Μολις παρελαβα... Sony SLT A65 !

Στον mac στο σπιτι μου, imac και mbp 15.4 στον Safari δειχνουν σωστα... οποτε θα δω τον firefox στη δουλεια τη Δευτερα τωρα.

Καλο ειναι , αν το παραπανω tip λειτουργει , να το κανουμε sticky .

Εδω και καιρο ψαχνω για ενα καλο τηλεφακο ζοομ...

Στο μυαλο μου ειχα τον περιφημο Sony 70-300mm G f/4-5.6 , αλλα προσφατα η Tamron εβγαλε τον αντιστοιχο φακο της.

Ταυτοχρονα ηθελα να δοκιμασω τον Tamron 70-200 kai Sigma 70-200 f/2.8

Διαφορετικη κατηγορια μεν, αλλα παρομοια εστιακα μηκη...

Ετσι, μετα απο επισκεψη και δοκιμη καποιων εξ αυτων , ειπα να πω τις σκεψεις και αποψεις μου.

Τον sony 70-300 τον ειχα δοκιμασει πριν λιγο καιρο, οχι δυστυχως ταυτοχρονα με αλλους φακους.
Πολυ καλη κατασκευη , ΠΟΛΥ γρηγορη και αθορυβη εστιαση λογω SSM , εχει focus limiter kai focus lock (πολυ χρησιμα για αυτους που τα χρειαζονται).
Αρκετα οξυς , οχι φυσικα οσο ενας σταθερος ή ενας φ/2.8 κλειστος στα 5.6 και πολυ ακριβος .

Εχω μαζι μου τον Tamron, για αρκετες μερες , και μπορω να πω οτι ειναι εξισου καλος οπτικα.
Κατασκευαστικα, δεν ειναι στο ιδιο επιπεδο, χωρις φυσικα να υπαρχει καποιο προβλημα.
Μ αρεσει που εχει επισης αθορυβο συστημα εστιασης, οχι ομως τοσο οσο ο sony.
Eχει επισης full time autofocus, δηλ. μπορεις οποιαδηποτε στιγμη να κανεις manual εστιαση , χωρις να πατησεις καποιο switch.

Δεν ειναι πολυ βαρυς και καθησε καλα στα χερια μου με την A65.

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00887.jpg
    DSC00887.jpg
    38.6 KB · Views: 175
  • DSC00889.jpg
    DSC00889.jpg
    57 KB · Views: 175
  • DSC00891.jpg
    DSC00891.jpg
    62 KB · Views: 175
Ειμαι πολυ ευχαριστημενος, εστιαζει πολυ γρηγορα στη φωογραφια και σχεδον αστραπιαια στο βιντεο !

Δειτε ενα δειγμα απο αυτον... η πρωτη ειναι απο κινουμενο στοχο στα 300mm .

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00564.jpg
    DSC00564.jpg
    64.5 KB · Views: 174
  • DSC00570.jpg
    DSC00570.jpg
    44.7 KB · Views: 175
δυστυχως , ο tamron δεν εχει σταθεροποιηση στην εκδοση για sony και βρισκω απαραδεκτη τη tamron να χρεωνει το ιδιο με τις αλλες εκδοσεις για nikon - canon .

Αν ηταν παντως να διαλςξω καποιον 70-300μμ θα κρατουσα σιγουρα τον tamron σε σχεση με τον sony και το sigma 70-300 OS.

Θελω ομως κι αρκετο φως, για χρηση με χαμηλο φωτισμο κλπ.

Ετσι ειδα πριν καιρο παλι, τον Tamron 70-200 που επισης μου αφησε αριστες εντυπωσεις οπτικα.
Πολυ οξυς, ακομη και ανοιχτος, καλη κατασκευη, οχι ομως αντιστοιχη των υπολοιπων.
Το μονο θεμα μου με τον tamron ειναι οτι δεν ειναι πολυ γρηγορος στην εστιαση, ειδικα στο βιντεο... που μ ενδιαφερι αρκετα.
Ειναι και πολυ θορυβωδες και ο ηχος του εγγραφεται ακομη και με εξωτερικο μικροφωνο !

Ετσι κατεληξα να συγκρινω τον ταμρον 70-300 USD με τον Sigma 70-200 HSM II (oxi OS).

O sigma εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερη απο τον tamron.

Ειναι πιο γρηγορος στην εστιαση στη φωτογραφια, παρολο που ο ταμρον ειναι κι αυτος γρηγορος. Στη πραγματικοτητα ειναι αστραπιαιος ... και στο βιντεο.

Επισης αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι ειναι πιο οξυς απο τον tamron στα αντιστοιχα διαφραγματα.

Το μονο θεμα που εχω (εκτος του οικονομικου φυσικα) , ειναι οτι ειναι ΠΟΛΥ βαρυς και ογκωδης , οπως ολοι αλλωστε οι φωτεινοι τηλεφακοι.

Εδω , μερικα συγκριτικα δειγματα...

Αριστερα Tamron 70-300 @ 200mm f/5.6 - δεξια sigma 70-200 @200mm f/2.8

attachment.php

Oπως βλεπουμε , η sigma κοντραρει τον tamron ακομη και ανοιχτος στα φ/2.8

Εδω , το ιδιο , αλλα ο sigma me f/5.6
O sigma φυσικα ειναι πιο sharp εδω ...

attachment.php

Attachments

• tamron vs sigma 2.jpg
    tamron vs sigma 2.jpg
    33.8 KB · Views: 173
  • tamron vs sigma 1.jpg
    tamron vs sigma 1.jpg
    37.4 KB · Views: 176
Το εγραψα πιο πανω Βλαση... τον ειδα.

Ειναι πιο οξυς, αλλα ειναι αργος στην εστιαση, ειδικα στο βιντεο , και πολυ θορυβωδης (περναει στο μικροφωνο , ακομη και σε εξωτερικο ).

Η διαφορα στη τιμη ειναι μικρη σχετικα.

Τελικα κατεληξα στον Sigma 70-200 HSM II Macro.
Πολυ γρηγορος φακος ... αλλα σου πεφτουν τα χερια για να τον κρατησεις!

Πηρα κι ενα ελαφρυ μονοποδο carbon για τη περιπτωση.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00894.jpg
    DSC00894.jpg
    46.6 KB · Views: 143
  • DSC00893.jpg
    DSC00893.jpg
    50 KB · Views: 147
Γιάννη καλορίζικος ο φακός! 'Εχεις σκεφτεί να πάρεις το battery grip της Sony; Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και θα σου αυξήσει σημαντικά την διάρκεια της μπαταρίας.

Τον εχω και εγω αυτον τον φακο για την sigma SD14. Οντως βαρυς φακος αλλα εξαιρετικος ακομα και ανοιχτος.

Δεν εχω βρει χρονο και θεμα για να τεσταρω το νεο φακο... οποτε εκανα μονο ενα μικρο τεστ της ταχυτητας εστιασης !
..Αν μπορώ να κρίνω απ' το βίντεο καλός φαίνεται ο φακός! Η βινιέτα από τι είναι, έχεις φίλτρο επάνω, Γιάννη;
...Πόσο σού κόστισε; , αν επιτρέπεται βέβαια.

Η εικονα εχει διαφορα φιλτρα στο μονταζ, στο FCPX , για πειραματισμο.
Γυρω στα 700 ευρω, περιπου οσο και ο Tamron 70-200

ειναι απιστευτα γρηγορος , και η εικονα του πολυ καλη.
ειδικα στο βιντεο, δεν παιζει ρολο η μεγαλη οξυτητα (ο Ταμρον ειναι πιο οξυς σε f/2.8 ) , γιατι ετσι κι αλλιως παιρνεις μονο 2Κ απο 24 !

αν τον κλεισεις ενα μονο στοπ, ειναι πολυ οξυς.

Last edited: