Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Ok, αλλα δεν το πιασα: Μαζι καλωδιο/δεματικα και ταινια; Ποιο πρωτα;

Tο καλωδιο η τα δεματικα απλως φερνουν εκει που θες τις σωληνωσεις οσο αφορα και το κρατημα/στηριξη...η αλουμινιοταινια "κραταει" εξωτερικα στο χρονο το αρμαφλεξ..

ειναι λαθος να βαλεις το απλο αρμαφλεχ, πρεπει να βαλεις αυτο με την ασπρη επικαλυψη. Κανονικα πρεπει να βγουν οι σωληνες και να περασεις το αρμαφλεχ χωρις να το κοψεις.

αφου εσυ θα το κοψεις, θα κολλησεις την κατα μηκος κοπη με βενδινοκκολλα. Μετα απο καποιες μερες θα βαψεις την τομη με παχυ ασπρο ακρυλικο χρωμα, και μετα απο μερικες ημερες θα δεσεις το αρμαφλεξ, καθε 50 cm (ή και λιγοτερο), με μονωτικη ταινια ή συρματακι ή δεματικο, αλλα οχι πολυ σφιχτα.

εαν βαλεις το απλο αρμαφλεξ θα κανεις ολα τα προηγουμενα, αλλα επιπλεον θα το βαψεις ολο με παχυ ασπρο ακρυλικο χρωμα.

ειναι λαθος να βαλεις το απλο αρμαφλεχ, πρεπει να βαλεις αυτο με την ασπρη επικαλυψη. Κανονικα πρεπει να βγουν οι σωληνες και να περασεις το αρμαφλεχ χωρις να το κοψεις.

αφου εσυ θα το κοψεις, θα κολλησεις την κατα μηκος κοπη με βενδινοκκολλα. Μετα απο καποιες μερες θα βαψεις την τομη με παχυ ασπρο ακρυλικο χρωμα, και μετα απο μερικες ημερες θα δεσεις το αρμαφλεξ, καθε 50 cm (ή και λιγοτερο), με μονωτικη ταινια ή συρματακι ή δεματικο, αλλα οχι πολυ σφιχτα.

εαν βαλεις το απλο αρμαφλεξ θα κανεις ολα τα προηγουμενα, αλλα επιπλεον θα το βαψεις ολο με παχυ ασπρο ακρυλικο χρωμα.

Καταρχην, ευχαριστω πολυ για την αναλυση :)
Το ειδα αυτο με την επικαλυψη, αλλα δεν ειχε σε "απλο". Ειχε μονο ενα με αυτοκολλητο κτλ, αλλα ειχε 3 το μετρο, αντι για 0,6 , οποτε δεν το πηρα.
Να περαστουν οι σωληνες δεν γινεται. Η μια ακρη μπαινει στον θερμοσιφωνα (θα προτιμουσα να μην την πειραξω), η αλλη μπαινει στον τοιχο.
Κατανοητο για το κολλημα της τομης, αλλα εγω ελεγα να τυλιξω ΟΛΟ το αρμαφλεξ με ταινια. Και παλι χρειαζεται το κολλημα, λες; (αφου θα το κραταει η ταινια).
Τελος, οσον αφορα στο βαψιμο, εχει νοημα αν βαλω αλουμινοταινια; Ή αλλιως, εχει νοημα να βαλω αλουμινοταινια αν το βαψω;

"Ποιος ξερει; Κατι σαν παστα, παχια γκριζωπη ητανε. Σα γρασσο."

Πάστα γκρι σε σωληνάριο άσπρο με μπλέ γράμματα είναι το fermit. Το χρησιμοποιούν και στα δίκτυα αερίου γιατί δεν στεγνώνει.

...
Κατανοητο για το κολλημα της τομης, αλλα εγω ελεγα να τυλιξω ΟΛΟ το αρμαφλεξ με ταινια. Και παλι χρειαζεται το κολλημα, λες; (αφου θα το κραταει η ταινια).
Τελος, οσον αφορα στο βαψιμο, εχει νοημα αν βαλω αλουμινοταινια; Ή αλλιως, εχει νοημα να βαλω αλουμινοταινια αν το βαψω;

καποια στιγμη η ταινια μπορει να φυγει, ειδιακα εαν δεν την περιστρεψεις, το ακρυλικο χρωμα δεν θα παθει τιποτα εαν δεν το χτυπησεις.
εαν το τυλιξεις ολο δεν θα βαλεις βενζινοκολλα
ή ταινια ή βαψιμο

Απάντηση: Re: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Υπαρχει και χρωμα εξειδικευμενο για βαφη απλου αρμαφλεξ.
Αν μπορέσεις βάλε κάποια φωτογραφία ή κάνα link Κυρ.
Θα το χρειαστώ.

Ειναι υλικα οπως αυτο φιλε.
http://www.armacell.us/products/armaflexwbfinish/

csm_ArmaFlexWBFinishApplication_a4c039c8d1.jpg

Τωρα το ειχα βρει και στην Ελλαδα αλλα πρεπει να θυμηθω απο ποια εταιρεια.

κατα 99% κανει και το Flex Coat της Isomat.

http://www.monopan.gr/products/flex-coat/

To armaflex σε εξωτερικο χωρο πρεπει να βαφεται.

Η λευκη ταινια δεν αντεχει πανω απο 4 χρονια στον ηλιο.

Να ξερετε πως υπαρχει και με επικαλυψη αλουμινιου που ξεπερναει τα 15 χρονια ζωης στον ηλιο.

https://www.v-p.gr/viomixaniki-monosi/item/24-rubber-αλουμίνιο-σωλήνες-τυπου-αρμαφλεξ

233826a67be66a810b23a263230da62e_XL.jpg

Λυπάμαι αλλά τέτοιες βαφές χωρίς ανάλογω ασταρι,και εαν θα κρατήσουν,δεν αντέχουν...Όχι τίποτε αλλο αλλα γιατί έχω γύρισεί πίσω να διορθώσω τα αδιόρθωτα μετά κάι τζίφος...άπο τότε,χρονια τωρα,delete το βάψιμο σε τέτοια..

Για τα αρμαφλεξ επικαλυψης αλουμινιου συμφώνω...εξού και η αναφορά πιο πριν αλουμινοταινια...Στην ουσία κάνει το ίδιο πράγμα..

Λυπάμαι αλλά τέτοιες βαφές χωρίς ανάλογω ασταρι,και εαν θα κρατήσουν,δεν αντέχουν...Όχι τίποτε αλλο αλλα γιατί έχω γύρισεί πίσω να διορθώσω τα αδιόρθωτα μετά κάι τζίφος...άπο τότε,χρονια τωρα,delete το βάψιμο σε τέτοια..

Σωστά τα λέει ο σωστός μάστορας. Αλλά όταν μπαίνει το οικονομικό στην μέση πολλά μαστόρια για να τα βγάλουν πέρα "κόβουν" από όπου μπορούν & όπου τους "παίρνει".

Ειναι υλικα οπως αυτο φιλε.
http://www.armacell.us/products/armaflexwbfinish/

csm_ArmaFlexWBFinishApplication_a4c039c8d1.jpg

Τωρα το ειχα βρει και στην Ελλαδα αλλα πρεπει να θυμηθω απο ποια εταιρεια.

κατα 99% κανει και το Flex Coat της Isomat.

http://www.monopan.gr/products/flex-coat/

To armaflex σε εξωτερικο χωρο πρεπει να βαφεται.

Η λευκη ταινια δεν αντεχει πανω απο 4 χρονια στον ηλιο.

Να ξερετε πως υπαρχει και με επικαλυψη αλουμινιου που ξεπερναει τα 15 χρονια ζωης στον ηλιο.

https://www.v-p.gr/viomixaniki-monosi/item/24-rubber-αλουμίνιο-σωλήνες-τυπου-αρμαφλεξ

233826a67be66a810b23a263230da62e_XL.jpg

Θα σε μαλωσω, δεν διαβαζεις προσεκτικα ολα τα posts 😛 😁
Αυτο λεμε παραπανω, οτι καλυτερα ολο ταινια, αλουμινιου, οπως προτεινε ο Κωστης :)

Λαθος φιλε, η ταινια αλουμινιου με την κολλα τηα δε ξερεις πως θα συμπεριφερθει στην απευθειας εκθεση στον ηλιο.
Αυτη ειναι ηδη επενδεδυμενη και ενιαια ετσι δε θα κανει κιχ.

Ναι, το καταλαβαινω.
Αλλα, (παλι αδιαβαστος 😛 ) οπως εγραψα παραπισω, οι ταινιες με ετοιμη επενδυση (και αυτοκολλητο) που βρηκα, ηταν 3-4 φορες ακριβοτερες. Δεν αξιζει, και μαλιστα οταν δεν ειναι δικο μου το σπιτι/θερμοσιφωνας.
Και 3-4 χρονια να κρατησει με την ταινια, πολλα ειναι :)
(Σημειωτεον, η τωρινη επενδυση ειναι εντελως χαλασμενη).

Λαθος φιλε, η ταινια αλουμινιου με την κολλα τηα δε ξερεις πως θα συμπεριφερθει στην απευθειας εκθεση στον ηλιο.
Αυτη ειναι ηδη επενδεδυμενη και ενιαια ετσι δε θα κανει κιχ.

Προφανώς καταλαβαίνω ότι μάλλον ταινια αλουμινίου δεν έχεις δοκιμάσει για να δεις τι μελλει γενέσθαι....Η ταινία αλουμινίου είναι εξειδικευμένη για τον ήλιο όπως το αρμαφλεξ με επένδυση αλουμινίου..Δεν καταλαβαίνω που αλλάζει κάτι.. Έχω ντύσει πολλές σωλήνες που έχουν μικροθεματα αποκόλλησης κομματιών αρμαφλεξ και μια χαρά στέκεται και υπάρχει πάνω σε αυτά επειτα από χρόνια...βάζω της 3Μ όμως...

Last edited by a moderator:
Παιδια, no worries.
Για χαρη σας θα κανω εγω το πειραμα:
Θα βαλω το απλο armaflex, που εχω ηδη παρει, και θα το περασω ολο με 3-4 διαφορετικες ταινιες:
Αλουμινιου απο ebay τσαμπα.
Αλουμινιου 3M.
Ασπρη απλη μονωτικη.
Duct tape απο τα Lidl.
(Ισως και κατι αλλο αν μου ερθει)

Σε 2-3-4 χρονια (αν ειμαι στο ιδιο σπιτι), εδω θα ειμαστε να δουμε, με φωτογραφιες, το αποτελεσμα.

Θα ηθελα να τσεκαρω και ενα 2-μετρο με την ετοιμη, που εδειξε ο Κυριακος, αλλα τωρα παει τα πηρα τα αρμαφλεξ. Θα αρκεστουμε στον λογο του οτι κρατανε 15 χρονια, και για να ειναι δικαιο, οποια αλλη κρατησει (αν) τουλαχιστον 5 χρονια, θα θεωρηθει ισαξια, λαμβανοντας υποψη και το οικονομικο.

Θα γινει τσιρκουλο η σωληνα μου, αλλα μπρος στην μαστοροεπιστημη, χαλαλι.

Stay tuned, υπομονη λιγα χρονακια 😛 😁

Re: Απάντηση: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Εχω και κατι φωσφοριζε που ειχαν βγαλει τα lidl. Λες;
Ούτε καν...ας είναι και τις 3Μ.
Έβαλα στο χωριό για να βλέπουν τα πιτσιρίκια κάτι μπετοβεργες που εμπειξε ένας θείος στο χώμα για να μην παρκάρουν στο οικόπεδο του.

Τέλη Ιούλη νομίζω. Μέχρι τέλος Αυγούστου δεν έβλεπες χρώμα.
Κατά τον Σεπτέμβρη ίσως και πιο μετά θα σας γελάσω...είχε εξαφανιστεί από πάνω.

Μιλάμε βέβαια για Πήλιο και καμμία σκιά καθόλη την διάρκεια της ημέρας

Μαστορια εχω δουλεψει τη mercola bondflex σε φυσιγγιο με απλο πιστολι, πολυ δυσκολη ειδικα στην αρχη η συμπιεση. φταιει το ειδος του υλικου? Φταιει το οτι ειναι σε μεταλλικο φυσιγγιο? Τα πιστολια κλειστου τυπου, που ειναι για σαλαμια εχουν αλλη λειτουργια και ισχυ?