Μπαταριες εργαλείων: Mετατροπες, ανταπτορες & επισκευές.

Τελικά βρήκες αντάπτορα για το κρουστικό 18V σε Χ20V. ??
Η ανάρτηση με το Makita μάλλον είναι διαφήμιση....δεν ρωτάς σε αυτόν αν δεν έχεις βρει ακόμα.
Πληροφοριακά την διαδικασία με τους 3D αντάπτορες την περιγράφω εδώ https://avclub.gr/index.php?threads/parkside-mpataries-metatropes.177015/
Αν βρήκες κάπου έτοιμους πες μας να ξέρουμε. :cool:

Κάπου πήρε το μάτι μου σε μια ομάδα στο Facebook κάποιον να πουλάει έτοιμους ανταπτορες.
Αν το βρώ θα γράψω

Υπάρχει αντάπτορας για μπαταρία parkside x20v σε type makita κινέζικα εργαλεία πχ violeworks?
Συγγνώμη αν έχει απαντηθεί στο νήμα!

Υπάρχουν έτοιμοι, αλλά και άτομα που φτιάχνουν.
Έχω πάρει έναν από κάποιον στο fb.. Και δουλεύει κανονικά.
Φοβερά εξυπηρετικο

Υπάρχουν έτοιμοι, αλλά και άτομα που φτιάχνουν.
Έχω πάρει έναν από κάποιον στο fb.. Και δουλεύει κανονικά.
Φοβερά εξυπηρετικο
Αν δεν έχεις αντίρρηση θα ήθελα να πάρω έναν από τον άνθρωπο που πουλάει στο fb απλά δεν έχω fb.... Αν έχεις στοιχεία στείλε μου με πμ

Εργαλείο και το ηχειάκι που ακούμε μουσική στο εργαστήριο όσο μαστορεύουμε :)

Μου έλεγε ένας φίλος πριν λίγες μέρες πως θα παραγγείλει ένα νέο ηχειάκι JBL GO, γιατί σε αυτό που είχε πάρει τα είχε παίξει η μπαταρία και δούλευε μόνο όταν ήταν στο ρεύμα. Του το ζήτησα μπας και το φτιάξω.

Παρήγγειλα μια μπαταρία από Ελλάδα με 12€ (προφανώς στο Ali θα υπήρχε πολύ φτηνότερα, αλλά δεν ήθελα να περιμένω) και ήρθε σε μια μέρα, με Box now

go1.jpg

Έβγαλα το μπροστινό μεταλλικό διάτρητο πλέγμα με ενα ίσιο κατσαβιδι - με κάποια δυσκολία (είναι σφηνωμένο) - και μετά, έπρεπε να ξεβιδώσω τέσσερις Τ6 με ένα μικρό κατσαβιδάκι

Το "ωραίο" σετάκι που είχα πάρει (δεν θυμάμαι από που, από Banggood νομίζω), αποδείχθηκε μεγάλη φόλα, αφού στην πρώτη προσπάθεια ξεβιδώματος φαγώθηκε η μυτούλα του Τ6! Απίστευτο! :mad:

go2.jpg

Ευτυχώς είχα ένα παλιό σετάκι και συνέχισα. Έβγαλα το πάνελ του μεγαφώνου και μετά την πλακέτα, ωστε να έχω πρόσβαση στην μπαταρία.
Δείτε πως ειχε φουσκώσει η παλιά.

go3.jpg

Κόλλησα την καινούργια, το έκλεισα και έτοιμο το JBL :)
OK, καινούργιο κάνει 32€, αλλά γιατί να πεταγόταν αφού με 12€ έγινε σαν καινούργιο.

go4.jpg

Πολύ σπαστική αυτή η τακτική των εταιριών να μας αναγκάζουν να πετάμε τις συσκευές μόνο και μόνο επειδή χάλασε η μπαταρία.

Οπότε, ένα κολλητήρι και ένα σετ καλά κατσαβιδάκια, είναι απαραίτητα :)

Καλη δουλεια, μπραβο!

Tα καλα κατσαβιδακια ειναι απαραιτητα οχι μονο επειδη το μεταλλο ειναι πιο ανθεκτικο, αλλα και επειδη το μεγεθος της μυτης ειναι ακριβως αυτο που χρειαζεται η βιδα για να μην καταστραφει η κεφαλη της.

• Like
Reactions: KOSSTV and nikfor
Το "ωραίο" σετάκι που είχα πάρει (δεν θυμάμαι από που, από Banggood νομίζω), αποδείχθηκε μεγάλη φόλα, αφού στην πρώτη προσπάθεια ξεβιδώματος φαγώθηκε η μυτούλα του Τ6! Απίστευτο! :mad:
Απίστευτο. Μιλάμε για βίδες ραδιοφώνου που βιδώνουν σε πλαστικό.

Νίκο, το 3ο καλώδιο είναι για thermistor;
1731504367439.png

Το σετάκι Xiaomi-Wiha το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν έχει πάθει τίποτα. Φυσικά το χρησιμοποιώ με σύνεση και σε μικρομαστορέματα σε αντίστοιχου μεγέθους συσκευές.

Καταρχάς μπράβο, πολύ καλή δουλειά!

Παρήγγειλα μια μπαταρία από Ελλάδα με 12€ (προφανώς στο Ali θα υπήρχε πολύ φτηνότερα, αλλά δεν ήθελα να περιμένω) και ήρθε σε μια μέρα, με Box now

Να σε ρωτήσω όμως κάτι; Αντί για την μπαταρία που αγόρασες και έβαλες, δεν θα μπορούσες να βάλεις μια 18650; Αν χωρούσε φυσικά μέσα στο κουτί του ηχείου ή διαφορετικά μια 14500 αν δεν χωρούσε η 18650.
Θα είχες μηδαμινό κόστος (φαντάζομαι έχεις απόθεμα 18650 μπαταριών) και φυσικά πολλαπλάσια χωρητικότητα αν έβαζες πχ μια LG των 3000mah συγκριτικά με την παραπάνω που είναι 420mah, θα ξεχνουσες κυριολεκτικά ποτέ το φορτισες τελευταία φορά.

Το ρωτάω γιατί έχω και εγώ δύο ηχειακια creative που είναι παρόμοια με το JBL (φαντάζομαι θα έχουν ίδιου τύπου μπαταρία) και συντόμως θα χρειαστούν νέες μπαταρίες.

Να σε ρωτήσω όμως κάτι; Αντί για την μπαταρία που αγόρασες και έβαλες, δεν θα μπορούσες να βάλεις μια 18650; Αν χωρούσε φυσικά μέσα στο κουτί
Αν χωρούσε ναι θα μπορούσε.

Νίκο, το 3ο καλώδιο είναι για thermistor;
View attachment 241878

Στέλιο, δεν έχω ιδέα. Πρέπει να δίνει μια μέτρηση τάσης για να κόβει την φόρτιση, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος.

Το σετάκι Xiaomi-Wiha το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα και δεν έχει πάθει τίποτα. Φυσικά το χρησιμοποιώ με σύνεση και σε
μικρομαστορέματα σε αντίστοιχου μεγέθους συσκευές.

Ναι, και εγώ "αυτό" πήρα, αλλά ... το αντίγραφο. Οπότε θα πρέπει να πετάξω τη βλακεία μαϊμού που πήρα και να πάρω ένα σαν το δικό σου. Έτσι, θα μου έρθει 50% ακριβότερα τελικά το Xiaomi από οσο το αγόρασες εσύ. :confused:

......Αντί για την μπαταρία που αγόρασες και έβαλες, δεν θα μπορούσες να βάλεις μια 18650; Αν χωρούσε φυσικά μέσα στο κουτί του ηχείου ή διαφορετικά μια 14500 αν δεν χωρούσε η 18650.
......

Καλά θα ήταν να χώραγε κάτι μεγαλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε χώρος. Οριακά, ίσως να χώραγε άλλη μια ίδια μικρούλα, αλλά και πάλι αμφιβάλω. Τα έχουν συμπυκνώσει τόσο πολύ που δεν σηκώνουν τέτοιες μετατροπές. Μόνο σε εξωτερική θήκη μια 18650, αλλά θα χάλαγε η αισθητική και η εργονομία.

• Like
Reactions: tonal and newbie
Αν χωρούσε ναι θα μπορούσε.
Έχω και εγώ το ίδιο θέμα και μπαταρία με 3 καλώδια. Αν βάλω 18650, θα πρέπει να αφήσω κάποιο καλώδιο χωρίς να το συνδέσω προφανώς. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην φόρτιση;

Ναι, αν έχει και τρίτο καλώδιο θα δημιουργηθεί πρόβλημα, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να βάλεις μια 18650.

• Like
Reactions: newbie
Έχω και εγώ το ίδιο θέμα και μπαταρία με 3 καλώδια. Αν βάλω 18650, θα πρέπει να αφήσω κάποιο καλώδιο χωρίς να το συνδέσω προφανώς. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην φόρτιση;
Πάντως το τρίτο καλώδιο δεν καταλαβαίνω τι κάνει. Η μπαταρία είναι ενός στοιχείου οπότε πέρα από το + και το - τι άλλο να χρειάζεται; Θα είχε ενδιαφέρον να ακολουθήσεις την διαδρομή που κάνει το τρίτο καλώδιο στην πλακέτα, μήπως είναι κάτι που μπορεί να το παρακάμψεις.

Πάντως το τρίτο καλώδιο δεν καταλαβαίνω τι κάνει. Η μπαταρία είναι ενός στοιχείου οπότε πέρα από το + και το - τι άλλο να χρειάζεται; Θα είχε ενδιαφέρον να ακολουθήσεις την διαδρομή που κάνει το τρίτο καλώδιο στην πλακέτα, μήπως είναι κάτι που μπορεί να το παρακάμψεις.

Αν έχω καταλάβει σωστά στην δική μου περίπτωση, μεταφέρει πληροφορία στο θερμίστορ ώστε να κόψει την τροφοδοσία σε περίπτωση αυξημένης θερμοκρασίας. Προσέγγιση νηπιαγωγίου, αλλά με τύπους αντιστάσεων κτλ έχω μεσάνυχτα 😁

Αν έχω καταλάβει σωστά στην δική μου περίπτωση, μεταφέρει πληροφορία στο θερμίστορ ώστε να κόψει την τροφοδοσία σε περίπτωση αυξημένης θερμοκρασίας. Προσέγγιση νηπιαγωγίου, αλλά με τύπους αντιστάσεων κτλ έχω μεσάνυχτα 😁
συνηθως αυτο...αν η μπαταρια ειναι ενος στοιχειου.... αν η μπαταρια εχει περισσοτερα τοτε εχουμε ενα καλωδιο για καθε μεταξυ τους ενωση...για να μετρα η πλαλετα την ταση καθε στοιχειου ξεχωριστα.

• Like
Reactions: newbie and nikfor