Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Κωστα απαντησε μου σε κατι γιατι δεν βγαζω ακρη με τα χρωματοπωλεια για το hyperdesmo T.
Αναφερεις πιο πανω οτι για να καλυψω τα 30τμ πλακακι που θελω, πρεπει να χρησιμοποιησω περιπου 0,45kg/τμ=13kg κυριως υλικο. Στα χρωματοπωλεια ομως μου λενε οτι πρεπει να βαλω 0,8kg/τμ=24-26kg και ετσι το κοστος ανεβαινει απο τα 200 που σωστα λες, περιπου στα 320 .
Μηπως ειναι υπερβολικοι που λενε 0,8kg/τμ?

Είναι υπερβολικοί...θέλουν να πουλήσουν...σε παρακαλώ κατέβασε το pdf του προϊόν και θα πάρεις και επίσημη απάντηση σε αυτό που σου ειπα..
Πελατης που αγόρασε τα υλικά και δυστυχώς,κακως για εκεινον,δεν με ρώτησε τι ποσότητες να πάρει σε ταράτσα με πλακακι του χρέωσαν 4 20l αντί για 3 που με τα χίλια ζόρια χαλάσαμε.

Επεισης το πρώτο χέρι ένα 5% τουλάχιστον αραίωση το θέλει για να πιάσει καλά..

Θέλω να σκεφτείς ότι όταν θα βουτήξεις ένα πινέλο στο υλικό και το αφήσεις όρθιο για 1 λεπτό το υλικό θα απλώσει από μόνο του στο πλακάκι τουλάχιστον 10 ποντους...για αυτο ονομαζεται τεχνικα χυτη μεμβανη...
Που ρώτησες.. ;

Σε 2 χρωματοπωλεια μεγαλα στα νοτια προαστια, Αργυρουπολη.
Εμπιστευομαι καλυτερα την εμπειρια των τεχνιτων και οχι των πωλητων, γι αυτο και σε ρωταω..
Επισης αναφερομαι για πλακακι σαγρε, οποτε πιστευω οτι θα το υπερκαλυψει η ποσοτητα που αναφερεις.. 1 χερι Primer 2kg με σκουπα μικροινων οπως ειπες, 1 χερι 6kg hyperdesmo T αραιωμενο με 5% (νερο φανταζομαι? ) και 2ο χερι 6Kg με ρολο...

Εαν πηγες στο Λαγο...καταλαβαινω...
Κάνε μια ερώτηση στον Κασσο στην Αγ.Δημητριου...https://e-oikodomika.gr/

Για την δεύτερη στρώση είπα και +1 κιλό.. Εάν διαβάσεις πιο πριν..

Όχι δεν αραιωνεται με νερό..το υλικό είναι πολυρεθανικο και αραιωνεται με το δικό του δυαλιμα που λεγεται Solvet - 01..
Θα βάλεις 5% και εαν δεις ότι δεν τσουλαει προσθετεις λίγο ακόμα...

https://www.google.com/url?sa=t&sou...Vaw1OoGL1zJIqX5YWMq0JofzV&cshid=1591898922785

Χαχα δεν παιζεσαι, πως το καταλαβες το μαγαζι?
Εχεις δικιο για το 1 Kg παραπανω στο 2ο χερι, το ξεχασα.
Θα κοιταξω αυτα που λες και θα πραξω αναλογα..
Αψογος..

Παναγιώτη είναι επιφάνειας και όχι πάχους φιλμ γεμίζοντας αρμούς..
Κανονικά θέλουν πρωτα γέμισμα οι αρμοι και εποιτα αδιαβροχοποιηση...

Ευχαριστώ Κώστα.
Είπα μήπως γλίτωνα λίγο το ξήλωμα των αρμών :P

Να κανω και γω μια ερωτηση... Εχω προβλημα με διαροη υγρασιας απο την ταρατσα μου εδω και χρονια...
Εχω κανει θερμομονωση με νταου 5αρι, κατοπιν αφρομπετο για να πατησει η υγρομονωση με πισσοχαρτο βαρεως τυπου, απο πανω αφρομπετο για τις κλισεις και κατοπιν εφαρμογη πλακιδιων ωστε να ειναι επισκεψιμη η ταρατσα μου...
Οπως καταλαβενετε, μιας και το σπιτι ειναι δικο μου, ηθελα μια καλη και μονιμη λυση... Τα υλικα που επεσαν ειναι πολλα, το κοστος τεραστιο για 145τμ.
Ομως, συντομα, στα επομενα δυο χρονια, παρατηρησα διαροη υγρασιας στο σπιτι, μιας και ειχα κανει εξαρχης ως οικοδομη, τρυπα στην πλακα της ταρατσας για να περασω σωληνωσεις air contition...
περνουσαν-εγλειφαν απο την τρυπα νερα με τους κουβαδες(!!!) στο υπνοδωματιο μου, πολυ γραφικη κατασταση...
Εμαθα λοιπον, αν και διαφωνω, πως δεν κανουμε τρυπες στην ταρατσα για να μην εχουμε ατυχηματα σε περιπτωση αστοχιας της μονωσης... Εμενα προσωπικα με βοηθησε να καταλαβω πως δεν υπαρχει πλεον υγρομονωση και πως πρεπει να κανω διορθωσεις...
Θεωρουσα πως δεν ειναι εκει το προβλημα, μιας και ειχε μονωθει η σωληνα σε καθε σταδιο μονωσης και θα ηταν δυσκολο να περσει απο κει νερο, εκτος και αν με καποιο αλλο τροπο το νερο ειχε φθασει πλεον στην πλακα της οικοδομης, οπου μετα η καθοδος νερων θα ηταν μονοδρομος...
Οντως, παροτι μονωσα υπερβολικα την σωληνα εξωτερικα, την εντυσα-εχτισα-σηκωσα και με πλακακι για να μην μπορει να περασει το νερο, το αποτελεσμα στην επομενη βροχη ηταν ακριβως το ιδιο... Απο καπου αλλου περνουσαν νερα με τη σεσουλα, και κατεβαιναν στην κρεβατοκαμαρα μου...
Θεωρουσα λοιπον οτι η πλακα μου ηταν πλεον ολη γεματη νερο! Πηγα λοιπον στην αλλη ακρη της ταρατσας και σε πιο ψηλο σημειο και εσκαψα βαθεια στους 20 ποντους, λιγο πριν εμφανιστει η μονωση πισσοχαρτου φυσικα, και ειδα οτι το αφρομπετο ηταν νωπο-σκουρο-υγρο...
Οποτε, ξερω οτι εχω προβλημα. Η ερωτηση μου ειναι αν πιστευετε οτι μπορω να σωσω τα υπαρχοντα υλικα ή αν θελουν ολα ξηλωμα, οπου φυσικα ειναι μια τεραστια διαδικασια και θα εκτοξευσουν το κοστος αντικαταστασης, ομως θελω να δωσω μια μονιμη λυση και τα συνεργεια δεν βοηθουν... ο καθενας λεει την δικη του εκδοχη, χωρις να μπορει να στηριξει την θεωρια του...
Νομιζω οτι εαν περασει νερο απο κατω δεν θα στεγνωσει ΠΟΤΕ, εφοσον υπαρχουν πλακακια και λοιπα υλικα που εμποδιζουν την σοβαρη εξατμιση...
Εκανα κατοπιν μια φτηνη υγρομονωση απο πανω με δυο χιλιαδες ευρο, ακουγοντας την θεωρια ενος μονωσα οπου με καθησυχασε οτι θα λυθει το προβλημα μου... καθαρισε, ασταρωσε με κατι μαυρο σαν πισσα, εριξε καποιο υαλοπλεγμα για σταθεροποιηση και απο πανω καποιο λευκο υλικο, ελαστομερες, οπου εντυσε μεχρι και ολα τα στηθαια... Ο τυπος δινει με συμβολαιο εφορου ζωης εγγυση!!! Σε δυο χρονια, αρχισε να ξεπλενεται το ελαστομερες υλικο και αρχισε να φαινεται το μαυρο κατα τοπους... Καταλαβενετε...
Οσον αφορα την εγγυση, οταν τελικα καταφερεις να τον βρεις στο τηλεφωνο, σου λεει μονιμως οτι τα συνεργεια του ειναι εκτος αττικης και θα ερθει σε 10 μερες... και αυτο συμβαινει εφορου ζωης! Δεν ερχεται ποτε! Αν φυσικα προσλαβεις μια τηλεφωνητρια να τον απασχολει συνεχως, καποια στιγμη θα ερθει...
Το θεμα με αυτο ειναι οτι παρατηρησα πως το υλικο σκαει μεταξυ των αρμων των πλακιδιων απο κατω προς τα πανω!!!!!!! Το εχετε ξαναδει αυτο;
Δλδ Φουσκωνει και σηκωνεται προς τα πανω. Αυτο σημαινει πως δημιουργειται υδροστατικη πιεση απο την υγρη ταρατσα στην προσπαθεια της να εξαερωθει η υγρασια προς τα πανω...

Πιστευετε οτι κατι τετοιο σωζεται;
Θα ηθελα να δωσω μια μονιμη λυση, ανεξαρτητως κοστους, διοτι εχω ηδη πονεσει πολυ...
Γνωριζετε καποιο τιμιο συνεργειο οπου ξερει τι κανει;
Υπαρχει τελικα λυση εφορου ζωης, εφοσον καλυπτεις τα υλικα με κατι (πλακακια), μιας και ο ηλιος ειναι το μοναδικο προβλημα;

Σκεφτομαι να φερω συνεργειο με θερμοκαμερα για να φανει ακριβως η εκταση του προβληματος.
Καθε αποψη δεκτη, ειμαι ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ!

Μπορεις να ανεβασεις φωτο...
Ειναι πολυπλοκο το ολο ζητημα...
Απορω παντως ποιος ηταν αυτος που 2 φορες γεμισε με αφρομπετο την πλακα...εντελως υπερβολικο...!!!!

Είναι πολλά τα λεφτά στη μόνωση για αυτό ο καθε τυχαίος κάνει τον επιστήμονα...

Συμβουλεψου έμπειρο μηχανικό.

Μαστορια καλησπερα.Η ταρατσα μας εχει μεινει χωρις μονωση καθως ολο λεμε να χτησουμε απο πανω αλλα ολο κατι τυχαινει.Βεβαια καθε 2-3 χρονια την συντηρω περνωντας ενα λευκο ελαστομερες μονωτικο.Φετος θελωντας να κανω το κατι παραπανω,εχω παρατηρησει οτι σε 3 σημεια περιπου γυρω στο 1 τετραγωνικο,κραταει λιγο νερο <10mm.Υπαρχει κατι ευκολο να κανω εκει χωρις να χρειαζομαι πυχες ,αλφαδια,σκαφες με αμμο/τσιμεντο κ.τ.λ?Ειδα κατι σαν Ρητινούχο αυτοεπιπεδούμενο τσιμεντοκονίαμα εξομάλυνσης δαπέδων,να το δοκιμασω ή θα μπλεξω?

Εγώ σε τέτοια περίπτωση χρησιμοποιώ αυτό,καθώς γεμίζει και στεγνωνει ποιο γρηγορα καθώς είναι ταχειας πηξεως...
https://www.isomat.gr/product/flowcret-3-30-express/
Αλλά έχει και το flowcret 1-10...https://www.isomat.gr/product/flowcret-1-10/
που είναι για μικρότερα βαθη...Που ίσως σου κάνει..

Στην ουσία φτιάχνεις το χαρμάνι στις δοσολογίες που αναφέρονται και το ρίχνεις στα σημεια που έχουν θέματα...Αυτό απλώνει μόνο του...
Π.χ. Εάν έχεις 50 εκατοστά διάμετρο το ρίχνεις έως τους 35-40 ποντους και αυτό έρχεται σιγα σιγα και πάει στους 50...
Βέβαια ποτέ δεν είναι έτσι τα κομματια αλλά σου δίνω μια κατευθυνση...

Πριν την διαδικασία για να μπορέσει να γαντζωσει πάνω στο παλιό μονωτικό βάζεις χαλαζιακο ασταρι...

Τελικα στην ταρατσα του σπιτιου που νοικιαζω εδω, εβαλα ενα διχτυ σκιασης 90%, πρασσινο, με εναν πασσαλο στην μεση για να δημιουργηθει τετραριχτη "σκεπη" και βλεπω τουλαχιστον 2 βαθμους διαφορα. Δεν το πιστευα αλλα ευτυχως ισχυει τελικα.
Και με κοστος 80 . Το συστηνω ανεπιφυλαχτα ως λυση ΑΝΑΓΚΗΣ.

Καλο ακουγεται, για λυση αναγκης, και για υο κοστος αυτο.
Με τους αερηδες τι σκεφτεσαι; Πως το στερεωσες;

Εχεις δικιο, μισα τα ειπα.
Μια μερα πριν εβαλα γαντζακια με ουπατ περιμετρικα στο σπιτι και 20cm κατω απο την ταρατσα, στα οποιοα πανω επιασε το διχτυ που αυτο σμαινει οτι ο αερας δεν περναει κατω απο το δυχτι για να το σηκωνει.Ελπιζω να κρατησει πολυ καιρο το δυχτι και να μην σκιστει γρηγορα.

Πιστευω οτι θα κρατησει κανα 2 χρονια.
Επειδη ειμαι σε ενοικιο δεν με πειραζει καθε 2 χρονια να δινω 70 .
+ οτι και τον χειμωνα θα κραταει λιγο τα νερα της βροχης..

Re: Απάντηση: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Κωστα απαντησε μου σε κατι γιατι δεν βγαζω ακρη με τα χρωματοπωλεια για το hyperdesmo T.
Αναφερεις πιο πανω οτι για να καλυψω τα 30τμ πλακακι που θελω, πρεπει να χρησιμοποιησω περιπου 0,45kg/τμ=13kg κυριως υλικο. Στα χρωματοπωλεια ομως μου λενε οτι πρεπει να βαλω 0,8kg/τμ=24-26kg και ετσι το κοστος ανεβαινει απο τα 200 που σωστα λες, περιπου στα 320 .
Μηπως ειναι υπερβολικοι που λενε 0,8kg/τμ?

Λίγο καθυστερημένα σχολιάζω, αλλά τώρα το είδα, δεν είναι υπερβολή τα 0,8kg αναφέρεται στο τεχνικό φυλάδιο και είναι η επίσημη οδηγία της εταιρίας, για να γίνει σωστή μόνωση πρέπει να μπει τουλάχιστον 0,8kg ανα τετραγωνικό σε 2 χέρια.

Η ουσία στην μόνωση σε πλακάκι είναι ότι το πλακάκι σαν υλικό δεν χρειάζεται μονωτικό, όλο το πρόβλημα είναι στους αρμούς.

Αν βρεις μάστορα που είναι διατεθειμένος να ξύσει έναν έναν τους αρμους και να τους καθαρίσει, μετά να περάσει το υλικό με σύριγγα γεμίζοντας τα κενα, τότε θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και θα χρειαστείς λιγότερο υλικό.

Καλύτερο αποτελεσμα εννοώ ότι θα πετύχεις την μόνωση χωρίς να κάνεις την ταράτσα γλιστερή, που είναι το αποτέλεσμα του υπερντέσμο πάνω στο πλακάκι.

Μιας όμως και αυτή δεν είναι ρεαλιστική πρακτική, η Alchimica προτείνει τουλάχιστον 0,8 kg ανα τμ.

Το να περασεις το υλικο απευθεις πανω στους αρμους δεν παιζει;
Π.χ. δεν θα κολλησει;