εδω ειναι καλυτερα να βαλουμε ολα βιντεακια Παντελη που εχω ανεβασει, σχετικα με μοντες και μετατροπες που θα κανω για να ολοκληρωσουμε το κυκλωμα φωτισμου, που θα εξυπηρετισει πολυ κοσμο.
Να σημειωσω οτι ακομα ειναι υπο κατασκευη και περναει τα πρωτα τεστ.
εχθες εκανα τα πρωτα τεστ με τα καινουργια τα τρανσιστορ n-mosfet. Δεν ζεστενοταν καθολου. το μονο που ζεσταθηκε ηταν η αντισταση που ειναι φυσιολογικο για αυτα τα ρευματα.
εχθες ολοκληρωσα το μεγαλυτερο μερος του PCB κατα 90%. Σας το ανεβαζω ειναι ολο δικο σας.
Τις επομενες ημερες θα ανεβασω και το σχεδιο μαζι με τον κωδικα για να κανετε και εσεις αν θελετε το κυκλωμα αυτο. Θα προσπαθησω οσο μπορω να παρουσιασω την μελετη και το κοστος του κυκλωματος.
Παρακαλω να ειστε διαλλακτικοι, γιατι εχω πολυ δουλεια, ταξιδια στο εξωτερο οπως εχω ξαναπει και ο χρονος μου για το κυκλωμα ειναι περιορισμενος.
Το κυκλωμα αυτο καθε αυτο οπως θα το ανεβασω ειναι μονο για εσωτερικους και εξωτερικους χωρους στο σπιτι, αλλα με μικρες μετατροπες μπορει να γινει και ενα καλο τροφοδοτικο φωτων για το αυτοκινητο. Δεν ειναι δυσκολο.
Με βαση τα σημερινα δεδομενα, την ολοκληρωση του κυκλωματος θα μπορει να ελεγχει και να κανει τα εξης.
1) Θερμοστατης
2) PWM για τα LED.
3) Χρονικο που αναβει το ανεμιστηρι για την ψυξη του LED.
Επισης θα μπορει καποιος να ελενξει και την αποδωση του μεγιστου του LED αφου θα εχω βαλει στον σταθεροποιητη LM338 ενα ποτενσιομετρο.
Αναλογα την ταση που θα σταθεροποιουμε θα εχουμε και το αναλογο αποτελεσμα. Εγω θα το ρυθμισω να εχουμε 7,5 βολτ για 2 λεντ σε σειρα με καταναλωση 1 αμπερ.
H ταση πανω στα LED ειναι 2,9 βολτ.