Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Γρήγορη ερώτηση και απο μένα. Σε ταράτσα 10ετίας είχε περαστεί με hyperdesmo (μετά την πλάκα φελιζόλ, ελαφρομπετό για τις κλίσεις και μετά η υγρομόνωση).
Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ακόμα αλλά θέλω να το προλάβω.

Το hyperdesmo βλέπω και αφήνει σκόνη. Δεν έχει τρύπες, δεν έχει ξεκολλήσει απλά είναι σαν "κιμωλία" αν το λέω σωστά.

Οικονομικά τί με συμφέρει? Αν ήταν σπίτι σας τί θα κάνατε?
Ψάχνω την πιο σωστή λύση και ποιοτικά για το σπίτι αλλά και για την τσέπη μου προφανώς (αλλιώς θα το είχα ξαναπεράσει και δεν θα το σκεφτόμουν!).
Δεν έχεις περάσει το τελικό αλοιφαντικο βερνικι που λέγεται Α500 για αυτο κιμωλιασε και βγάζει σκόνη.

Αν θες να σκεφτείς την τσέπη σου μακροπροθεσμα ένα χέρι Hyperdesmo παχυ και μετά το βερνικι..σωστά και οικονομικά σε βάθος χρόνου..
Σε κάθε περίπτωση στα 10-12 χρόνια συνιστάτε πάλι φρεσκάρισμα.. οπότε καλα το σκέφτεσαι πλεον...

• Like
Reactions: teodor_ch
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υποθέτω ότι τώρα βλέπουμε σιγά σιγά πόσο αντέχει το hyperdesmo αφού είναι σχετικά νέο υλικό. (αν δεν κάνω λάθος).

Τώρα με μπερδεύεις λίγο.
ΔΕΝ έβαλα το βερνίκι και άντεξε 10-12 χρόνια. Αν το έβαζα πάλι προτείνουν φρεσκάρισμα στα 10-12 χρόνια.
Άρα γιατί να βάλω βερνίκι? :geek:

Έχεις εμπειρία αν κολλήσει καλά το hyperdesmo έτσι όπως είναι τώρα? Εννοείται με καλό πλύσιμο πρώτα.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Υποθέτω ότι τώρα βλέπουμε σιγά σιγά πόσο αντέχει το hyperdesmo αφού είναι σχετικά νέο υλικό. (αν δεν κάνω λάθος).

Τώρα με μπερδεύεις λίγο.
ΔΕΝ έβαλα το βερνίκι και άντεξε 10-12 χρόνια. Αν το έβαζα πάλι προτείνουν φρεσκάρισμα στα 10-12 χρόνια.
Άρα γιατί να βάλω βερνίκι? :geek:

Έχεις εμπειρία αν κολλήσει καλά το hyperdesmo έτσι όπως είναι τώρα? Εννοείται με καλό πλύσιμο πρώτα.
Τα 25 χρόνια που δίνει η εταιρια είναι όνειρο θερινής νυχτός..δεν αντεχει τοσο...στα 10-12 χρόνια θέλει ξανά..

Δεν είπα οτι δεν άντεξε..είπα ότι το βερνικι μπαίνει για την αντοχή της επιφάνειας ώστε να μην κιμωλιαζει και βγαίνει σαν σκόνη...αυτο και μονο.ειτε βάλεις το βερνικι είτε όχι πάλι στα ίδια χρονιά θα τα ξαναπεράσεις..

Στην ουσία είναι ένα έξτρα έξοδο για οποιον θέλει να κάνει κατά γράμμα ότι λέει η εταιρία.. κακά τα ψέματα είναι κόστος όταν είναι κυριως για την κιμωλιωση..

Να σου πω την αλήθεια σε παλιότερες περιπτώσεις που δεν είχε βγει το βερνικι,είναι 8-10 χρόνια και εκανα επαναφρεσκαρισμα, ως σήμερα δεν έχω παρατηρήσει καποιο πρόβλημα..

Αλλά στα 12 χρόνια είναι λογικό να έχει καποια ψιλοθεματα ..αλλά όχι δεν είναι οκ.η μόνωση...

Εάν είναι καθαρή εντελώς δεν έχεις πρόβλημα για κατευθείαν επαλειψη από πάνω.. σε όσες το δοκιμάσει και είναι οκ

Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη εμπειρία σου :)
Θα μιλήσω με τον ελαιοχρωματιστή μου που είναι ψείρας και πεντακάθαρος να με δρομολογήσει μάλλον για την Άνοιξη γιατί έχει και μεγάλη αναμονή στα ραντεβού του.

• Like
Reactions: KOSSTV
Σε ευχαριστώ για την πολύτιμη εμπειρία σου :)
Θα μιλήσω με τον ελαιοχρωματιστή μου που είναι ψείρας και πεντακάθαρος να με δρομολογήσει μάλλον για την Άνοιξη γιατί έχει και μεγάλη αναμονή στα ραντεβού του.
Η καλύτερη περίοδο είναι τώρα...μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.. που έχει φάει τις ζεστές και δεν κραταει υγρασια πουσι το πρωι η επιφανεια....από εκεί και πέρα τελος Απρίλιου -Μάιος είναι μια σχετικα καλή περίοδος και αυτή...!!!
Φαντάζομαι θα τα ξέρει και ο δικός σου εφόσον γνωρίζει το θέμα..

• Like
Reactions: teodor_ch
Αλλά για να βοηθήσω θέλω φωτο του σημείου..
Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις.

Θες να βάλω φωτογραφία εννοείς από το σημείου που μπαίνει το νερό; (από μέσα απο το σπίτι δηλαδή) ή από έξω του σπιτιού; Από έξω δεν εντοπίζω που είναι το πρόβλημα, ούτε φαίνεται κάτι.

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου να μου απαντήσεις.

Θες να βάλω φωτογραφία εννοείς από το σημείου που μπαίνει το νερό; (από μέσα απο το σπίτι δηλαδή) ή από έξω του σπιτιού; Από έξω δεν εντοπίζω που είναι το πρόβλημα, ούτε φαίνεται κάτι.
Μέσα.εξω..ειδικά από εξω και εάς μην φενεται..

@KOSSTV και αλλοι

βοηθησε με σε παρακαλω με αυτο....θα πεπει να την κανω μνος μου γιατι δεν ερχεται ακνεις για 20 τετραγωνικα μονωσης κ γυψοσανιδας

Πως το λυνει κανεις αυτο το θεμα με την διαφορα?
μεταλλικους ορθοστατες στον τοιχο και στενοτερη ξυλεια οπου εχουμε προβολες?

@KOSSTV και αλλοι

βοηθησε με σε παρακαλω με αυτο....θα πεπει να την κανω μνος μου γιατι δεν ερχεται ακνεις για 20 τετραγωνικα μονωσης κ γυψοσανιδας

Πως το λυνει κανεις αυτο το θεμα με την διαφορα?
μεταλλικους ορθοστατες στον τοιχο και στενοτερη ξυλεια οπου εχουμε προβολες?

Το έχω δει συνωματε αλλά από τις μετρήσεις δεν και καταλαβαίνω και πολλά...
Αλλά για να γεμίσεις ένα μέρος 14εκ π.χ θες 10αρη οδηγό και σάντουιτς 2 γυψοσανιδες.
Από τον.τοιχο μέχρι.τον οδηγη ποσο
ειναι ακριβώς.. ;

44 πλατος ειναι η κολωνα... 83+ μεχρι το κουφωμα της μπαλκονοπορτας....
αρα ορθοστατες βαζω στα 0, μετα τα 44 και στα 83+ ετσι?

μετα ειναι το θεμα με τον τοιχο που δεν ειναι ισιος με το δοκαρι... παει απο το 1+ στα 3 εκατοστα πιο μεσα.
Αρα ακολουθω τον τοιχο, για να ειμαι καλα και με το κουφωμα, και βαζω ορθοστατες μεχρι το δοκαρι...μετα ξυλινο -πιο στενο- καδρονακι πανω στο δοκαρι για να βγει οσο η γυψοσανιδα που θα συνεχιζει...
Ετσι νομιζω

Μέσα.εξω..ειδικά από εξω και εάς μην φενεται..
Ορίστε μερικές φωτό. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Attachments

• 20250917_180035.jpg
    20250917_180035.jpg
    1.7 MB · Views: 51
  • 20250917_180058.jpg
    20250917_180058.jpg
    1.5 MB · Views: 52
  • 20250924_192551.jpg
    20250924_192551.jpg
    1.4 MB · Views: 56
  • 20250924_192618.jpg
    20250924_192618.jpg
    1.4 MB · Views: 55
  • 20250924_192551.jpg
    20250924_192551.jpg
    1.4 MB · Views: 51
Η δικιά σου φσνταζομαι ειναι η αριστερη...

Βλέπω πάνω τα κεραμίδια που ακουμπούν δίπλα αλλά δεν ξέρω τι εργασίες έχουν γίνει..και εκεί θα ήθελα να ρωτήσω..

Βλέπω η σωλήνα τον υδατον ειναι πλέον εξωτερική.. Η παλιά έχει κλειστεί και μονωθει.;

Η κολώνα αυτή έχει ααναμονες(σιδερα) στο τέλος(ταρατσα). ;

Μέσα η γωνία έχει σωλήνα εντός η οχι. ;

Η δικιά σου φσνταζομαι ειναι η αριστερη...

Βλέπω πάνω τα κεραμίδια που ακουμπούν δίπλα αλλά δεν ξέρω τι εργασίες έχουν γίνει..και εκεί θα ήθελα να ρωτήσω..

Βλέπω η σωλήνα τον υδατον ειναι πλέον εξωτερική.. Η παλιά έχει κλειστεί και μονωθει.;

Η κολώνα αυτή έχει ααναμονες(σιδερα) στο τέλος(ταρατσα). ;

Μέσα η γωνία έχει σωλήνα εντός η οχι. ;
Ναι η αριστερή είναι. Ξέχασα να το αναφέρω.

Επάνω τα κεραμίδια ακουμπούν δίπλα ναι. Έχει γίνει από μάστορα μόνωση κτλ Πριν κανένα μήνα κιόλας φωνάξαμε μάστορα να τα βγάλει σε ένα σημείο γιατί περνάει μια υδρορροή από μέσα. Να γίνει μόνωση ξανα και τα απαραίτητα για να είμαστε σίγουροι.

Ο σωλήνας ήταν σε κάποια σημεία χωνευτός και επειδή νομίζαμε ότι μπορεί να έχει τρυπήσει πουθενά και να περνάνε από εκεί τα νερά, αφαιρέθηκε, μονώθηκε το σημείο που ήταν και μπήκε εξωτερικός σωλήνας.

Η κολόνα όχι, δεν έχει αναμονές επάνω, αν και το πρόβλημα φαίνεται πως τα νερά περνάνε μέσα από την κολόνα και καταλήγουν μετά στον πρώτο όροφο και μπαίνουν μέσα.

Μέσα η γωνία που λες, τι εννοείς;

Ναι η αριστερή είναι. Ξέχασα να το αναφέρω.

Επάνω τα κεραμίδια ακουμπούν δίπλα ναι. Έχει γίνει από μάστορα μόνωση κτλ Πριν κανένα μήνα κιόλας φωνάξαμε μάστορα να τα βγάλει σε ένα σημείο γιατί περνάει μια υδρορροή από μέσα. Να γίνει μόνωση ξανα και τα απαραίτητα για να είμαστε σίγουροι.

Οπότε έχει κλειστεί από πάνω...αρκεί να,έχει γίνει σωστά η διαδικασία.

Ο σωλήνας ήταν σε κάποια σημεία χωνευτός και επειδή νομίζαμε ότι μπορεί να έχει τρυπήσει πουθενά και να περνάνε από εκεί τα νερά, αφαιρέθηκε, μονώθηκε το σημείο που ήταν και μπήκε εξωτερικός σωλήνας.
Άρα κι αυτο έχει κλειστεί και μονωθει...

Φαντάζομαι με πλέγματα η γάζα και ανάλογα επισκευαστηκα και κάποια μονωτικο υλικο..

Η κολόνα όχι, δεν έχει αναμονές επάνω, αν και το πρόβλημα φαίνεται πως τα νερά περνάνε μέσα από την κολόνα και καταλήγουν μετά στον πρώτο όροφο και μπαίνουν μέσα.

Μήπως έχει κουφωσσι πουθενά η κολόνα κατά μηκος της και περνει νερό.. ;
Έχει γίνει καμία επισκευή παλιότερα που να είχαν φανεί σιδερα...;
Πολύ περίεργο πάντως.
Μέσα η γωνία που λες, τι εννοείς;

Εννοώ εάν η γωνία (10Χ10 την βλέπω εγω) έχει σωλήνα από μεσα κσι για αυτο βγήκαν οι υγρασίας...

Ασταρωνα τους αρμους στην ταρατσα σημερα με το υβριδικο ασταρι της Vechro, πριν να περασω το ελαστομερες της ιδιας μαρκας.

Δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραμα! Το νερο που ετρεξε απο τη βρυση σταματησε στο μερος που ειχα ασταρωσει!!!
Και ειναι εντυπωσιακο καθως το ασταρι ηταν σαν νερο, δηλαδη δεν ειχε παχος, το φιλμ δηλαδη που εκανε ηταν απειροελαχιστο.
5t5psNJh.jpg

Last edited:
Ασταρωνα τους αρμους στην ταρατσα σημερα με το υβριδικο ασταρι της Vechro, πριν να περασω το ελαστομερες της ιδιας μαρκας.

Δεν ειχα ξαναδει τετοιο πραμα! Το νερο που ετρεξε απο τη βρυση σταματησε στο μερος που ειχα ασταρωσει!!!
Και ειναι εντυπωσιακο καθως το ασταρι ηταν σαν νερο, δηλαδη δεν ειχε παχος, το φιλμ δηλαδη που εκανε ηταν απειροελαχιστο.
5t5psNJh.jpg
Για να καταλάβεις τι δουλειά κάνει το ασταρι...!!!
Το μωσαϊκό λειτουργεί σαν σφουγγάρι στην δική σου περίπτωση όμως όταν πέφτει σε ποσότητα φράζει και κλείνει τους πόρους με αποτέλεσμα οτι περνάει από πάνω να.μην μπορεί να το διαπέρασε προς τα κάτω η να το κρατάει μακριά...

Περνώντας και το μονωτικο απο πανω το αποτέλεσμα θα είναι το ιδανικό...και το πιο συμαντικο θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο από όσο σκέτο που το έβαζες τόσα χρόνια...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Οντως ποτε δεν εβαζα ασταρι γιατί θεωρούσα οτι το ελαστομερες σε καθαρή επιφάνεια ηταν αρκετο. Αν δεν μου το ελεγες εσυ, δεν θα εβαζα και τωρα και θα ηταν κριμα για 5-6 ευρω και ελάχιστο χρονο επαλειψης -καθως ειναι αραιο σαν νερο- να μην γινόταν σωστη δουλειά. Να 'σαι καλα Κωστη!

• Like
Reactions: KOSSTV
Εννοώ εάν η γωνία (10Χ10 την βλέπω εγω) έχει σωλήνα από μεσα κσι για αυτο βγήκαν οι υγρασίας...
Α κατάλαβα ποιο λες.

Όχι δεν περνάει κάτι από μέσα. Κολόνα είναι.

Επάνω στο τελείωμα της κολόνας έχει από πάνω ένα μάρμαρο στο τελείωμα για να το κλείσει. Υπάρχει περίπτωση να περνάει από εκεί νερό; να βγάλω δηλαδή το μάρμαρο και να το μονώσω από κάτω;

Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.

Στεγανοποίηση μπανιέρας.
Το κλασσικό θέμα. Η μπανιέρα είναι πλαστική , Περιμετρικά είχε μπει σιλικόνη. Ο αρμός από το πλακάκι που πάτάει πάνω στην μπανιέρα, έχει ανοίξει και είχε μπει σιλικόνη πριν πολλάααααααα χρόνια. Με τα νερά και με συστολές-διαστολές του πλαστικού, η σιλικόνη ξεκόλλησε και πέρναγε υγρασία (δείτε πως έγινε η σιλικόνη απο πίσω)
Αφαίρεσα τώρα την παλιά σιλικόνη πολύ καλά με ασετόν κλπ (βασικά είχε ξεκολλήσει τελείως από την πλαστική μπανιέρα, βγήκε σαν κορδόνι) . Πήρα τώρα αυτή να βάλω.
Η ερώτηση είναι η εξής:
Μήπως να στοκάρω πρώτα με αρμόστοκο πλακιδίων τα 1-2 χιλιοστά κενό και μετά από πάνω την σιλικόνη ή να βάλω την σιλικόνη κατευθείαν;

Attachments

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    507.1 KB · Views: 22
  • Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    389 KB · Views: 22
Last edited:
Ξηλώνεις και καθαρίζεις καλά από.πισω και το ασταρωνεις με μικρό.πινελακι να σταθεροπποοηθει ώστε να μην φεύγουν σαθρά...

Εάν είναι παντού 1-2 χιλιοστά θα βάλεις σιλικονη υδραφυλλη μαστίχα...αλλά θα το κάνεις 2 φορές..δηλ θα αφήσεις να στεγνώσει η πρώτη καλά και θα ξαναβάλεις..
Η πλαστική μπανιέρα είναι ανόργανο υλικο και δεν πιασει ο αρμοστοκος που είναι οργανικό..

Πάντα βάζουμε πάνω κάτω ταινία πριν την σιλικονη ώστε να μας βγεις ευθεία και την βγάζεις αμεσος..

Καλή επιτυχία..!!!

• Like
Reactions: dk31 and Haagenti