Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Εάν το Hyperdesmo είναι οκ γιατί δεν περνάς πάλι το ίδιο...;
Είχες κάποιο θεμα/πρόβλημα.. ;
Έχεις αφήσεις την ανάλογη ποσότητα.. ;
Αλειφαντικο προστασίας έχεις περάσει.. ;
Ρωταω γιατι ολα παιζουν ρολο στην διαρκεια του υλικου..

Εάν περάσεις ασταρι δυαλιτου θα χαλάσει η μόνωση καθώς το Hyperdesmo έχει δικό του αραιωτικo που μοιάζει με White Spirit και θα το "σηκωσει"..

Eαν θες να περάσεις νερού,που είναι Γ ποιότητας σε σχέση με το Hyperdesmo θα βάλεις νερού ασταρι ενός συστατικού..
Όπως επεισης δεν γίνεται αλλού να βάλεις πολυρεθανης(PU 500) και αλλού νερου(Hybrid Isoflex)..δεν θα εννοηθούν ποτέ και θα κάνεις ζημιά..

Η ταράτσα τι δαπεδο έχει μπετο.;
Τσιμέντο ήταν, αλλά πλέον δεν φαίνεται κάτι αφού είναι το μονωτικό από επάνω.

Δεν είχα περάσει την μεμβράνη στο hyperdesmo, οπότε φαίνεται ότι σε κάποια σημεία έχει αρχίσει και κιμωλιαζει

Θέλω το PU 500 και το isoflex λόγω τιμής. Η ταράτσα χωρίζει, οπότε τα 2 υλικά δεν θα συναντιούνται. Απλά σε 2 - 3 σημεία, μαζεύει λίγο νερό, οπότε εκεί θέλω να περάσω το PU 500. Δυστυχώς είναι μακριά από το λούκι για να το φέρω με τσιμεντοκονία.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Like
Reactions: KOSSTV
Εάν περάσω πάλι hyperdesmo, πρέπει να περάσω και το ασταρι του, σωστά ;

Τσιμέντο ήταν, αλλά πλέον δεν φαίνεται κάτι αφού είναι το μονωτικό από επάνω.

Δεν είχα περάσει την μεμβράνη στο hyperdesmo, οπότε φαίνεται ότι σε κάποια σημεία έχει αρχίσει και κιμωλιαζει

Θέλω το PU 500 και το isoflex λόγω τιμής. Η ταράτσα χωρίζει, οπότε τα 2 υλικά δεν θα συναντιούνται. Απλά σε 2 - 3 σημεία, μαζεύει λίγο νερό, οπότε εκεί θέλω να περάσω το PU 500. Δυστυχώς είναι μακριά από το λούκι για να το φέρω με τσιμεντοκονία.

Το αλκαλικό βερνικι Α500 της Alchimica αυτό κάνει...δεν επιτρέπει την γρήγορη κοιμολιωση ...
Το Pu 500 έχει σχεδόν ίδια τιμή με το Hyperdesmo Lv..οπότε δεν ξέρω εάν αξίζει.
Εάν χωρίζονται βαλε το Isoflex...αλλά δεν θα κερδίσεις χρόνο.. αλλά μόνο χρήματα..
Εάν περάσω πάλι hyperdesmo, πρέπει να περάσω και το ασταρι του, σωστά ;

Εάν έχει κοιμολιωση ναι θέλει ασταρι ..του νερού ενός συστατικού Agua Dur της Alchimica ,είναι μια χαρά....

• Like
Reactions: elninioz
Εάν το Hyperdesmo είναι οκ γιατί δεν περνάς πάλι το ίδιο...;
Είχες κάποιο θεμα/πρόβλημα.. ;
Έχεις αφήσεις την ανάλογη ποσότητα.. ;
Αλειφαντικο προστασίας έχεις περάσει.. ;
Ρωταω γιατι ολα παιζουν ρολο στην διαρκεια του υλικου..

Εάν περάσεις ασταρι δυαλιτου θα χαλάσει η μόνωση καθώς το Hyperdesmo έχει δικό του αραιωτικo που μοιάζει με White Spirit και θα το "σηκωσει"..

Eαν θες να περάσεις νερού,που είναι Γ ποιότητας σε σχέση με το Hyperdesmo θα βάλεις νερού ασταρι ενός συστατικού..
Όπως επεισης δεν γίνεται αλλού να βάλεις πολυρεθανης(PU 500) και αλλού νερου(Hybrid Isoflex)..δεν θα εννοηθούν ποτέ και θα κάνεις ζημιά..

Η ταράτσα τι δαπεδο έχει μπετο.;
Μπετό, αλλά πλέον δεν φαίνεται λόγω του hyperdesmo

Το isoflex θα το περνούσα σε ένα σημείο που είναι κάπως διαχωρισμένο με την υπόλοιπη ταράτσα. Απλά εκεί έχει πολύ καλές κλήσεις και δεν μένει σταγόνα νερού, ενώ στην υπόλοιπη ταράτσα είναι 2 σημεία που καταθέται λίγο νερό , οπότε εκεί θέλω να περάσω κάτι καλό

Λόγω κόστους σκέφτομαι να περάσω το PU 500. Το ασταρι νερού, είχα την εντύπωση ότι δεν κάνει για μη απορροφητικές επιφάνειες

Το εποξειδικο ασταρι το ξεχνώ ?

Μπετό, αλλά πλέον δεν φαίνεται λόγω του hyperdesmo

Το isoflex θα το περνούσα σε ένα σημείο που είναι κάπως διαχωρισμένο με την υπόλοιπη ταράτσα. Απλά εκεί έχει πολύ καλές κλήσεις και δεν μένει σταγόνα νερού, ενώ στην υπόλοιπη ταράτσα είναι 2 σημεία που καταθέται λίγο νερό , οπότε εκεί θέλω να περάσω κάτι καλό

Λόγω κόστους σκέφτομαι να περάσω το PU 500. Το ασταρι νερού, είχα την εντύπωση ότι δεν κάνει για μη απορροφητικές επιφάνειες

Το εποξειδικο ασταρι το ξεχνώ ?

Εάν ξεχωριζονται εντελώς μπορείς.να βάλεις ξέχωρα...αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν κερδίσεις κάτι αφού θα πρέπει να πάρεις 2 διαφορετικά υλικά και μαλιστα και στα 2 αστάρια.. θα δεις ότι δεν σε συνγερει στο τέλος..

Εάν έχει κοιμωλιασει τότε υπάρχει πρόσφυση και κάνει το αστάρι νερού ενος συστατικου της Alchimica...Εχει το Agua dur 2 συστατικων αλλά και ασταρι νερου ενος συστατικου η Alchimica έχει το Aguasmart που είναι για μη πορωδεις επιφάνειες..

• Like
Reactions: nikfor
Καλησπέρα, έχω ταράτσα με καποιο είδος μόνωσης αλλά κατεβάζει υγρασία στον τοίχο του μπαλκονιού. Εχω παρει hyroof της vitex και λέω να περάσω το σημείο που ενώνεται το τσιμέντο με την μόνωση. Σε εκείνη την πλευρα εξωτερικά κατεβαζει υγρασια στον κατω εξωτερικο τοιχο. Λετε να χρειάζεται να περασω και τα σημεία που ενώνεται και η μόνωση με την μόνωση;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όλο χρειάζεται ώστε να πιάσεις με συγουρα το σημείο..
Η υγρασία μπορεί να βγαίνει σε ένα σημείο αλλά 100% σίγουρος δεν είσαι από έρχεται..
Στο αναφέρω μετά λόγου γνώσεως...

• Like
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κι άλλη ερώτηση. Στην σκεπή με τα κεραμίδια μπήκε βάση για ηλιακό θερμοσίφωνα και δημιουργήθηκαν τρύπες στα κεραμίδια και μερικά σπασίματα. Τις κάλυψα με κόλλα πλακιδίων και τώρα έχω πάρει ασφαλτική ταινία της vitex που κολλάει και έχω και hyperdesmo. Τι μου προτείνετε να κάνω; Επισυνάπτω φωτογραφία.

IMG_7134.jpg

Καλησπέρα, έχω ταράτσα με καποιο είδος μόνωσης αλλά κατεβάζει υγρασία στον τοίχο του μπαλκονιού. Εχω παρει hyroof της vitex και λέω να περάσω το σημείο που ενώνεται το τσιμέντο με την μόνωση. Σε εκείνη την πλευρα εξωτερικά κατεβαζει υγρασια στον κατω εξωτερικο τοιχο. Λετε να χρειάζεται να περασω και τα σημεία που ενώνεται και η μόνωση με την μόνωση;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειπχα μια τέτοια περίπτωση και θεωρώ οτι η καλύτερη λύση είναι να περάσεις πρώτα στη γωνία μεμβράνη με τσίχλα.

Ειπχα μια τέτοια περίπτωση και θεωρώ οτι η καλύτερη λύση είναι να περάσεις πρώτα στη γωνία μεμβράνη με τσίχλα.
Μπαμπίνο, επειδή και γω θα μετακομίσω σε ενα διαμέρισμα που έχει παρόλοια θέματα υγρασίας σε ένα σημείο που έρχεται σίγουρα από την ταράτσα, για πες ακριβώς τι είναι αυτό ...

επίσης, ξέρουμε κανα καλό μάστορα να έρθει και να το αναλάβει, γιατί εγώ από χρόνο, γιοκ ???

Σπύρο αυτό έγινε πρίν χρόνια και ίσως να έχουν βγεί πολύ καλύτερα υλικά αλλά τότε είχα δοκιμάσει κάμποσα στεγανωτικά και πάντα, μετά απο λίγο καιρό, στην γωνία που ενώνεται ταράτσα με τοιχείο, έκανε ρωγμή.
Το πρόβλημα λύθηκε με μια μεμβράνη, σαν ταινία 15-20cm φάρδος και ένα γκρί υλικό κολλώδες και παχύρευστο, την τσίχλα.
Πρώτα καθαριπστικε πολύ καλά, ματά περάστηκε η τσίχλα, μετά η μεμβράνη και μετά ξανά τσίχλα.
Όπως στρώνουν τα φύλλα πολυεστέρα.
Έκτοτε έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.

• Like
Reactions: KOSSTV and newbie
Ευχαριστώ για την απάντηση. Έχω κι άλλη ερώτηση. Στην σκεπή με τα κεραμίδια μπήκε βάση για ηλιακό θερμοσίφωνα και δημιουργήθηκαν τρύπες στα κεραμίδια και μερικά σπασίματα. Τις κάλυψα με κόλλα πλακιδίων και τώρα έχω πάρει ασφαλτική ταινία της vitex που κολλάει και έχω και hyperdesmo. Τι μου προτείνετε να κάνω; Επισυνάπτω φωτογραφία.

View attachment 240720
Για να κολλησει η ασφαλτικη ταινια θελει εστια προσφυσης...
Τα ασφαλτοειδη θελουν πισσα νερου σαν ασταρι και εποιτα να την κολλησεις....ειδαλως πανω απο την κολλα θα ξεκολλησει...
Στην προκειμενη δεν θα κατσει σωστα στα κεραμιδια γιατι δεν ειναι ευκολο να παρει τις κουρμπες και τις κλισεις παρολο που ειναι ελαστικη και ευκαπτη...

Θα προτεινα βαλεις ασταρι γαι Hyperdesmo και εποιτα αφου περασεςι το πρωτο χερι να παρεις πολυεστερικο υφασμα που μπορεις να το κοψεις οπου θες και να το εφαρμοσεις πανω πριν στεγνωσει στρωνωντας απο πανω με το πινελο..την επομενη περνας 2 χερι...
Πλεον σε γωνιες βαζουν το ανωθεν πολυεστερικο υφασμα και στην ρωγμη αφου την καθαρισεις και την ασταρωσεις βαζεις πολυρεθανικη μαστιχα....

• Like
Reactions: _^ThEo^_ and nikfor
Υπάρχει μία αποθήκη και θέλω να στεγανοποιήσω την επιφάνεια από πάνω της, η οποία είναι σε αυτή την κατάσταση (περίπου 15τμ). Φέτος ή του χρόνου, η σιδερένια δεξαμενή πετρελαίου που φαίνεται αριστερά θα αντικατασταθεί με πλαστική. Τι προτείνετε;

Επισυναπτω και δύο εικόνες απο την εσωτερική όψη της οροφής, με την οποία δε σκοπεύω να ασχοληθώ αν δεν υπάρχει σουπερ ανησυχητικός λόγος.

20241102_110249.jpg

20241102_111209.jpg

20241102_111214.jpg

Κατα την αποψη μου θα ελεγα πρωτα να αντικαταστησεις την δεξαμενη με πλαστικη και επειτα να κανεις οτι κανεις...
Ο λογος ειναι οτι απο κατω απο την δεξαμενη κραταει μαλλον νερα και αυτο φαινεται απο την αλλη φωτογραφια της εισοδου της αποθηκης που εχουν φουσκωσει τα σιδερα απο κατω...
Το σωστο ειναι πριν μπει η νεα πλαστικη δεξαμενη να φτιαξεις και ενα πλαισιο/σκαρωμα απο σιδεροκατασκευη η οποια θα ειναι 10-15 ποντους πανω απο το δαπεδο της ταρατσας ωστε να μπορεις να την ελενχεις καλυτερα απο κατω και υστερα βαζεις απο πανω την δεξαμενη....Φυσικα γινεται μελετη για τον ογκο της χωρητικοτητας της δεξαμενης και αναλογως φτιαχνεις το πλαισιο/σκαρωμα..

Οσο αφορα την μονωση ξυνεις και καθαριζιες πολυ καλα και πλενεις με πιεστικο...
Θα πρεπει να προσεξεις να σηκωθουν και οι σωληνωσεις του ηλιακου γαιτι αμα ακουμπουν στην μονωση θα κολλησουν και θα σου την χαλασουν...ασε που αμα παθουν κατι οι σωληνωσεις θα μπορεις να τις αντικαταστησεις χωρις να κανεις ζημια κατω...
Θα προτεινα φυσικα να γινει με Hyperdesmo.. περνας ασταρι πρωτα Aguadur και επειτα 2 χερια HYPERDESMO LV 2 χερια...οπου εχει ρωγμες βαζεις μαστιχα....
Θα χρειαστεις για τα 15μ2 1 5κ Aguadur και 10κιλα Hyperdesmo Lv....

Το εσωτερικο της αποθηκης αναγκαστικα δεν μπορεις να το κανει τωρα γιατι μολις γινει η μονωση θα βγει λιγη ακομη υγρασια....οποτε δωρο αδωρο να το κανεις τωρα....
Εαν κανεις τωρα την μονωση(ακομη ο καιρος το επιτρεπει για καμια 15αρια μερες) το εσωτερικο κατα την αποψη μου πρεπει να γινει το Μαιο...

Καλησπέρα, έχω σε μία ταράτσα πλακάκια και απο κάτω είναι δωμάτια. Πριν 5-6 χρόνια είχε περαστεί μαστίχη στους αρμούς απο τα πλακάκια και απο πάνω είχε περαστεί άσπρο στεγανωτικό hyperdesmo. Τώρα είδα ότι σε ένα δωμάτιο, έχει εμφανιστεί στο ταβάνι υγρασία και στα πλακάκια της ταράτσας κάποιοι αρμοί έχουν ανοίξει (οπότε ίσως πέρασε από εκεί). Προσωρινά, μέχρι την Άνοιξη που θα ξαναπεραστεί όλη η ταράτσα στεγανωτικό, τι μπορώ να κάνω; Να βάλω ακρυλική μαστίχη πάλι στους αρμούς; Υπάρχει καλύτερο υλικό; Το ιδανικό θα ήταν να αφαιρέσω την προηγούμενη μαστίχη και να βάλω καινούρια, αλλα αν απλώς καθαρίσω καλά και βάλω καινούρια θα είμαι εντάξει;

Πρέπει να ξηλώνεις την παλιά και βάλεις νέα..
Καθαρίζεις και βγάζεις την παλιά ακρυλικη μαστιχα καλά.. Υπόθετω οτι μάλλον είναι νερού...
Εποιτα ασταρωνεις με Ravinex(1/4 η αραιωση) και το αφήνεις μισή ώρα..
Μετά βάζεις πολυρεθανικη μαστίχα όχι ακρυλική σε 2 στρωσεις μέχρι να κλείσουν τα κενά.. εάν μπορεί να γίνει με μια φορά καλώς..
Με γαντι μια χρησης εάν υπάρχει γιατί δεν βγαίνει εύκολα από τα χέρια..
Όλα τα παραπάνω γίνονται σε μια μέρα..
Προϋπόθεση είναι να μην έχει καθόλου νερά και μα φενεται στεγνό...

Η υγρασία στο ταβάνι ενδεχομενος να μεγαλώσει λίγο καθώς από κάπου θα πρέπει να εξατμιστεί και η μόνη δίοδος είναι το ταβάνι..

Υποθετικά τα παραπάνω καθώς φωτο δεν υπάρχει...
Αυτά..

• Like
Γιατι εγινε αυτο ομως αφου απο πανω ειχε περαστει Hyperdesmo????

Απο που μπηκε το νερο???
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ενδεχομενως έγινε...

Πρώτον και κυριότερο έχει σημασία πως εφαρμόστηκε η ακρυλική μαστίχα..
Εάν εχει μπει απλώς από πάνω από την ρωγμή χωρίς να καθαριστεί και να ασταρωθει ώστε να δημιουργήσει πρόσφυση για την μαστίχα είναι λογικό να ανοίξει αφού δεν έπιασε ποτέ στο σημείο.. Δεν εφαρμόζουμε ποτέ πάνω σε σκόνη μαστίχα..

Δεύτερον κάνεις δεν ξέρει την κατάσταση στα πλακάκια.. εάν έχει πάρει νερο από τους αρμούς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το νερό να έχει "κουφωσει" ορισμένα από αυτά και με τις συστολες/διαστολες να άνοιξαν οι αρμοι..

Τρίτον το Hyperdesmo δεν είναι αυτόματος ΤΟ υλικο και κάνει από μόνο του δουλειά.. εχει κάποιες προϋποθέσεις εφαρμογής..
Σε μια ρωγμή το λάθος του 95% που πάνε να την επιδιορθωσουν είναι να πάνε να βάλουν κατευθείαν την μαστίχα πολυρεθανικη η ακρυλική ,πως ανέφερα προηγούμενως,που δεν κανει πρόσφυση σε σκονη η σαθρο σημείο..

Τι χρειάζεται...;
Ασταρωμα και πρώτο χέρι Hyperdedmo...
Εδω λοιπόν εκμεταλλευομαστε τις ιδιότητες του υλικου..έχουμε 28-32 ωρες ώσπου να κάνουμε το δεύτερο χέρι γιατί" κολλαει" ώστε να δεχτεί το δεύτερο.
Δεν μπορεις/είτε να φαντάστητε πως η μαστίχα ακρυλική η πολυρεθανικη κάνει προσφύση πάνω στο Hyperdesmo...σαν να κολλάς κατι από πάνω..
Αφού στεγνώσει(μαστιχα)γίνονται ένα και κρατανε τις ανοχές μέχρι 4-5μμ ρωγμών
Μέτα βάζεις το δεύτερο χέρι και γίνονται ένα...και θα κρατήσει πολύ παραπάνω...
Οι πιθανότητες να ανοίξει μετά ειναι επειτα από σεισμό και μόνο...

Ελπίζω να σε/σας κάλυψα.

Σε κάτι αρμούς στα πλακάκια που βρίσκονται εκτεθειμενα σε ήλιο βροχή θα βάλω sikaflex την καλή για σκάφη. Επειδή όλες αυτές στα 2-3 χρόνια αρχιζουν και ξεκολλάνε , ας λένε ότι θέλουν στα χαρτιά, θέλω από πάνω να το σκεπάσω με κάποιο υλικό σαν το hyperdesmo.
Έχω ακούσει από πολλούς μαστόρους ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαλάσει το hyperdesmo, ,δεν είναι όπως όταν πρωτοβγηκε. Ποιο ελαστομερες άλλη μάρκα υπάρχει αντίστοιχο;
Για 1 λίτρο μιλάω, για 5-6 αρμούς, όχι για τετραγωνικά.