Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Αν έχει ο αρμός υγρασία θα βγάλει φούσκες,

Το σωστό είναι να τους έχεις ξύσει/καθαρίσει λίγο, να περάσεις όλη την επιφάνεια της ταράτσας με αστάρι και μετά να ρίξεις το υπερντέσμο στους αρμούς.

Απάντηση: Re: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Λίγο καθυστερημένα σχολιάζω, αλλά τώρα το είδα, δεν είναι υπερβολή τα 0,8kg αναφέρεται στο τεχνικό φυλάδιο και είναι η επίσημη οδηγία της εταιρίας, για να γίνει σωστή μόνωση πρέπει να μπει τουλάχιστον 0,8kg ανα τετραγωνικό σε 2 χέρια.

Η ουσία στην μόνωση σε πλακάκι είναι ότι το πλακάκι σαν υλικό δεν χρειάζεται μονωτικό, όλο το πρόβλημα είναι στους αρμούς.

Αν βρεις μάστορα που είναι διατεθειμένος να ξύσει έναν έναν τους αρμους και να τους καθαρίσει, μετά να περάσει το υλικό με σύριγγα γεμίζοντας τα κενα, τότε θα έχεις καλύτερο αποτέλεσμα και θα χρειαστείς λιγότερο υλικό.

Καλύτερο αποτελεσμα εννοώ ότι θα πετύχεις την μόνωση χωρίς να κάνεις την ταράτσα γλιστερή, που είναι το αποτέλεσμα του υπερντέσμο πάνω στο πλακάκι.

Μιας όμως και αυτή δεν είναι ρεαλιστική πρακτική, η Alchimica προτείνει τουλάχιστον 0,8 kg ανα τμ.

Αν έχει ο αρμός υγρασία θα βγάλει φούσκες,

Το σωστό είναι να τους έχεις ξύσει/καθαρίσει λίγο, να περάσεις όλη την επιφάνεια της ταράτσας με αστάρι και μετά να ρίξεις το υπερντέσμο στους αρμούς.

Το hyperdesmo T ειναι διαφανη χυτη μεβρανη....και τοπικα να το περασεις απλωνει 30% επιπροσθετα απο την επιφανεια που περασες το υλικο....δεν μπορει να μεινει μονοι στο αρμο....
Το αποτελεσμα μονο στους αρμους θα ειναι ασχημο...παθον...
Το σωστο ειναι να περασεις ολη την επιφανεια με το υλικο....
Για να εχεις αυτο το αποτελεσμα..
https://i.postimg.cc/Ghq58DDf/20190907-074007.jpg

Αυτο ειναι "σαλονι", Κωστη. Πολυ ομορφο.
Ωστοσο, αν μιλαμε για ταρατσα μη "λειτουργικη", που δεν σε ενδιαφερει τοσο η ομορφια, και για οικονομια, αφου το hyperdesmo ειναι ακριβο, μια χαρα μου ακουγεται να περαστει μονο στους αρμους. Ακομη καλυτερα, μαλιστα, αν απλωνει 30%. Θα πιασει πιο καλα και διπλα, να γινει πιο σταθερη η μονωση.
Οχι;

Στην περιπτωση μου παντως επειδη ολο το λαθος εγκετε και στην ποιοτητα του πλακακιου αλλα και στην τοποθετηση, το να βαλω μαστορα να ασχοηθει μονο με τους αρμους, το θεωρω πολυ ρισκο, οποτε προτιμω να ριξω σε ολη την επιφανια το Hyper-T σε 2 χερια και να ξεμπερδεψω (ελπιζω) για 5-6 χρονια..

Ωραία επιφάνεια δίνει όντως αλλά να ρωτησω κάτι, όταν πλένεις τον χώρο γλιστράει επικυνδυνα το πάτωμα ? Είναι σημαντικό για χώρους με συνεχή βατότητα που θα σφουγγαρίζονται συχνά.

Re: Απάντηση: Re: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Το hyperdesmo T ειναι διαφανη χυτη μεβρανη....και τοπικα να το περασεις απλωνει 30% επιπροσθετα απο την επιφανεια που περασες το υλικο....δεν μπορει να μεινει μονοι στο αρμο....
Το αποτελεσμα μονο στους αρμους θα ειναι ασχημο...παθον...
Το σωστο ειναι να περασεις ολη την επιφανεια με το υλικο....
Για να εχεις αυτο το αποτελεσμα..
https://i.postimg.cc/Ghq58DDf/20190907-074007.jpg

Προφανώς μιλάμε για 30τμ και μείωση του κόστους., είναι μια δουλειά που ίσως ένας δικός σου μάστορας ή εσύ ο ίδιος αν γνωρίζεις μπορεί να γίνει. Το αποτέλεσμα θα είναι επαρκέστατο και το κόστος μικρότερο.
Αλλο ένας πελάτης που πληρώνει για μια μεγάλη ταράτσα και πρέπει να υπάρχει και να φαίνεται η μόνωση. Η φωτό που βάζεις είναι επαγγελματική δουλειά

Αυτή η σιγουριά είναι που κάνει την alchimica να ζητάει τουλάχιστον 0.8kg/τμ

Ειναι ταρατσα 130τ.μ. οπου εγινε επιδιωρθωση λογω θεματος των αρμων...για αυτο και περαστηκε ολοκληρη...
Εδω χρειαστηκα 3Χ25κ Hyperdesmo Τ....

Οσο αφορα το θεμα βατοτητας χρησιμοποιητε μεσα σε καθε δοχειο χαλαζιακη αμμος..το οποιο αναδευεται συνεχομενα με δραπανο για να μην καθεται κατω...
https://i.postimg.cc/xdzzwNbY/20190611-083101.jpg

Σε καθε δοχειο 25 κιλων μπαινει μεσα 1 κιλο χαλαζιακη αμμος και αναλογα την επικυνδινοτητα ανεβαινει η ποσοτητα..ετσοι δημιουργηται μια σχετικη αγριαδα...
Στη παρακατω φωτο φενεται αυτη....
https://i.postimg.cc/jSsKVpwj/20190611-100307.jpg

Φιλε Ducksohg ο καθενας κανει τις επιλογες του...το θεμα ειναι τι αποτελεσμα θελεις να κανεις...εαν θες τους αρμους μονο κανε τους αρμους...Οσο για την ποσοτητα του 0.8Κ ειναι προφανες οτι δεν εχεις περασει το συγκεκριμενο υλικο για να καταλαβεις πως παει...η ποσοτητα ειναι απολυτος εμπορικη και καταναλωσιμη..στην πραξη αλλαζουν πολυ τα πραγματα...στο λεω γιατι εχω περασει πανω απο 8-10 φορες διαφορα δαπεδα...η ποσοτητα του 0.8 μονο σε αποροφητηκη επιφανια οπως βιομηχανικο δαπεδο η μπετο μπορει να καταναλωθει....

Είναι πολλά τα λεφτά στη μόνωση για αυτό ο καθε τυχαίος κάνει τον επιστήμονα...

Συμβουλεψου έμπειρο μηχανικό.

Οποτε προκυπτουν οι παρακατω ερωτησεις:
1. Που μπορω να βρω εναν εμπειρο μηχανικο στην Αττικη (Νικαια-Πειραιας);
2. Πως θα γνωριζω οτι εχει εμπειρια επι του θεματος; Ο αρχιτεκτονας-μηχανικος μου οπου ανελαβε την κατασκευη του σπιτιου μου, ειναι μεν πολυ καλος γνωστος εμπειρος, αλλα οταν τον συμβουλευτηκα μετα απο χρονια για την ταρατσα, δεν μπορεσε να με βοηθησει επαρκως...
3. Ο μηχανικος που θα συμβουλευτω θα αναλαβει και την μονωση, ή η συμβολη του θα ειναι μονο συμβουλευτικη;
4. μα καλα, εφοσον το μονο σοβαρο προβλημα με τις μονωσεις ειναι ο πολυμερισμος απο τον ηλιο, δεν μπορουμε να φτιαξουμε μια μονωση καλυμενη απο τον ηλιο, ωστε να διαρκεσει για παντα; Μου λετε πως ολα τα σπιτια επαναλαμβανουν την μονωση τους καθε 2 εως 16 χρονια αναλογως το υλικο; τραγικο...

Υλικα για προστασια εποιτα για το ηλιο υπαρχουν αλλα το θεμα δεν ειναι αυτο...

Σοβαρος μηχανικος σε υλικα που τα βλεπουν τα στοιχεια της φυσης δεν δινει εγγυησεις εφορου ζωης....στα λογια πολλα λεγονται η πραξη λεει αλλα....
Δεν κραταει τιποτα για παντα....

Y.γ...μια φωτο του προβληματος σου ειχα πει....γιατι αλλιως λεμε στο αερα πραγματα..οχι οτι βοηθαει πληρως αλλα θα υπαρχει μια εικονα....

Re: Απάντηση: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Φιλε Ducksohg ο καθενας κανει τις επιλογες του...το θεμα ειναι τι αποτελεσμα θελεις να κανεις...εαν θες τους αρμους μονο κανε τους αρμους...Οσο για την ποσοτητα του 0.8Κ ειναι προφανες οτι δεν εχεις περασει το συγκεκριμενο υλικο για να καταλαβεις πως παει...η ποσοτητα ειναι απολυτος εμπορικη και καταναλωσιμη..στην πραξη αλλαζουν πολυ τα πραγματα...στο λεω γιατι εχω περασει πανω απο 8-10 φορες διαφορα δαπεδα...η ποσοτητα του 0.8 μονο σε αποροφητηκη επιφανια οπως βιομηχανικο δαπεδο η μπετο μπορει να καταναλωθει....

Είναι δύσκολο υλικό το Τ, πρέπει να είναι καλός ο εφαρμοστής, οι φωτογραφίες που ανεβάζεις είναι δουλειά σαφώς ανώτερη του μέσου όρου.

Εγώ απλα λέω το εξής:

Για να έχεις το σωστό αποτέλεσμα μόνωσης, θα πρέπει να έχεις καλύψει τον αρμό με 1mm υλικού. Δεν είναι σημαντικό το πάχος που έχει καλύψει το πλακάκι, αλλά για να είναι επαρκής η μόνωση, πρέπει να δημιουργηθεί στον αρμό στρωμα πάχους 1mm απο Hyperdesmo T

Για να υπολογίσεις όμως την ποσότητα πρέπει να γνωρίζεις και τα ειδικά βάρη των υλικών. Η εταιρία είχει κάνει τον υπολογισμό και προτείνει τουλάχιστον 0.8kg.

Ολοι οι αρμοι εχουν εσωτερικη κοιλοτητα του ενος εως 2 χιλιοστων...το υλικο οταν πεφτει επανω γεμιζει τους αρμους γιατι διαχεεται συν ενα χιλιοστο τουλαχιστον σε ολοκληρη την επιφανεια οποτε μιλαμε συγουρα για 2 χιλιοστα στους αρμους...οποτε εισαι οκ...

Οσο για την ποσοτητα δεν υπαρχουν ειδικα βαρη αλλα βαθος απορροφησης και προσφυσης επιφανειων....για τις καταναλωσεις διαβασε τις τεχνικες προδιαγραφες...απο 0.2 - 1.0 κιλα για 2 στρωσεις αναλογως την επιφανια..
Σου βαζω τα τεχνικα στοιχεια...
https://i.postimg.cc/x1NMLnbF/20200706-195441.jpg

Τα 0,2 είναι βαφή...

Επιστρέφοντας λοιπόν στο αρχικό μου post, όταν περνάς 1τμ με 0,45Kg και μεγάλο μέρος αυτού καταλήγει φυσιολογικά στον αρμό όπου εκεί έχεις πάχος 1-2mm το πάχος στην επιφάνεια του πλακακιού είναι κάτω απο 0.3mm. Ουσιαστικά λοιπόν η διαφορά απο το να ασχοληθείς μόνο με τους αρμούς έιναι μόνο ο κόπος και η ποσότητα του υλικού καθως βάφεις - δε βάφεις το πλακάκι.

Προφανώς και εγώ αν σε φέρω να περάσεις την ταράτσα μου, περιμένω το αποτέλεσμα της φωτογραφίας σου και θα θελήσω να περάσεις όλη την ταράτσα, αλλά για ένα μικρό ταρατσάκι ή ένα μπαλκόνι, ένας DIY ή "φίλος που ξέρει" μπορεί να δοκιμάσει την μέθοδο που πρότεινα.

Δεν υπάρχει βαφή είναι η ποσότητα που χρειάζεται η ανάλογη επιφάνεια....Μην μπερδεύεσαι..
Εάν κατεβασεις ολες τις τεχνικές πληροφορίες θα έβλεπες ότι και σε αυτές υπάρχει και το γυαλί που στην ουσία δεν μπορεί να πάρει πολυ υλικό..οπότε το 0.2 ειναι εφικτή ποσότητα κατανάλωσης σε τέτοια επιφάνεια
Το πλακάκι θέλει από 300-350γρ το πολύ και είναι οκ...το λέω μετά λόγου γνώσεως.
Πράγματι το να βάψεις μόνο τους αρμούς ακόμη και σε 30τ.μ. επιφάνεια ειναι ταλαιπωρία και το μόνο κέρδος είναι η οικονομική δαπάνη του υλικού...έχεις δίκιο στο ότι ένας DIΥ ενδεχόμενος να ηθελε να το κανει έτσι όπως προτεινεις...οκ λοιπόν..

Εάν άλλο πράγμα που δεν έχω αναφέρει,αξίζει να ειπωθει, είναι ότι κατά το πέρασμα είναι κόλλωδες το υλικό.. Δεν σε αφήνει και να θέλεις να το απλώσεις...Αλλά απλώνει μόνο του σιγά σιγά κατά το στέγνωμα..

Οποτε προκυπτουν οι παρακατω ερωτησεις:
1. Που μπορω να βρω εναν εμπειρο μηχανικο στην Αττικη (Νικαια-Πειραιας);
2. Πως θα γνωριζω οτι εχει εμπειρια επι του θεματος; Ο αρχιτεκτονας-μηχανικος μου οπου ανελαβε την κατασκευη του σπιτιου μου, ειναι μεν πολυ καλος γνωστος εμπειρος, αλλα οταν τον συμβουλευτηκα μετα απο χρονια για την ταρατσα, δεν μπορεσε να με βοηθησει επαρκως...
3. Ο μηχανικος που θα συμβουλευτω θα αναλαβει και την μονωση, ή η συμβολη του θα ειναι μονο συμβουλευτικη;
4. μα καλα, εφοσον το μονο σοβαρο προβλημα με τις μονωσεις ειναι ο πολυμερισμος απο τον ηλιο, δεν μπορουμε να φτιαξουμε μια μονωση καλυμενη απο τον ηλιο, ωστε να διαρκεσει για παντα; Μου λετε πως ολα τα σπιτια επαναλαμβανουν την μονωση τους καθε 2 εως 16 χρονια αναλογως το υλικο; τραγικο...

Παρόλο που δεν έχω εικόνα απ την αρχή του thread η δική μου εμπειρία απο τα προϊόντα της Alchimica ειναι άριστη.
Έχουν περάσει περίπου 18χρόνια+ από μια εφαρμογή που έκανα με μόνωση και βρήκα την υγειά μου. Ημιυπόγειος χώρος πλημμύριζε κάθε φορά που έβρεχε, όχι απλά υγρασία. Έβαζε νερά μεταξύ της πίσσας του δρόμου και του τσιμεντένιου τοίχου που εφαπτόταν. Με 2 χέρια σταμάτησαν ολοκληρωτικά το προβλήματα έκτοτε. Ίσως χρειάζεται φρεσκάρισμα αλλά ακόμα δε μου εχει δείξει σημάδια ότι έχει ανάγκη.

Gas1973 αν θες μπορώ να σου προτείνω μηχανικό στην περιοχή του Κορυδαλλού που είναι γνώστης του θέματος αλλά και των υλικών της alchimica από τότε. (είχε βοηθήσει και μένα)

Παρόλο που δεν έχω εικόνα απ την αρχή του thread η δική μου εμπειρία απο τα προϊόντα της Alchimica ειναι άριστη.
Έχουν περάσει περίπου 18χρόνια+ από μια εφαρμογή που έκανα με μόνωση και βρήκα την υγειά μου. Ημιυπόγειος χώρος πλημμύριζε κάθε φορά που έβρεχε, όχι απλά υγρασία. Έβαζε νερά μεταξύ της πίσσας του δρόμου και του τσιμεντένιου τοίχου που εφαπτόταν. Με 2 χέρια σταμάτησαν ολοκληρωτικά το προβλήματα έκτοτε. Ίσως χρειάζεται φρεσκάρισμα αλλά ακόμα δε μου εχει δείξει σημάδια ότι έχει ανάγκη.

Gas1973 αν θες μπορώ να σου προτείνω μηχανικό στην περιοχή του Κορυδαλλού που είναι γνώστης του θέματος αλλά και των υλικών της alchimica από τότε. (είχε βοηθήσει και μένα)

Τι υλικό ήταν αυτό;

Τι υλικό ήταν αυτό;
Κάποιο απο τα hyperdesmo αλλα δε μπορώ να θυμηθώ ποιο ακριβώς μετά απο τόσα χρόνια. Αν βοηθάει, έκανε μια παχιά λευκή ελαστική κρούστα απο πάνω (πολυουρεθάνη;) .

Στην φωτό δείχνω την εφαρμογή που είχε γίνει. Ειχε μονωθει περίπου 10 εκατοστά + το τοιχίο και μισο μετρο η άσφαλτος κατα μήκος. Επειτα βάφτηκε με το χρώμα του τοίχου απο πάνω για ομοιομορφία (γι αυτο φαίνεται ξεθωριασμένο, η μόνωση απο κάτω είναι ακέραια στο σημείο π εφάπτεται η άσφαλτος με το μπετον).

190c0c05e85d0520a40f1ba5c6482a97.jpg

Στάλθηκε από το SM-N960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Μονώσεις, Στεγανοποιήσεις. Υλικά και Εφαρμογές.

Τι υλικό ήταν αυτό;

Κάποιο απο τα hyperdesmo αλλα δε μπορώ να θυμηθώ ποιο ακριβώς μετά απο τόσα χρόνια. Αν βοηθάει, έκανε μια παχιά λευκή ελαστική κρούστα απο πάνω (πολυουρεθάνη;) .

Αυτό είναι το παλιό hyperdesmo που πλέον αντίστοιχο του είναι το classic

Καλημέρα στα μαστόρια.

Τι θα μπορούσα να τοποθετήσω σε τοίχο που δεν θέλω να έχει νερά από κάτω του;

Δηλαδή κάτι με κλίση και γύρω στα 15-20 εκ. πλάτος που να διώχνει τα νερά που θα κατεβαίνουν από τοίχο ποιο πέρα.

Μπορείς να χτίσεις μια καμπύλη - Λουκι που θα διώχνει απo εκεί το νερό.. Με κάποιο έτοιμο ινοπλισμενο τσιμεντοκονιαμα..