Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Επανέρχομαι στο θέμα (μόνωση ταράτσας αποθήκης 14m², βλ. εδώ), καθώς έφτασε η ώρα...

Η σιδερένια δεξαμενή έχει αφαιρεθεί και είμαι στη φάση του ξυσίματος.

Τσούκου-τσούκου με τη σπάτουλα δε γίνεται δουλειά σε 14τμ, θα... μαρτυρήσω. Υπάρχει άλλος τρόπος, πχ κάποιο διαβρωτικό; Ή μήπως δεν είναι απαραίτητο να ξηλωθεί ΟΛΗ η παλιά μπογια/μόνωση/ούτε-ξέρω-τι-εχουν-βάλει, παρά μόνο όσα κομμάτια ξεκολλάνε χωρίς μεγάλη προσπάθεια;

Η κατάσταση είναι αυτή:

View attachment 256714
Δοκίμασε με πιεστικό η σβουρακι με συρμάτινη καμπάνα!

Επανέρχομαι στο θέμα (μόνωση ταράτσας αποθήκης 14m², βλ. εδώ), καθώς έφτασε η ώρα...

Η σιδερένια δεξαμενή έχει αφαιρεθεί και είμαι στη φάση του ξυσίματος.

Τσούκου-τσούκου με τη σπάτουλα δε γίνεται δουλειά σε 14τμ, θα... μαρτυρήσω. Υπάρχει άλλος τρόπος, πχ κάποιο διαβρωτικό; Ή μήπως δεν είναι απαραίτητο να ξηλωθεί ΟΛΗ η παλιά μπογια/μόνωση/ούτε-ξέρω-τι-εχουν-βάλει, παρά μόνο όσα κομμάτια ξεκολλάνε χωρίς μεγάλη προσπάθεια;

Η κατάσταση είναι αυτή:

View attachment 256714
Κανονικά αμα ειναι σαθρο πρέπει να βγει ολό..
Δοκίμασε με δυνατό πιεστικο 180-200bar εάν έχεις ώστε να το "σηκωσει"..
Εαν δεν δεις να.γινεται δουλεια μπορείς με διαβρωτικο να το βγάλεις αλλά 3-4 δοχεία του λιτρου δεν θα σε φτάσουν καθώς θα θέλει σε κάποια και δεύτερη φορά για 14 τετραγωνικά...
Δοκίμασε επισης και πιιστολι θερμού αέρα μπας και τα "σηκωσει"..

Ειδος εσωτερικης μονωσης?

Καλημερα! Μια μεγαλη ερωτηση προς ολους και ειδικα στον resident expert του φορουμ Κωστα

Ηρθε ο καιρος να κανω εσωτερικη μονωση σε ενα βορειανατολικο δωματιο (χωρς μπαλκονι στην γωνια της οικοδομης)

Και γιατι η δουλεια ειναι μικρη για να ασχοληθει συνεργειο, και γιατι θελω να κρατησω το κοστος χαμηλα, σκοπευω να την κανω μονος μου.

Βλεπω οτι εχω δυο επιλογες
- ορθοστατες/γυψοσανιδα κ μονωση
- μονωμενη γυψοσανιδα που κολλα απευθειας στον τοιχο (πχ Intherm της Knauf)

Στην πρωτη περιπτωση εχω την τεχνογνωσια (θειος εκανεμονος αυτο αριβως το πραγμα), αλλα στην δευτερη φοβαμαι τοιχον υγρασιες συμπυκνωσης μεταξυ τοιχου κ γυψοσανιδας. (αν και οπως δειχνει την εφαρμογη η Knauf, αφηνει χωρο πισω απο την γυψοσανιδα γιατι βαζεις μπαλες κολλας ανα διαστηματα)
Πληροφοριακα επισης, πριν ειχαμε σκασιματα του χρωματος κατω απο το ξυλινο παραθυρο πριν αυτο αλλαχτει σε συγχρονο)

Χωρο εχω, θα μεινουν 2-3 εκατοστα κενο με την κουρτινα, και η μονωση θα χωρεσει πισω απο τον σιδηροδρομο. Το καλοριφερ μπορει να βγει παραεξω, το ιδιο κ το κλιματιστικο γιατι περισσευει μηκος στις σωληνες.
και θα βρω διακοσμητικες γωνιες για τα κασωματα των κουφωματων.

Ποια απο τις δυο μεθοδους μου προτεινετε?

Για να σε βοηθήσω βάλε φωτο...
Δεν βγάζω άκρη ετσι όπως το αναφέρεις.
Το καλοριφέρ και το κλιματιστικό θα βγουν αλλά θα πρέπει να κρατηθουν τα σημεία που στηρίζονται...

Πάντως οι ορθοστάτες και οι γυψοσανιδες είναι έξτρα κόστος..εάν έχεις να.πληρωνεις για υλικά πάω πασο..
Η μονωμένη γυψοσανιδα ναι και μπαίνει με βιδωμα...αλλά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή πως θα κοπεί και πως..και.μιλαμε από 6-7 εκ πάχος και.ανω...δεν ξέρω εάν σε χωράει..

Βάλε φωτο απο 2-3 σημεία..

Προσωπικά θα έκανα χαλαζιακο ασταρι κόλλημα φενιζον,κολλα-πλεγμα και 2 χέρια ακόμη σοβα-κολλα με τα σπατουλαρισμα αν χρειάζεται και εποιτα ασταρι και βαψιμο..
Αυτή είναι φτηνότερη λύση..οι άλλες 2 πολύ πιο ακριβές..καθαρά για τα υλικά μιλάω...

κωστα, δυστυχως φωτο θα μπορεσω αλλη μερα...

αυτο που προσπαθω να κανω ειναι να αποφυγω το σοβατισμα.
απο την στιγμη που θα βαλω μονο τα υλικα, δεν με πειραζει τοσο.
Απλα θελω την πιο ασφαλη λυση απο θεμα συμπυκνωσης, και ευκολη στην εκτελεση

τα ξαναλεμε οταν θα εχω τις φωτο..thanks

Καλησπέρα και από εμένα. Έχω ταράτσα 50τμ με πλακάκι που είχε περαστεί πριν 6-7 χρόνια με λευκό στεγανωτικό(δεν ξέρω παραπάνω πληροφορίες). Το χειμώνα που μας πέρασε έβγαλε υγρασία στο δωμάτιο από κάτω, οπότε πρέπει κάτι να κάνω.

Θέλω μία λύση να κρατήσει ένα χειμώνα γιατί μετα θα γίνουν εργασίες στη σκεπη και απο εκεί θα περνάνε μάστορες, θα μεταφέρουν κεραμίδια και θα υπάρχουν σακιά με μπάζα και σίγουρα θα κάνουν ζημιά. Οπότε θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει μετά να την ξαναπεράσω.

Οπότε για μέγιστη οικονομία και με δεδομενο ότι του χρόνου θα περαστεί σωστά πήγα και πήρα 4lt microsealer 50 και 25kg hyperdesmo c-lv. Την έχω περάσει με πιεστικό, πολύ αδύναμο βέβαια και την έχω τρίψει με τη σκούπα. Επίσης όσοι αρμοί είχαν σκασει και φαινονταν ρωγμες αφαίρεσα τη σιλικονη που είχε και εβαλα πολυορεθανικη isomat pu50s. Τωρα σκέφτομαι να περασω ενα χερι ασταρι στην αρχη μονο τους αρμους με πινελο και μετα ολη την ταρατσα με ρολο αν φτάσει και μετά απο 12 ωρες hyperdesmo με τον ιδιο τροπο. Θα γίνει δουλεια με 0.5kg/τμ;

Παραθέτω 2 φωτογραφίες που στην πρώτη φαίνεται πως είναι η ταρατσα που δεν μπορεί να καθαριστεί καλύτερα έτσι όπως προσπαθώ και στην δεύτερη καποια πλακάκια που είχε φθορά το υλικό και το έτριψα και είδα απο κατω οτι μάλλος ειχαν εγκλωβίσει υγρασία και έχασαν το σμάλτο τους.

Attachments

• IMG_3510.jpeg
    IMG_3510.jpeg
    1.8 MB · Views: 29
  • IMG_3507.jpeg
    IMG_3507.jpeg
    2.5 MB · Views: 31
Καλημέρα...
Ως προς την προεργασία σωστά το έχεις πάει...σωστά την έχεις καθαρίσει..
Αν και το microsealer δεν κανει για περασμένη ταράτσα,θελει το aguadur της Alchimica,,με 2.5 δοχεία θέλεις για περάσεις τα 50 μέτρα.. τα 4 είναι υπερβολικά..

Κανονικά θέλεις 2 χέρια hyperdesmo και όχι ένα...θα πιασει καλυτερα..
Στα σημεία των αρμων και εκεί που έχει τύχει συγουρα θέλει 2..
Τα 0.50gr είναι λίγα αλλα αφού λες ότι θα την ξανακάνεις μετά τις εργασίες για έναν χειμώνα θα είναι οκ..μετά την κάνεις σωστά..

Καλημέρα...
Ως προς την προεργασία σωστά το έχεις πάει...σωστά την έχεις καθαρίσει..
Αν και το microsealer δεν κανει για περασμένη ταράτσα,θελει το aguadur της Alchimica,,με 2.5 δοχεία θέλεις για περάσεις τα 50 μέτρα.. τα 4 είναι υπερβολικά..

Κανονικά θέλεις 2 χέρια hyperdesmo και όχι ένα...θα πιασει καλυτερα..
Στα σημεία των αρμων και εκεί που έχει τύχει συγουρα θέλει 2..
Τα 0.50gr είναι λίγα αλλα αφού λες ότι θα την ξανακάνεις μετά τις εργασίες για έναν χειμώνα θα είναι οκ..μετά την κάνεις σωστά..
Ευχαριστώ, 4 λιτρα εννοουσα αστάρι που απ οτι καταλαβαίνω είναι πολύ λίγο έστω και για 1 χρονο προστασία που θέλω εγω; Μήπως να περάσω μόνο τους αρμούς με το αστάρι;

Ευχαριστώ, 4 λιτρα εννοουσα αστάρι που απ οτι καταλαβαίνω είναι πολύ λίγο έστω και για 1 χρονο προστασία που θέλω εγω; Μήπως να περάσω μόνο τους αρμούς με το αστάρι;
Τώρα είδα ότι έχεις πάρει μόνο 1 4λιτρο..
Δεν σου φτάνει..

Κοίτα να δεις..για να έχει προστασία ακόμη και για 6 μήνες πρέπει να έχει πάχος φιλμ..
Μόνο με ασταρι δεν κάνεις κάτι καθώς εάν μείνε μονο αυτοι εξατμίζεται και δεν θα κάνει τίποτα..
Το microsealer 50 είναι ένα αγκυστρωτικο πρόσφυσης για να δεχτεί το κυριο υλικό...δεν μπορεί να μείνει με αυτό.. δεν θα κάνεις τίποτα...

Εάν θες περάσεις μονο τους αρμούς και το σημειο που εχει θεμα ,πιστεύοντας ότι εκεί έχει το κύριος πρόβλημα,βάλε το ασταρι και εποιτα 2 χέρια Hypedesmo Lv...καλύτερο είναι αυτό..

Προσωπικά άποψη...
Εάν δεν περνει νερό ή ταράτσα η δεν έχει υγρασία από κάτω καλύτερα μην κάνεις τίποτα...βάλε τους μαστορους να κάνουν τις εργασίες που λες και το κανεις μια και καλή μετά σωστά όταν.ερθει η ώρα...τσάμπα θα το κάνεις τώρα..
Εκτός και εάν έχεις θέμα..εκεί αλλάζει...

Κωστη, αυτη η φωτο τα λεει ολα....
Ο χωρος π[ισω απο τον σιδηροδρομο ειναι σχεδον 12 εκατοστα.
Το προβληματικο φαινεται να ειναι αυτη η προβολη, απο τις κολωνες που μαλιστα η πανω οσο παει και μεγαλωνει...(αρπα κολλα τοιχοποιια της δεκαετιας του 70)

web-IMG6354.jpg

Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι για υγρομόνωση ταράτσας στην οποία υπάρχει πλακάκι.
Μου έχει βγάλει υγρασία στο ταβάνι του από κάτω μπαλκονιού (ευτυχώς όχι μέσα στο σπίτι).
Από μια γρήγορη έρευνα, είδα ότι υπάρχουν κάποια αλοιφομενα ,στους αρμούς , υγρά νανοτεχνολογίας, αφού πρώτα ξυστούν και στοκαριστουν ξανά.
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Υπάρχει και η κάλυψη με το διάφανο hyperdesmo αλλά ξεφεύγουμε σε κόστος.
Η ταράτσα είναι περίπου 100τμ
Ευχαριστώ και αναμένω 🙏

Καλησπέρα
Ενδιαφέρομαι για υγρομόνωση ταράτσας στην οποία υπάρχει πλακάκι.
Μου έχει βγάλει υγρασία στο ταβάνι του από κάτω μπαλκονιού (ευτυχώς όχι μέσα στο σπίτι).
Από μια γρήγορη έρευνα, είδα ότι υπάρχουν κάποια αλοιφομενα ,στους αρμούς , υγρά νανοτεχνολογίας, αφού πρώτα ξυστούν και στοκαριστουν ξανά.
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;
Υπάρχει και η κάλυψη με το διάφανο hyperdesmo αλλά ξεφεύγουμε σε κόστος.
Η ταράτσα είναι περίπου 100τμ
Ευχαριστώ και αναμένω 🙏
Εάν θες μόνιμη λύση βάζεις Hyoerdesmo T....τα υπόλοιπα δεν είναι πλήρη μονωτικά και είναι άγνωστο εάν θα κάνουν δουλειά...

Θα πρότεινα ένα 4L Hyperdesmo και να περάσεις όλους τους αρμούς και το σοβατεπί γυρω-γυρω..σε φτάνει..

Πρέπει πρώτα να περάσω κάτι τους αρμούς πριν περάσω το hyperdesmo?
Μια φορά ή δυο φορές το πέρασμα?
Ευχαριστώ

Καλημέρα σας!
Έχω εδώ και χρόνια πρόβλημα με μια μεσοτοιχία καθώς όταν βρέχει περνάνε νερά μέσα στο σπίτι, από τον πρώτο όροφο και καταλήγουν στο ισόγειο. Πραγματικά δεν το εύχομαι σε κανέναν. Προσπαθώ εδώ και 5+ χρόνια να βρω τι φταίει και οι αποπήρες που έχω κάνει δεν έχουν συμβάλει πουθενά (και τα χρήματα που έχω ξοδέψει / δώσει σε μάστορες.)

Έχω ξεκινήσει από την ταράτσα (κεραμοσκεπή) και έχω φωνάξει μάστορα και έχει μονώσει εκεί την μεσοτοιχία με το δίπλα κτίσμα.

Έχω περάσει με μονωτική μπογιά από πάνω μέχρι κάτω εκεί που ακουμπάνε τα δύο κτήρια μεταξύ τους, έχω κλείσει ότι τρύπες ρωγμές κτλ έχω βρει από έξω και πάλι τίποτα.

Άλλαξα των εξωτερική υδρορροή όλου του σπιτιού μου από πάνω μέχρι κάτω επειδή σε κάποια σημεία ήταν χωνευτή με τον σοβά, μήπως είχε κάποια διαρροή από πίσω και έμπαζε νερά. Αφαιρέθηκε πρώτα, έγινε μόνωση με σοβά και adiplast κτλ από μάστορα και το πρόβλημα παραμένει.

Φώναξα άλλον μάστορα που ασχολείται με μονώσεις κτλ. Όπως μου είπε και ο προηγούμενος που άλλαξε την υδρορροή, η συγκεκριμένη κολόνα του σπιτιού "μπάζει" από κάπου νερά, γιατί φαίνεται και από έξω σε κάποια σημεία να έχει κάνει φουσκάλες η μπογιά και είναι σα να έχει "ποτίσει" ο σοβάς.

Αυτό που μου πρότεινε εν τέλη για να μην κουράζω, είναι να γίνει από μέσα η μόνωση του τοίχου και της κολόνας.

Λέω να το δοκιμάσω και να το κάνω. Θα πρέπει να βγάλω εσωτερικά τον σοβά κτλ να φτάσω μέχρι το μπετό και να το μονώσω με Isomat Aquamat μαζί με adiplast για την πρώτη στρώσει και μετά πάλι με Isomat Aquamat για δεύτερη η και τρίτη στρώση. Έπειτα να σοβατίσω και να το σπατουλάρω.

Είναι σωστή αυτή η διαδικασία γενικά; Έχετε να προτείνεται κάτι άλλο;

Το νερό μπαίνει από έξω προς τα μέσα...
Κάτι δεν έχουν κάνει σωστά...
Δεν είναι δυνατόν να.ξυλωσεις.απο μέσα για να.μονωσεις ώστε να σταματήσεις τό νερό...δεν υφίσταται...

Στην μέσοτοιχια εκει που είναι η ένωση πως είναι.. ;θυληκωνει κάπου μέσα...!
Στα κεραμίδια τι εργασιες έγιναν...;
Ανοικτηκε και μπήκαν πλέγματα και γάζες.;
Μπηκε τσιμεντοειδες με ινες ωστε να μην "σκασει"..
Περαστικε με χυτη μεβρανη ωστε να περνει τις συστολες διαστολες...;
Πολλα τα ερωτηματα αλλα ολα παιζουν το ρολο τους..

Αλλά για να βοηθήσω θέλω φωτο του σημείου..

• Like
Reactions: WolfRathmA
Εάν θες μόνιμη λύση βάζεις Hyoerdesmo T....τα υπόλοιπα δεν είναι πλήρη μονωτικά και είναι άγνωστο εάν θα κάνουν δουλειά...

Θα πρότεινα ένα 4L Hyperdesmo και να περάσεις όλους τους αρμούς και το σοβατεπί γυρω-γυρω..σε φτάνει..
Ευχαριστώ

Ευχαριστώ
Ναι..Έχει ένα ασταρξ πρόσφυσης που λέγεται Primer T...Καθαρίζεις καλά και τι περνάς όπως είναι..
2 χέρια Hyperdesmo T θα περάσει με στρογγυλό πινελο 1/2in..

• Like
Reactions: Antony
Γρήγορη ερώτηση και απο μένα. Σε ταράτσα 10ετίας είχε περαστεί με hyperdesmo (μετά την πλάκα φελιζόλ, ελαφρομπετό για τις κλίσεις και μετά η υγρομόνωση).
Δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ακόμα αλλά θέλω να το προλάβω.

Το hyperdesmo βλέπω και αφήνει σκόνη. Δεν έχει τρύπες, δεν έχει ξεκολλήσει απλά είναι σαν "κιμωλία" αν το λέω σωστά.

Οικονομικά τί με συμφέρει? Αν ήταν σπίτι σας τί θα κάνατε?
Ψάχνω την πιο σωστή λύση και ποιοτικά για το σπίτι αλλά και για την τσέπη μου προφανώς (αλλιώς θα το είχα ξαναπεράσει και δεν θα το σκεφτόμουν!).