Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Τοσο πολυ απαγορευση;;;
Σκεφτομουν αν μπορουσα να κρατησω καποιες απο αυτες να τις εβαζα σε κανα κουτακι για power bank και αυτο βεβαια με την προυποθεση να ειχε καμια πλακετιτσα για προστασια.

Ειναι καποιοι φορτιστες που εχουν και λειτουργια 'επαναφορας" σε μπαταριες που εχουν χαμηλα βολτ. Μιας που ειμαι και στο ψαξιμο για φορτιστη τελευταια, να προτιμησω εναν τετοιο μηπως και τις επαναφερει; Ή ειναι επικινδυνο;

Τοσο πολυ απαγορευση;;;
Σκεφτομουν αν μπορουσα να κρατησω καποιες απο αυτες να τις εβαζα σε κανα κουτακι για power bank και αυτο βεβαια με την προυποθεση να ειχε καμια πλακετιτσα για προστασια.

Ειναι καποιοι φορτιστες που εχουν και λειτουργια 'επαναφορας" σε μπαταριες που εχουν χαμηλα βολτ. Μιας που ειμαι και στο ψαξιμο για φορτιστη τελευταια, να προτιμησω εναν τετοιο μηπως και τις επαναφερει; Ή ειναι επικινδυνο;

εγώ στη θέση σου δεν θα το ρίσκαρα

Κάτσε να το δει αυτό ο Kospap που είναι ειδικός σ' αυτά να δούμε τι θα σου πει...
μετά κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός -bye-

To 1.4V που τις μετρησες, δηλαδη κατω απο το 2.7V που ειναι το οριο των 18650 μπαταριων, σημαινει οτι εχουν πεσει στο επιπεδο των ΑΑ...
Προφανως η πολυκαιρια (χωρις φορτιση) τις κατεστρεψε...δυσκολα θα κρατανε το φορτιο τους αν φορτιστουν..ασε που δεν εχουν και κυκλωμα προστασιας.
Με λιγα λογια μην παιδευεσαι, κατευθειαν ανακυκλωση.

Last edited:

Απ' οτι φαινεται το banggood επιτρεπει αποστολες μπαταριων, αν καποιος παραγγειλει, ας μας πει να γνωριζουμε!

75%....τοσες βραχυκυκλωμενες εβγαλα εγω απο ενα πακετο που ολες ηταν 3 και κατω...

η ηλικια τους φαινεται και απο την χωρρητικοτητα...εδω και Χρονια βαζουν 2600..αρα αυτες που ειναι 2200 θα ειναι ποσα χρονια αφηνες αδειες?

εγώ στη θέση σου δεν θα το ρίσκαρα

Κάτσε να το δει αυτό ο Kospap που είναι ειδικός σ' αυτά να δούμε τι θα σου πει...
μετά κάνε ότι σε φωτίσει ο Θεός -bye-

Θενκς για τα σχολια σου, η αληθεια ειναι οτι το ψιλοφοβαμαι και εγω λιγο να τις βαλω να φορτισουν!

To 1.4V που τις μετρησες, δηλαδη κατω απο το 2.7V που ειναι το οριο των 18650 μπαταριων, σημαινει οτι εχουν πεσει στο επιπεδο των ΑΑ...
Προφανως η πολυκαιρια (χωρις φορτιση) τις κατεστρεψε...δυσκολα θα κρατανε το φορτιο τους αν φορτιστουν..ασε που δεν εχουν και κυκλωμα προστασιας.
Με λιγα λογια μην παιδευεσαι, κατευθειαν ανακυκλωση.

Αυτο με το κυκλωμα προστασιας που λες, κατι αντιστοιχο δεν εχουν και ολες οι συσκευες που παιρνουν τετοιες μπαταριες χωρις προστασια; Στο λαπτοπ που ηταν , οταν ανοιξα το κουτακι ειχε μια μικρη πλακετιτσα. Φανταζομαι και τα power banks, οι πλακετιτσες που εχουν ειναι για προστασια. Η ερωτηση ειναι, αν μια συσκευη ξερουμε οτι εχει πλακετιτσα προστασιας , τοτε φανταζομαι μπορουμε να βαζουμε μπαταριες ανευ προστασιας. Καλα το εχω καταλαβει ή κανω λαθος;

75%....τοσες βραχυκυκλωμενες εβγαλα εγω απο ενα πακετο που ολες ηταν 3 και κατω...

η ηλικια τους φαινεται και απο την χωρρητικοτητα...εδω και Χρονια βαζουν 2600..αρα αυτες που ειναι 2200 θα ειναι ποσα χρονια αφηνες αδειες?
Δεν ξερω αν ειναι 2200. Δεν ξερω καν ποση χωρητικοτητα εχει η καθε μια. Το μονο που εδειχνε στο καπακι της μπαταριας ειναι αυτο:
0da03b87e8d99cf4bbb6092aba947c3d.jpg

Το κουτι με τις μπαταριες δεν φορτιζε για κανα 4αρι χρονια. Καποιο προβλημα θα ειχε και μια μερα των ημερων σταματησε να φορτιζει και το δουλευα το λαπτοπ με το καλωδιο.

Το 22E στο τελος της αναγραφης επανω στις μπαταριες σημαινει 2200 χωρητικοτητα..

Σε powerbank ναι θα μπορουσες να τις βαλεις αλλα στην κατασταση τους δεν αξιζει.

Το οτι σταματησε να φορτιζει η μπαταρια στο λαπτοπ (και αφου τις μετρησες και μια μια), σημαινει κυριως οτι καποιες μπαταριες βραχυκυκλωσαν..

Δεν το ηξερα αυτο με το 22Ε! Μου φαινεται περιεργο ομως να ειχε μεσα 6 μπαταριες των 2200 mah η καθεμια και συνολικα ολες μαζι να ειχαν 4400 mah οπως γραφει στο κουτι που εβαλα στο προηγουμενο ποστ.

Καποιος κανει λαθος , ή εγω ή εσυ, κατα πασα πιθανοτητα εγω!

H μπαταρια ειναι 2200 https://akkuplus.de/Samsung-ICR18650-22E-37-Volt-2200mAh-Li-Ion-EOL
οι 6 μπαταριες ειναι συνδεδεμενες ανα ζευγαρι και υστερα το ζευγαρι αυτο σε σειρα..αρα εχουμε 3 ζευγαρια επι 3.7V=11.1V που ειναι τα βολτ που αναγραφει..
Το 4400 βγαινει απο το ζευγαρι των μπαταριων που ειναι παραλληλα συνδεδεμενες..2200+2200=4400.

Ειδες τελικα που ειχα δικιο στο προηγουμενο ποστ; εγω ειχα λαθος!
Σε ευχριστω για τις εξηγησεις. Μου εδωσες και το εναυσμα να ψαξω στο ιντερνετ να βρω κανα αρθρο να τα μαθω αυτα γιατι με μπερδευουν συνεχεια!

Ειδες τελικα που ειχα δικιο στο προηγουμενο ποστ; εγω ειχα λαθος!
Σε ευχριστω για τις εξηγησεις. Μου εδωσες και το εναυσμα να ψαξω στο ιντερνετ να βρω κανα αρθρο να τα μαθω αυτα γιατι με μπερδευουν συνεχεια!

:a0210:

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Λοιπόν, μετά από πολλά χρόνια χρήσης αποφάσισα να τερματίσω την χρήση αλκαλικών ΑΑ και ΑΑΑ μπαταριών.
Ο λόγος ; αν και αγόραζα επώνυμες, πολλές φορές έβγαζαν υγρά, άλλες φορές με άφηναν χωρίς φως εκεί που το είχα ανάγκη και δεν είχα άλλη λύση κ.λ.π. κ.λ.π.

Διαβάζοντας στο παρόν νήμα πήρα έναν Panasonic Advanced BQ-CC17 με τέσσερις Επαναφορτιζόμενες Panasonic Eneloop AA 1900mAh
Μιας και έχω ένα xtar για φόρτιση των 18650 που έχω, διάλεξα τον Panasonic μόνο για Nimh ΑΑ και ΑΑΑ
Αργότερα θα πάρω και τις Pro των 2500 mAh για χρήση σε φακό Fenix κεφαλής όπως και μερικά τεμάχια ΑΑΑ

Ερώτηση,
1) οι Eneloop πρέπει να φορτίζονται πλήρως σε κάθε φόρτιση ή όχι ; (για τη μακροζωϊα της μπαταρίας)
2) το ασύρματο τηλέφωνο που έχω έχει επαναφορτιζόμενες 550 mAh, αν του βάλω 750 ή και 900 για μεγαλύτερη διάρκεια πειράζει ;

1. Ηδη οι επαναφορτιζομενες ειναι ready to use δηλαδη γεματες, αρα δεν υπαρχει προβλημα..η μακροζωια εξαρταται κυριως απο τους κυκλους φορτισης..
2. Γιατι να πειραξει? Το θεμα ειναι να μην εχεις το ασυρματο μονιμα στην φορτιση..

οι 750 κ 900 δεν ειναι σχεδιασμενες για αυτη τη δουλεια. μονο 500αρες

οχι. για βαρβαρες φορτισεις και συνεχη παραμονη στην βαση φορτισης

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Καθίστε ρε παιδιά γιατί μπερδεύτηκα τώρα. άλλα mAh για το τηλέφωνο, άλλα για το τηλεκοντρόλ, άλλα για το ποντίκι, άλλα για φακό led ?

και αν αυτές με τα 750 και 900 mAh είναι για βαρβάτες φορτίσεις όπως λες, αυτές με τα 2500 mAh για τι φορτίσεις είναι ;

αν μπορείτε γράψτε τα λίγο ποιο αναλυτικά.

οι μικρες στην χωριτικοτητα ειναι για τις βαρβατες. βασικα μονο για το ασυρματο τηλεφωνο. αυτο ειπα απο την αρχη