Μπαταρίες-Φορτιστές

Re: Μπαταρίες-φορτιστές

μια χαρα πανε.... τι νομιζεις εμεις που ξερουμε και τις παιρνουμε κοψοχρονια απο εξω ειμαστε δεν ειμαστε το 2%

πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί με την εξειδίκευση και τις γνώσεις των περισσοτέρων. να ρωτήσω σαν άσχετος, να προτιμήσω φακό με μπαταρία ΑΑΑ ή 123 και επαναφορτιζόμενες ή κανονικές? οι διαφορές που βλέπω εγώ είναι στην τάση ( 3v η κανονική 123, 3,6v η επανφμενη 123 και 1,5 η ΑΑΑ) και στα mah οι κανονικές 123 φτάνουν τα 1500 και οι επαναφ. 123 και οι ΑΑΑ τα 700. να υποθέσω λοιπόν ότι οι φακοί με 123 μπαταρία είναι ισχυρότεροι των ΑΑΑ ενώ αν επιλέξω 123 επανφμενη θα έχω περίπου τη μισή αυτονομία της κανονικής 123.

λοιπον πολλαπλασιασε βολτ με αμπερωρια για να βγαλεις τα Βαττ της αποθηκευμενης ενεργειας..

Λοιπον......

επειδη εμφανιστηκαν αυτες τις μερες νεα μελη με νασικες ερωτησεις θα σαν νανακοινωσω κατι που εκολαπτεται....

εγω παρεαμ με καποια διαλεχτα μελη θα ετοιμασουμε εναν οδηγο για μπαταριες φακων.....εχω το γενβικο πλανο στο μυαλο μου αλλα αν δεν υελιωσω ενα ΒΑΡΒΑΤΟ αρθρο για εναν φωτογραφο για καποιο Μπλογκ δεν το ξεκιναω....

θεωτηρικα αυριο το στελνω αποτε θα αρχισω το γραψιμο...υπομονη καμμια βδομαδ ή δυο

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Μου ειπε χθες ενα φιλαρακι οτι θα απο δευτερα εχει ενα φορτιστη στα lidl και θα παει να τον παρει γιατι χρειαζετε εναν φτηνο φορτιστη και του λεω παρε και εμενα ενα να δουμε τι ειναι..(τσαμπα ειναι)
Γνωριζει καποιος εαν σταματαει την φορτιση εαν φορτωσει η μπαταρια?
αυτος αν δεν κανω λαθος ειναι ιδιος και απο αλλο καταστημα:
http://www.super-shopping.gr/index.php?act=viewProd&productId=2231
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr/hs.xsl/index_9917.htm

Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Πόσο θα τον έχει το κατάστημα και είναι τσάμπα?Εγώ που πήρα την προηγούμενη φορά αυτόν στο λινκ που έχεις δώσει ήταν μάπα και ο φορτιστής και οι μπαταρίες.Τις ζέστενε πολύ και τα mah ήταν αλλού γι' αλλού σε σχέση με αυτά που αναφερόντουσαν και μάλιστα διαφορετικά σε κάθε μπαταρία (ΑΑ,ΑΑΑ).Όταν πήρα τον μαχα και τις έβαλα στο πρόγραμμα να ανανέωσης κάποιες τις έδειξε ψόφιες και άλλες τα μισά mah.

Η φτήνια τρώει τον παρά. Και εγώ από LIDL χρόνια τώρα ότι έβγαινε το αγόραζα. Βέβαια χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις.
Το καλό το πληρώνεις (αν έχεις) και σε βγάζει ασπροπρόσωπο.
Εχω πάρει και εγώ φοτριστή από το LIDL πριν 1 χρόνο. Οι απαιτήσεις μου μηδενικές μια φόρτιση στις μπαταρίες κάθε 15 μέρες για την ξυριστική μου μηχανή (χρήση 5 λεπτά). Μπαταρίες μέκαψες (φορτίζω και έχω και τον πυροσβεστήρα στο χέρι) αλλά ψιλοβολεύομαι. Τώρα τι βγάζει τι φορτίζει ο Θεός και η ψυχή του. Εχει και κάποιες επιλογές για χρόνους φόρτισης.
Αυτόν θα έχω μέχρι να πάω σε Maha. (ώρα να σοβαρευτούμε).

Last edited:
Re: Απάντηση: Μπαταρίες-φορτιστές

Γνωριζει καποιος εαν σταματαει την φορτιση εαν φορτωσει η μπαταρια?

απο τι στιγμη που λεει "Φορτίο διατήρησης με παρακολούθηση τάσης Δέλτα U." ναι

αλλα οπως ειπανε το θεμα ειναι σε τι αμπερ τις φορτιζει και τι θερμοκρασιες πιανουν

Επανέρχομαι τον ξέθαψα, φόρτισα 2 μπαταρίες μεσαίες δούλεψε σωστά άναψε και ένα πράσινο λαμπάκι στις 9 ώρες (έτσι θέλω να πιστεύω δεν το χρονομέτρησα) και μετά δοκίμασα να τις ξεφορτίσω. Αδικος κόπος. Κάτι δεν δουλεύει.
Παρόλα αυτά από ότι είδα στο site του Lidl, αυτός που είχα αγοράσει (καμιά 20 αριά ) είναι πιο περίπλοκος από αυτόν που δίνει με 9,99 . Εχουν τις ίδιες δυνατότητες από την περιγραφή αλλά δεν βλέπω διακοπτάκια και κουμπάκια.
Για απλή χρήση δεν φαίνεται κακός. Τώρα αν είχα να φορτίσω ακριβές καλές μπαταρίες και για χρήση που δεν σηκώνει λάθη (να σου σβήσει στα πρώτα 10 λεπτά) θα έβαζα κάτι παραπάνω ή και αρκετά παραπάνω να πάρω κάτι πιο επαγγελματικό.

Last edited:

Εχω ενα φορτιστη 3 χρονια σχετικα φτηνο 13-17 ευρω περιπου κανει και δουλευει πολυ καλα τοσο σε φορτιση οσο και αποφορτιση (συντηρηση) σε μπαταριες τυπου 3Α,2Α,D,C το προβλημα ειναι οτι δεν τον εχω δοκιμασει με μπαταριες τυπου 18650 κτλ...

Απάντηση: Re: Μπαταρίες-φορτιστές

Εχω ενα φορτιστη 3 χρονια σχετικα φτηνο 13-17 ευρω περιπου κανει και δουλευει πολυ καλα τοσο σε φορτιση οσο και αποφορτιση (συντηρηση) σε μπαταριες τυπου 3Α,2Α,D,C το προβλημα ειναι οτι δεν τον εχω δοκιμασει με μπαταριες τυπου 18650 κτλ...
Και ούτε να τον δοκιμάσεις,είναι διαφορετικών στοιχείων.Θα έχεις πρόβλημα.

Καλησπέρα και πάλι. Με την ευκαιρία είπα να ξεσκαρτάρω και ότι παλιό σε μπαταρία είχα. Ξέθαψα κάτι αρχαίες Νi-Cd τις είχα παρατημένες τουλαχιστον 5-6 χρόνια, και τους έκανα 2-3 φορτίσεις (4 μεσαίες) οι 2 αναστήθηκαν (δεν ξέρω πόσο αντέχουν γιατί χρειάζομαι 4 για τον φακό) οι άλλες 2 τίποτε. Συνεχίζω και με τις υπόλοιπες (d-size). Κάποιες ανταποκρίνονται κάποιες όχι.
Τα ερωτήματά μου (ούτως η άλλως τις είχα ξεγραμμένες και ακόμη και να δουλέψουν θα είναι περιστασιακά και βοηθητικά)
1. Τι κάνω τώρα? τις αδειάζω μέχρι τέλους και ξανά φορτίζω? μερικές φορές μπάς και συνέλθουν τελείως (που δεν το πιστεύω) ? Ασε που επειδή οι φακοί που τις δουλεύω είναι led αργούν να αδεάσουν και λυπάμαι να τους βλέπω να καίνε τσάμπα.
2. Πειράζει που χρησιμοποιώ 2 καλές και 2 άδειες (ο φακός led ανάβει [4 στοιχεία θέλει] αλλά σαν καντηλάκι) προκειμένου να δώ πόσο αντέχουν η θα χαλάσω και τον φακό και θα κλαίω? (κινέζικος είναι αλλά δεν μ´αρέσει να χαλάω πράγματα).
Αυτά μέχρι στιγμής αν έχω καμιά απορία αργότερα θα επανέλθω.

Έδωσα και στον AW μια παραγγελία τα παρακάτω :

2 x P18650-29.. $35.50
2 x PR123.........$12.00
1 x WF139 .......$15.00 EURO PLUG PLEASE
Registered ship $11.00
Total...............$73.50 USD