και αυτό, θα ξαναδοκιμάσω όταν μπορέσω να δουμε τι γινεται και σαυτο το κομματι με την "αγαπητη" xz-2.

Σευχαριστω Δημητρη!

Το τεστ που έλεγα, jpeg χωρίς επεξεργασία, σε φωτεινο σημείο...

Aυτες οι μπλε και κοκκινες κουκίδες τι είναι; Γιατι μου τις βγάζει;

View attachment 106150
Γιατί εχεις τόσο μικρο διάφραγμα? Το βράδυ θες όσο περισσότερο φως γίνεται οποτε μεγάλωσε το όσο παιρνει.

Ο λόγος ήταν κλασικά μια θηλυκή αιθέρια ύπαρξη. :P

(-Άντε πόσες θα βγάλεις ακόμη, καλές είναι!)

Καλά σου λέει...με αιθέρια θυληκη ύπαρξη δεν κάθεσαι να βγαζεις φωτογραφιες τον ουρανό! :p