Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Σε κάτι αρμούς στα πλακάκια που βρίσκονται εκτεθειμενα σε ήλιο βροχή θα βάλω sikaflex την καλή για σκάφη. Επειδή όλες αυτές στα 2-3 χρόνια αρχιζουν και ξεκολλάνε , ας λένε ότι θέλουν στα χαρτιά, θέλω από πάνω να το σκεπάσω με κάποιο υλικό σαν το hyperdesmo.
Έχω ακούσει από πολλούς μαστόρους ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαλάσει το hyperdesmo, ,δεν είναι όπως όταν πρωτοβγηκε. Ποιο ελαστομερες άλλη μάρκα υπάρχει αντίστοιχο;
Για 1 λίτρο μιλάω, για 5-6 αρμούς, όχι για τετραγωνικά.
Ποιοι είναι αυτοι που λένε ότι έχει χαλάσει και σε τι..;
Ρωτάω γιατί το χρησιμοποιώ μια 10ετια.και βάλε αλλά με την πλήρη σειρά της..

Όταν μιλάμε για αρμούς σε πλακακια μετά από πολυρεθανικη σιλικονη βάζουμε διάφανο υλικό...Η το Hyoerdesmo T της Alchimica η το Maritrans της Maris είναι ακριβώς τα ίδια..

• Like
Reactions: nikfor
Με πολλούς που έχω συνεργαστεί ενώ παλιά ήταν υπέρ του hyperdesmo τώρα δεν το προτείνουν.
Δεν μπορεί να είναι όλοι άσχετοι. Κάτι θα βλέπουν.
Γενικά τα υλικά έχουν χαλάσει σε σχέση με παλιά χρώματα κλπ λόγω κανόνων ΕΕ. Τα αραιώνουν (δική μου έκφραση) . Δεν είναι τόσο δυνατα όσο παλιά.

Ποιοι είναι αυτοι που λένε ότι έχει χαλάσει και σε τι..;
Ρωτάω γιατί το χρησιμοποιώ μια 10ετια.και βάλε αλλά με την πλήρη σειρά της..

Όταν μιλάμε για αρμούς σε πλακακια μετά από πολυρεθανικη σιλικονη βάζουμε διάφανο υλικό...Η το Hyoerdesmo T της Alchimica η το Maritrans της Maris είναι ακριβώς τα ίδια..
Οπότε εσύ προτείνεις 4 υλικά;

1) αστάρι
2)πολυουρθενκη μαστιχη
3) hyperdesmo T
4) hyperdesmo το κλασσικό.

Με πολλούς που έχω συνεργαστεί ενώ παλιά ήταν υπέρ του hyperdesmo τώρα δεν το προτείνουν.
Δεν μπορεί να είναι όλοι άσχετοι. Κάτι θα βλέπουν.
Γενικά τα υλικά έχουν χαλάσει σε σχέση με παλιά χρώματα κλπ λόγω κανόνων ΕΕ. Τα αραιώνουν (δική μου έκφραση) . Δεν είναι τόσο δυνατα όσο παλιά.
Προφανώς οι περισσότεροι ΔΕΝ εφαρμόζουν κατά κανόνα της οδηγίες της εταιριας στη σειρά των υλικών και στις ποσότητες που δίνει η εταιρία...
Έχω έρθει σε δυσάρεστη θέση από άλλον επαγγελματια επειδή είπα ότι οι ποσότητες που χρειάζονται για να γίνει σωστά ήταν πολύ περισσοτερες από αυτές που είχε αναφέρει εκείνος και έχασα την δουλειά...
Το.αποτελεσμα.ηταν να περνει ο πελάτης τηλ σε εμένα να ρωτήσει τι πήγε στραβά...
Ο κατασκευαστης ανάλογα την επιφάνεια δίνει και καταναλωση ώστε το υλικο να έχει αντοχές..
Έχω φρεσκάρει ταράτσα στα 4 χρόνια λόγω γρηγόρης κοιμωλιωσης με hyperdesmo όπου ο προηγούμενος τεχνίτης είχε χαλάσει 3 δοχεία για 120 μέτρα ένω ηθελε 5..!!!..τι να πεις...
Μετά φταιε το υλικο...!!!

Αραιωμένο είναι το c-lv το παλιό ενώ το νέο lv είναι.πολυ πιο παχυ...
Όταν τηρούνται τα καθέκαστα δεν υπάρχει θέμα...!!!

Οδηγίες της ΕΕ οριζει νέα VOC και αφαιρέση ορισμένων ρυπογόνων υλών αλλά δεν σου λέει να το έχεις αραιωμένο...οπότε δεν υσχιει...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Οπότε εσύ προτείνεις 4 υλικά;

1) αστάρι
2)πολυουρθενκη μαστιχη
3) hyperdesmo T
4) hyperdesmo το κλασσικό.
Όλα εκτός το τελευταίο...

To 3 είναι διάφανο και 4 είναι λευκό.. δεν.συνδυαζονται/αναμειγνυονται αυτά μεταξύ του...

Όχι δεν το έχω δει. Νόμιζα ότι είναι τα βερνίκια που βάφουμε π.χ. τα ξυλα.
Όχι δεν είναι.
Απλώνει και πολυμεριζεται με την υγρασία οπως το lv..
Εάν θα το περάσεις σε αρμούς θελει προσοχη γιατί απλώνει αρκετά και θέλει πινέλο της ριγας στρογγυλό 1/4 "...

Θα κάνω masking με χαρτοταινια, που έτσι κι αλλιώς κάνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ ακόμα και σιλικόνη. Πρωτη μου δουλειά κάλυψη , για να μην καθαρίζω μετά.😉

Θα κάνω masking με χαρτοταινια, που έτσι κι αλλιώς κάνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ ακόμα και σιλικόνη. Πρωτη μου δουλειά κάλυψη , για να μην καθαρίζω μετά.😉
Απλα το ξεχνας.....!!
Φενεται οτι δεν γνωριζεις περι τι υλικου μιλαμε(με το συμπαθιο)...απαξ και βαλεις ταινια θα μεινει εκει και δεν θα φευγει...δεν εχει σχεση με την σιλικονη που την βγαζεις αμεσος...Ασε δε που το Hyperdesmo T θελει 2 χερια ανα 8ωρο και 24 ωρες να στεγνωσει...

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Απλα το ξεχνας.....!!
Φενεται οτι δεν γνωριζεις περι τι υλικου μιλαμε(με το συμπαθιο)...απαξ και βαλεις ταινια θα μεινει εκει και δεν θα φευγει...δεν εχει σχεση με την σιλικονη που την βγαζεις αμεσος...Ασε δε που το Hyperdesmo T θελει 2 χερια ανα 8ωρο και 24 ωρες να στεγνωσει...
Μάλιστα. Άρα ανακεφαλαίωση:
Αφαίρεση την παλιά σιλικόνη και καλό καθάρισμα.
Ασταρι στους αρμους με πινελάκι.
Πολυουραθενικη σιλικόνη στους αρμούς.
Αφού στεγνώσει ασταρι ξανά για να κολλήσει καλύτερα το hyperdesmo T
Πέρασμα με πινελάκι το hyperdesmo T πάνω στην σιλικόνη (2 φορές)
Σωστά;

• Like
Reactions: KOSSTV
Μάλιστα. Άρα ανακεφαλαίωση:
Αφαίρεση την παλιά σιλικόνη και καλό καθάρισμα.
Ασταρι στους αρμους με πινελάκι.
Πολυουραθενικη σιλικόνη στους αρμούς.
Αφού στεγνώσει ασταρι ξανά για να κολλήσει καλύτερα το hyperdesmo T
Πέρασμα με πινελάκι το hyperdesmo T πάνω στην σιλικόνη (2 φορές)
Σωστά;
Πολύ σωστά...!!!

Το υπόλοιπο hyperdesmo T στο κουτί κρατάει καθόλου για μελλοντική χρήση , ή γίνεται πέτρα σε 2-3 μέρες και πάει για πέταμα;
Εφόσον θα γίνει τοπικό πέρασμα με πινελάκι, θα χρειαστεί τελικά πολύ λίγη ποσότητα.

Το υπόλοιπο hyperdesmo T στο κουτί κρατάει καθόλου για μελλοντική χρήση , ή γίνεται πέτρα σε 2-3 μέρες και πάει για πέταμα;
Εφόσον θα γίνει τοπικό πέρασμα με πινελάκι, θα χρειαστεί τελικά πολύ λίγη ποσότητα.
Δυστυχώς δεν θα κρατήσει πολύ...
Αυτό γίνεται επειδή όταν το ανοίγεις παιρνει αέρα...
Ένα tip που έχω δοκιμάσει για λίγο διάστημα είναι να βάλω στην επιφανεια του λίγο από το αραιωτικο του solvent 01..χωρίς ανακάτεμα και επειτα κλείσιμο..

Ενδεχομένως να πάρεις λίγο και από αυτό για αραίωση 5% στο πρώτο χέρι και για καθαρισμό χεριών, επιφανειών η και εργαλείων...

Λέω αραίωση στο πρώτο χέρι γιατί θα πρέπει να πιασει στους πόρους της επιφάνειας των αρμών..
Θα το καταλάβεις και από το δούλεμα του πόσο παχυρευστο είναι.. το 2ο χέρι βέβαια όπως είναι.

Εγώ να πω την αλήθεια, δεν έμεινα ικανοποιημένος με την ελαστικότητα του hyperdesmo, καθώς μετά από 1 χρόνο παρουσίασε ρωγμές

Φέτος, ασταρωσα πάνω από το hyperdesmo και δοκίμασα το isomat PU 500. Το Σεπτέμβριο θα έχω άποψη εάν τελικά είναι καλύτερο

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Εγώ να πω την αλήθεια, δεν έμεινα ικανοποιημένος με την ελαστικότητα του hyperdesmo, καθώς μετά από 1 χρόνο παρουσίασε ρωγμές

Φέτος, ασταρωσα πάνω από το hyperdesmo και δοκίμασα το isomat PU 500. Το Σεπτέμβριο θα έχω άποψη εάν τελικά είναι καλύτερο

Μπορεις να βαλεις φωτο...;
Που μπηκε,πως μπηκε και σε τι ποσoτητα..;
Eιχες κανει παλιοτερα αναφορα χωρις να λες κατι συγκεκριμενο...εσυ το ειχες περασει τοτε...;

Όπως και να έχει περαστεί, είναι δυνατόν το υλικό που εγγυώνται 15 χρόνια, να έκανε ρηγματώσεις σε 1 χρόνο;
Αναμένω να δω κι εγώ , μόλις τελείωσα την διαδικασία με ΕΥΛΑΒΙΚΗ σειρά όπως την έγραψα παραπανω.
Για ασταρι χρησιμοποίησα το δικό του για να μην υπάρχει αμφιβολία ότι δεν ήταν καλό ασταρι κλπ.
Όντως έγινε σαν γυαλί η επιφάνεια. Δεν έκανα καμία αραίωση.
Αρμός εδώ αρμός εκεί, έφυγε το 1 λίτρο. Ασταρι έμεινε πολύ.

• Like
Reactions: KOSSTV

Τώρα βλέπω αυτό που λες το Isomat είναι "γάλα" σαν το κλασσικό hyperdesmo.
To Hyperdesmo T είναι διάφανο σαν βερνίκι.
Έχεις βρει κάποιο άλλο που να είναι διάφανο ;