Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Ωραία και χρήσιμι η θερμοπρόσοψη , αλλά έτσι και γίνει στραβή και περάσει κανά νερό - υγρασία από πίσω κλάφτα Χαράλαμπε......Ωσπου να το δεις θα έχουν ποτίσει ντουβάρια, κολόνες, σοβάδες. σίδερα.....Και για να το φτιάξεις, ξήλωμα και όλα από την αρχή.

Ωραία και χρήσιμι η θερμοπρόσοψη , αλλά έτσι και γίνει στραβή και περάσει κανά νερό - υγρασία από πίσω κλάφτα Χαράλαμπε......Ωσπου να το δεις θα έχουν ποτίσει ντουβάρια, κολόνες, σοβάδες. σίδερα.....Και για να το φτιάξεις, ξήλωμα και όλα από την αρχή.
Για να μην γίνει στραβή πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου...προσωπικά για εμένα δεν υπάρχει το δεν γίνεται αρκεί να εφαρμόσεις τεχνικές σωστές.ουτε νερό θα παιρνει ούτε τίποτε.

Κάνε υπομονή μέχρι να τελειώσω..

Last edited:
Σχετικά με την θερμοπρόσοψη, μένω σε πολυκατοικία στο ισόγειο, κολώνες και τοιχοποιεία έχει κάποια ζημιά από υγρασίες και νερά που μπαίνουν στις κολώνες από την ταράτσα τα οποία δεν θα φτιαχτούν άμεσα για διάφορους λόγους. Θέλω να βάλω θερμοπρόσοψη στο ισόγειο. Έχει νόημα κάτι τέτοιο; δηλαδή να επισκευαστούς οι κολώνες στο ύψος του ισογείου και από πάνω να μπεί θερμοπρόσοψη; ή σε κάποια χρόνια θα μπουν πάλι υγρασίες κτλπ.. επίσης στην πάνω πλευρά της θερμομόνοσης τι μπορεί να μπει για να μην ισχορούν νερά της βροχής ;
Βάλε μια φώτο..

Όπως το αναφέρεις πρώτα πρέπει να φτιαχτούν οι υγρασίας από τις κολωνες από την ταράτσα και μετά,να γίνει θερμοπροσοψη .

• Like
Reactions: ln()
Συνεχεια θερμοπροσωψης...
Αρχισα απο την Βορειο Ανατολικη πλευρα που ηταν ευθεια και πιο ευκολη..
Ας ξαναπω οτι επελεξα της BASF την γραφιτουχα με τους 8 ποντους..
20251117_183954.jpg
Ξεκινησα με χαλαζιακο ασταρι της Neotex..
20251118_190917-jpg.262707

Oι τοιχοι στο σπιτι ηταν βαμμενοι με μονωτικο χρωμα καθετων επιφανιων και το περασμα με χαλαζιακο ασταρι ακρως υποχρεωτικο καθως η επιφανια δεν εχει καθολου πορους..
..και εποιτα αρχισε το κολλημα της διογκομενης πολυστερινης ...Η χρηση του αλφαδιου τοσο το ευθυγραμμισμα οσο και στο ορθιο μετρημα επιβλητικη για να παρθουν ευθειες...
20251119_114805.jpg
20251119_114811-jpg.262710

Να πω εδω μερικα πραγματα για το κολλημα της διογκομενης πολυστερινης με κολλα θερμοπροσωψης..
Πριν απο 4-5 χρονια χρησιμοποιωταν η μεθοδος με την χρηση μπαλας..εμπαιναν 6 η 7 σε ολο το φενιζον και εποιτα εμπαινε στο τοιχο..Ο λογω που οι εταιριες το σταματησαν ηταν οτι στο υπολοιπο κομματι λογω του κενου με τις διαφορες θερμοκρασιας δημιουργοταν εσωτερικη υγροποιηση(ενδεχομενος απο καποιο κενο) με αποτελεσμα το φενιζον ναπαιζει μετα απο καποια στιγμη και να σκαει/σπαει......Πλεον η ενδεδιγμενη λυση ειναι το καθολικο απλωμα της κολλας οπως φενεται στη παρακατω φωτο..οσο πιο ισχυρη κολλα τοσο το καλυτερο..Επ[εισης οσο ανεβενει το παχος της διογκωμενης πολυστερινης τοση περισσοτερη κολλα θελει...εγω εχω 8αρα...

aploma-kollas-jpg.262711

Η επιλογη τη κολλας ηταν μεταξυ της Isomat Akt55 και της Thrakon THC 405....ιδιες σε δυναμη και συγκολλητικοτητα..Επιλεκτηκε η δευτερη εξετιας της χαλαζιακης αμμου που ειχε μεσα γαι πολυ καλυτερη προσφυση...οχι οτι η ak t55 δεν ειναι καλη...αριστη θα ελεγα αλλα ηθελα τεχνικα το καλυτερο..
Επομενη κινηση μετα το κολλημα η διανυξη τρυπων για τα βυσματα ...
Επιλεκτηκαν βυσματα των 14 ποντων της Fibran και ταπες για αυτα οπου μπηκαν και εποιταν στοκαριστηκαν...δυστυχως δεν εχω βγαλει φωτο απο αυτην την διαδικασια καθολου καθως με συνεπηρε η δουλεια...!!!
βυσματα.jpg

Στην συνεχεια μπηκαν γωνιες θερμοπροσωψης της Thrakon και επιλεκτηκε το δυκτι της Bauer και κολληθηκε με την κολλα της THRAKON THC 405...
Το πανω μερος σταματησε 10 ποντους πανω απο την πλακα της ταρατσας σε νοητη ευθεια και εγινε ενα επικλινες τριγωνικο κομματι ωστε να φευγουν τα νερα...

20251120_151303-jpg.262724
γωνια κλιση.jpg

Εποιτα περαστηκε μια ακομη στρωση με THC 405 απο πανω και τελος η τελικη στρωση εγινε 70-30% με τον σοβα θερμοπροσωψης υδατοαπωθητικο της Isomat Marmocret Plus (οχι παστα θα εξηγησω αλλη φορα το γιατι)) ενισχυμενο με πολυ Ravinex ..

20251121_095813-jpg.262728

..και τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο....λιγο πριν στεγνωσει...

20251121_122302-jpg.262729

..και εχουμε συνεχεια....

Attachments

Συνεχεια θερμοπροσωψης...
Αρχισα απο την Βορειο Ανατολικη πλευρα που ηταν ευθεια και πιο ευκολη..
Ας ξαναπω οτι επελεξα της BASF την γραφιτουχα με τους 8 ποντους..
View attachment 262712
Ξεκινησα με χαλαζιακο ασταρι της Neotex..
20251118_190917-jpg.262707

Oι τοιχοι στο σπιτι ηταν βαμμενοι με μονωτικο χρωμα καθετων επιφανιων και το περασμα με χαλαζιακο ασταρι ακρως υποχρεωτικο καθως η επιφανια δεν εχει καθολου πορους..
..και εποιτα αρχισε το κολλημα της διογκομενης πολυστερινης ...Η χρηση του αλφαδιου τοσο το ευθυγραμμισμα οσο και στο ορθιο μετρημα επιβλητικη για να παρθουν ευθειες...
View attachment 262709
20251119_114811-jpg.262710

Να πω εδω μερικα πραγματα για το κολλημα της διογκομενης πολυστερινης με κολλα θερμοπροσωψης..
Πριν απο 4-5 χρονια χρησιμοποιωταν η μεθοδος με την χρηση μπαλας..εμπαιναν 6 η 7 σε ολο το φενιζον και εποιτα εμπαινε στο τοιχο..Ο λογω που οι εταιριες το σταματησαν ηταν οτι στο υπολοιπο κομματι λογω του κενου με τις διαφορες θερμοκρασιας δημιουργοταν εσωτερικη υγροποιηση(ενδεχομενος απο καποιο κενο) με αποτελεσμα το φενιζον ναπαιζει μετα απο καποια στιγμη και να σκαει/σπαει......Πλεον η ενδεδιγμενη λυση ειναι το καθολικο απλωμα της κολλας οπως φενεται στη παρακατω φωτο..οσο πιο ισχυρη κολλα τοσο το καλυτερο..Επ[εισης οσο ανεβενει το παχος της διογκωμενης πολυστερινης τοση περισσοτερη κολλα θελει...εγω εχω 8αρα...

aploma-kollas-jpg.262711

Η επιλογη τη κολλας ηταν μεταξυ της Isomat Akt55 και της Thrakon THC 405....ιδιες σε δυναμη και συγκολλητικοτητα..Επιλεκτηκε η δευτερη εξετιας της χαλαζιακης αμμου που ειχε μεσα γαι πολυ καλυτερη προσφυση...οχι οτι η ak t55 δεν ειναι καλη...αριστη θα ελεγα αλλα ηθελα τεχνικα το καλυτερο..
Επομενη κινηση μετα το κολλημα η διανυξη τρυπων για τα βυσματα ...
Επιλεκτηκαν βυσματα των 14 ποντων της Fibran και ταπες για αυτα οπου μπηκαν και εποιταν στοκαριστηκαν...δυστυχως δεν εχω βγαλει φωτο απο αυτην την διαδικασια καθολου καθως με συνεπηρε η δουλεια...!!!
View attachment 262714

Στην συνεχεια μπηκαν γωνιες θερμοπροσωψης της Thrakon και επιλεκτηκε το δυκτι της Bauer και κολληθηκε με την κολλα της THRAKON THC 405...
Το πανω μερος σταματησε 10 ποντους πανω απο την πλακα της ταρατσας σε νοητη ευθεια και εγινε ενα επικλινες τριγωνικο κομματι ωστε να φευγουν τα νερα...

20251120_151303-jpg.262724
View attachment 262727

Εποιτα περαστηκε μια ακομη στρωση με THC 405 απο πανω και τελος η τελικη στρωση εγινε 70-30% με τον σοβα θερμοπροσωψης υδατοαπωθητικο της Isomat Marmocret Plus (οχι παστα θα εξηγησω αλλη φορα το γιατι)) ενισχυμενο με πολυ Ravinex ..

20251121_095813-jpg.262728

..και τελικο αποτελεσμα ειναι αυτο....λιγο πριν στεγνωσει...

20251121_122302-jpg.262729

..και εχουμε συνεχεια....
Ωραίο !!νομίζω πρέπει να γίνει sticky η ξεχωριστό νήμα γιατί τοσο η δουλειά που θα κάνει ο Κώστας όσο και η επιλογή των υλικών θα είναι σημείο αναφοράς για μελλοντικές εργασίες από εμάς!

Κωστη ωραιος!

μια παρατηρηση κ καποιες ερωτησεις?

τον τοιχο τον βαφουμε τοσο πολυ με το ασταρι ετσι? γιατι εγω βλεπω τα εδω συνεργεια να κανουνε να περασμα ισα ισα :eek:

τωρα ερωτησεις για τα βυσματα....τρυπας να μπεις στον τοιχο καιμετα χτυπας το πλαστιο βυσμα για να πιασει? Η μονο να πιασει στις πλακες τηε θερμομονωσης?
Κια οι ταπες, που πανε? πανω απο το πλαστικο καρφι?

• Like
Reactions: KOSSTV
Κωστη ωραιος!

μια παρατηρηση κ καποιες ερωτησεις?

τον τοιχο τον βαφουμε τοσο πολυ με το ασταρι ετσι? γιατι εγω βλεπω τα εδω συνεργεια να κανουνε να περασμα ισα ισα :eek:
Αναφορα για βαψιμο δεν εχω κανει ακομη.....οποτε ουτε ασταρι εχω περασει και φυσικα ουτε χρωμα...θα μεινει 3-4 μερες να στεγνωσει καλα και μετα θα βαφτει..Προφανως διαβασες γαι χαλαζιακο ασταρι και υπεθεσες τα παραπανω αλλα οχι ακομη...οποτε υπομονη...

τωρα ερωτησεις για τα βυσματα....τρυπας να μπεις στον τοιχο καιμετα χτυπας το πλαστιο βυσμα για να πιασει? Η μονο να πιασει στις πλακες τηε θερμομονωσης?
Κια οι ταπες, που πανε? πανω απο το πλαστικο καρφι?

Ναι εχεις δικιο δεν εκανα καθολου αναφορα για το πως γινεται..
Παμε να το πουμε...

Η επιλογη του βυσματος οπως ανεφερα ειναι 14 ποντοι και διαμετρο 10μμ...πρωτα φρεζαρουμε 1 ποντο το πολυ μεσα το φενιζον με πλαστικη φρεζα και εποιτα τρυπαμε με μακρυ 10αρη sds τρυπανι που το υπολογιζουμε να μπει ακριβως 15 ποντους (το μαρκαρουμε με ταινια ..ευκολο) ωστε το βυσμα να μπει και να φτασει ακριβως στην πατουρα που εχει δημιουργηθει απο την φρεζα..
Οπως θα δειτε στην παρακατω φωτο το βυσμα αποτελειται απο ενα πλαστικοειδες ουπατ με 6,7 εκ διαμετρο και ενα καρφι...
Βαζεις μεσα πρωτα το ουπατ και εποιπα βαζεις το πλαστικο καρφι χτυπωντας το με ματσολα...οταν παει μεσα παει και σφηνωνει στο ουπατ και συνχρονος σπρωχνει το φενιζον..
Η τοποθετηση των ουπατ γινεται την επομενη μερα και αφου εχει στεγνωσει καλα το φενιζολ..
Να πω ακομη οτι για καθε τετραγωνικο χρειαζονται 4-5 βυσματα..2 στο κεντρο και τα αλλα στις γωνιες ενωσεις των φενιζολ.. πηρε αυτη η πλευρα κοντα στα 70....

vismata-monosis-550x550.png

Να πως επεισης οτι το παραπανω θα μεινει 3-4 μερες ωστε να στεγνωσει ο σοβας πληρως για να σκληρηνει καλα...

Last edited:
Απο όσο θυμάμαι (10+ χρόνια πίσω που έψαχνα τις εταιρίες) τα βύσματα δεν είναι απαραίτητα πάντα. Εξαρτάται απο την επιφάνεια που θα κολληθεί το φελιζόλ. Άλλο βαμένος τοίχος και άλλο τούβλο/μπετό/τραχύς σοβάς με ίνες (που είχα εγώ).

Εδώ ένα μάνουαλ για όποιον θέλει να το μελετήσει.
Υπόψιν η κάθε εταιρία έχει μικροδιαφορές γιατί έχει τα δικά της υλικά.

Εγώ είχα βάλει τελικά caparol γιατί το EPS της ήταν κατασκευασμένο στην Γερμανία και δεν είχα εμπιστοσύνη στα δικά μας εργοστάσια. Έτυχε να δώ και δουλειά της STO με κιτρινισμένα EPS (μή γραφιτούχα μεν) και είχα για την caparol εγγυημένο εγκαταστάτη πολύ εμπιστοσύνης.

Απο όσο θυμάμαι (10+ χρόνια πίσω που έψαχνα τις εταιρίες) τα βύσματα δεν είναι απαραίτητα πάντα. Εξαρτάται απο την επιφάνεια που θα κολληθεί το φελιζόλ. Άλλο βαμένος τοίχος και άλλο τούβλο/μπετό/τραχύς σοβάς με ίνες (που είχα εγώ).
Τα έχεις μπερδέψει..
Τα βυσματα δεν σχετιζονται με την επιφανεια αλλα με την στηριξη.
Το τι ειναι απο πισω ο τοιχος(σοβας,μπετο η τουβλο) εινσι αλλο θεμα..το διαμορφώνεις όπως πρέπει και προχωράς..
Ο βαμμένος τοίχος θελει χαλαζιακο...τα άλλα όχι..
Σοβαρη θερμομονωση χωρίς βυσματα εν έτη 2025 δεν υφίσταται..
Απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι θελει.
Εδώ ένα μάνουαλ για όποιον θέλει να το μελετήσει.
Υπόψιν η κάθε εταιρία έχει μικροδιαφορές γιατί έχει τα δικά της υλικά.

Εγώ είχα βάλει τελικά caparol γιατί το EPS της ήταν κατασκευασμένο στην Γερμανία και δεν είχα εμπιστοσύνη στα δικά μας εργοστάσια. Έτυχε να δώ και δουλειά της STO με κιτρινισμένα EPS (μή γραφιτούχα μεν) και είχα για την caparol εγγυημένο εγκαταστάτη πολύ εμπιστοσύνης.
Εγώ δεν επέλεξα σύστημα αλλά ένωση διαφόρων υλικών τα οποία έχω δει στην πράξη ότι κάνουν δουλειά..
Πάντα είναι καλύτερο αυτό καθώς τα συστήματα κάπου θα χολαινουν..Όχι ότι δεν είναι σωστά..
Της Basf τα φενιζοκ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή..
Όπως το δυκτι της Bauer το πιο σκληρο...
Όσο για την κόλλα είμαι 100% για την επιλογή γιατί έχω δοκιμάσει και άλλες..

Αναφορα για βαψιμο δεν εχω κανει ακομη.....οποτε ουτε ασταρι εχω περασει και φυσικα ουτε χρωμα...θα μεινει 3-4 μερες να στεγνωσει καλα και μετα θα βαφτει..Προφανως διαβασες γαι χαλαζιακο ασταρι και υπεθεσες τα παραπανω αλλα οχι ακομη...οποτε υπομονη...
καπου μπερδευομαι... το κοκκινο που εβαψες τι ειναι?

καπου μπερδευομαι... το κοκκινο που εβαψες τι ειναι?
Είναι χαλαζιακο ασταρι με αρκετο υλικο για να πιάνει η κόλλα....δεν θεωρηται βαψιμο..
Εάν βάζουν λιγότερο δεν ειναι πρόβλημα αλλά σε βαμμένη επιφάνεια που είναι λεία θέλει αρκετό...

• Like
Reactions: kospap
Τα έχεις μπερδέψει..
Τα βυσματα δεν σχετιζονται με την επιφανεια αλλα με την στηριξη.
Το τι ειναι απο πισω ο τοιχος(σοβας,μπετο η τουβλο) εινσι αλλο θεμα..το διαμορφώνεις όπως πρέπει και προχωράς..
Ο βαμμένος τοίχος θελει χαλαζιακο...τα άλλα όχι..
Σοβαρη θερμομονωση χωρίς βυσματα εν έτη 2025 δεν υφίσταται..
Απο εκει και περα ο καθενας κανει οτι θελει.

Εγώ δεν επέλεξα σύστημα αλλά ένωση διαφόρων υλικών τα οποία έχω δει στην πράξη ότι κάνουν δουλειά..
Πάντα είναι καλύτερο αυτό καθώς τα συστήματα κάπου θα χολαινουν..Όχι ότι δεν είναι σωστά..
Της Basf τα φενιζοκ είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή την στιγμή..
Όπως το δυκτι της Bauer το πιο σκληρο...
Όσο για την κόλλα είμαι 100% για την επιλογή γιατί έχω δοκιμάσει και άλλες..
Τώρα διαφωνούμε :)
Τα συστήματα δίνουν εγγύηση γραπτή 10+ ετών.
Εσύ δίνεις γραπτές εγγυήσεις στους πελάτες σου? (Όχι για να σου την πώ, αλλά για να σου δείξω ότι μιλάμε για ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ λύσεις απο εταιρίες που προφανώς δεν θέλουν να πληρώνουν λεφτά σε αστοχίες!)

Για τα βύσματα είχα διαβάσει όταν το έψαχνα ότι για το δικό μου κτίριο (ύψος ~7μ) δεν χρειάζονται. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε αυξάνοντας το κόστος χωρίς δικαιολογία και τον άφησα.

Και προφανώς τα βύσματα εξαρτώνται απο την επιφάνεια. Αν έχεις σωστή επιφάνεια για να κολλάει γερά τότε τα βύσματα είναι περιττά. Με γραπτές εγγυήσεις πάλι ;)

Για το θέμα της υγροποίησης που έγραψες επειδή ένας τοίχος πρέπει να αναπνέει (ένας απο τους λόγους που η σωστή πολυστερίνη είναι η διογκωμένη), το βάψιμο χαλάει τη διαπνοή και μάλλον για αυτό έχεις δεί τις υγροποιήσεις που λές. Εξάλλου μετά απο κάποια βαψίματα ο τοίχος χρειάζεται ξύσιμο να φύγουν οι στρώσεις και να ξεκινήσει απο την αρχή το βάψιμο.

1765780945564.png

1765780834448.png

Εγώ μιλάω για σύστημα. Σε custom λύσεις δε γνωρίζω αν χρειάζονται βύσματα. Και εγώ εκεί θα έβαζα γιατί μιλάμε για μή δοκισμένες λύσεις (σε επίπεδο stress tests σε εργαστήριο).
Αλλά επειδή εγώ είμαι του RTFM θα διάλεγα κάποιο σύστημα και θα ακολουθούσα τις οδηγίες :)

Τώρα διαφωνούμε :)
Τα συστήματα δίνουν εγγύηση γραπτή 10+ ετών.
Εσύ δίνεις γραπτές εγγυήσεις στους πελάτες σου? (Όχι για να σου την πώ, αλλά για να σου δείξω ότι μιλάμε για ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ λύσεις απο εταιρίες που προφανώς δεν θέλουν να πληρώνουν λεφτά σε αστοχίες!)
Όχι δεν μπορώ να δώσω αλλά δεν μπορεί και να αποδειχτεί ότι είναι λάθος..εξάλλου στο σπίτι μου το κάνω εγώ θα το υποστώ.
Έχω ακολουθήσει με το παραπάνω τις δεδηλωμενες και δεν υπάρχει στο ελάχιστο θέμα για αυτο που κάνω.. μην

Έχω κάνει τουλάχιστον με συνάδελφο που ασχοληται χρόνια με θερμοπροσωψη επιδιόρθωση συστημάτων εξαιτίας ΛΑΘΟΥΣ εφαρμογής καθώς και έλλειψη υλικών..
Δεν ξέρω τι έκανε ο δικό σου εγκατάστατης,ευχομαι το καλυτερο,αλλά τα 10 χρόνια λυπάμαι αλλά τα ακούω βερεσέ..
Το ότι περνεις εγγύηση δεν είσαι 100% ότι θα γίνει δουλειά..
Για τα βύσματα είχα διαβάσει όταν το έψαχνα ότι για το δικό μου κτίριο (ύψος ~7μ) δεν χρειάζονται. Ο εγκαταστάτης μου έβαλε αυξάνοντας το κόστος χωρίς δικαιολογία και τον άφησα.

Και προφανώς τα βύσματα εξαρτώνται απο την επιφάνεια. Αν έχεις σωστή επιφάνεια για να κολλάει γερά τότε τα βύσματα είναι περιττά. Με γραπτές εγγυήσεις πάλι ;)
Δεν υσχιει αυτό..
Ρώτα το εγκαταστατη σου...
Μιλάς για εγγυήσεις και δεν γνωρίζεις τι σειρά...
Λυπαμαι αλλα Θερμοπροσωψη χωρις βύσμα δεν νοητςεπλέον εν έτη 2025..

Για το θέμα της υγροποίησης που έγραψες επειδή ένας τοίχος πρέπει να αναπνέει (ένας απο τους λόγους που η σωστή πολυστερίνη είναι η διογκωμένη), το βάψιμο χαλάει τη διαπνοή και μάλλον για αυτό έχεις δεί τις υγροποιήσεις που λές. Εξάλλου μετά απο κάποια βαψίματα ο τοίχος χρειάζεται ξύσιμο να φύγουν οι στρώσεις και να ξεκινήσει απο την αρχή το βάψιμο.

View attachment 262771

View attachment 262770
Το δέμα υγραποισης το ανέφερα γιατι βάζαν μπάλες και μένα κενά...διάβασε τι έγραψα. Τα μπερδεύεις...

Όσο αφορα για το βαψιμο μάλλον δεν γνωριζεις τι έστι ψυχρά-θερμομονωτικα χρώματα...εσύ δεν το έκανες έτσι οπότε μαλλον δεν το γνωρίζεις.
Ενημερώσου πρωτα και ξανασυζητάμε. !!!

Εγώ μιλάω για σύστημα. Σε custom λύσεις δε γνωρίζω αν χρειάζονται βύσματα. Και εγώ εκεί θα έβαζα γιατί μιλάμε για μή δοκισμένες λύσεις (σε επίπεδο stress tests σε εργαστήριο).
Αλλά επειδή εγώ είμαι του RTFM θα διάλεγα κάποιο σύστημα και θα ακολουθούσα τις οδηγίες :)

...και επειδή οι φώτο είναι ο απολύτως μάρτυρας περί βυσμάτων δες 2 από τις κορυφαίες..
Μάλιστα το θέωρουν δεδομένο ανεξσρτητου επιφάνειας...
Δεν λέω εγω. τα λένε συστήματα που υποστηρίζεις Θοδωρή. ;)

Screenshot_20251215_164453_Chrome.jpg

ΙSOMAT THERMOSYSTEM CLASSIC | ISOMAT https://share.google/Nd9Woa6sMDxUQBZ5x

Screenshot_20251215_164300_Chrome.jpg

Πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης - External Thermal Insulation Composite System https://share.google/n5CEZvdEeC77oRX3Y

Last edited:
Δεν τα γράφω εγώ. Στα αντιγράφω απο μανουαλ.
Προφανώς η sto έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στα υλικά της για να δίνει και γραπτή εγγύηση!
Η εγγύηση δεν εγγυάται ότι θα γίνει σωστή δουλειά.
1) Εγγυάται ότι εμένα σαν πελάτη δεν με ενδιαφέρει γιατί θα διορθωθεί δωρεάν και
2) Η εταιρία είναι σίγουρη για το προιόν της

Η δικιά μου θερμοπρόσοψη (caparol) ήδη μετράει 11 χρόνια περίπου και δεν έχει κανένα θέμα.

Δεν έχει νόημα η συζήτηση γιατί προφανώς συγκρίνουμε οδηγίες απο διαφορετικές εταιρίες!

Όπως είδες εν έτη 2025 υπάρχει εταιρία που δίνει γραπτή εγγύηση για το σύστημα της χωρίς βύσματα υπο προυποθέσεις.

(κάποια πράγματα που σου έγραψα δεν τα κατάλαβες αλλά δεν υπάρχει λόγος να το μπλέξουμε άλλο)
(πχ. το θέμα της διαπνοής. Το ότι υπάρχουν τα χρώματα που λές δεν έχει σχέση με τις ανάγκες ενός κτιρίου. Ρώτα έναν μηχανικό να σου το εξηγήσει. )

καλές δουλειές :)

ΥΓ. Ορίστε και η προσφορά που έχω στα εμαιλ μου.
1765821260795.png

Δεν τα γράφω εγώ. Στα αντιγράφω απο μανουαλ.
Προφανώς η sto έχει περισσότερη εμπιστοσύνη στα υλικά της για να δίνει και γραπτή εγγύηση!
Η εγγύηση δεν εγγυάται ότι θα γίνει σωστή δουλειά.
1) Εγγυάται ότι εμένα σαν πελάτη δεν με ενδιαφέρει γιατί θα διορθωθεί δωρεάν και
2) Η εταιρία είναι σίγουρη για το προιόν της
Δεν θα το παρω στα σοβαρά αυτό που λες γιατί υποτιμάς τις άλλες επειδή έβαλες της Sto..δεν ξέρω πως να το πάρω..
Η δικιά μου θερμοπρόσοψη (caparol) ήδη μετράει 11 χρόνια περίπου και δεν έχει κανένα θέμα.

Δεν έχει νόημα η συζήτηση γιατί προφανώς συγκρίνουμε οδηγίες απο διαφορετικές εταιρίες!
Φυσικά και γίνεται θέμα συγκρισης.
Απλά ΔΕΝ θες να αντιπαρελθεις γιατί ΔΕΝ συνφερει. ..και μάλιστα με μια δουλειά πριν.απο 10 χρόνια..!!!
Όπως είδες εν έτη 2025 υπάρχει εταιρία που δίνει γραπτή εγγύηση για το σύστημα της χωρίς βύσματα υπο προυποθέσεις.
Αυτο ειναι εγγύηση της Sto και ως τεχνιτης εν έτη 2025 δεν θα την πάρω στα σοβαρά..
Εχω δει σειρα της Sto με βυσματα στην ανω Γλυφαδα με παστα..άρα ήταν επιλογή του συνεργιο στην δική σου περιπτωση..
(κάποια πράγματα που σου έγραψα δεν τα κατάλαβες αλλά δεν υπάρχει λόγος να το μπλέξουμε άλλο)
(πχ. το θέμα της διαπνοής. Το ότι υπάρχουν τα χρώματα που λές δεν έχει σχέση με τις ανάγκες ενός κτιρίου. Ρώτα έναν μηχανικό να σου το εξηγήσει. )

Η θερμοπροσωψη πρέπει να έχει διαπνοη όπως σωστά λες και τα ψυχρά χρώματα αυτό πέτυχενουν μονωνουν και διαπνεουν...σου είπα ενημερωσου και μετά απαντάς αλλά δεν ακούς. !!!
Μηχανικός μου πρότεινε μάλιστα της Vibechrom που δεν έχω σε μεγαλη υπόληψη,ότι κάνει άριστη δουλειά...

Επεισης δεν.λες ότι εσύ έχεις τελειώσει το φινίρισμα με παστα και όχι με σοβα θερμοπροσωψης που και ελαστικος ειναι και αντιρηγματικος και δεν επιδέχεται βαψιμο..
Οποτε είναι άλλη εργασία στο αποτέλεσμα.

Screenshot_20251215_202452_Gallery.jpg
ΥΓ. Ορίστε και η προσφορά που έχω στα εμαιλ μου.
View attachment 262787
Επειδή η προσφορά σου είναι πριν από 10+ χρόνια μάλλον θα την θεωρήσω παμπαλαιωμενη ως προς τις απαιτήσεις του σήμερα...για εκείνη την εποχή μπορεί να ήταν οκ..σήμερα πολλά έχουν αλλάξει..
Οπως ειπα απο το 2019-2020 αλλαξε ο τροπος κολληματος απο μπαλες σε καθολικο απλωμα με χτενι...ελπιζω να μην στο εκαναν ετσι...

..και κάτι τελευταίο..

Οπως καταλαβαινεις κι απο μονο σου είσαι στην πλευρά του θεωρητικού κομματιού και στην εύρεση του πως θα γινόταν σωστότερα η δουλεια σου...και καλά έκανες..
Εγώ όμως είμαι στο πεδίο της εφαρμογής...εκεί καταλαβαίνεις τα πάντα..βλεπεις τα υλικα,πως εφαρμοζονται πως δουλευουν και λειτουργούν σε κάθε ξεχωριστή περίπτωση.

Ειδικός δεν είμαι.. όυτε ο αρχιμαστορας θερμοπροσωψηςς..αλλά η τεχνική μου κατάρτηση με κάνει να καταλαβαίνω υλικά και τρόπο εφαρμογής που εσύ 100% δεν.μπορεις να γνωρίζεις,με όλο το σεβασμό,και δεν.μπορεις να έχεις εμπειροστατομενη άποψη περί αυτού..
Στα χαρτιά και με τα links δεν γίνονται δουλειές.
Θεωρώ ότι το πάω σωστά και δεν έχω κάτι να με προβληματίζει..
Τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε..!!

Last edited:
Η ΣΤΟ δίνει τις ίδιες οδηγίες και τώρα.

Εγώ ξέρω ότι δε γνωρίζω και για αυτό ακολουθώ τις πιστοποιήσεις ;)
Για τα βύσματα που είδες της στο είναι απολύτως λογικό. Στο έχω γράψει αλλά το προσπέρασες.

ΥΓ. Δεν έβαλα ΣΤΟ όπως που είπα αλλά το προσπέρασες και αυτό. Έβαλα caparol ΜΕ βύσματα και είναι πολύ ελαστικό το τελικό αποτέλεσμα. Σχεδόν 0.5 εκ μπορώ να το βυθίσω με το δάχτυλο χωρίς φυσικά να πάθει κάτι.

ΥΓ2. Η θεωρία που σου αντιγράφω είναι αποτέλεσμα δοκιμών (ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!!!) και είναι οι οδηγίες για να τις ακολουθήσουν οι εγκαταστάτες. Αυτά για να βγεί το σωστό αποτέλεσμα και να υπάρξει η 10ετής εγγύηση. Το ποιό σύστημα είναι καλύτερο δεν το γνωρίζω. Σίγουρα το εγγυημένο είναι μία κατηγορία παραπάνω. Caparol και STO έδιναν εγγύηση τότε που τα έψαχνα. Τώρα είδα σίγουρα τη STO. Δε ξέρω τι κάνουν οι άλλες εταιρίες.

Last edited:
Επεισης δεν.λες ότι εσύ έχεις τελειώσει το φινίρισμα με παστα και όχι με σοβα θερμοπροσωψης που και ελαστικος ειναι και αντιρηγματικος και δεν επιδέχεται βαψιμο..
ΟΧΙ βαψιμο? Και τι γινεται αν θελουμε να καλυψουμε μεταγενεστερη επισκευη ή να αλλαξουμε χρωμα?

Υποθετω οτι ο σοβας ειναι χρωματισμενος απο την αρχη, ετσι?