Εγω αυτο που εχω καταλαβει Ελλαδα=ΜΟΝΟ Αθηνα... οι αλλοι ειμαστε για του πεταμου.
εξαιρετικός διάλογος για το κτήριο του μουσείου και τη σχέση του με το γύρω χώρο.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4522769
Λοιπόν τώρα χαζεύοντας τα εγκαίνια.... είναι η πρώτη φορά που είδα λήψη του Μουσείου από αέρος σε συνδυασμό με τον Παρθενώνα. Αλλάζω γνώμη... η παράλληλη τοποθέτηση του τελευταίου ορόφου με τον Παρθενώνα δίνει πραγματικά μια μοντέρνα εκδοχή του ιερού βράχου.... και τα δύο κτίρια, το αρχαίο και το μοντέρνο συνυπάρχουν αρμονικότατα... Η κακή "χημεία" με τα γύρω κτίρια είναι αναπόφευκτη, εξάλλου, ένα τέτοιο μεγάλο έργο χτίζεται ως μνημείο με σκοπό τα "θνητά" κτίρια να αρχίσουν να προσαρμόζονται σ'αυτό, και όχι αυτό σ'εκείνα.
Το κτίριο πάσχει μόνο σε παρατήρηση από δίπλα την ημέρα.... Αλλά πραγματικά όπως το βλέπω έτσι από μακριά, ή βιντεάκια από τη νυχτερινή του όψη, με τα αριστουργήματα να φαίνονται φωτισμένα στο εσωτερικό, τους βγάζω το καπέλο...
Μακάρι να δούμε κι άλλα τέτοια έργα σ'αυτή τη χώρα... Ψαροκώσταινα μεν... κοιτίδα πολιτισμού δε....
Ειδικά ο συνδυασμός αρχαίου γλυπτου με την προσθήκη νέου αντιτύπου, για να φανεί η διαφορά, είναι σοκαριστική.
Μετά απο αυτο το έργο δεν γυρίσουν τα ΠΑΝΤΑ πίσω δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία...
τον Yanni
Αυτό τώρα τι το'θελες? Καλά όλα αυτά που λες αλλά μην κάνουμε τώρα και τον Yanni σοβαρό καλλιτέχνη... θα μου πεις περί ορέξεως κολοκυθόπιτα οπότε οκ... :BDBDG54:
Κατά τα άλλα σε γενικές γραμμές συμφωνώ....κυρίως στο ότι μακάρι να είχαν έστω και οι μισοί Έλληνες μια ελάχιστη ιδέα για τον πολιτισμό τους και την ιστορία τους, και να μην ήταν τόσο επιρρεπείς στην αγγλικούρα....
Δεν μπορεί το βράδυ ο τουρκόγυφτος ελληνάρας να τρέχει στα σκυλάδικα όταν την ίδια στιγμή αγνοεί τον Παπαθανασίου την Νανα Μούσχουρη τον Yanni
τώρα δηλαδή έκανες τον διαχωρισμό της ...κουλτούρας από την πλέμπα;
Δλδ για να καταλάβω φίλοι μου... θα πρέπει να βγάλουμε έναν δεύτερο Αριστοτέλη για να διεκδικήσουμε επαξίως τα μάρμαρα;
Τι θα πει "δεν τα αξίζουμε" ή η άρνηση ότι ο πολιτισμός των αρχαίων είναι και δικός μας έστω και εάν έχει την άνθησή του στις μέρες μας το ...σκυλάδικο;
Δηλαδή οι μπεκροκανάτες του Οκτόμπερφεστ (για να ισοπεδώσω κι εγώ με τη σειρά μου μονοκονδυλιά τη γερμανική φυλή) αξίζουν την κληρονομία του Μπαχ και του Μπετόβεν;
Αριστοτέλη αγαπητέ δεν μπορούμε να βγάλουμε........η μάλλον να συντηρήσουμε(ποιό σωστά) έτσι κι αλλιώς,από Μπουγά και κάτω κάτι γίνετε.
Σε επίπεδο Νανόπουλου παίζουν μπάλα οι ξένοι για πάρτη μας.
Οι Οκτόμπρφεστ όταν εδώ τα παπαδαριά είχαν τακιμιάσει με τους Τούρκους παρήγαγαν πολιτισμό,Μπαχ,Μπετοβεν κλπ και φυσικά τους αξίζουν.
Το τι αντίκτυπο έχουν αυτού του είδους οι καλιτέχνες ακόμα και σήμερα,250 χρόνια μετά το γνωρίζεις πολύ καλά,και σε επίπεδο πολιτισμού/κουλτούρας αλλά και σε επίπεδο βασικής γνώσης=Ωδεία κλπ.
Τα Οκτομπερφεστ παράγουν ότι χρειάζεσαι για να καταναλώνεις.
Τα Οκτόπερφεστ παράγουν επίσης ότι χρειάζεται για να ράβει η γυναίκα σου τα βρακιά(δες τι made είναι οι καρφίτσες και οι βελόνες) αλλά και οτι χρειάζεται ο μη πότης ελληνάρας,ο υπ αριθμόν ένας αλκοολικός στα ουίσκια και τα τσίπουρα.
Καλά το τι παράγει η Γερμανία δεν σημαίνει κάτι, μην ξεχνάμε βεβαίως τι έχει δώσει απο καλιτεχνικής άποψης αυτή η χώρα, αλλά και τι έχει καταστρέψει αυτη η χώρα....
Τουλάχιστον αξίζουμε αυτά που είχαμε και πρέπει να γυρίσουν πίσω...είναι δικά μας, πάει και τελείωσε.
Τώρα τα περι κουλτούρας τα ακούω βερεσέ και εδώ είχαμε big brother και στην Γερμανία είχανε....
Μας λείπουν πολλά, αλλά εάν μας επιστρέψουν την κληρονομιά μας, ίσως κάτι μας ξυπνήσει απο τον λήθαργο μας.
Αφου δεν είναι άξιοι οι εν ζωή πολιτικοί μας να δράσουν πολιτικά, ας μας δώσουν το έναυσμα οι αρχαίοι....να δράσουμε εμείς...κοινωνικά.
Δε γίνετε να δηλώνεις απόγονος του Αβρααμ και ταυτόχρονα να θέλεις πίσω μια κληρονομιά που δε σου ανήκει.
Είναι σα να προσπαθείς να τετραγωνίσεις τον κύκλο.....δε γίνετε.
Για τα υπόλοιπα αύριο,πρέπει να σας καληνυχτίσω περιμένω επισκέπτες :smile:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.