δυστυχως , ο tamron δεν εχει σταθεροποιηση στην εκδοση για sony και βρισκω απαραδεκτη τη tamron να χρεωνει το ιδιο με τις αλλες εκδοσεις για nikon - canon .
Αν ηταν παντως να διαλςξω καποιον 70-300μμ θα κρατουσα σιγουρα τον tamron σε σχεση με τον sony και το sigma 70-300 OS.
Θελω ομως κι αρκετο φως, για χρηση με χαμηλο φωτισμο κλπ.
Ετσι ειδα πριν καιρο παλι, τον Tamron 70-200 που επισης μου αφησε αριστες εντυπωσεις οπτικα.
Πολυ οξυς, ακομη και ανοιχτος, καλη κατασκευη, οχι ομως αντιστοιχη των υπολοιπων.
Το μονο θεμα μου με τον tamron ειναι οτι δεν ειναι πολυ γρηγορος στην εστιαση, ειδικα στο βιντεο... που μ ενδιαφερι αρκετα.
Ειναι και πολυ θορυβωδες και ο ηχος του εγγραφεται ακομη και με εξωτερικο μικροφωνο !
Ετσι κατεληξα να συγκρινω τον ταμρον 70-300 USD με τον Sigma 70-200 HSM II (oxi OS).
O sigma εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, καλυτερη απο τον tamron.
Ειναι πιο γρηγορος στην εστιαση στη φωτογραφια, παρολο που ο ταμρον ειναι κι αυτος γρηγορος. Στη πραγματικοτητα ειναι αστραπιαιος ... και στο βιντεο.
Επισης αυτο που διαπιστωσα ειναι οτι ειναι πιο οξυς απο τον tamron στα αντιστοιχα διαφραγματα.
Το μονο θεμα που εχω (εκτος του οικονομικου φυσικα) , ειναι οτι ειναι ΠΟΛΥ βαρυς και ογκωδης , οπως ολοι αλλωστε οι φωτεινοι τηλεφακοι.
Εδω , μερικα συγκριτικα δειγματα...
Αριστερα Tamron 70-300 @ 200mm f/5.6 -
δεξια sigma 70-200 @200mm f/2.8
Oπως βλεπουμε , η sigma κοντραρει τον tamron ακομη και ανοιχτος στα φ/2.8
Εδω , το ιδιο , αλλα ο sigma me f/5.6
O sigma φυσικα ειναι πιο sharp εδω ...