Re: Μπαταρίες-φορτιστές
Εδω ειμαστε.
Πρωτα απ'ολα ειναι κριμα που η Sanyo/Eneloop δεν βγαζουν ανταπτορες 2χΑΑ-->D. Δεν καταλαβαινω τον λογο αφου μονο να αυξησει τις παραγγελιες των μπαταριων της μπορει, δεδομενης της εξαιρετικης ποιοτητας του adaptor της.
Τωρα, ο εικονιζομενος adaptor ειναι μια χαρα με μονο φοβο το πλαστικο κουμπωμα το οποιο φαινεται ευπαθες και ευκολα μπορει να κοπει (βλεπε φωτο). Βεβαια, το καπακι μπορει να κλεινει και χωρις το κουμπωμα αφου ο adaptor θα πιεζεται απο καπακι του φακου κατα το κλεισιμο. Αλλα και παλι, με τετοιο κοστος (75 λεπτα/adaptor), αγοραζεις απροβληματιστα αλλον.
Οι μπαταριες τωρα μπαινουν ευκολα, και μενουν στη θεση τους λογω των πτερυγιων στα εσωτερικα πλαινα. Οι επαφες με τους πολους των μπαταριων ειναι φτηνιαρικες αλλα δεν παιζει κανενα ρολο στη λειτουργια.
Αντιθετα η επαφη της Eneloop στο θετικο πολο ειναι καλοβαλμενη και ποιοτικη. Ο Θετικος πολος του ανταπτορα της Eneloop πιεζεται απο τον θετικο πολο της μπαταριας ΑΑ που βαζουμε και ετσι πιεζεται και βγαινει εξεχοντας και κανει επαφη με τον φακο. Η ΑΑ μπαταρια παραδοξως κουμπωνει και δεν φευγει απο τον ανταπτορα της Eneloop, ο αρνητικος πολος της Eneloop ειναι ο αρνητικος πολος της μπαταριας αυτης καθ'αυτης. Καλη δουλεια!
Ο ανταπτορας της Soshine ειναι φτιαγμενος απο φτηνο πλαστικο αλλα εχει καλη αισθηση και οψη. Ο ανταπτορας της Eneloop ειναι φτιαγμενος απο σκληρο πλαστικο και εμπνεει σιγουρια.. Τεραστια η διαφορα στην ποιοτητα.
Ενας Εneloop κανει περιπου οσο 2 Soshine δηλαδη περιπου 1.5 ευρω. Δεν το συζηταμε οτι αξιζει τη διαφορα αλλα δυστυχως ο eneloop δεν παιρνει 2χΑΑ αλλα μονο μια.
Τους adaptors Soshine τους αγορασα για καποιους παροπλισμενους 'ναυτικους' heavy duty αθανατους φακους που εχω και παιρνουν D μπαταριες καθως και για τον αγαπημενο μου πλεον Fenix TK50.
Ειδικα για τον Fenix TK50, παιρνει 2 χ D μπαταριες οπου οι 2 D αλκαλικες δινουν περιπου 10,000 μΑω ενω με τους 2 ανταπτορες θα εχω (2x ΑΑ Σανυο 2700μαω) 5,400 mah.
Μια χαρα θα ειναι αν εχω τους μισους χρονους σε διαρκεια φωτισμου απ'οτι δινουν οι προδιαγραφες με κανονικες D αλκαλικες μπαταριες. Θα το μετρησω και θα επανελθω.