Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Υποβάλω τα σέβη μου στην παρέα σας και καθότι newbie στη φωτογραφία θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση. Έχει συγκρίνει κάποιος από εσάς την xz-2 με την xz-10? Έχουν τόση διαφορά στην απόδοση ώστε να δικαιολογούνται τα +90 ? Οι τιμές είναι Γαλαίος. Εγώ που είμαι ο μέσος καθημερινός χρήστης που ζητάω αξιοπρεπή φωτογραφία στο auto mode, αξίζει να δώσω τα επιπλέον χρήματα? Σημειώνω οτι η σπαστή οθόνη δεν με ενδιαφέρει...

Επειδη τοχα ψαξει, αξιζουν τα επιπλεον 90ε ναι. Κανε ομως τον κοπο να διαβασεις και το παρον topic πριν αποφασισεις.

Το διάβασα όλο το topic και με προβληματίζει ο ποιοτικός έλεγχος της xz-2. Δεν έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο για την xz-10. Είναι και η ρημάδα η κρίση που δεν περισσεύει ούτε ευρώ με ευκολία... Αν αναλογιστείς οτι τώρα χρησιμοποιώ μία lumix dmc-fx10 στα 6mp θα κάνω "τρελλή" αναβάθμιση.

Πολύ κακός έλεγχος ποιότητας παραγωγής και δεν σου λένε αν πήγε Πορτογαλία και τι επισκευή έγινε, απλά σου επιστρέφουν την μηχανή ή τον φακό.

Ήρθε μετά από 20 περίπου ημέρες, το φλας ανάβει αλλά υπάρχει μια σκιά κάτω δεξιά σε κάθε φωτογραφία, ειδικά με φλας.

Θα ξαναφύγει πάλι!

Δεν την τεστάρανε πριν την παραδόσουν;

Η μηχανή ήρθε και πάλι αλλά...

Ναι η σκιά υπάρχει ακόμα... λες και κανένας δεν την έλεγξε πριν την παραδώσει.

Πάλι τα ίδια... :slapface:

Να την πεταξω αν ειναι, μη την ξαναστελνω και γω. Αυτη την φορα που πηγε; Πορτογαλια; Ή εμεινε Αθήνα για θερινες διακοπες; Εμενα και καλα θα παει Αγγλια τωρα για επανελεγχο...
ΓΤΠ olympus

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Αυτο δεν το πιστευω, πάντα στέλνανε κατι, τουλαχιςτον ετςι γινόταν επι ΦΩΤΟΜΑΤΙΚ, μαλλον αποφεύγει η INTERSYS να ενημερώνει ή αλλάξανε τροπάρι στην Πορτογαλία λογω των περικοπών στην Olympus τα 2 τελευταία χρονια.

Εγω πιστευω οτι απλα το θεωρουν "εντος προδιαγραφων" και δεν ασχολουντε, αφου ολες λιγο πολυ το εχουν το κουσουρι..

Εγω πιστευω οτι απλα το θεωρουν "εντος προδιαγραφων" και δεν ασχολουντε, αφου ολες λιγο πολυ το εχουν το κουσουρι..

Και η σκια του jpil γνωστο κουσουρι; Μηπως τον μπερδεψες με μενα; Εμενα παντως μου ειπαν να την ξαναστειλω αλλα δε τοχω κανει ακομη...

Η μηχανή ήρθε και πάλι αλλά...

Ναι η σκιά υπάρχει ακόμα... λες και κανένας δεν την έλεγξε πριν την παραδώσει.

Πάλι τα ίδια... :slapface:

Η μηχανή ήρθε και πάλι ευτυχώς φτιαγμένη.

Δεν είχαν κάνει reset στην μηχανή όπως τις προηγούμενες 2 φορές και είχε και 3 φωτο για δείγματα που τους είχα αφήσει, πως την έφτιαξαν; :hmmmm2:

Περίεργο...

Απάντηση: Re: Μολις παρελαβα.... Olympus XZ 2 !

Παίζει το πρόβλημα να ηταν στον διάχυτη του φλας και να μην χρειάστηκε επέμβαση στην μηχανη μεςα ....

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Έβαλα προς φόρτιση την ξεχασμένη μου xz2 μετα από 6 μήνες απραγιας.
Η μπλε ενδεικτική λυχνία είναι αναμμένη αλλά δυστυχως στην οθόνη δεν υπάρχει η απεικόνιση της μπαταριας να αναβοσβηνει.
Μετά από 10 λεπτά δεν μπορω να την ανοίξω καν. Μόνο στην αρχή μου έβγαλε πορτοκαλί μήνυμα άδειας μπαταρίας.
Κάποια γνώμη;Είμαι για καινούρια μπαταρια;

Τελικώς (όπως φαίνεται) είχε αποφορτιστεί εντελώς. Την αφησα 1 ώρα και επανήλθαν όλες οι νορμάλ λειτουργίες (ένδειξη μπαταρίας στην οθόνη κλπ). Επίσης εκανα πάλι τις ρυθμίσεις.
Πάντως θα αγοράσω όπως πρότεινες και μια εφεδρική.

Κανονικά θέλει αρκετά παραπάνω από μία ώρα για πλήρη φόρτιση. Καλό είναι όταν την βάζεις να την αφήνεις να γεμίζει τελείως, θα υπάρχει κάποια ένδειξη στον φορτιστή (φωτάκι που σβήνει ή αλλάζει χρώμα).

Και όταν ξαναπαρκάρεις τη μηχανή για ένα εξάμηνο, βγάλε την μπαταρία από τη μηχανή και αποθήκευσε την μπαταρία μισοφορτισμένη, ούτε full ούτε άδεια.

Κανονικά θέλει αρκετά παραπάνω από μία ώρα για πλήρη φόρτιση. Καλό είναι όταν την βάζεις να την αφήνεις να γεμίζει τελείως, θα υπάρχει κάποια ένδειξη στον φορτιστή (φωτάκι που σβήνει ή αλλάζει χρώμα).

Την αφησα αρκετά περισσοτερο.
Απλά στη μια ώρα ελεγξα αν ανταποκρίνεται. Κάτι που δε συνέβαινε στα δέκα πρώτα λεπτά.

Και όταν ξαναπαρκάρεις τη μηχανή για ένα εξάμηνο, βγάλε την μπαταρία από τη μηχανή και αποθήκευσε την μπαταρία μισοφορτισμένη, ούτε full ούτε άδεια.

Το γνωρίζω αυτό με την αφαίρεση. Δυστυχως εδώ υπήρξε αμέλεια...

Όπως και να έχει...ευχαριστώ για τις συμβουλές και την υποστήριξη.