Μουσικό PC

θα την αντι....λάβεις :afro: την σημασία του πράγματος μόνο άμα τη δοκιμάσεις.
Μετά....δεν υπάρχει επιστροφή....

παράδειγμα ; σε ποιο επίπεδο καταλαβαίνεις την ανωτερότητα ενός ακριβότερου τροφοδοτικού για πισι, σε σχέση με ένα που είναι ήδη ικανοποιητικό από πλευράς θορύβου ; δεν είμαι σκεπτικιστής, αλλά θέλω λίγο να μου το κάνεις πενηνταράκια ... θα λειτουργεί καλύτερα ο επεξεργαστής ; η μνήμη ; το όλον ;

μιλάω για την ανωτερότητα του fanless.
Δεν υπάρχει ικανοποιητικό αν δεν είναι fanless.
Είχα "ικανοποιητικό" που δεν ήταν fanless μέχρι που ήρθε το fanless και κατάλαβα τι εστί βερύκοκκο

Και προφανώς δεν μιλάμε για επεξεργαστές, μνήμη κλπ.
Μιλάμε για ησυχία στο αυτί.
Πχ να ακούς Σεχραζάντ στη 1 το βράδυ σε εντάσεις ψιθύρου, το μοναχικό βιολί μετά το ναυάγιο....χωρίς να ακούς ικανοποιητικά τροφοδοτικά

Απάντηση: Re: Μουσικό PC

πολλά τα χρήματα ρε γμτ ... και δεν αντιλαμβάνομαι την σημασία του πράγματος, πέραν μιας ανώτερης αξιοπιστίας ... τα 0 db εμπεριέχουν κάποιο φετιχισμό, εννοώ ότι κάτω από τα 10 db είμαστε ήδη μια χαρά από θόρυβο ... είναι όπως το παράδειγμα με την μολυσμένη λίμνη .... με χ ποσό την κάνεις 'ανθρώπινη', αν θέλεις να βάζεις το ποτήρι σου να πίνεις, θέλεις 100χ ...
έχω λίγο μπερδευθεί, να με συμπαθάτε ...

Τα πιο πολλά προβλήματα ενός υπολογιστή από κει ξεκινάνε.

Η πιστοποίηση του και μόνο (80+ platinum) δικαιολογεί το ποσό που ζητάει και την απόλυτη ησυχία του δες στην σαν δώρο!
Επιπλέον είναι modular που σημαίνει πως θα χρησιμοποιήσεις μόνο τα απολύτως απαραίτητα καλώδια αποφεύγοντας τις μακαρονάδες μέσα στο κουτί.

Το μείον το επισήμανε ο Θανάσης,χρειάζεται συγκεκριμένα κουτιά.
Είτε ανοιχτό από πάνω,είτε αυτά που το τροφοδοτικό μπαίνει κάτω χαμηλά.

Παραδείγματα:

Thermaltake Dokker Mid-Tower

Fractal Design Arc Midi

Cooler Master HAF XB EVO

Κουτιά είναι αυτά ρε συ?

Εμείς θέλουμε "μουσικά" κουτιά....

(teaserάκι)

Το έκανες fanless το asusaki,θα το κλείσεις και σε κουτί κακούργε;
Να δω πως θα βγάλει καλοκαίρι.:flipout:

Έκανες τουλάχιστον καμιά πατέντα να λειτουργεί και το κουτί σαν ψύκτρα μπας και γλιτώσεις τίποτα;
(Να δω τι θα κάνεις αν βαρεθείς το daphile και πεις να βάλεις κανα jriver επάνω... :devil-smiley-029: )

Σοβαρά τώρα,μια ελάχιστη ροή αέρα πρέπει να την αφήσεις,όσο κρύο κι αν νομίζεις πως θα είναι.

Το coolermaster ειναι σοκ και δεος!
44 * 33 ειναι η προσοψη και αλλα 43 το βαθος. Cuz if you wanna run cool, you gotta run on heavy heavy fuel ;)

Baby κουτιά,πφφ...
Είμαι στα 65*60*25.
Το επόμενο νούμερο βγαίνει και σε γκαρσονιέρα. :flipout:

Νομίζω έχει βγάλει και πιο καινούργιο πάντως από αυτό στο link,πιο μελετημένο,δεν τα έψαξα και πάρα πολύ.
Γενικά υπάρχουν λύσεις,όρεξη και χρόνο για ψάξιμο να έχεις...

Μπορώ να βάλω 15 δικά μου (κουτιά) μέσα στο δικό σου... :)

:flipout:

Κι όμως για μια τέτοια (E-ATX) και κάνα 2-3 μεγάλες κάρτες γραφικών,πέφτει ακριβώς.
Gigabyte-Z77X-UP7-LGA-1155-Intel-Z77-E-ATX-Motherboard-14489726-5.jpg

(Μα δεν είναι ποίημα όπως την βλέπεις; :Banane0: )

Δεν είμαι να ανοίγομαι,θα φάω ξύλο...:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Μουσικό PC

Οκ,περιμένουμε και τις δοκιμές με Rpi.

Τελευταίο offtopic, απλά και μόνο για να δοθεί η πλήρης εικόνα:

Με το 9018K2Μ + ΧΜOS και Rpi B+ κατάφερα να ακούσω (όχι εντελώς) απροβλημάτιστα μέχρι DSD64. Από κει και πάνω είναι full σε pops και clicks με ότι και να δοκίμασα (overclock κλπ). Βέβαια o Dimdim με βουβάλι και amanero πήγε πολύ ψηλότερα, οπότε για τις πολύ υψηλές αναλύσεις ισχύει το "λαχείο" που έχω αναφέρει και παλαιότερα. Με άλλα dacs/usb interfaces θα παίξει και με άλλα όχι.

Μιχάλη,καθόλου off-topic και σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διέθεσες για να αποσαφηνίσεις τα πράγματα.

Εφ´όσον μιλάμε για μουσικό pc,οι δυνατότητες,ευκολίες,κλπ που μας προσφέρει η κάθε λύση,όχι μόνο off-topic δεν είναι,αλλά είναι και το ζητούμενο!

Αυτό που θα κάνω είναι ότι θα μετρήσω πλήρως τα udoo και cubox σε όλο το εύρος που μπορώ.

Ετοιμάζω ένα υποτυπώδες "πρωτόκολλο" με το οποίο θα μετρήσω cpu load, ram και φυσικά αν άκουσα απροβλημάτιστη αναπαραγωγή ή όχι. Όταν λέω cpu load δεν αναφέρομαι στο στιγμιαίο που βλέπετε στο screenshot γιατί αυτό δεν είναι πάντοτε ενδεικτικό. Αναφέρομαι σε νούμερο που δείχνει τη διακύμανση της cpu σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Βέβαια χτες με το επιτυχές τεστ σε DXD 24/352.8 και 32/384 δεν έμειναν και πολλά περιθώρια αποτυχίας για το σύνολο των δοκιμών.

Το συμπέρασμα που βγαίνει για τα pc από την επίδοση του udoo quad είναι ότι όποιος σκέφτεται να στήσει headless linux x86 μηχάνημα δεν χρειάζεται να ανησυχεί ούτε για τη RAM ούτε για τη CPU διότι οι απαιτήσεις είναι αστείες.

Και επειδή εγώ επιμένω ότι θα έπρεπε κυρίως να ενδιαφερόμαστε για το εύρος 16/44.1 - 24/192, η απόλυτη επιτυχία του RPi να τα παίξει και μάλιστα κάτι παραπάνω από άνετα, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όποιο χρέπι μέχρι και 10ετίας διαθέτουμε στην αποθήκη μας, πιθανότατα θα μας συντροφέψει με απόλυτη επιτυχία στις bit perfect ακροάσεις μας, εφόσον θελήσουμε να ασχοληθούμε με το Linux και στήσουμε για ακόμα μια φορά headless σύστημα (χωρίς γραφικό περιβάλλον).

Υγ. Θα στήσω με όμοιο τρόπο με το Archphile ένα eeepc 701 και θα το μετρήσω και αυτό σε όλο το εύρος για να δούμε τι μπορεί να κάνει στο hi res pc audio ο ορισμός αυτού που λέμε "κλαστήρι".

Υγ. Θα στήσω με όμοιο τρόπο με το Archphile ένα eeepc 701 και θα το μετρήσω και αυτό σε όλο το εύρος για να δούμε τι μπορεί να κάνει στο hi res pc audio ο ορισμός αυτού που λέμε "κλαστήρι".

eeepc 701 / Archlinux 32 Bit / MPD 0.19.4/ WIFI / NFS NAS / 9018K2M + XMOS

To 701 είναι από την πρώτη γενιά με τους celeron και έχω βάλει 2GB μνήμη αλλά αυτό βλέπει το 1GB.

- Αρχείο αναπαραγωγής: Mozart: Violin concerto in D major - Allegro Marianne Thorsen / TrondheimSolistene σε DXD 32/352.8

Code:
[root@archphile ~]# cat /proc/asound/card0/pcm0p/sub0/hw_params 
access: RW_INTERLEAVED
format: S32_LE
subformat: STD
channels: 2
rate: 352800 (352800/1)
period_size: 32768
buffer_size: 131072

Στα της αναπαραγωγής, εννοείται ότι έπαιξε άψογα και μάλιστα από wifi.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια διόρθωση, το αρχείο είναι 24/352.8.

Μιχαλιο για άλλη μια φορα μπραβο.

ΙΜΟ για την αναπαραγωγη μουσικης δε χρειαζονται απαραιτητα "μπιζου" (tmjuju ;) ) computer parts. Ειναι περισσοτερο προς προσωπικη μας ψυχολογικη ικανοποιηση παρα επειδη πραγματικα χρειαζονται.

Ειδικα για headless player.

Από χτες το έχω ψάξει λίγο παραπάνω, βάζοντας real time kernel και κάνοντας τις απαραίτητες ρυθμίσεις κλπ.

Κάνω και κάποια υποτυπώδη Α/Β με το Udoo Quad μπας και ακούσω καμιά διαφορά ανάμεσα σε x86 και arm. Δεν έχω εντοπίσει κάτι. Ακόμα και αν υπάρχει μιλάμε για λεπτομέριες.

Σε κάθε περίπτωση αν δεν είχα τα embedded μου το eeepc θα ήταν απο χτες μέρος του συστήματός μου μια που πραγματικά δεν μπορώ να βρω κάτι που δεν μπορεί να προσφέρει για τη χρήση που προορίζεται.

Μπράβο ρε tuxx!

Τελικά επιβεβαιώνεται (στην πράξη) ότι τα βαρβάτα συστήματα δεν έχουν βάση στην απρόσκοπτη αναπαραγωγή της μουσικής, ανεξαρτήτως ανάλυσης!

...μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. :)

Μπράβο ρε tuxx!

Τελικά επιβεβαιώνεται (στην πράξη) ότι τα βαρβάτα συστήματα δεν έχουν βάση στην απρόσκοπτη αναπαραγωγή της μουσικής, ανεξαρτήτως ανάλυσης!

...μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. :)

Ανεξαρτήτως ανάλυσης μπορεί.
Όχι όμως κι ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Μην πάρουμε στον λαιμό μας κανένα φίλο που θα προσπαθήσει να παίξει jriver σε κάτι τέτοιο,τα είπε και παραπάνω ο Μιχάλης.

Το συγκεκριμένο μηχάνημα σέρνεται ακόμα και με linux desktop. Δεν τίθεται θέμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπεξέλθει με windows στις απαιτήσεις μας. Δε φτάνει κάν ο δίσκος του ο οποίος είναι 4gb.

O επεξεργαστης του είναι ο:

Code:
[root@archphile ~]# cat /proc/cpuinfo 
processor    : 0
vendor_id    : GenuineIntel
cpu family    : 6
model        : 13
model name    : Intel(R) Celeron(R) M processor          900MHz

To σύστημα που έχω στήσει είναι ίδια λογική με Archphile. Εντελώς άδειο εκτός από MPD/ympd και μερικά ακόμα καλούδια (upnp κλπ)

Ο χώρος που καταλαμβάνει, χωρίς να έχω ασχοληθεί να αφαιρέσω διάφορα άχρηστα είναι:

Code:
[root@archphile ~]# df -h
Filesystem            Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda2             3.6G  1.1G  2.3G  34% /

Eκκινεί χρησιμοποιώντας περίπου 30Mb Ram και δεν ξεπερνάει τα 60-70Mb ανεξαρτήτως του αρχείου που θα κληθεί να παίξει.

Ο βασικός λόγος που πειραματίζομαι με τόσο minimal προσέγγιση, εκτός του ότι αυτή είναι η λογική που στήνω Linux συστήματα εν γένει, είναι ότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να δούμε όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιες είναι οι πραγματικές hardware απαιτήσεις για μουσική αναπαραγωγή. Προσωπικά ακόμα και σε i7 με 16gb ram το ίδιο installation θα έκανα.

Είναι πέρα από φανερό ότι τα πραγματικά "βαρίδια" δεν είναι τα high res αρχεία και η αναπαραγωγή τους αλλά τα λειτουργικά συστήματα και τα διάφορα προγράμματα αναπαραγωγής.

Ξέρω ότι ελάχιστοι μη ασχολούμενοι με το Linux θα μπορέσουν να κάνουν μια όμοια εγκατάσταση, καθώς απαιτεί μεγάλη εξοικείωση με τον πιγκουίνο, παρόλα αυτά είναι χαρά μου να βοηθήσω όποιον σκέφτεται να πειραματιστεί.

Last edited: