Να κανω και γω μια ερωτηση... Εχω προβλημα με διαροη υγρασιας απο την ταρατσα μου εδω και χρονια...
Εχω κανει θερμομονωση με νταου 5αρι, κατοπιν αφρομπετο για να πατησει η υγρομονωση με πισσοχαρτο βαρεως τυπου, απο πανω αφρομπετο για τις κλισεις και κατοπιν εφαρμογη πλακιδιων ωστε να ειναι επισκεψιμη η ταρατσα μου...
Οπως καταλαβενετε, μιας και το σπιτι ειναι δικο μου, ηθελα μια καλη και μονιμη λυση... Τα υλικα που επεσαν ειναι πολλα, το κοστος τεραστιο για 145τμ.
Ομως, συντομα, στα επομενα δυο χρονια, παρατηρησα διαροη υγρασιας στο σπιτι, μιας και ειχα κανει εξαρχης ως οικοδομη, τρυπα στην πλακα της ταρατσας για να περασω σωληνωσεις air contition...
περνουσαν-εγλειφαν απο την τρυπα νερα με τους κουβαδες(!!!) στο υπνοδωματιο μου, πολυ γραφικη κατασταση...
Εμαθα λοιπον, αν και διαφωνω, πως δεν κανουμε τρυπες στην ταρατσα για να μην εχουμε ατυχηματα σε περιπτωση αστοχιας της μονωσης... Εμενα προσωπικα με βοηθησε να καταλαβω πως δεν υπαρχει πλεον υγρομονωση και πως πρεπει να κανω διορθωσεις...
Θεωρουσα πως δεν ειναι εκει το προβλημα, μιας και ειχε μονωθει η σωληνα σε καθε σταδιο μονωσης και θα ηταν δυσκολο να περσει απο κει νερο, εκτος και αν με καποιο αλλο τροπο το νερο ειχε φθασει πλεον στην πλακα της οικοδομης, οπου μετα η καθοδος νερων θα ηταν μονοδρομος...
Οντως, παροτι μονωσα υπερβολικα την σωληνα εξωτερικα, την εντυσα-εχτισα-σηκωσα και με πλακακι για να μην μπορει να περασει το νερο, το αποτελεσμα στην επομενη βροχη ηταν ακριβως το ιδιο... Απο καπου αλλου περνουσαν νερα με τη σεσουλα, και κατεβαιναν στην κρεβατοκαμαρα μου...
Θεωρουσα λοιπον οτι η πλακα μου ηταν πλεον ολη γεματη νερο! Πηγα λοιπον στην αλλη ακρη της ταρατσας και σε πιο ψηλο σημειο και εσκαψα βαθεια στους 20 ποντους, λιγο πριν εμφανιστει η μονωση πισσοχαρτου φυσικα, και ειδα οτι το αφρομπετο ηταν νωπο-σκουρο-υγρο...
Οποτε, ξερω οτι εχω προβλημα. Η ερωτηση μου ειναι αν πιστευετε οτι μπορω να σωσω τα υπαρχοντα υλικα ή αν θελουν ολα ξηλωμα, οπου φυσικα ειναι μια τεραστια διαδικασια και θα εκτοξευσουν το κοστος αντικαταστασης, ομως θελω να δωσω μια μονιμη λυση και τα συνεργεια δεν βοηθουν... ο καθενας λεει την δικη του εκδοχη, χωρις να μπορει να στηριξει την θεωρια του...
Νομιζω οτι εαν περασει νερο απο κατω δεν θα στεγνωσει ΠΟΤΕ, εφοσον υπαρχουν πλακακια και λοιπα υλικα που εμποδιζουν την σοβαρη εξατμιση...
Εκανα κατοπιν μια φτηνη υγρομονωση απο πανω με δυο χιλιαδες ευρο, ακουγοντας την θεωρια ενος μονωσα οπου με καθησυχασε οτι θα λυθει το προβλημα μου... καθαρισε, ασταρωσε με κατι μαυρο σαν πισσα, εριξε καποιο υαλοπλεγμα για σταθεροποιηση και απο πανω καποιο λευκο υλικο, ελαστομερες, οπου εντυσε μεχρι και ολα τα στηθαια... Ο τυπος δινει με συμβολαιο εφορου ζωης εγγυση!!! Σε δυο χρονια, αρχισε να ξεπλενεται το ελαστομερες υλικο και αρχισε να φαινεται το μαυρο κατα τοπους... Καταλαβενετε...
Οσον αφορα την εγγυση, οταν τελικα καταφερεις να τον βρεις στο τηλεφωνο, σου λεει μονιμως οτι τα συνεργεια του ειναι εκτος αττικης και θα ερθει σε 10 μερες... και αυτο συμβαινει εφορου ζωης! Δεν ερχεται ποτε! Αν φυσικα προσλαβεις μια τηλεφωνητρια να τον απασχολει συνεχως, καποια στιγμη θα ερθει...
Το θεμα με αυτο ειναι οτι παρατηρησα πως το υλικο σκαει μεταξυ των αρμων των πλακιδιων απο κατω προς τα πανω!!!!!!! Το εχετε ξαναδει αυτο;
Δλδ Φουσκωνει και σηκωνεται προς τα πανω. Αυτο σημαινει πως δημιουργειται υδροστατικη πιεση απο την υγρη ταρατσα στην προσπαθεια της να εξαερωθει η υγρασια προς τα πανω...
Πιστευετε οτι κατι τετοιο σωζεται;
Θα ηθελα να δωσω μια μονιμη λυση, ανεξαρτητως κοστους, διοτι εχω ηδη πονεσει πολυ...
Γνωριζετε καποιο τιμιο συνεργειο οπου ξερει τι κανει;
Υπαρχει τελικα λυση εφορου ζωης, εφοσον καλυπτεις τα υλικα με κατι (πλακακια), μιας και ο ηλιος ειναι το μοναδικο προβλημα;
Σκεφτομαι να φερω συνεργειο με θερμοκαμερα για να φανει ακριβως η εκταση του προβληματος.
Καθε αποψη δεκτη, ειμαι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!