Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

ΟΧΙ βαψιμο? Και τι γινεται αν θελουμε να καλυψουμε μεταγενεστερη επισκευη ή να αλλαξουμε χρωμα?

Υποθετω οτι ο σοβας ειναι χρωματισμενος απο την αρχη, ετσι?
Εάν μιλάμε για παστα και όχι σοβα θερμοπροσοψης ερχετε έτοιμος χρωματισμένος....

Εάν υπάρξει πρόβλημα τότε επισκευαζεται το μερεμέτι πάλι με παστα στο ίδιο χρώμα...

Το κυριως πρόβλημα της πάστας είναι ότι ξεθωριάζει με τον καιρο εαν έχουμε επιλέξει χρωματιστή αποχρωση και όχι άσπρη η κάποια πολύ ανοικτή και το σημείο επισκευης φαινεται μέτα.
Αυτό μπορώ να στο πω μετά βεβαιότητας καθώς έχω δει την διαφορά στο στεγνωμα τηε παστας επειτα από 2 μέρες..δείχνει σαν μπαλωμα μετά.

Στο κανονικό σοβα δεν εχεις θέμα...βάφεις με ότι χρώμα θέλεις και δεν υπάρχει διαφορά μετά.

Η ΣΤΟ δίνει τις ίδιες οδηγίες και τώρα.

Εγώ ξέρω ότι δε γνωρίζω και για αυτό ακολουθώ τις πιστοποιήσεις ;)
Για τα βύσματα που είδες της στο είναι απολύτως λογικό. Στο έχω γράψει αλλά το προσπέρασες.

ΥΓ. Δεν έβαλα ΣΤΟ όπως που είπα αλλά το προσπέρασες και αυτό. Έβαλα caparol ΜΕ βύσματα και είναι πολύ ελαστικό το τελικό αποτέλεσμα. Σχεδόν 0.5 εκ μπορώ να το βυθίσω με το δάχτυλο χωρίς φυσικά να πάθει κάτι.

ΥΓ2. Η θεωρία που σου αντιγράφω είναι αποτέλεσμα δοκιμών (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!) και είναι οι οδηγίες για να τις ακολουθήσουν οι εγκαταστάτες. Αυτά για να βγεί το σωστό αποτέλεσμα και να υπάρξει η 10ετής εγγύηση. Το ποιό σύστημα είναι καλύτερο δεν το γνωρίζω. Σίγουρα το εγγυημένο είναι μία κατηγορία παραπάνω. Caparol και STO έδιναν εγγύηση τότε που τα έψαχνα. Τώρα είδα σίγουρα τη STO. Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλες εταιρίες.
Οκ ναι το είδα δίνει ακριβώς τις ίδιες αλλά δεν αλλη εταιρια να το κάνει. άμα δίνει

Αλλά από την άλλη εσύ εν τέλει έβαλες βυσματα(και καλώς εγινε) ,άσχετα εάν το είδες περιττο από το μάστορα σου σιγα το κοστος οπότε τσαμπα συζηταμε.

Άρα..
Είτε πιστοποιημενο με εγγύηση είτε διαφορετικο από άλλη εταιρία(τα υλικά είναι περίπου ιδια) είτε hand made η εφαρμογη υλικων και η σειρα θα πρέπει να είναι ίδια...

Εσύ νομίζεις ότι το πιστοποιημενο σύστημα έχει διαφορετικά υλικά από να τα πάρεις εσύ;..Οχι βεβαια αρκει να ξερει τι να παρεις σχεδον ιδια ειναι...Ασε που είσαι υποχρεωμένος να πάρεις όλη την σειρά άσχετα εάν το υλικο είναι καλό ή όχι στην πραξη..Όχι στα χαρτια και στις πιστοποιησεις..

Δεν σημαίνει ότι επειδή ο άλλος δεν είναι πιστοποιημενος εγκαταστατης δεν θα κάνει και σωστή δουλειά...γιατί ξέρω τουλάχιστον 2 εφαρμοστες που από πολλους μηχανικούς είναι περιζήτητοι για την ποιότητα της δουλειά που κάνουν και αφήνουν...!!
Δεν δουλεύουν όλοι πιστοποιηνενοι με εταιρίες..

Από την άλλη όπως σου είπα δεν είσαι σε θέση να απαντησεις τεχνικά εάν κάποιος κανει σωστά την δουλειά ή οχι γιατί με αυτήν την λογική οι μηχανικοί που περνούν εγκαταστατες θα είχαν θέματα...αλλά δεν ισχυει.

Οι περισσότεροι μηχανικοί αγοραζουν τα υλικά ένα-ένα καθώς έχουν την εμπειρία να καταλάβουν εάν ένα υλικό είναι ποιοτικο η οχι και περνούν γνώσεις και από τους εφαρμοστες που δουλευουν τα υλικά.

Εν κατακλείδι για να τα τελειώνουμε..

Εσύ καλώς πήρες την Caparol και πήρες 10ετη εγγύηση και πιστοποιηση έχοντας ήσυχο το κεφάλι σου καθώς όπως αναφέρεις δεν ήξερες και ήθελες να είσαι συγουρος..δικαίωμα σου..

Άσε λοιπόν εγώ,οπως και ο καθε εγκαταστατης/εφαρμοστης ,που γνωρίζει 5 πράγματα, να κάνει αυτό που έχει μάθει και αυτός σωστά να κάνει τη δουλειά όπως νομίζει..

Δες την προσπάθεια μου και μην την αφαιρείς με τα παραπανω και εάν δεν σου αρέσει πάλι, καλώς...

Καλή σου μέρα..!!

Άσε λοιπόν εγώ,οπως και ο καθε εγκαταστατης/εφαρμοστης ,που γνωρίζει 5 πράγματα, να κάνει αυτό που έχει μάθει και αυτός σωστά να κάνει τη δουλειά όπως νομίζει..

Δες την προσπάθεια μου και μην την αφαιρείς με τα παραπανω και εάν δεν σου αρέσει πάλι, καλώς...
Καλημέρα!

Δεν σχολίασα τη δουλειά σου και δεν την κρίνω!
Δεν καταλαβαίνω πώς σου δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα.
Ξαναδιάβασε το αρχικό μου ποστ

Σχολίασα μόνο για τα βύσματα ότι δεν είναι πάντα απαραίτητα (ούτε 10 χρόνια πρίν αλλά ούτε και τώρα)!

Ένα πιστοποιημένο σύστημα σημαίνει ότι είναι δοκιμασμένο και πληρεί κάποιες προδιαγραφές με τις οποίες βγάζουν τις οδηγίες οι εταιρίες και αντίστοιχα τις εγγυήσεις. Ότι και να βάλεις αν ο εγκαταστάτης είναι χάλια θα έχεις χάλια αποτέλεσμα. Είπα (και προσπέρασες) ότι διάλεξα caparol γιατί είχα εγκαταστάτη εμπιστοσύνης και εκεί δεν είχα επιλογή για βύσματα ή όχι (δεν είχα καταφέρει να βρώ τις οδηγίες εγκατάστασης).

Αντίστροφα, με χάλια υλικά, όσο καλός και να είναι ο εγκαταστάτης πάλι χάλια αποτέλεσμα θα έχεις.

Ένα πιστοποιημένο σύστημα 99.99% είναι καλύτερο ή είναι αρκετά καλό για να μήν βγάλει προβλήματα (ειδικά όταν υπάρχει και γραπτή εγγύηση) απο custom λύσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί σε εργαστήρια. Όση εμπειρία και να υπάρχει δεν αντικαθιστά τις δοκιμές στα εργαστήρια!!! Ακόμα χειρότερα όταν η εμπειρία δεν έχει stress tests. Να πετάς με συγκεκριμένη δύναμη αντικείμενα στο τελικό αποτέλεσμα, να προσπαθείς να ξεκολλήσεις τα φελιζόλ κλπ κλπ.

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς. Ιατροί, μηχανικοί κλπ
Τα είχα ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν μου αρέσουν οι πατέντες. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση καλώς. Αλλιώς RTFM!

Εσύ προφανώς πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις είναι το καλύτερο (αντοχή, οικονομικά κλπ) και καλά έκανες που το διάλεξες! Δεν μου πέφτει λόγος και σου εύχομαι να μήν πάθει τίποτα όσο υπάρχει το κτίριο!

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλημέρα!

Δεν σχολίασα τη δουλειά σου και δεν την κρίνω!
Δεν καταλαβαίνω πώς σου δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα.
Ξαναδιάβασε το αρχικό μου ποστ

Σχολίασα μόνο για τα βύσματα ότι δεν είναι πάντα απαραίτητα (ούτε 10 χρόνια πρίν αλλά ούτε και τώρα)!

Το κρίνεις από την στιγμή που δεν εμπιστεύεσαι custom δουλειές και θεωρεις ότι μόνο πιστοποιημενα συστήματα κάνουν δουλειά ενώ απαρτίζονται από ιδια υλικά.. !!!
Το μόνο που αλλάζει είναι ο εγκαταστατης..που για εσένα εάν δεν είναι πιστοποιημενος δεν τον εμπιστεύεσαι.. !!!
Ένα πιστοποιημένο σύστημα σημαίνει ότι είναι δοκιμασμένο και πληρεί κάποιες προδιαγραφές με τις οποίες βγάζουν τις οδηγίες οι εταιρίες και αντίστοιχα τις εγγυήσεις. Ότι και να βάλεις αν ο εγκαταστάτης είναι χάλια θα έχεις χάλια αποτέλεσμα. Είπα (και προσπέρασες) ότι διάλεξα caparol γιατί είχα εγκαταστάτη εμπιστοσύνης και εκεί δεν είχα επιλογή για βύσματα ή όχι (δεν είχα καταφέρει να βρώ τις οδηγίες εγκατάστασης).

Αντίστροφα, με χάλια υλικά, όσο καλός και να είναι ο εγκαταστάτης πάλι χάλια αποτέλεσμα θα έχεις.

Ένα πιστοποιημένο σύστημα 99.99% είναι καλύτερο ή είναι αρκετά καλό για να μήν βγάλει προβλήματα (ειδικά όταν υπάρχει και γραπτή εγγύηση) απο custom λύσεις που δεν έχουν δοκιμαστεί σε εργαστήρια. Όση εμπειρία και να υπάρχει δεν αντικαθιστά τις δοκιμές στα εργαστήρια!!! Ακόμα χειρότερα όταν η εμπειρία δεν έχει stress tests. Να πετάς με συγκεκριμένη δύναμη αντικείμενα στο τελικό αποτέλεσμα, να προσπαθείς να ξεκολλήσεις τα φελιζόλ κλπ κλπ.

Το ίδιο ισχύει σε όλους τους τομείς. Ιατροί, μηχανικοί κλπ
Τα είχα ξαναγράψει παλαιότερα ότι δεν μου αρέσουν οι πατέντες. Αν δεν υπάρχει άλλη λύση καλώς. Αλλιώς RTFM!

Επειδή γράφεις συνέχεια για την πιστοποίηση φαντάζομαι θα έχεις 2 χαρτιά. Ένα για την εγγυηση κσι ένα για την εφαρμογή..
Το πρώτο για την διάρκεια αυτης..
Το δεύτερο της εφαρμογής που αναλύει πλήρως τι χρησιμοποιήθηκε,τι ποσότητες χαλάστηκαν,ότι μπήκαν σωστά από τον εφαρμοστη και ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα που ζητά η εταιρια για την ολοκλήρωση του έργου για να είσαι 100% συγουρις ότι είναι πιστοποιημενη εφαρμογή με εγγύηση..
Τα έχεις.. ;
Αν όχι.. Είναι σαν custom δουλειά..και απλως έχεις ένα χαρτί εγγύησης που είναι άγνωστο πως θα λειτουργήσει εάν δεν επιβεβαιωνονται τα παραπάνω για να σε καλύψει παρόλο που το κάναν οι ίδιοι...

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σήμερα με μηχανικό που ασχοληται με αυτά και μου ειπε πρεπει να εχεις και τα, 2 για μην μπλέξεις εάν γινει μαλάκια σε περιπτωση εγγυησης !!!Αλλά δεν το δίνουν όλοι.. και μετά αρχίζουν τις λαμογιες..

Τώρα εαν εσύ θεωρείς πατέντα τα ίδια υλικά με άλλο όνομα τι να πω..θεμα ποιοτητα,ναι.πατέντα στη εργασια ναι..όχι στα ειδος υλικών που σχεδον όλα(μιλάω για σοβαρές εταιριες) έχουν όλα πιστοποιηση..
Εσύ προφανώς πιστεύεις ότι αυτό που κάνεις είναι το καλύτερο (αντοχή, οικονομικά κλπ) και καλά έκανες που το διάλεξες! Δεν μου πέφτει λόγος και σου εύχομαι να μήν πάθει τίποτα όσο υπάρχει το κτίριο!
Το πιστεύω γιατί ποτέ στην δουλειά μου δεν τσιγκουνευτηκα υλικά και είχα τωρα την άνεση να επιλέξω οτι θέλω χωρίς να με υποχρεώνει μια εταιρία να πάρω όλα της τα προϊόντα αφού υπάρχουν και ξεχωρα,σε ευρεία γκάμα στο εμπόριο.
Μια πάνε..καλά θα τελειώσει..!!!

Last edited:
  • Like
Reactions: teodor_ch
Το κρίνεις από την στιγμή που δεν εμπιστεύεσαι custom δουλειές και θεωρεις ότι μόνο πιστοποιημενα συστήματα κάνουν δουλειά ενώ απαρτίζονται από ιδια υλικά.. !!!

Είχα γράψει πολλά και τα έσβησα επειδή δεν αξίζει να μαλώσουμε γιατί διαφωνώ σε πάρα πολλά και κάνω πίσω για να κρατήσουμε το καλό κλίμα :)

Αφήνω μόνο αυτά τα δύο πράγματα μήπως στο ξεμπερδέψω λίγο.

Κάπου τα μπέρδεψες. Αν είναι τα ίδια υλικά είναι το ίδιο το σύστημα. Αν δεν είναι τότε είναι custom!

Τώρα για το τί χρειάζεται η εγγύηση, το χαρτί που υπογράφει η εταιρία (που γράφει και τους όρους) μαζί με τα τιμολόγια πληρωμής υλικών/εγκαταστάτη αρκούν.
Την προσφορά την πήρα απο μηχανολόγο μηχανικό της εταιρίας. Αυτή μιλάει με τον εγκαταστάτη και αυτή τον πληρώνει. Τότε τουλάχιστον έτσι ήταν. Ο εγκαταστάτης μετράει και τα στέλνει στην εταιρία για να βγάλει την προσφορά. Την εγγύηση την δίνει η εταιρία, όχι ο εγκαταστάτης.

Όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει παραπάνω.

Είχα γράψει πολλά και τα έσβησα επειδή δεν αξίζει να μαλώσουμε γιατί διαφωνώ σε πάρα πολλά και κάνω πίσω για να κρατήσουμε το καλό κλίμα :)

Αφήνω μόνο αυτά τα δύο πράγματα μήπως στο ξεμπερδέψω λίγο.

Όποιος ενδιαφέρεται ας το ψάξει παραπάνω.

Βρε Θωδωρη..η κανεις πως δεν καταλαβαίνεις η άλλιως επιμένεις επειδη έτσι σου έχει κάτσει..

Τα υλικά όταν λέω ότι είναι ίδια εννοώ ότι εαν πάρεις π.χ ένα φενιζολ(διογκωμενη πολυστερολη)που έχει θερμική αποδωση R π.χ 2.69(τα 8αρια εχουν τόσο) και ενα άλλο με την ίδια ακριβώς κάνουν ακριβώς την.ιδια δουλεια..
Εάν πάρεις ένα υαλοπλεγμα 160γρ με ένα άλλο ίδιο κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά.
Εαν παρεις μια κολλα με τις ιδιες συγκολλητικες ιδιοτητες ειναι τα ιδια.
Όλα τα υλικά εχουν μετρήσεις κσι πιστοποιησεις για να τα συγκρινεις..

Οπότε είτε είναι σε σύστημα ολα είτε όχι τα υλικα εφοσον εχουν τις ιδιες ιδιοτητες είναι ίδια..
Το συστημα απλως ειναι μια ολοκληρωμενη λυση που τα εχει όλα μαζί και τίποτε παραπάνω..μιλώντας για υλικά..
Μπορει να το βαλει καποιος ειτε ειναι στη εταιρια ειτε οχι...ακόμη και εγώ μπορώ νά το εφαρμόσω...τι σημαίνει ότι δεν θα είναι σωστό μετά επειδη δεν ειμαι συνεργατης της εταιριας. ;..τι λέμε τώρα..
Δεν θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε..!!!

Η απάντηση σου καταλητικη και αναμενόμενη...μαλιστα επιβεβαιωνεις τον μηχανικο σημερα....έιχες/έχεις ένα χαρτί εγγύησης απο τον μηχανολογο της εταιριας και οχι εφαρμογης απο τον ιδιο..Ευχαριστώ..

...και θα κλείσω μια με τον πιο απλό τρόπο..

Είσαι εγκαταστατης και λες τα παραπάνω..μπορείς να.εχεις σφαιρική αποψή επί των συνολικων υλικων ναι η οχι..;..μάλλον όχι.
Εφοσον δεν είσαι και δεν γνωριζεις αρκετα υλικα τοτε τσαμπα συζυταμε..!!!

Φυσικά και δεν έχω λόγω να μαλώσω μαζί σου και να κρατησω το κσλο κλιμα οπως λες για τον απλούστατο λόγω ότι είσαι ιδιωτης δεν έχεις εμπειρία επί τούτου(θερμομόνωσης γενικα) καθώς μιλάς καθαρά μόνο για το δικό σου σύστημα..
Οπότε είσαι μια περίπτωση στις τόσες..
Τόσο απλά..και όλα καλά..

Last edited: