Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=22135
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=32646
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=16209
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=40254
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=753875&postcount=72
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=80
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=3259&postcount=9

Νίκο
στα λίνκ που βλέπεις είναι 3-4 διαφορετικά θέματα που άνοιξα εγώ γιά να καταλάβεις ότι υπάρχει ευρύτητα απόψεων.
Το 4 είναι ένα από αυτά και στο 5 μπορείς να δεις τι εστί χλέυη...(και μάλιστα από φίλο)
Το 6 μιά από τα ίδια με το 7.

αν τα έπαιρνα στα σοβαρά θα έπρεπε να μην ξαναγράψω τίποτα.

Δεν είναι απαραίτητο Δημήτρη να βλέπουμε τα πράγματα με το ίδιο μάτι, ούτε να έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις...

Δεν άνοιξα κάν τα link, σε πιστεύω! εφόσον το λές έτσι θα ένοιωσες...
Και μπράβο σου που το αντιμετώπισες καλύτερα από εμένα...

Χθες πήγα να σκάσω παιδιά! Έγραψε ο supersonic στο thread με τον Λεννον πως πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να τον ξενερώσει κάποιος και για αυτό και δεν μιλάει. Την περασμένη εβδομάδα ετοιμαζόμουν για post reply σε παρουσίαση της 8ης του Μάλερ! Τελευταία στιγμή σκέφτηκα “Άσε Γιώργο, θα σου την πέσουν”. Έχω φάει κανά δύο ψιλό έμμεσες επιθέσεις, έχω δώσει και εγώ σαν καλός μαλάκας που είμαι.

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα κλιπάκια, ούτε το πόσες κατηγορίες έχουμε. Αλλού είναι .Είμαστε πλέον όλοι κάπως καχύποπτοι. Κάτι έχει μπει ανάμεσα μας .

Λοιπόν παιδιά από μένα η ιστορία τελειώνει εδώ. Η κατηγορία δεν είναι ούτε τα κείμενα της ούτε η μουσική της ούτε τίποτα. Πρωτίστως είναι οι άνθρωποι και το δέσιμο τους. Τα υπόλοιπα να τα βράσω! Παίρνω τα cd μου και τα κάνω θρύψαλα στην τελική! Τι να τα κάνω τα ωραία κείμενα και τους γαμάτους δίσκους και να έχω πικράνει ανθρώπους που είναι φίλοι μου?

Κάντε ότι θέλετε με τις κατηγορίες τα κλιπάκια κλπ.Αμα λάχει διαλύστε τη και όλη την κατηγορία. Δεν με νοιάζει πια! Οι κατηγορίες φτιάχνουν χαλάνε αναπτύσσονται συρρικνώνονται κοκ. Οι ανθρώπινες σχέσεις δυστυχώς έχουν λιγότερη ευελιξία. Αν πικραθείς απογοητευτείς δύσκολα εμπιστεύεσαι ξανά

α. Σε πάω (άρα και δεν θέλω να σε πικράνω)

β. Κάποια στιγμή που αναφέρθηκες στον Μάλερ, θυμάμαι που όλοι (και 'γω) έσπευσαν να δηλώσουν την προθυμία τους να σε βοηθήσουν στα νέα μονοπάτια. Γιατί λοιπόν θεώρησες ότι κάποιος θα στην πέσει ...

---------------------------------------------------------------------
ανεξάρτητα τώρα ... θυμάμαι στο παρελθόν αρκετούς να έχουν ανεβάσει παρουσιάσεις / αφιερώματα σε μέταλ γκρουπς (πχ ο Δημήτρης Θ. ) και να έχουν αποσπάσει τα εύσημα και την συμμετοχή όλων ...

όταν κάποιος δεν θέλει να γράψει 10 μήνες κοσκινίζει ....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

Δεν είναι απαραίτητο Δημήτρη να βλέπουμε τα πράγματα με το ίδιο μάτι, ούτε να έχουμε τις ίδιες αντιδράσεις...

Δεν άνοιξα κάν τα link, σε πιστεύω! εφόσον το λές έτσι θα ένοιωσες...
Και μπράβο σου που το αντιμετώπισες καλύτερα από εμένα...

κάνε μου τη χάρη και άνοιξέ τα :worshippy:

Εγω παντως οταν πρωτομπηκα εδω μεσα αν εξαιρεσεις ενα αφιερωμα στον Jimmy Smith στη συνεχεια εγραψα για μεταλ.Αν υπηρχε ελιτισμος θα ειχα φαει πορτα.Συνεβη το αντιθετο.
Αν τωρα ελιτισμος θεωρειται το οτι δεν παρουσιαζονται σκυλαδικα,τοτε ειμαι ελιτιστης.Αν επισης αυτα θεωρουνται μουσικη,ειμαι χαρντκορ ελιτιστης...
Αν δηλαδη θεωρουμαστε κλειστο κλαμπ,επειδη δεν θελουμε βανδη και βισση,ναι ειμαστε,και γουσταρω πολυ.Βομβαρδιζομαστε γυρω μας καθημερινως απο αυτα δεν χρειαζεται αλλο.Αυτη η κατηγορια φτιαχτηκε σαν αποκουμπι ανθρωπων που ηθελαν να μιλησουν για μουσικες που δεν παρουσιαζονται,αγκαλιαστηκαν και απο αλλους συμπασχοντες με αποτελεσμα να διαμορφωσουν το στυλ της.Ειναι κακο?Ειναι ελιτιστικο?
Και γιατι οσοι κοπτονται για δημοκρατια εδω μεσα δεν εχουν διαβασει εστω μερικες παρουσιασεις?
Και δεν καταλαβαινω καθολου το υφος δεν γραφω παρουσιασεις γιατι ειναι ελιτιστικη η κατηγορια.Πρωτα γραφεις και αν φας πορτα τοτε κραζεις....

Last edited:
Γιώργη μόλις πριν λίγο ο Δημήτρης ανέφερε ότι έχει γίνει ακόμα και συζήτηση για το ύφους και θεματολογία της κατηγορίας... ο ίδιος δε δεν ήταν διατεθειμένος να παραμείνει αν ξέφευγαν τα πράγματα προς "άλλα γούστα"...

Ο χώρος είναι ιδιωτικός και τον σέβομαι όσο περισσότερο μπορώ.
Απλά φτιάξτε ένα κανονισμό σχετικά με το θέμα ώστε να μην μπερδευόμαστε οι υπόλοιποι που αρεσκόμαστε στο Ηollywood, τους ξεπουλημένους, τους άμπαλους κτλ... Προσωπικά ούτε θα το κατηγορούσα, ούτε θα είχα πρόβλημα...
Απεναντίας θα απόφευγα και τα προβλήματα, που βλέπεις και συ ο ίδιος νομίζω, παρ' ότι επίμονα αρνήσε ότι υπάρχουν...

:ernaehrung004:

Λίγα λόγια για τη σπέκουλα:

Στο χωρο μας διεξάγονται δημόσιες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ που διέπονται απο κανόνες.
Οι συζητήσεις είναι ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
Σε καμμιά συζήτηση δεν θα προσπαθήσεις να λάβεις μέρος και να στο απαγορέψει κάποιος. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα κανείς. Όπως και δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν απο συζήτηση ακόμη και αν την ξεκίνησες εσύ ο ίδιος.
Ο καθένας λοιπόν συμμετέχει όπου βούλεται. Σε κανέναν δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι τηρούνται οι κανόνες. Για την τήρησή τους υπάρχουν οι εντεταλμένοι.

Επί της ουσίας
Εχει καμμιά σχέση ο Καζαντζίδης με τον Springsteen?
Οι Bee Gees με τον Mississippi John Hurt?
Οι Fleetwood Mac με τους Mode Plagal?
Oι Talk Talk με τον Μuddy Waters?

Για όλα αυτά έχω κάνει παρουσιάσεις. Δεν μου έβαλε κανένας "οδοφράγματα", δεν μου αποσύνδεσε το πληκτρολόγιο, δεν μού' δεσε τα χέρια, δεν μου έσβησε κανένα κείμενο. Καζούρα έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, απόρριψη έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, κριτική έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, διαφωνίες έχω εκφράσει και έχω δεχτεί, σε καυγάδες έχω συμμετοχή, αλλά πάνω απ´όλα έχω δώσει φιλία και κυρίως έχω δεχτεί απλόχερα εδω μέσα.
Και εδώ μπήκα εξ αρχής φόρα-παρτίδα.
Ούτε "υποψιασμένος", ούτε κακόπιστος, ουτε αθώο θύμα. Και στο δάσκαλο δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να πάω ποτέ για να πώ "Κύριε, είναι κάτι κακά παιδιά στην τάξη που δε με παίζουν, ούτε με αφήνουν να γράψω"

ΥΓ Όταν παρουσίασα την "Ανατολή" πάντως, δεν είδα το Μανωλάκο που ήταν διαχειριστής να υποβάλει καμμια παραίτηση. Αλλά πάλι μπορεί και να μην τόδε :music-smiley-005:

Re: Απάντηση: Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

Εγω παντως οταν πρωτομπηκα εδω μεσα αν εξαιρεσεις ενα αφιερωμα στον Jimmy Smith στη συνεχεια εγραψα για μεταλ.Αν υπηρχε ελιτισμος θα ειχα φαει πορτα.Συνεβη το αντιθετο.
Αν τωρα ελιτισμος θεωρειται το οτι δεν παρουσιαζονται σκυλαδικα,τοτε ειμαι ελιτιστης.Αν επισης αυτα θεωρουνται μουσικη,ειμαι χαρντκορ ελιτιστης...
Αν δηλαδη θεωρουμαστε κλειστο κλαμπ,επειδη δεν θελουμε βανδη και βισση,ναι ειμαστε,και γουσταρω πολυ.Βομβαρδιζομαστε γυρω μας καθημερινως απο αυτα δεν χρειαζεται αλλο.Αυτη η κατηγορια φτιαχτηκε σαν αποκουμπι ανθρωπων που ηθελαν να μιλησουν για μουσικες που δεν παρουσιαζονται,αγκαλιαστηκαν και απο αλλους συμπασχοντες με αποτελεσμα να διαμορφωσουν το στυλ της.Ειναι κακο?Ειναι ελιτιστικο?
Και γιατι οσοι κοπτονται για δημοκρατια εδω μεσα δεν εχουν διαβασει εστω μερικες παρουσιασεις?
Και δεν καταλαβαινω καθολου το υφος δεν γραφω παρουσιασεις γιατι ειναι ελιτιστικη η κατηγορια.Πρωτα γραφεις και αν φας πορτα τοτε κραζεις....

Α ναι!
Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα. Να φανταστείς ότι έχω σκεφθεί αρκετές φορές να ανοίξω thread με Ελληνική μουσική στα κλιπ αλλά επειδή ξέρω πως θα καταλήξει το αποφεύγω!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μουσική κατηγορία ''αφυπνίσου''

κάνε μου τη χάρη και άνοιξέ τα :worshippy:

Δημήτρη διάβασα αρκετά απ' όλα...

1) Διαφορετική θεματολογία παρουσιάσεων
2) Διαφορετικότητα απόψεων
3) Συζήτηση μεταξύ φίλων
4) Καμία λοιδορία καμία χλεύη... Αθώα πειράγματα...
5) Καμία προσωπική αναφορά! σου θυμίζω: δήθεν ροκάς, δήθεν δημοκρατικός, δήθεν προστάτης... ΣΤΟΠ - θα πάει αλλού η κουβέντα και θα ξαναθελήσω να μονοπωλήσω το forum με τον εαυτό μου...

Παρεμπιπτόντως γράφεις και εσύ πολύ ωραία... Μου κίνησες την περιέργεια με τον wilson... ενώ αν δεν είχα ξενομανία μπορεί να δοκίμαζα και Παπακωνσταντίνου...

Καλή πορεία εύχομαι στη κατηγορία και Νίκο (back door) μην ανησυχείς για τίποτα... Θα ξαναγράψουν, θα μάθεις, θα απολαύσεις και κανένα νήμα με videaκια δεν θα αντικαταστήσει την δημιουργικότητα και τις ανησυχίες των μελών...

Πάνο διακρίνω στο γραπτό σου ότι πήρες αφορμή από τα δικά μου γραφόμενα, οπότε παίρνω και το θάρρος της απάντησης...

1) Υπάρχει κανονισμός που να απαγορεύει παρουσίαση του νέου δίσκου του Βέρτη? αν ναι ποιός?

2) Εσύ, προσωπικά εσύ, γνωρίζεις αν έχω διαβάσει παρουσιάσεις? Μήπως σου έχω αναφέρει και δίσκους που έχω αγοράσει από παρουσιάσεις? Και συνεχίζω να δοκιμάζω παρ' ότι δεν συμετέχω?

3) Θέλω δε να σε ρωτήσω... αν έχεις πρόβλημα από την συμπεριφορά κάποιων, έστω σε άλλη κατηγορία... θα απέφευγες να γράψεις?

Λίγα λόγια για τη σπέκουλα:

Στο χωρο μας διεξάγονται δημόσιες ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ που διέπονται απο κανόνες.
Οι συζητήσεις είναι ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
Σε καμμιά συζήτηση δεν θα προσπαθήσεις να λάβεις μέρος και να στο απαγορέψει κάποιος. Δεν έχει τέτοιο δικαίωμα κανείς. Όπως και δεν μπορείς να αποκλείσεις κανέναν απο συζήτηση ακόμη και αν την ξεκίνησες εσύ ο ίδιος.
Ο καθένας λοιπόν συμμετέχει όπου βούλεται. Σε κανέναν δεν είσαι υποχρεωμένος να απαντάς, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να σου απαντήσει.
Όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι τηρούνται οι κανόνες. Για την τήρησή τους υπάρχουν οι εντεταλμένοι.

Επί της ουσίας
Εχει καμμιά σχέση ο Καζαντζίδης με τον Springsteen?
Οι Bee Gees με τον Mississippi John Hurt?
Οι Fleetwood Mac με τους Mode Plagal?
Oι Talk Talk με τον Μuddy Waters?

Για όλα αυτά έχω κάνει παρουσιάσεις. Δεν μου έβαλε κανένας "οδοφράγματα", δεν μου αποσύνδεσε το πληκτρολόγιο, δεν μού' δεσε τα χέρια, δεν μου έσβησε κανένα κείμενο. Καζούρα έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, απόρριψη έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, κριτική έχω δεχτεί και έχω ανταποδώσει, διαφωνίες έχω εκφράσει και έχω δεχτεί, σε καυγάδες έχω συμμετοχή, αλλά πάνω απ´όλα έχω δώσει φιλία και κυρίως έχω δεχτεί απλόχερα εδω μέσα.
Και εδώ μπήκα εξ αρχής φόρα-παρτίδα.
Ούτε "υποψιασμένος", ούτε κακόπιστος, ουτε αθώο θύμα. Και στο δάσκαλο δεν αισθάνθηκα την ανάγκη να πάω ποτέ για να πώ "Κύριε, είναι κάτι κακά παιδιά στην τάξη που δε με παίζουν, ούτε με αφήνουν να γράψω"

ΥΓ Όταν παρουσίασα την "Ανατολή" πάντως, δεν είδα το Μανωλάκο που ήταν διαχειριστής να υποβάλει καμμια παραίτηση. Αλλά πάλι μπορεί και να μην τόδε :music-smiley-005:

Εσύ αγόρι μου για να καταλάβεις πως είναι τα οδοφράγματα πρέπει να γίνει κάτι που σου έχω προτείνει... Αλλά δε θές... Τι να σου κάνω? ;) -bye-

:grinning-smiley-043

αυτή η αίσθηση που δίνει μονίμως η μουσική κατηγορία στους υπόλοιπους ότι είναι αμόλυντη και περιορισμένο κλαμπ.

Για τη συγκεκριμένη φράση έθεσα σχετικά ερωτήματα το φίλο Pontios σε άλλο νήμα, αλλά μάλλον δεν τα είδε.
Εδώ θα συμπληρώσω όμως, πως αυτή η διαπίστωση -βεβαιότητα θίγει ένα θέμα, που ήδη ετέθη και απο άλλους συνομιλητές. Οτι επικρατούν κάποιες "ειδικές συνθήκες" εδώ μέσα. Αν είναι έτσι, τότε μάλλον αυτό γίνεται τουλάχιστον με την ανοχή των διαχειριστών της κατηγορίας, αν όχι την ευθύνη τους. Πρωτότυπο αλλά πάντως άκομψο, το να εγκαλεί συντονιστής κατηγορίας συναδέλφους του συντονιστές για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.
Αλλά ακόμα και αν είναι έτσι και εδώ μέσα τείνει-υπάρχει-έχει δημιουργηθεί καπετανάτο με δική του παντιέρα και "κανονισμούς", η Γενική Διαχείριση τι κάνει; Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή κάνει τα στραβά μάτια;
Να περιμένω απάντηση;

Too many lecturers...Very few doers :icon15:

Παίδες...εχει μαλιάσει η γλώσσα μου: το προφιλ της Κατηγορίας, το διαμορφώνουν αυτοί που γράφουν. Ειτε μας αρέσει είτε όχι.

Το φιλοσοφείν εκ του μακρόθεν είναι τζάμπα: γράψτε κι εσείς.
Η Κατηγορία ποτέ δεν αρνήθηκε κείμενα.
Οποιος φοβάται, πέφτει και κοιμάται.
Αλλά να μην παραπονιέται μετά, που τα πράγματα διαμορφώνονται ερήμην του.

Από το 2008 που είμαι μέλος του forum (δεν γνωρίζω για παλιότερα) δεν είδα να υπάρχει κάποια απαγόρευση για παρουσίαση συγκεκριμένου μουσικού είδους. Δεν απαγορεύεται σε κανέναν να παρουσιάσει οτιδήποτε θέλει, απλά όπως συμβαίνει σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις, κάποιος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο κάποιος να έχει διαφορετική άποψη. Αν κάτι που θα παρουσιάσει κάποιος δεν θα έχει πολλούς "θιασώτες" που θα το σχολιάσουν για οποιονδήποτε λόγο, αυτό δεν παραπέμπει σε απαγόρευση ή "κλειστό κλαμπ".
Τέλος, όταν μιλώ για παρουσίαση, και για να αντιπαρέλθω τον σκόπελο της ενδεχόμενης αδυναμίας κάποιου να γράψει, νομίζω ότι είναι ευνόητο προς όλους μας ότι δεν αναφέρομαι σε "έκθεση ιδεών", 5 κουβέντες φτάνουν για όποιον θέλει.

Αλλα έγραψε και εννοούσε ο Back Door Man ,από προφανέστατα καλή διάθεση και ενδιαφέρον γιά την Μουσική πού αποδεδειγμέναασχολείται ουσιωδώς και τελικά τό νήμα τείνει νά εξελιχθεί πάλι σέ one man show εντελώς απόντων και χωρίς διάθεση συμμετοχής..
Από τά λοιπά κρατάω τό ποστ τού Μπάϊρα καί τό´λαμβάνω υπόψιν μου.
Σέ κάποια συμφωνώ,σέ άλλα διαφωνώ,αλλά σημασία έχει οτι ο Γιώργος ήταν και είναι παρών ,φυσικά μέ τα διαλείματα πού αναλογούν σέ ολους τούς ενεργά συμμετέχοντες.
Υπάρχουν πολλές φωνές και έμπρακτες παρουσίες και φυσικά η πόρτα δέν έκλεισε γιά οιονδήποτε ειλικρινώς ενδιαφερόμενο..
Η κατηγορία θά κρατήσει τόν χαρακτήρα της μέ τίς αναγκαίες τροποποιήσεις σέ κάποιες υποκατηγορίες ,άν τό αποφασίσουν οι διαχειριστές της.
Απ´εκεί και πέρα τά λοιπά επαναλαμβάνονται περιοδικά επί έτη..Ακριβώς τά ιδια..Τελικά οι έχοντες διάθεση ενσωματώθηκαν μιά χαρά και πήραν τήν δική τους πορεία..Οι λοιποί απλά ξεβράστηκαν γιατί δέν είχαν καμιά διάθεση συμμετοχής,απλά περιστασιακά έλεγαν γιά νά λένε.
Οποιος θέλει γράφει,οποιος δέν θέλει δέν γράφει..Αλλα αποκλείεται νά πάψουν νά γράφουν αυτοί πού τούς αρέσει νά γράφουν γιατί άλλοι θέλουν νά γινει η Κατηγορία λαχανόκηπος..''Επανεξετάσεις'' υπό τό πρίσμα τής πατάτας μπλούμ πού λέγαμε και στόν στρατό δέν υπάρχουν..

Θά μείνω στό ποστ τού Μπάϊρα μιάς και είναι απολύτως συναισθηματικό και θά τού πώ οτι η εμπιστοσύνη είναι ένα ιδιόρρυθμο συναίσθημα..
Οπως ακριβώς διαπλάθεται και ενισχύεται η εμπιστοσύνη ,έτσι και μειώνεται αλλά καί επανενισχύεται..
Γι´αυτό νάναι σίγουρος.:ernaehrung004::ernaehrung004:

Last edited:
αυτή η αίσθηση που δίνει μονίμως η μουσική κατηγορία στους υπόλοιπους ότι είναι αμόλυντη και περιορισμένο κλαμπ.

Για τη συγκεκριμένη φράση έθεσα σχετικά ερωτήματα το φίλο Pontios σε άλλο νήμα, αλλά μάλλον δεν τα είδε.
Εδώ θα συμπληρώσω όμως, πως αυτή η διαπίστωση -βεβαιότητα θίγει ένα θέμα, που ήδη ετέθη και απο άλλους συνομιλητές. Οτι επικρατούν κάποιες "ειδικές συνθήκες" εδώ μέσα. Αν είναι έτσι, τότε μάλλον αυτό γίνεται τουλάχιστον με την ανοχή των διαχειριστών της κατηγορίας, αν όχι την ευθύνη τους. Πρωτότυπο αλλά πάντως άκομψο, το να εγκαλεί συντονιστής κατηγορίας συναδέλφους του συντονιστές για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους.
Αλλά ακόμα και αν είναι έτσι και εδώ μέσα τείνει-υπάρχει-έχει δημιουργηθεί καπετανάτο με δική του παντιέρα και "κανονισμούς", η Γενική Διαχείριση τι κάνει; Κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ή κάνει τα στραβά μάτια;
Να περιμένω απάντηση;

Γιώργο μια χαρά την είδα, αλλά δεδομένου της ήδη εκρηκτικής κατάστασης που επερχότανε επέλεξα να μην μιλήσω , χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχω δίκιο ή άδικο.
Όπως επισυμάνθηκε, σαν διαχειριστής δε πρέπει να έρχομαι σε αντιπαράθεση με άλλον διαχειριστή. Αυτό έπραξα.

Την πρωτη φορα που εγραψα εδω μεσα ηταν στο νημα του Smile.Μαλιστα εκανα και αρκετα ειρωνικα σχολια για τον Wilson.Ισως ειχα και αγνοια κινδυνου αλλα κανενας δεν μου ειπε "παρ'τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια" παρ'ολο που δεν με ηξερε κανενας και θα μπορουσαν να μου τα χωσουν.Στο αφιερωμα με τον Jimmy Smith ο Λυμπε λιγο ως πολυ μου ειπε οτι "νταξει τωρα σιγα τα ωα".
Σε μια παρουσιαση για το "What's going on" ο Λυμπε μου ειπε "χιλιες φορες ο Al Green".Σε ενα θεμα με τους Sabbath και ενω ολοι τους εκθειαζαμε ο Λυμπε βγηκε και ειπε γιατι δεν τους γουσταρει.
Αν λοιπον τα επαιρνα επι προσωπικου θα'πρεπε να πιστευω οτι ο Λυμπε εχει προσωπικα μαζι μου και δεν με γουσταρει.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε θεωρω το Λυμπε εναν απο τους πολυ καλους μου φιλους.Ποτε δεν το ειδα επι προσωπικου.Ισα ισα θεωρω οτι αυτες οι αντιπαραθεσεις και τα πειραγματα πηγαινουν την κουβεντα για ενα μουσικο θεμα μπροστα.Το να χειροκροταμε ολοι μαζι ή να θαβουμε ολοι μαζι δεν σημαινει τιποτα.
Αλλα ο Μπαιρα εθεσε το θεμα στη σωστη βαση.Ολα ξεκινουν απο το ποσο καλοπιστοι ειμαστε.Εγω προσωπικα δεν προκειται να τσακωθω με κανεναν επειδη δεν του αρεσει το ταδε συγκροτημα.Ουτε θεωρω οτι χαρακτηριζει καποιον το τι ακουει.Και δυστυχως διακρινω κακοπιστια με αποτελεσμα να αναλωνομαστε σε συζητησεις περι ελιτισμου γιατι καποιος εκανε πλακα ή διαφωνησε με καποιον μουσικα και ο αλλος στραβωσε...

Έχω την εντύπωση ότι αναμασάμε τα ίδια πράγματα από καιρού εις καιρόν (με πρόλαβε ο Σπύρος). Ελιτισμός, κλειστό club κλπ. Όποιος θέλει να γράψει για metal, για Βέρτη (μιας και αναφέρθηκε) και για οτιδήποτε άλλο, γιατί δεν το κάνει;
Ποιός τον εμποδίζει;

Και για να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους οι περισσότερες γκρίνιες είναι από ''περαστικούς'' από την Κατηγορία, από ανθρώπους που δεν έχουν ενδιαφερθεί ουσιαστικά να μπουν στην κατηγορία αλλα αναλώνονται σε αφορισμούς περί δημοκρατικότητας και κλειστής κάστας.
Κάπου έχει αρχίζει και κουράζει αυτή η κατάσταση.

Την πρωτη φορα που εγραψα εδω μεσα ηταν στο νημα του Smile.Μαλιστα εκανα και αρκετα ειρωνικα σχολια για τον Wilson.Ισως ειχα και αγνοια κινδυνου αλλα κανενας δεν μου ειπε "παρ'τα κουβαδακια σου και σε αλλη παραλια" παρ'ολο που δεν με ηξερε κανενας και θα μπορουσαν να μου τα χωσουν.Στο αφιερωμα με τον Jimmy Smith ο Λυμπε λιγο ως πολυ μου ειπε οτι "νταξει τωρα σιγα τα ωα".
Σε μια παρουσιαση για το "What's going on" ο Λυμπε μου ειπε "χιλιες φορες ο Al Green".Σε ενα θεμα με τους Sabbath και ενω ολοι τους εκθειαζαμε ο Λυμπε βγηκε και ειπε γιατι δεν τους γουσταρει.
Αν λοιπον τα επαιρνα επι προσωπικου θα'πρεπε να πιστευω οτι ο Λυμπε εχει προσωπικα μαζι μου και δεν με γουσταρει.Αυτη τη στιγμη που μιλαμε θεωρω το Λυμπε εναν απο τους πολυ καλους μου φιλους.Ποτε δεν το ειδα επι προσωπικου.Ισα ισα θεωρω οτι αυτες οι αντιπαραθεσεις και τα πειραγματα πηγαινουν την κουβεντα για ενα μουσικο θεμα μπροστα.Το να χειροκροταμε ολοι μαζι ή να θαβουμε ολοι μαζι δεν σημαινει τιποτα.
Αλλα ο Μπαιρα εθεσε το θεμα στη σωστη βαση.Ολα ξεκινουν απο το ποσο καλοπιστοι ειμαστε.Εγω προσωπικα δεν προκειται να τσακωθω με κανεναν επειδη δεν του αρεσει το ταδε συγκροτημα.Ουτε θεωρω οτι χαρακτηριζει καποιον το τι ακουει.Και δυστυχως διακρινω κακοπιστια με αποτελεσμα να αναλωνομαστε σε συζητησεις περι ελιτισμου γιατι καποιος εκανε πλακα ή διαφωνησε με καποιον μουσικα και ο αλλος στραβωσε...

Μιάς και ακούω και Χριστοδουλόπουλο ο φίλος ο Geon-X είχε ανοίξει θέμα γιά τον Μάκη...Μιά χαρά συμμετείχαμε διάφοροι άλλοι ..

Οταν πρωτομπήκαμε εδώ μέσα ειχαμε κυριολεκτικά σκοτωθεί και γιά κλασσικούρια και γιά progr και γιά punk καί γιά διάφορα είδη jazz πού ο ένας προτιμούσε σέ σχέση μέ τον άλλον.Συζητήσεις επί συζητήσεων και καυγάδες επί καυγάδων..

Μέχρις νά βρεθούν ισορροπίες στήν Κατηγορία υπήρξαν πολλές αλλά ουσιώδεις και μέ επιχειρήματα μουσικές διαμάχες...Στην συνέχεια αυτά έγιναν πειράγματα και αποδοχή τής διαφορετικότητας..

Καί τότε πάλι κάποιοι περαστικοί γιά ελιτισμούς έγραφαν..Το ενδιαφέρον είναι πώς εδώ καί κάμποσα χρόνια μπήκαν και συμμετέχουν μέ τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο φίλοι διαφορετικών μουσικών προτιμήσεων οι οποίοι αντί νά λένε περί ''ελιτισμού'' απλά είτε έγραψαν τά κείμενά τους είτε έδωσαν τό στίγμα τους μέ ποικίλους τρόπους στίς συζητήσεις και στίς ενημερώσεις..

Αρα δεν είναι το θέμα μονον οι γράφοντες αλλά πώς ο καθείς δίνει τό στίγμα του ανεξαρτήτως τού εάν έχει πέραν τών μουσικών του ενασχολήσεων και ενδιαφέροντα λόγο..Μιά χαρά παρόντες είναι..
Οπως για μένα παρόντες είναι οσοι διαβάζουν συστηματικά..

Καί εν τέλει στήν εποχή τής ισοπέδωσης και τής εξομοίωσης πρός τά κάτω καλύτερα νά σού προσάπτουν τήν ''κατηγορία'' τού ελιτιστή παρά τού αυριανιστή.
Το δεύτερο τό έχουμε ζήσει σέ ολο το μεγαλείο στήν πολιτιστική και κοινωνική ζωή τού τόπου..
Σε αυτήν εδώ την γωνιά δέν είναι αναγκαίο νά αναπαραχθεί στό όνομα τής δήθεν ''ισότητας'',γιατί αυτό πού προσωπικά καταλαβαίνω ότι απαιτείται απο ολίγους είναι νά ισοπεδωθούν απαντες σέ έναν αχταρμά..
Το ζητούμενο είναι όμως αυτό πού έγραψε ο Back Door ..Πώς σέ χαλεπούς καιρούς μπορείς νά σηκώσεις και λιγάκι τήν μούρη σου από τό έδαφος πού σού εχει επιβληθεί απο μιά πολιτιστική καί κοινωνική σαλάτα.
Εμένα μέ αφορά τό δεύτερο.
Οποιος όμως θέλει ,γιά δικούς του λόγους,νά αναπαράξει τό πρώτο ας τό κάνει..Προωπικά δέν μέ πειράζει..Απλά δεν θά ασχοληθώ.

Last edited:
Ποια είναι βρε Δημήτρη μου τα μέλη της κατηγορίας?

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, τα μελη τα χωριζω σε 3 κατηγοριες.

ΠΡΩΤΗ και καλυτερη ειναι αυτη των πραγματικων γνωστων της παγκοσμιας μουσικης σκηνης, ουσιαστικα απο την αρχη της. ΑΥΤΟΙ ειναι που με εκαναν να δω φως και να μπω.

Δευτερη ειναι η κατηγορια των μελων που, κυριως, ειναι εδω για να μαθαινουν και λιγοτερο ή καθολου για να "διδασκουν". Εκει βαζω τον εαυτο μου.

Τριτη ειναι η κατηγορια των μελων που δεν αναγνωριζουν πανευκολα τα μελη της πρωτης. Αυτοι δε με αφορουν ως μελη της μουσικης κατηγοριας. Δε νομιζω πως ειναι καν μουσικοφιλοι.